Σεταρισμα κιθαρας σε B κουρδισμα`

aris 17561 είπε:
Από που έχει προκύψει ότι κιθάρες με 24,75 δεν κάνουν για χαμηλά κουρδισματα ;
Εγω εμειρικα το εχω δει οτι για τα ιδια χαμηλα κουρδισματα φιλοι μου με μεγαλυτερο scale  απο το δικο μου (24,75)τα πετυχαινουν με πιο λεπτες χορδες, επισης δεν ειναι τυχαιο που οι βαρυτονες κιθαρες εχουν μεγαλο scale

ozmo είπε:
Εγω εμειρικα το εχω δει οτι για τα ιδια χαμηλα κουρδισματα φιλοι μου με μεγαλυτερο scale  απο το δικο μου (24,75)τα πετυχαινουν με πιο λεπτες χορδες, επισης δεν ειναι τυχαιο που οι βαρυτονες κιθαρες εχουν μεγαλο scale
το μισό μέταλ παίζει με λες πολ και πολύ χαμηλά κουρδισματα

aris 17561 είπε:
το μισό μέταλ παίζει με λες πολ και πολύ χαμηλά κουρδισματα
ναι εχεις δικιο σε αυτο και δεν ξερω πως γινεται κατι θα μου διαφευγει.

αλλα το στανταρτ προβλημα που αντιμετωπιζω σε μικρα scale και βαρια κoυρδισματα (και σε κιθαρα και σε μπασσο) ειναι αυτο του intonation. παω το βαγονακι τερμα πισω και παλι ειναι οριακα. οποτε υποθετω οτι με μεγαλυτερο scale θα ηταν πιο ανετα

αλλα το στανταρτ προβλημα που αντιμετωπιζω σε μικρα scale και βαρια κoυρδισματα (και σε κιθαρα και σε μπασσο) ειναι αυτο του intonation. παω το βαγονακι τερμα πισω και παλι ειναι οριακα. οποτε υποθετω οτι με μεγαλυτερο scale θα ηταν πιο ανετα
σωστο και αυτο ,το ιδιο με απασχολη και εμενα,υπαρχει λυση? ???

droneblack είπε:
σωστο και αυτο ,το ιδιο με απασχολη και εμενα,υπαρχει λυση? ???
Eυκολη... Πηγαινετε τις κιθαρες σας σε εναν μαστορα να σας κανει την δουλεια... Να δειτε πως γινεται και την επομενη φορα το κανετε μονοι σας...Εγω μενω π.φαληρο... Αν δεν γνωριζετε που να την πατε , στειλτε μου π.μ. να σας διαφωτισω...

Eυκολη... Πηγαινετε τις κιθαρες σας σε εναν μαστορα να σας κανει την δουλεια... Να δειτε πως γινεται και την επομενη φορα το κανετε μονοι σας...Εγω μενω π.φαληρο... Αν δεν γνωριζετε που να την πατε , στειλτε μου π.μ. να σας διαφωτισω...
Εκει ειναι το point να τις κανουμε μονοι μας ,αν ηταν να τις παμε σε μαστορα......δεν θα μιλουσαμε τωρα.εξαλου οποτε εχω παει κιθαρα σε μαστορα πριν αρχισω να ασχολουμε εγω,

δεν μου την εκανε κανενας εκεινη τι στιγμη ,και οταν ρωτησα ποτε για να ερθω να δω,εκαναν τον κινεζο......

εεεεμμμ αυτοι πως θα ζησουν??????? ;D

droneblack είπε:
Εκει ειναι το point να τις κανουμε μονοι μας ,αν ηταν να τις παμε σε μαστορα......δεν θα μιλουσαμε τωρα.εξαλου οποτε εχω παει κιθαρα σε μαστορα πριν αρχισω να ασχολουμε εγω,

δεν μου την εκανε κανενας εκεινη τι στιγμη ,και οταν ρωτησα ποτε για να ερθω να δω,εκαναν τον κινεζο......

εεεεμμμ αυτοι πως θα ζησουν??????? ;D
Μα αν δεν ξερεις πως θα την φτιαξεις ? Εγω παιζω 10 χρονια και δεν ξερω να την σεταρω... Ως εκ τουτου εχω 2 τιμιους μαστορες που μου κανουν αψογη δουλεια... Οπως και να στο περιγραψουν οι γνωστες πιστευω ειναι αδυνατον να κανεις ενα τοσο δυσκολο σετ απ.... Αν ειναι για στανταρντ κουρδισμα τοτε οκ... Αλλα εδω μιλαμε για κουρδισμα που θελει τον τροπο του... Αλλιως τσεκαρε και βιντεο στο youtube ... Ομως αν μιλαμε για κιθαρες αξιας νομιζω δεν λεει να πειραματιζεσαι πανω τους...Αποψη μου !!

metalmike είπε:
Εσύ να τσεκάρεις αυτές http://www.thomann.de/gr/dunlop_heavy_core_heaviest.htm είναι οι καλύτερες για drop tunings και για τους emg που έχει η κιθάρα σου :-*
Πουθενα εδώ δεν υπάρχουν ή κάτι καλό επίσης για χαμηλό κούρδισμα;Να μην παραγγείλω τωρα χορδες από τόμαν μονο,δε λεει

Πουθενα εδώ δεν υπάρχουν ή κάτι καλό επίσης για χαμηλό κούρδισμα;Να μην παραγγείλω τωρα χορδες από τόμαν μονο,δε λεει
δοκιμασε αν δεν εχεις ηδη τις sit εχουν καποιο σετ για χαμηλα κουρδισματα.

φιλε aris 17561 ,αυτο που λες προσπαθω να μαθω ,εχω τσεκαρη και στο ytube βεβαια στην πραξη δεν ειναι τοσο ευκολο οσο το παρουσιαζουν.

και...ενταξη δεν πιστευω πως προσπαθοντας ,με προσοχη παντα ,να σεταρης θα καταστρεψεις το καμαρι σου,ε δεν θα πας και στα τυφλα χωρις να μην ξερεις .

προσωπικα δεν ειναι και πανακριβη η κιθαρα που θελω να κουρδισω ετσι ,αλλα πιστευω πως

ενα ακριβο οργανο με πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης θα δεχθει πιο καλα μια τετοια αλλαγη.

expired είπε:
Πρέπει να υπάρχουν, αλλά κάνε κάνα τηλέφωνο πρώτα σε κάνα μαγαζί να ρωτήσεις πριν πας για σιγουριά.

οκ ,ευχαριστω

Αν ξερει και κανεις κανα καλο σετακι γενικα ή που να δω αν εχουν ριξτε κανα πι εμ η κανα ποστ εδω

The Alex είπε:
εμενα παιζει να μου απαντησει καποιος για το αν μπορω να κανω χαμηλο tune  σε αυτην την κιθαρα http://www.thomann.de/gr/fender_72_telecaster_deluxe_bk.htm χωρις να παθει ζημια :p ή τουλαχιστον τι πιστευτε ;
Τι ζημιά να πάθει; Mε το κατάλληλο σετάρισμα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back