Σας πειθουν οι μουσικες επιλογες του hollywood?

Δεν ειναι ζητημα τελειοτητας. Ειναι ζητημα κινητοποιησης, αμα κατι δεν σου λεει τιποτα απ'το ακρο του να σου σηκωθει η τριχα απ'την οπτιακουστικη συμφωνια εως του να μην πιστευεις ποσο γελοιο ειναι κατι, αυτο απομακρυνεται απ'την τεχνη και γινεται αδιαφορη τροφη για αδιαφορα μυαλα.
Υπάρχουν ταινίες διασκέδασης, προβληματισμού, συγκίνησης, αδρεναλίνης, σασπένς. Η καθεμία ντύνει το μοτίβο ηχητικά ανάλογα με το μπάτζετ και την τολμηρότητα του εκάστοτε team.

Π.χ. Austin Powers intro. Undeniable quality.

Βεβαια εχει να κανει και με τις απαιτησεις που εχεις και δεν επιτρεπουν πολλες φορες να πας να δεις κατι με ανοιχτο μυαλο. Αλλα αυτο ακριβως προσπαθω να πω, οτι η τεχνη που πηγαζει απο την αγαπη του δημιουργου θα "εισχωρησει" και στις πιο "δυσκολες ψυχες" και θα τους πει κατι. Μετα αυτο θα γινει κομματι του εαυτου σου και θα μπορεις να το ανακαλεις οποτε εσυ θελεις. Η ποιοτητα εχει να κανει με την δυνατοτητα να προκαλει αντιδραση και να γεμιζει το κενο ή ακομα καλυτερα να επεκτεινει την πνευματικοτητα (εσωτερικη πραγματικοτητα). Ειναι επιμονη, συγκεντρωση, μοναδικοτητα και σιγουρια.
Οι απαιτήσεις του καθενός από μια ταινία είναι σχετικές. Εδώ που τα λέμε, η ιδέα του να έχω "ανοιχτό μυαλό" just because, δεν μου ταιριάζει. Εδώ που τα λέμε, το χρωστάω στον μίστερ Χόλλυγουντ και οποιονδήποτε μίστερ Χόλλυγουντ να έχω ανοιχτό μυαλό κάθε φορά που παω να δω μια ταινία; Αν τα ποπκορν είναι σκατά, η κοκακόλα νερωμένη, η Πόπη τις προάλλες μου τελίκιωσε την πιστωτική, ε με συγχωρείς αλλά δεν θα έχω ανοιχτό μυαλό και δεν θα ντραπώ κιόλας.

Αντίδραση και πληθώρα συναισθημάτων μου έχουν προκαλέσει άπειρες "φτηνές" και "ποταπές" ταινίες με τρανό παράδειγμα αυτήν: http://www.imdb.com/title/tt0118663/

Ενώ άλλες "ψαγμένες" με άφησαν παγερά αδιάφορο, κι ας έτυχε να είχα ανοιχτό μυαλό (και κλειστό φερμουάρ), π.χ. http://www.imdb.com/title/tt0363589/

Αυτα που εγραψα παραπανω ειναι τεχνη, αμα τα εγραφα με το νου διαρκως πως τωρα ειμαι στο νοιζ, ειμαι αυτος που ημουν, πρεπει να ειμαι αυτος που νομιζουν πως ξερουν οτι ειμαι κ.τ.λ. δεν θα ηταν. Θα ηταν μια εξυπηρετηση του συγκεκριμενου μου εαυτου εις βαρος του ανεξαντλητου μου εαυτου και κανεις δεν θα ειχε οφελος/αντιδραση εκτος απ'τον συγκεκριμενο μου εαυτο, τον ερπετοειδη θεμελιωδη μου εγκεφαλο.
Αιλουροειδή θες να πεις.

Jasemeister είπε:
Αιλουροειδή θες να πεις.
Στα πλαισια της τεχνης ναι.  ;D

Επιστημονικα οχι, θελω να πω ερπετοειδης. Αλλα παρηγαγες τεχνη επισημανοντας μου αυτο και εδωσες ενα παραδειγμα αυτου που ονομαζω αγαπη του δημιουργου.

Τουλάχιστον ας αλλάξει κάποιος τον τίτλο του thread. Φανερά, δε γίνεται καμία συζήτηση για τις μουσικές από ταινίες, αλλά για πιο προσωπικά θέματα της αρμοδιότητος του μέλους "Κουφή Λεοπάρδαλη".

Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:
Συμπυκνωμενα. Αλλα φαινεται να μην συμφωνεις, δεκτο.
Οχι βρε ΚουΛε. Ακατανόητα, καλά το είπε. Αδυνατώ να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω.

Λοιπον τοτε ας επανερθουμε στο θεμα μας. Συμφωνειτε η οχι πως σε μεγαλο βαθμο οι ενορχηστρωσεις ειναι συντηρητικες? Δεν ρωταω αν ειναι καλες η κακες.

Σε ταινίες που απευθύνονται σε μεγάλο κοινό τι ακριβώς περιμένεις από τον τομέα της μουσικής;

Θυμάσαι πολλές ταινίες του Hollywood στο παρελθόν ή τωρινές με ανατρεπτική μουσική;

audiokostas είπε:
Θυμάσαι πολλές ταινίες του Hollywood στο παρελθόν ή τωρινές με ανατρεπτική μουσική;
Tι σημαίνει ανατρεπτική μουσική? Ας πούμε του "5ου στοιχείου" του Luc Besσon και του Éric Serra?

Βασικά συχνότατα η μουσική στις ταινίες είναι βαρετή μέχρι αηδίας. Και το ακόμα πιο ενοχλητικό είναι ότι μαθαίνει ο άλλος ότι το soundtrack το έκανε ο Χ γνωστός συνθέτης και λέει "πωωωω γ@μάτο!!". Γενικώς βαρεμάρα. Παρ'όλα αυτά όπως γινόταν πάντοτε και θα γίνεται για πάντα, μέσα στον σωρό υπάρχουν και ωραία πράγματα. Άλλωστε και παλιότερα δεν ήταν όλα αριστουργήματα. Και οι ταινίες του Lione απ'όπου το παράδειγμα του theme του The Good, The Bad and The Ugly ΔΕΝ ήταν ταινίες του Hollywood ;) Αντιστοίχως λοιπόν, μια χαρά ήταν οι μουσικές επιλογές στο Amelie, μια χαρά ωραίο theme (πολύ ωραίο μάλιστα) είχε το Corpsebride, μια χαρά μουσικούλα είχε το O Brother Where Art Thou κλπ. Τώρα soundtracks τύπου Lord Of The Rings, Dark Knight κλπ καλά είναι αλλά απλώς έτοιμη συνταγή. Σαν να γράφουνε με καρμπόν. Πομπώδες να'ναι, λίγο έτσι περίεργο και ψαγμένο κλπ - αρκεί!

Nikolas είπε:
Τέλος παντων, το Loudness war καλά κρατεί στα trailer
Kαι γενικοτερα στην μουσικη επενδυση θα υποστηριζα. Το αντιστοιχο στον οπτικο τομεα ειναι ο τελειος φωτισμος. Εχουν μαλωθει με τη σκια.

marathon είπε:
Tι σημαίνει ανατρεπτική μουσική? Ας πούμε του "5ου στοιχείου" του Luc Besσon και του Éric Serra?
Koρυφαια ταινια και ακομη πιο κορυφαιο soundtrack (ειδικα το ψιλο-αιγυπτιακο-oriental) στην καταδιωξη με το ταξι.

ενα αλλο που θελω να μου πειτε πως λεγεται ειναι αυτο[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=E4blSrZvPhU

δεν ξερω τι με τραβηξε αλλα φτιαχνει τρομερη ατμοσφαιρα κ βγαζει πολυ ωραια μελαγχολια

Βιετμάν το τραγούδι που ρώτησες είναι ένα ενδιαφέρον remix του "Τhe End Is The Beginning Is The End" των Smashing Pumpkins, πάλι με τη φωνή του Corgan. Eνδιαφέρον είναι ότι το κομμάτι αυτό αρχικά είχε γραφτεί για μια άλλη παλιότερη ταινία σούπερ ηρώων από κόμικ, της "Βatman and Robin", και τώρα συνοδεύει την "Watchmen".

Ναι, χάνεις μιλάμε για άλλο επίπεδο.

Άσχετο αλλά κάθε φορά που αναφέρεται ο Billy Corgan και οι Smashing Pumpkins θυμάμαι μια επική φάση στους Simpsons οπου συναντά ο Homer τον Billy στο Hollapalooza:

- Billy Corgan, Smashing Pumpkins.

- Homer Simpson, smiling politely.

;D

bloody_sunday είπε:
Βιετμάν το τραγούδι που ρώτησες είναι ένα ενδιαφέρον remix του "Τhe End Is The Beginning Is The End" των Smashing Pumpkins, πάλι με τη φωνή του Corgan. Eνδιαφέρον είναι ότι το κομμάτι αυτό αρχικά είχε γραφτεί για μια άλλη παλιότερη ταινία σούπερ ηρώων από κόμικ, της "Βatman and Robin", και τώρα συνοδεύει την "Watchmen".

thanks bloody!! Μ' αρέσει ;)

Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά μιας κ είμαι SP fan, το The Beginning is the End is the Beginning (Watchmen), που είναι αυτή η διαφορετική έκδοση του The End is the Beginning is the End (Batman and Robin) γράφτηκαν την ίδια εποχή και περιλαμβανόντουσαν και τα δυο στο soundtrack batman & robin.

Eνδιαφέρον, Εvilnye! Δεν το γνώριζα. Δυστυχώς ήταν μετά την εποχή του χρυσού lineup με D'Arcy και Chamberlin. O Chamberlin γύρισε, η D'Arcy αντικαταστάθηκε, και αν και δεν υπάρχει σχέση άμεση τα τραγούδια χάλασαν και ποτέ δεν έφτασαν το ύψος του Siamese Dream και του Mellon Collie... :(

Tώρα ας γυρίσει κάποιος άλλος πίσω στο τόπικ γιατί σήμερα δεν έχω χρόνο για κατεβατά!  ;D :P

Με κατατάσσω στους νοσταλγούς.Όταν σκέφτομαι "καλή μουσική σε ταινίες" μου έρχονται στο μυαλο το West Side Story,το Blade Runner και το...εχμ,Conan The Barbarian.

Trending...

Νέα θέματα

Back