Σετ ηλεκ. κιθάρας - ενισχυτή για αρχάριο

jockeralex

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Άρχισα πριν 3 μήνες ακουστική κιθάρα...ακόμα δε ξέρω, ίσα ίσα ψευτοπαίζω 2 τραγούδια.

Θέλω να πάρω ηλεκτρική (το όνειρο μου είναι) και είμαι σε δίλημμα επειδή δεν έχω πολλά χρήματα.

σκέψη 1) να πάρω ηλεκτρική με 180€ και ενισχυτή με 90€ σαν Marshall MG15CF ???

-αν κάνω αυτό μάλλον μετά από καιρό να θέλω πιο μεγάλο ενισχυτή, αλλά ίσως και άλλη κιθάρα (δε ξέρω)

σκέψη 2) να πάρω κιθάρα με 100€ και ενισχυτή με 180€ σαν Marshall MG30CFX ???

-μετά από καιρό να πάρω άλλη κιθάρα με καλύτερα κριτήρια αλλά πιστεύω ο ενισχυτής θα με υπέρ καλύπτει και δε θα χρειαστώ άλλον.

Η σκέψη 2 μου φαίνεται καλύτερη αλλά επειδή είμαι άσχετος θέλω να με συμβουλέψετε...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
φιλε μου σιγουρα οι τιμες που λες μεταξυ τους δεν εχουν τρελλες διαφορες δυστυχως. τα 15 βατ απο τα 30 βατ διαφορα σε αυτον τον ενισχυτη δεν εχουν.παρε κατι χαλαρο για αρχη και βλεπεις.αν συνεχισεις σε μερικα χρονια και τα δυο θα φανε αλλαγη.Τοτε το βλεπεις.Σημασια παντως στην ποιοτητα του ενισχυτηνδ δεν εχουν τα βατ η το ποσο "μεγαλος" ειναι

Είσαι εντυπωσιασμένος από τους Marshall και θές να πάρεις κι εσύ έναν;

Να πάρεις, αλλά όχι από τη σειρά MG. Η σειρά MG πρωτοστατεί στις αγγελίες πώλησης, και, όταν πρόκειται για 50 και 100 βατ, μάλλον δεν θέλουν να τους πουλήσουν γιατί δεν τους φτάνουν τα βατ...

Γράψε τι μουσική σου αρέσει να σου πούμε άλλες προτάσεις, καθώς και για κιθάρα

Fender Mustang και Roland Cube είναι οι καλύτεροι πιστεύω για να ξεκινήσεις και να μην τους βαρεθείς στον 1ο χρόνο. Εχουν πάρα πολλές επιλογές (ειδικά στον μαστανγκ χάνεσαι) και αρκετά καλή ποιότητα ήχου για να κρατήσουν 2 χρονακια τουλάχιστον  ;)

Από κιθάρα ότι και να πάρεις κάτω απο 200€ το ίδιο θα είναι περίπου οπότε δες τί σχέδιο σου αρέσει και τί ήχο θες να βγάζεις και πες μας

γενικα σε τετοιες κατηγοριες οργανων υπαρχουν πολλες επιλογες με τα ιδια χρηματα, χωρίς υπερβολικά μεγάλες διαφορές στην τιμή. Θα συμφωνησω με τους υπολοιπους οτι αν δωσεις λιγο παραπανω για ενισχυτη σε σχεση με κιθαρα.

Οι επιλογες που εχεις ειναι:

1. Αν μπορείς να παραγγείλεις μεσω ιντερνετ μπορεις να τσεκάρεις τα λινκ που παρέθεσαν οι παραπάνω συμφουρμιτες που είναι πολύ καλές επιλογές.

2. Απτην αλλη αν έχεις κανεναν φίλο που κατι ξέρει απο κιθάρες και ενισχυτές μπορείς να τσεκαρεις στα μεταχειρισμενα, ειδικά καποιους Line 6 spider τους σκοτωνουν στην τιμή, με 80-100 ευρω παιρνεις καλο μηχανημα.

3. Αν παλι επιθυμεις πας μια βολτα στο κεντρο της Αθηνας, μπαινεις σε 2-3 μαγαζια βλεπεις τι σου αρεσει και τι οχι, σε συμβουλευει και ο πωλητης (δεν ειναι λαμογια οι περισσοτεροι) και τα φορτωνεις στο αμαξι και φευγεις. Η διαφορα στην τιμη μεταξυ μαγαζιου-ιντερνετ δεν ειναι τοσο μεγαλη για τετοιας κατηγοριας εξοπλισμο αρκει να μπεις σε 2-3 μαγαζια για να καταλαβεις τι παιζει απο τιμες.

Οπως βλέπεις δεν αναφερθηκα σε τεχνικες λεπτομεριες για να μην σε μπλεξω, οτι και να παρεις σιγουρα δεν θα ειναι το τελικος σου εξοπλισμος, οποτε και τις χειροτερες δυνατες επιλογες να κανεις να ξερεις οτι αυτα που θα παρεις θα ειναι αρκετα για το επιπεδο σου και οτι δεν θα σε εχουν πιασει κοροιδο.

για τον ενισχυτή αυτά που έγραψα για το μέγεθος στην αρχή είναι μάλλον κοστάνες αλλά σόρρυ γιατί δε ξέρω :)

απλώς από τον ενισχυτή θα ήθελα να ακούγεται δυνατούτσικα (έστω στο δωμάτιο μου), από κει και πέρα το πόσο καλός θα είναι δεν έχω τις γνώσεις να το κρίνω !!!

τα ακούσματα μου είναι γενικά ροκ θα έλεγα.... σαν μουσικό και σαν κιθαρίστα ακούω frusciante αλλά επειδή είμαι μεγάλος φαν του δε σημαίνει οτι θα αφιερωθώ για να βγάλω έστω ένα παραπλήσιο ήχο, μου φτάνει που μπορώ και τον ακούω...

δηλαδή θα έλεγα γενικά ροκ ήχο αν μπορώ να το πω έτσι, δε θέλω κάτι συγκεκριμένο :)

Miltos23 είπε:
γενικα σε τετοιες κατηγοριες οργανων υπαρχουν πολλες επιλογες με τα ιδια χρηματα, χωρίς υπερβολικά μεγάλες διαφορές στην τιμή. Θα συμφωνησω με τους υπολοιπους οτι αν δωσεις λιγο παραπανω για ενισχυτη σε σχεση με κιθαρα.

Οι επιλογες που εχεις ειναι:

1. Αν μπορείς να παραγγείλεις μεσω ιντερνετ μπορεις να τσεκάρεις τα λινκ που παρέθεσαν οι παραπάνω συμφουρμιτες που είναι πολύ καλές επιλογές.

2. Απτην αλλη αν έχεις κανεναν φίλο που κατι ξέρει απο κιθάρες και ενισχυτές μπορείς να τσεκαρεις στα μεταχειρισμενα, ειδικά καποιους Line 6 spider τους σκοτωνουν στην τιμή, με 80-100 ευρω παιρνεις καλο μηχανημα.

3. Αν παλι επιθυμεις πας μια βολτα στο κεντρο της Αθηνας, μπαινεις σε 2-3 μαγαζια βλεπεις τι σου αρεσει και τι οχι, σε συμβουλευει και ο πωλητης (δεν ειναι λαμογια οι περισσοτεροι) και τα φορτωνεις στο αμαξι και φευγεις. Η διαφορα στην τιμη μεταξυ μαγαζιου-ιντερνετ δεν ειναι τοσο μεγαλη για τετοιας κατηγοριας εξοπλισμο αρκει να μπεις σε 2-3 μαγαζια για να καταλαβεις τι παιζει απο τιμες.

Οπως βλέπεις δεν αναφερθηκα σε τεχνικες λεπτομεριες για να μην σε μπλεξω, οτι και να παρεις σιγουρα δεν θα ειναι το τελικος σου εξοπλισμος, οποτε και τις χειροτερες δυνατες επιλογες να κανεις να ξερεις οτι αυτα που θα παρεις θα ειναι αρκετα για το επιπεδο σου και οτι δεν θα σε εχουν πιασει κοροιδο.
εννοείται ότι πρώτα θα πάω σε μαγαζί, επίσης από μαγαζί θέλω να πάρω ότι πάρω για να μπορώ να ενισχύω όσο μπορώ τους μαγαζάτορες...γιατί να τα πάρει τα λεφτά ο ξένος??? αν βέβαια υπάρχει μεγάλη διαφορά στη τιμή θα προτιμήσω αγορά από το ιντερνετ

Οριστε μερικες επιλογες στα γρηγορα

κιθαρες - all around κιθαρες για πολλα ειδη και καλη ποιοτητα κατασκευης

http://smart.noiz.gr/details.php?id=94021

http://smart.noiz.gr/details.php?id=93946

ενισχυτες - 30 watt με εφε απανω

http://smart.noiz.gr/details.php?id=94329

http://smart.noiz.gr/details.php?id=93523

Προς τα παλιοτερα/εμπειρια μελη του φορουμ:

ειναι τυχαια η επιλογη των μαρκων, αλλα αν κανετε αναζητηση στις αγγελιες θα δειτε οτι αυτα εχουν το καλυτερο value for money αυτη την στιγμη που κανω αυτο το ποστ.

Χωρίς να ξέρω τους πωλητές, ο Line6 Spider IV 30 στα 100Ε είναι πολύ καλή ευκαιρία για αρχάριο αφού έχει πλήθος ηχοχρωμάτων/εφέ αλλά και 30 βατ και 12άρι μεγάφωνο. Ο ήχος του έχει κάτι το ψεύτικο αλλά αυτό θα σε απασχολήσει πολύ αργότερα.

δε θέλω να πάρω κάτι από αγγελία γιατί είχα πάρει κάτι σχετικά με ψαροντούφεκο πού ήταν αχρησιμοποίητο κιόλας και χάλασε στο πρώτο ψάρεμα και έχασα τα χρήματα μου...

οπότε μπορεί από αγγελία να είναι ευκαιρίες αλλά δεν έχουν εγγύηση.

και φαντασου οτι υπαρχει και με 60ευρω ο30αρης line 6 στις αγγελιες!!

φιλτατε, αυτη την εταιρια την φερνει ο Νακας, εχει ενα απτα καλυτερα σερβις με πολλα σημεια εξυπηρετησης στην Αττικη και μιλαμε για ενα μηχανημα που ειναι αδυνατον να χαλασει.

Μιλαμε για ενισχυτες-σκυλια που αν φημιζονται για κατι ειναι οτι δεν βγαζουν προβληματα.

Σεβομαι την αποψη σου, αλλα δεν μπορω να μην σου παραθεσω και την αντιθετη.

κοιτα ποσο εχει καινουργιος

http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iv_30.htm οποιονδηποτε να παρεις στα 30 βαττ (αφου θες ενταση) θα δωσεις τοσα χρηματα οσα θα επαιρνες 2 μεταχειρισμενους 30αρηδες ανεξαρτητως μαρκας (μην κολησεις στην Line 6) οποτε για μενα τσεκαρε τα μεταχειρισμενα.

jockeralex είπε:
δε θέλω να πάρω κάτι από αγγελία γιατί είχα πάρει κάτι σχετικά με ψαροντούφεκο πού ήταν αχρησιμοποίητο κιόλας και χάλασε στο πρώτο ψάρεμα και έχασα τα χρήματα μου...

οπότε μπορεί από αγγελία να είναι ευκαιρίες αλλά δεν έχουν εγγύηση.
jock το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλα σε αυτά τα χρήματα κατα τη γνώμη μου δεν εχεις επιλογή.Αμα παρεις κατι καινουριο με τετοιο budget δεν θα σου αρέσει καθόλου,δεν θα φτασεις αυτό που λεμε αξιοπρεπές.Επίσης τα όργανα με τα ψαροντούφεκα είναι 2 διαφορετικά πραγματα.Δες τα λίνκ του μίλτου και τουλαχιστον την κιθάρα παρτη μεταχειρισμένη που δεν εχει κομματια που μπορεις να πεις οτι "χαλανε".+1 στην pacifica που ξερω οτι ειναι αξιοπρεπεστατο οργανο για τα λευτα της ακομα και στην κανονικη τιμή.(την διπλασια δλδ)

JimTortex είπε:
jock το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλα σε αυτά τα χρήματα κατα τη γνώμη μου δεν εχεις επιλογή.Αμα παρεις κατι καινουριο με τετοιο budget δεν θα σου αρέσει καθόλου,δεν θα φτασεις αυτό που λεμε αξιοπρεπές.Επίσης τα όργανα με τα ψαροντούφεκα είναι 2 διαφορετικά πραγματα.Δες τα λίνκ του μίλτου και τουλαχιστον την κιθάρα παρτη μεταχειρισμένη που δεν εχει κομματια που μπορεις να πεις οτι "χαλανε".+1 στην pacifica που ξερω οτι ειναι αξιοπρεπεστατο οργανο για τα λευτα της ακομα και στην κανονικη τιμή.(την διπλασια δλδ)
δεν είμαι απόλυτος σε τίποτα, θα τα σκεφτώ αυτά που μου είπατε και δείξατε...θα ρωτήσω κιόλας κάποιους γνωστούς μου και θα δω...απλώς είναι πολύ άσχημο να πληρώνεις κάτι και να μη δουλεύει αλλά η μεγαλύτερη μλκια είναι οτι μετά επειδή δεν εχεις χρήματα να πάρεις  άλλο πρέπει μέχρι να μαζέψεις να περιμένεις χωρις να κάνεις αυτό που σ αρέσει !

Miltos23 είπε:
και φαντασου οτι υπαρχει και με 60ευρω ο30αρης line 6 στις αγγελιες!!
Ναι αλλά αν είδα καλά ήταν το ΙΙΙ μοντέλο, μια γενιά πίσω.

gdevelek είπε:
Ναι αλλά αν είδα καλά ήταν το ΙΙΙ μοντέλο, μια γενιά πίσω.
τωρα με το χερι στην καρδια...πιστευεις οτι εχει τοσο μεγαλη διαφορα στον ηχο 'η στην κατασκευη/ποιοτητα????  ;D ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back