cigaret13 είπε:
Πνοή και Νύξη (Φάνη) έτσι από περιέργεια, για σένα ποιά είναι η ιδανική ηλεκτρ. κιθάρα; Σχήμα, μαγνήτες, μπράτσο, βάρος, κσύλα κ.τ.λ...... Με ποιά αισθάνεσαι "ολοκληρωμένος"

;D παίζοντας και ακουγοντάς την;
Με καμία και με όλες! Τι μονογαμικά διλήμματα είναι αυτά μεσημεριάτικα; Ελέω μεγ. Παρασκευής;
Είναι πάρα πολλές. Κάθε μήνα και διαφορετική. (από άποψη επιθυμίας μιλάω πάντα).
Αλλά έχω επίσης αντιληφθεί ότι τα γούστα μου αλλάζουν κατά καιρούς και αισθητικά αλλά και ηχητικά -λιγότερο.
Γενικά είμαι της telecaster φιλοσοφίας. ( slab body, 2 single coils, σταθερή γέφυρα ). Οπότε οτιδήποτε με αυτό το configuration μου κάνει. Βλ. LP junior , special, SG με p90 κλπ. Ακόμα και οι χαμπάκερς θέλω να κινούνται στα όρια του single ηχητικά.
Όσο πιο ελαφριά τόσο το καλύτερο. (έιτε solid με ελαφριά υλικά-korina,poplar, western red cedar, spanish cedar, pine, είτε chambered). Μανίκια με βολεύουν τα ενδιάμεσα. Όχι πολύ χονδρά, ούτε πολύ λεπτά. Όχι ibanezοειδή (που είναι φλατ προφιλ). Ένα ελαφρύ V είναι ευπρόσδεκτο (αλα Eric Clapton Strat). 12 αρι radius. Mεγάλη σκάλα φεντερίσια. Κουδουνάει καλύτερα, με lightgauges (9's-10's). Mου αρέσουν οι βιμπρόλες, τα bigsby και τα maestro. Kυρίως αισθητικά, αλλά και για κανένα wobble εδώ κι εκεί.
Μεγάλη κουβέντα. Ολοκληρωμένος θα αισθάνομαι αν αντί να ασχολούμαι με lipsticks και κσύλα και πυκνωτές, στρώσω τον ωπωπ μου να μάθω πέντε πράγματα στο όργανο. ;D
Θα έμπαινα και σε άλλες λεπτομέρειες specs και θα αράδειαζα ένα κατεβατό με κιθάρες που θα ήθελα να έχω, άλλα δε νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν αυτό, Πασχαλιάτικα.