Short scale μπάσα. Εχετε ιδία άποψη;

Status
Not open for further replies.
kwstas79 είπε:
Θέμα copyright σαφώς και δεν υπάρχει, απλά επειδή είναι κάτι φτηνό και "ανώνυμο", θέλω να αποφύγω τις κουραστικές διαμάχες με τους "κουρδισμένους".
Λατρεύω το φτηνό και "ανώνυμο" αλλά και το φθηνό και "επώνυμο". Είμαι cheap (price-wise) gear junkie.

Αλλά είμαι επίσης και tweak addict, ένας modsaholic. DIYer on the cheap.

Ευτυχώς που δεν μένω Αμερική. Θα είχα βάλει σκοπό ζωής να γυρίσω όλα τα pawn shop.

Ευτυχώς που δε μένω Κίνα. Θα είχα πάρει σβάρνα τους δρόμους.

Οποιανού του περισσεύουν, δικαίωμά του.

Πάντως αν θες το λες, αν δε θες καλώς. Δεν σ' ενοχλώ με PM καθότι δεν έχω (ακόμα τουλαχιστον) EB.

audiokostas είπε:
Jezus, θυμάσαι ονόματα ;
Eψαξα 3 φακελους με αρκετες χιλιαδες φοτο μεσα, αλλα τελικα βρηκα τον ενα κατασκευαστη...

http://www.birdsongguitars.com/

Μαλλιστα ευτος βγαζει και 5-χορδα! Σπανιο για short-scale...

Ειχα βρει και αλλον ενα, αλλα δυστυχως δεν βρηκα φοτο και ονομα δεν θυμαμαι... εγιναν τα ματια μου τετραγωνα με τοσες φοτο...  :o

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Jezus είπε:
... εγιναν τα ματια μου τετραγωνα με τοσες φοτο...  :o
Οχι και έτσι, δεν είπαμε να στραβωθούμε βρε Κώστα.

Thanks anyway.

fleamail είπε:
Γι αυτό και κάθε κιθαρίστας που το πιάνει στα χέρια του ενθουσιάζεται! 
ακριβως! εχω πιασει καποια καστομ μπασα με σορτσκειλ κ ειναι τελεια!

καθολου,ισα ισα ενας απο τους μεγαλυτερους μπασιστες ολων των εποχων (ο Bill Wymann των Rolling Stones) επαιζε σχεδον αποκλειστικα με short scale μπασα ;) (& δεν επαιζε καθολου κιθαριστικα αν εξαιρεσεις βεβαια το γεγονος οτι επαιζε οπως καθε ροκ μπασιστας οφειλει δηλ. με ΠΕΝΑ) ;D
χαχαχαχαχαχαχαχα

γελαω για να μην κλαψω

Είπαμε, Presicion - Rock & πένα είναι το πακέτο.

bluezlick είπε:
χαχαχαχαχαχαχαχα

γελαω για να μην κλαψω
Γελας με ΤΙ ακριβως αν επιτρεπεται?

Με το γεγονος οτι επαιζε με short scale μπασα?(γιατι οντως επαιζε επειδη εχει μικρα χερια)

Με το γεγονος οτι ειναι τεραστιος μπασιστας?(γιατι ειναι αλλοιως μαλλον δεν ακους καλα)

Με το γεγονος οτι συνηθως το ροκ θελει πενα?(τι να κανουμε ετσι ειναι το αθλημα,προσεξε μιλαμε για ροκ οχι για μπλουζ η αλλα ειδη)

RAWK N RAWLLLLL BABYYY

Για να σας επαναφέρω στην τάξη.

Το θέμα αφορούσε....

Και έχω κι άλλα........  ;D

Superfunk είπε:
Με το γεγονος οτι ειναι τεραστιος μπασιστας?(γιατι ειναι αλλοιως μαλλον δεν ακους καλα)

Με το γεγονος οτι συνηθως το ροκ θελει πενα?(τι να κανουμε ετσι ειναι το αθλημα,προσεξε μιλαμε για ροκ οχι για μπλουζ η αλλα ειδη)
ok oi stones ειναι γκρουπαρα κ απο τις αγαπημενες μου κιολας!

αλλα ο τυπος ειναι κουλαδι! περα απο τα πολυ πολυ βασικα δεν παιζει ουτε μια μελωδικη μπασογραμη! το οτι ειναι σταθερος χαιρω πολυ.... αυτο ελειπε! κ την γιαγια μου να αφηνα να παιζει ενα χρονο με τους stones θα ηταν καρφωμενη!

εαν ειναι αυτος τεραστιος τοτε ο Entwislte o Jack Bruce o Tim Bogert Greg Lake (Που ολοι παιζαν με δαχτυλα....περα του Lake) τι ειναι? κ μιλαω μονο για 60's γιατι αμα πιασω τα 70'ς με John Paul Jones , Butler (που κ αυτοι με δαχτυλα παιζαν....)ετσι κ αλλιος ολα αυτα τα χρονια δεν εχω ακουσει ουτε ενα μπασιστα να λεει "με επιρεασε το παιξιμο του Wymann"(αυτο ελειπε κιολας......)

κ αντε καλα λεμε οτι δεν ειναι παιχτουρας αλλα ειναι "μουσικος" γραφει μουσικη στιχους(Waters) η ειναι φοβερο μυαλο σε φαση παραγωγη(Glover). Ο τυπος απλα δεν εκανε τπτ!

κ προσεξε δεν μιλαω σε φαση να παιζει σλαπ ταπ μαπ στο 1000! να παιζει ενα ενδιαφερων μπασο ρε αδερφε!

k οσο το τι χρειαζετε το ροκ ειναι πολυ απλο!

ανοιχτομυαλους ανθρωπους οπως ηταν κ τοτε αυτοι κ γραψαν τετοια μουσικη!

μαλλον αλλο πραγμα θεωρεις εσυ "μπασιστα" και αλλο εγω ;)

οποτε ληγει η κουβεντα εδω

η μαλλον δεν ληγει μια και εδω (καπου στη μεση)

μπορεις να δεις τι λεει το...τερας που τον αντικαταστησε στους Stones για αυτον

http://www.bassplayer.com/article/darryl-jones-like/jan-00/6980

Εγώ πάντως είμαι με τον Bluezlick.  ;)

Αλλά θα επισυνάψω και ένα short δωράκι στον Νίκο (θα ήθελα πολύ να το φτιάξω με έναν επιπλέον J μαγνήτη στη γέφυρα)

Superfunk είπε:
[...]

μπορεις να δεις τι λεει το...τερας που τον αντικαταστησε στους Stones για αυτον

http://www.bassplayer.com/article/darryl-jones-like/jan-00/6980
Ε δεν είναι και ενθουσιασμένος...

"Even though he usually isn't in the forefront when people talk about the Stones sound, Bill Wyman is, in my estimation, a good musician and an underrated bassist. I've been listening to his lines, the different approaches he took to songs. He obviously knew a lot about this music after playing it for so long."

Μάλλον ευγενικός.

Λοιπόν, ανανεώνω ένα (λίγο παλιό ομολογουμένως) thread γιατί ανακάλυψα κάτι (short-scale) μπάσα εκπληκτικής ομορφιάς κατ' εμέ. Feast your eyes.....

Πολλά περισσότερα δημιουργήματα του James στο http://www.landingbass.com/

Για αυτούς που ενδιαφέρονται.

Λεφτά βρεεεεεεεε

ibanezaki ζαχαρωνω και εγω καιρο τωρα...

αλλα για να το παρω πρεπει να αποχωριστω το ακουστικο μπασακι μου και το sr400.

για το ακουστικο δεν με νοιαζει τοσο αλλα για το ibanez SR400... κριμα ειναι!!!

Πάντως, για να επανέλθουμε και λίγο στο θέμα, όσοι έχουν Epi ΕΒ0/3 και θέλουν πιό "αντρικό" ήχο από τον neck pickup τους, υπάρχει λύση, δοκιμασμένη και φτηνή.

Όσοι πιστοί, πμ-στε με.
Πέρασε καιρός, αλλά τώρα το είδα, τώρα γράφω...

Για πες για το ΕΒ0... από περιέργεια περισσότερο, γιατί το δικό μου μια χαρά παίζει κι έτσι.

Και μιλώντας για short-scale, πέρα από το Εpi EB0 μου έχω και ένα Epiphone Rivoli, το οποίο έχει ένα από τα πιο βολικά μανίκια που έχω παίξει ποτέ. Προφανώς βοηθάει και το μικρό μέγεθος, αλλά μου αρέσει ιδιαίτερα και το πάχος του (σα ρόπαλο του baseball είναι!)

Και θα συμφωνήσω με τους παραπάνω, τα short scale σε προδιαθέτουν τρομερά για άλλου είδους παίξιμο από το τυπικό μπασιστικό (ειδικά αν είναι semi-hollow όπως το Rivoli)

ok oi stones ειναι γκρουπαρα κ απο τις αγαπημενες μου κιολας!

αλλα ο τυπος ειναι κουλαδι! περα απο τα πολυ πολυ βασικα δεν παιζει ουτε μια μελωδικη μπασογραμη! το οτι ειναι σταθερος χαιρω πολυ.... αυτο ελειπε! κ την γιαγια μου να αφηνα να παιζει ενα χρονο με τους stones θα ηταν καρφωμενη!

κ προσεξε δεν μιλαω σε φαση να παιζει σλαπ ταπ μαπ στο 1000! να παιζει ενα ενδιαφερων μπασο ρε αδερφε!

k οσο το τι χρειαζετε το ροκ ειναι πολυ απλο!

ανοιχτομυαλους ανθρωπους οπως ηταν κ τοτε αυτοι κ γραψαν τετοια μουσικη!
Εγκρινω και επαυξανω! :D

Αν πηγαιναμε ολοι με το σκεπτικο "αυτο ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ετσι",

οχι μονο το ροκ θα ηταν βαρετο (που ηδη ειναι με τοσες αντιγραφες των αντιγραφων)

αλλα ο κοσμος ολος...

Και τι θα πει ο μπασσιστας θα ειναι ετσι??

Ο ΜΠΑΣΣΙΣΤΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΥΤΟΣ,ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ....

οποια δεν γουσταρει,ας παρει σκυλο που κανει οτι του λενε... ;D

kwstas79 είπε:
Βγάζει ένα μαγνήτη ... reissue sidewinder η Artec σκέτη γλύκα, 30Κ. Στο ebay έχει γύρω στο 20ρι-30ρι max. PURE MUD.
Χμμμ.... πολύ ενδιαφέρον. Θα τσιμπήσω έναν, έτσι για δοκιμή... άλλωστε είναι πολύ φτηνοί. Χαμένος δε θα πάει πάντως... ;)

Εσύ τον έχεις δοκιμάσει;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back