Σε τι ενισχυτή να συνδέσω την vox tonelab se;

ρε παιδια και με τον tech 21 power engine 60? μου εχουν πει τα καλυτερα..

Καλος ειναι αλλα....ενας λαμπατος ειναι παντα καλυτερος ;D...Tι να πω...Ας μιλησει καποιος που τον εχει δοκιμασει.

χιλια ευχαριστω μαγκες παντως!

ο kustom defender 112 ειναι φουλ λαμπατος, σωστα; αυτο σημαινει οτι η έντασή του είναι χοντρικά 100W κι όχι 50W που γράφει, έτσι;;

john52 είπε:
ο kustom defender 112 ειναι φουλ λαμπατος, σωστα; αυτο σημαινει οτι η έντασή του είναι χοντρικά 100W κι όχι 50W που γράφει, έτσι;;
είναι φουλ λαμπάτος και είναι πολύ δυνατός σε ένταση.

φιλε επειδη θελεις προσωπικες γνωμες εγω εχω την tonelab le καρφη στον

blackheart little giant

http://www.thomann.de/gr/blackheart_little_giant_bh5112.htm

και τα δεινει ολα  ;D

για μενα πιστευω οτι ειναι απο τις καλυτερες επιλογες αυτος ο ενυσχητης στα λεφτα του απο την στιγμη που εχεις πολυεφφε.

ενα καλο καθαρο καναλι χωρις μπιχλιμπιδια πανω φοβερη ποιοτητα κατασκευης 12 αρι ηχειο  ,ελαφρυς.

επιλογη να παιζει στα 3βαττ η στα 5βαττ.

Και μην ακους αυτους που λενε οτι ειναι πολυ δυνατη και δεν μπορεις να παιξεις μεσα στο σπιτι.εγω μια χαρα παιζω και δεν ενοχλω.

εφοσον το drive to παιρνω απο την πεταλιερα και οχι απο την λαμπα. και στο 0.3 τελεια ακουγεται.

Αληθεια τον trademark τι θα τον κανεις αφου εχεις tonelab?

john52 είπε:
ρε παιδια και με τον tech 21 power engine 60? μου εχουν πει τα καλυτερα..
μέχρι τώρα πού ακούς την πεταλιέρα σου?

Την έχεις ακούσει με ακουστικά? Αν ναι και σου αρέσουν οι ήχοι που έχεις βγάλει, τότε θα σου έλεγα να πάρεις τον Power Engine.

Πάντα θα έχεις "καλύτερο" (= πιο αναγνωρίσιμο κιθαριστικά) ήχο σε έναν λαμπάτο ενισχυτή, αλλά το σημαντικό είναι να θυμάσαι οτι ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας είναι υποχρεωτικά συνδυασμός κιθάρας-ενισχυτή. Αν όμως είσαι ικανοποιημένος πλήρως από τις προσομοιώσεις ενισχυτών που σου δίνει η πεταλιέρα σου (ναι, είναι δυνατόν να συμβαίνει, απλά δε συνηθίζεται), δεν υπάρχει λόγος να χρωματίσεις κι άλλο τον ήχο σου. Τότε ο λαμπάτος δρα περιοριστικά στην ποικιλία (σύγχρονων) ήχων που μπορείς να έχεις.

Superfunk είπε:
αυτο τωρα πως το σκεφτηκες? ;D
Λογικά θα σκέφτηκε ότι αναλογεί σε 100W ψηφιακού  ???

κυκλοφορούν στην πιάτσα διάφορες φόρμουλες για "μετάφραση" βατ λαμπάτου σε βατ τρανζιστοράτου (και όχι "ψηφιακού")

Δεν ξέρω αν σε βοηθάω, αλλά παίζω με power engine + tonelab SE, και για μένα είναι ένας φθηνός, αξιόπιστος και ευέλικτος συνδιασμός. Από ένταση, υπεραρκετή και στο λάηβ ξέρω οτί θα ακούσω ακριβώς αυτό που περιμένω, ουτε να "τσιμπάει" η λάμπα αν ανοίξω, ούτε τίποτα τέτοιο.

πριν από 2-3 χρόνια, στο νοιζ πολλοί ψαγμένοι τόνιζαν πόσο καλή λύση είναι ο power engine  για συνεργασία με πεταλιέρα, θυμάμαι ήταν η πρώτη πρόταση μετά από λαμπάτο,  από τότε μάλλον έχει λάβει χώρα ένα opinion shift

να πω κι εγω την εμπειρια μου.

εχω δουλεψει 2 χρονια την SE με το power engine 60.

καλος συνδυασμος , αξιοπιστος , ελαφρυς στο κουβαλημα , καλος ηχος (με σωστο προγραμματισμο βεβαια) , και σχετικα αχρωματιστος.

ειναι στην ουσια ενας τελικος ενισχυτης ενσωματωμενος σε μια καμπινα με εξτρα active eq και xlr out , το οποιο χρησιμευει ειτε για να τροφοδοτησεις σημα σε κονσολα ειτε σε αλλον ενισχυτη.

πιθανως ενα 2ο power engine.

γενικα ΔΕΝ ειχα κανενα παραπονο και ο ενισχυτης ΕΚΑΝΕ αυτο που επρεπε Απροβληματιστα....

ΟΜΩΣ

απο την στιγμη που :

-καρφωσα την πεταλιερα πανω σε λαμπατο ενισχυτη

-απενεργοποιησα τις καμπινες

-εξασφαλισα με "συνετες" ρυθμισεις το unity gain

δεν ξαναασχοληθηκα αλλο με τον power engine και τον εδωσα.

αλλο πραγμα η λαμπα.

οτι και να παρει καποιος - μη λαμπατο - θα ερθει το πληρωμα του χρονου και θα δει το φως.

επισης +1 απο μενα στον superfunk.

παντως εγω αν αυτη τη στιγμη δεν ειχα χρηματα για λαμπατο ενισχυτη , θα επαιρνα τον νεο velocity 300 - rocktron και μια καμπινα 2χ12"

spimav_z είπε:
εχω δουλεψει 2 χρονια την SE με το power engine 60.

καλος συνδυασμος , αξιοπιστος , ελαφρυς στο κουβαλημα , καλος ηχος (με σωστο προγραμματισμο βεβαια) , και σχετικα αχρωματιστος.

ειναι στην ουσια ενας τελικος ενισχυτης ενσωματωμενος σε μια καμπινα με εξτρα active eq και xlr out , το οποιο χρησιμευει ειτε για να τροφοδοτησεις σημα σε κονσολα ειτε σε αλλον ενισχυτη.

πιθανως ενα 2ο power engine.

γενικα ΔΕΝ ειχα κανενα παραπονο και ο ενισχυτης ΕΚΑΝΕ αυτο που επρεπε Απροβληματιστα....
Μόλις απέκτησα ένα Power Engine (ευχαριστώ Γιάννη!  ;)) για χρήση με το GSP μου.

Το δοκίμασα ελάχιστα προς το παρόν, αλλά έχω μείνει ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος με την επιλογή μου, που στοχεύει στη χρήση του σαν monitor σε live (το πλήρες σήμα θα φεύγει στέρεο και στο PA μέσω XLR). Δίνει την αίσθηση του "amp in the room" που λείπει από τους modelers χωρίς να χρωματίζει αισθητά, κατά τη γνώμη μου. Από άποψης έντασης είναι υπέρ-αρκετό.

Για κάποιον απαιτητικό υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί με 30-40€ ένα tweeter με crossover network για καλύτερη απόδοση των υψηλών, ή μπορεί να αλλαχτεί το υπάρχον μεγάφωνο με κάποιο τελείως flat που προορίζεται για monitors, π.χ. ένα ομοαξονικό Beyma. Σε τέτοια επίπεδα κόστους πάντως συμφέρει η απόκτηση ενός καλού active stage monitor (π.χ. FTB Verve 12a) επιλογή που προτιμούν πολλοί χρήστες Axe-Fx.

Όλα τα παραπάνω ικανοποιούν τις ανάγκες monitoring με φιλοσοφία FRFR, η επιλογή ενός λαμπάτου ενισχυτή εισάγει άλλες παραμέτρους (π.χ. "αίσθηση") για τις οποίες δεν μπορώ να διαφωνήσω αλλά τις θεωρώ υποκειμενικές.

pc-κάρτα ήχου-tonelab-αυτοενισxιομενα monitor(για home κατάσταση)... για live τώρα.... tonelab-καρφί-καρφί στέλνεις στην κονσόλα στερεοφωνικό σήμα.. και ακούς από τα monitor του μαγαζιού

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
JSKOSTIS είπε:
pc-karta hxou-tonelab-autoenisxiomena monitor(gia home katastash)... gia live twra.... tonelab-karfi-karfi stelneis sthn konsola stereofoniko sima.. kai akous apo ta monitor tou magaziou
Ελληνικά παρακαλώ :)

ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΕ ΔΥΟ ΛΑΜΠΑΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ:

1) peavey 6505+ combo

2) randall rt50c

Από ό,τι διάβασα είναι για μεταλοκαταστάσεις και έχουν fx loop για πεταλιέρα αλλά και αν δεν κάνει τότε στην κανονική είσοδο.. Δεν ξέρω ακόμη τιμές ξεκάθαρα και ειδικά για τον randall δεν βρίσκω καθόλου πληροφορίες στην Ελλάδα (π.χ. από που θα τον αγοράσω και πόσο)!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back