Roseace

Κώστας Κρανίτης

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα.Εχω ένα μπάσο με ταστιέρα roseace,και έπειτα από λίγη ώρα παιξίματος αφήνει μαυρίλα στα δάχτυλα.Υπαρχει λύση για αυτό;

Κατ' αρχήν Κώστα καλωσήρθες.

Αν μιλάς για roseacer ταστιέρα, πιθανότατα αναφέρεσαι σε Harley Benton.

Αν όντως είναι έτσι, λογικά είναι βαμμένη και βγάζει η μπογιά στα χέρια.

Δες εδώ ...

Λογικά είναι "ψημένο" maple ....

Ίσως είναι κάποιου είδους ψημένο maple (κάποιο hardwood), αλλά πώς θα το κάνεις να φαίνεται σαν rosewood ή ebony ασούμε?

Θα το κάνεις βαψομαλλιά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τιναφταρε

Μεχρι τωρα λεγαμε αν δε γραφει fender πετα το, τωρα θα λεμε καψτο μην το παρει απο τα σκουπιδια κανας ανθρωπος.

Ίσως είναι κάποιου είδους ψημένο maple, αλλά πώς θα το κάνεις να φαίνεται σαν rosewood ή ebony ασούμε?

Θα το κάνεις βαψομαλλιά.
Το roseace υποτίθεται ότι είναι κάτι σαν backed/ roasted maple και αυτό δεν θα έπρεπε να "ξεβάφει". 

Αλλά έτσι είναι φίλος... Όταν η συνθήκη CITES σε έβαλε να κουνήσεις μαντήλι στο Dalbergia, θα πέσεις στους... βαψωμαλλιάδες και στα μουτζουρωμένα δάκτυλα. 

Το roseace υποτίθεται ότι είναι κάτι σαν backed/ roasted maple και αυτό δεν θα έπρεπε να "ξεβάφει". 

Πώς να μην ξεβάφει?

Το roseacer είναι αφτό.

IMG-5752.jpg

Πόση σχέση έχει εμφανισιακά με maple?

Άμα δεν πέσει μπογιά επάνω θα είναι ξανθούλι (άντε ανοιχτό καστανό), όχι μάβρο.

Πόση σχέση έχει εμφανισιακά με maple?

Άμα δεν πέσει μπογιά επάνω θα είναι ξανθούλι, όχι μάβρο.
Τι να σου πω φίλος... Δεν έχω πιάσει ποτέ κάτι ανάλογο. Αυτό είναι "καραμπογιά"- το backed/ roasted maple δεν είναι έτσι.

ΥΓ: Εξάλλου με ξέρεις... Στα κσύλα είμαι παραδοσιακός, δεν μου αρέσουν οι... Φρανκενστάιν ?

Το maple να είναι maple, το rosewood να είναι rosewood και όχι κάτι σαν... "rosewood" κλπ.

Μωρε ετσι οπως εχουμε βγαλει τα ματια στα δεντρα και στα δαση, βλεπω στο τελος να αγοραζεις jazz bass deluxe και για ταστιερα να εχει ψαροκασελα, αντι για pearl dots να γραφει αναμεσα στα ταστα ΦΡΕΣΚΟΣ Ο ΓΑΥΡΟΣ, και να κανει μαθημα ο δασκαλος και να λεει "Βαζουμε το ενα δακτυλο στο ΓΑΥΡ και το αλλο στο ζωγραφιστο ψαρακι"

Αυτό είναι "καραμπογιά"- το backed/ roasted maple δεν είναι έτσι.

Νομίζω ότι το roseacer είναι όντως κάποιου είδους maple, το οποίο το περνάνε από θερμική επεξεργασία, για να αντικαταστήσει συνήθως το rosewood.

Ε, τώρα αν τους βγει λίγο πιο ανοιχτό ή με ξανθές ανταύγειες, το περνάνε ένα χεράκι χρώμα.

Σε κάποια ΗΒ όργανα που πριν έγραφε rosewood στην ταστιέρα, τώρα γράφει roseacer.

Αλλά Τέρυ μου, δες το και λίγο ... "πονηρά".

Αμανήτανε backed/ roasted maple, θα το έγραφε ακριβώς έτσι στα specs, γιατί είναι δημοφιλές αυτό το ξύλο, και θα "πούλαγε".

Για να το γράφει roseacer .... άλλο πράγμα (αν και σχετικό) θα είναι.

Άλλο ένα όργανο με roseacer ταστιέρα.

https://www.thomannmusic.com/harley_benton_hbo_600tb_bundle.htm

Μωρε ετσι οπως εχουμε βγαλει τα ματια στα δεντρα και στα δαση, βλεπω στο τελος να αγοραζεις jazz bass deluxe και για ταστιερα να εχει ψαροκασελα, αντι για pearl dots να γραφει αναμεσα στα ταστα ΦΡΕΣΚΟΣ Ο ΓΑΥΡΟΣ, και να κανει μαθημα ο δασκαλος και να λεει "Βαζουμε το ενα δακτυλο στο ΓΑΥΡ και το αλλο στο ζωγραφιστο ψαρακι"
Μεγάλη αλήθεια είπες... 

Αυτό τώρα με τα... μουτζουρωμένα δάκτυλα έχει την αφετηρία του στο 2016. Τότε προτάθηκε να μπουν στην CITES η πλειοψηφία της οικογένειας των Dalbergia (287 είδη συνολικά, γνωστά ως rosewood). Φέτος ή του χρόνου από πρόταση θα ενταχθούν επίσημα στη συνθήκη ως απειλούμενα είδη. Ως εκ τούτου, εδώ και κάποιο διάστημα άρχισαν τα... roseacer, για να μην μείνουν οι κατασκευαστές με τον... μουτζούρη στο χέρι (με στοκ rosewood, που δεν θα μπορούν να πουλήσουν όργανα που το περιέχουν).

Είναι θέμα χρόνου να σφίξουν τα λουριά για rosewood τύπου indian που το είχαμε του... πεταματού. Για brazilian ή Μαδαγασκαρής μόνο με το... κιάλι.   

Είναι θέμα χρόνου να σφίξουν τα λουριά για rosewood τύπου indian που το είχαμε του... πεταματού. Για brazilian ή Μαδαγασκαρής μόνο με το... κιάλι.   

Τελικά το "wood conspiracy" έβλεπε πολύ μπροστά λαίμαι.

Ειχα καποτε οργανο με καλο rosewood, χορευε σαμπα στο καρναβαλι και τετοια, και παροτι γενικα δε μου αρεσει η αισθηση του rosewood, το συγκεκριμενο ηταν αλλη φαση, και οπτικα αλλα κυριως σα πιασιμο.

Τωρα αν ειναι να παιζω με γαντια κηπουρου, η να πρεπει να πλενω τα χερια μου με tide μετα το jam, τοτε maple και παλι ?. Εμενα μου αρεσει ετσι και αλλιως καλυτερα, αλλα γιατι καποιος να προτιμησει το μπουκωμενο διχρονο, παρτε maple οσο υπαρχει και αυτο, γιατι μετα ειπαμε, ψαροκασελες, ντιβανια, παγκακια, μανταλακια κλπ

jazz bass deluxe και για ταστιερα να εχει ψαροκασελα
Αφουδεχορταίνετε όργανα ρεεεει. Πάρε και p πάρε και j πάρε και padula ποσταλένε, πάρε και 2 μπουτικάδικα, πάρε και ένα warwick corvette να παίζεις άμα πονάει η σπλήνα και δε μπορείς να σηκώσεις τα άλλα.

Νισάφι! Κάστομ σοπ χαρτόνι πεπιεσμένο, παπιέρ μασέ που θα λεγε ο δημητρακό, και βλέπουμε. Και όταν εξαντληθεί το ξύλο γενικά, γιατί δε χορταίνετε είπαμε, θα παίζετε με τέτοια αντίστοιχα.

https://www.thomann.de/gr/pbone_pbone_purple.htm

Κι όταν τελείωσει και το πετρέλαιο, θα τραγουδάμε όλοι τα μέρη μας, κι επιτέλους θα πάρω κι εγώ ένα μεροκάματο ως μπάσος. Εεεε μα πχια.

Αμανήτανε backed/ roasted maple, θα το έγραφε ακριβώς έτσι στα specs, γιατί είναι δημοφιλές αυτό το ξύλο, και θα "πούλαγε".
Τι άμα ήταν... Είναι: Roseacer (thermally treated maple wood)

Τώρα αν ο ένας το λέει backed, ο άλλος roasted και ο παρ' άλλος thermally treated- όλα είναι "ψητό" maple. 

Όμως η τόση (αφύσικη ακόμα και για "ψητό") μαυρίλα και το ξέβαμμα υποδηλώνουν και μπογιά.  

Βαζεις μεσα στο ταψι το maple, κοβεις και τεσσερις πατατες, δυο καροτα, δυο κολοκυθακια και καμια πιπερια, μπολικο λαδι αλατι και πιπερι, το βαζεις για 40 λεπτα στο φουρνο στους 180 βαθμους, και εχεις ΚΑΙ ταστιερα ΚΑΙ μπριαμ, γλυτωνεις και το διπλο ρευμα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back