Παιδιά όντως πολύ ωραίο το θέμα...
Έχω και εγώ τις απορίες μου ο δόλιος.
Γενικά παίζω και ακούω αρκετό "Post", τόσο Metal όσο και Rock...
Εδώ και κάμποσο καιρό, την παλεύουμε με κάτι φιλαράκια σε ένα σχηματάκι παίζοντας ο,τι μας βγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση.
Με το ενδεχόμενο να παίξουν live εν καιρώ (παίζει και σύντομα κιόλας), μας προβληματίζει το θέμα του εξοπλισμού...
Πως να βγεις να παίξεις χωρίς gear ρε αδερφέ?Ξεβράκωτος στα αγγούρια πας?
Εξηγούμαι:
1)Όσον αφορά εμένα, δεν είμαι noize-ας...Δηλαδή δεν στοχεύω στο να έχω 10Delays-10Verbs και να θέλω το άπειρο Feedback και τελείως wall of sound.Θέλω δηλαδή η κιθάρα να είναι dominant.
Noize-άδες είναι άλλοι και το κάνουν και καλά και καλά κάνουν και γουστάρουν!!
2)Στη μπάντα είμαστε 3 κιθαρίστες.Έχουμε χωρίσει γενικά τα guitar parts αρκετά καλά πιστεύω.Την "βαριά" post δουλειά την κάνει ένας εκ των άλλων 2(infinite delays,tape echo κλπ). Όποτε δεν χρειάζεται εγώ να έχω ΤΟ τρελό gear.Χρειάζομαι δηλαδή ένα αξιοπρεπές overdrive,ένα delay και ένα Reverb που όμως δεν θα τα χρειαστώ και ταυτόχρονα.
Με όλα αυτά λοιπόν κατα νού σκέφτηκα τα εξής:
Κατέχω ήδη ένα BassPodXT pro.
Είναι μπάσου προφανώς αλλά και στην κιθάρα είναι μια χαρά...
Δηλαδή τα εφφέ του (Delays,Verbs,Springs κλπ) είναι μια χαρά και για την κιθάρα.Τα έχω δοκιμάσει και είμαι ικανοποιημένος.Θα πρέπει να αγοράσω το FBV Shortboard μόνο για να το έχω ποδο-χειριζόμενο και να έχω και το wah και το Volume pedal.
Αυτό που υστερεί είναι το overdrive που όμως σκέφτομαι να αγοράσω το OCD της Fulltone που έχω δοκιμάσει και είναι υπερκομπλέ...
Γενικά ποιά η γνώμη σας?