Rory Gallagher booster hawk

NEXT IN LINE

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια χαρα!!!

Ψαχνωντας για τον ηχο του Rory επεσα πανω σε αυτο το πεταλι..απο οσα video εχω δει στο  youtube εχω μεινει ικανοποιημενος..Αλλα αλλο να το ακουσεις απο κοντα..Θα ηθελα λοιπον αν καποιος εχει ακουσει το πεταλι απο κοντα ή εχει καποια αποψη για αυτο να τη μοιραστει μαζι μας ,μιας και δεν βρηκα τιποτα στο forum

εχω την εντυπωση πως εχει γινει ενα ποστ για πεταλακια αν θελεις διαβασε το  :)

Φιλε μου ηχο Gallagher βγαζεις και με ενα απλο overdrive πρεπει να μας πεις με τι κιθαρα,μαγνητες ,ενισχητη ,πεταλια που εχεις γιατι δεν ακούγονται το ιδιο ολα τα πεταλια απο set up σε set up. Ενα Treble booster ειναι στην ουσια οπου εμενα δεν εκανε δουλεια.

Για να καταλαβαίνει ο κόσμος, εννοείς αυτό:

http://www.flynnamps.co.uk/hawk.html

και πολύ δύσκολα θα βρεις κάποιον στην Ελλάδα που να το έχει, εκτός αν ψυχασθενής με τον Rory και δεν τον πειράζει να δώσει ~240€ για κάτι που μπορεί να πετύχει με το 1/3 των χρημάτων.

Σωστά.Και με ένα αρκετά φθηνότερο και ποιοτικό Treble Booster,την ίδια δουλειά θα κάνεις.

Αν και νομίζω πως τα καλύτερα γκάζια του μεγάλου ήταν όταν έπαιζε με Marshall.

Ο εξοπλισμος μου ειναι μια gibson les paul bfg και ενας farfisa λαμπατος μονοκαναλος 40w που παραμορφωνει πολυ λιγο μονο αν τον ανοιξεις τερμα.δεν εχω καποιο overdrive πεταλι οποτε δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει ενα booster...

Ψαχνωντας για τον ηχο του Rory
οσο και να τον ψαξεις,δεν θα τον βρεις γιατι απλα...ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο RORY.

φτιαξε καλυτερα τον ΔΙΚΟ σου ηχο,ειναι και πολυ πιο ενδιαφερον αλλωστε απο το να προσπαθεις να αντιγραψεις τον ηχο καποιου αλλου...(ο οποιος βρισκεται ΠΑΝΤΑ σε αυτο που δεν μπορεις να εχεις...δηλ. τα ΧΕΡΙΑ)

NEXT IN LINE είπε:
Ο εξοπλισμος μου ειναι μια gibson les paul bfg και ενας farfisa λαμπατος μονοκαναλος 40w που παραμορφωνει πολυ λιγο μονο αν τον ανοιξεις τερμα.δεν εχω καποιο overdrive πεταλι οποτε δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει ενα booster...
Πάντως με αυτή την κιθάρα, δύσκολα πας για ήχο Rory, ακόμα και αν έχεις το original booster που έπαιζε ο Rory...

Σωστός ο αποπάνω.

Ο Ρόρυ έπαιζε και ηχογραφούσε με στρατ η οποία φορούσε μια ειδική σειρά μαγνητών Custom 69 με γκρι μπομπίνες που έχουν ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα.

thanasis10 είπε:
Σωστός ο αποπάνω.

Ο Ρόρυ έπαιζε και ηχογραφούσε με στρατ η οποία φορούσε μια ειδική σειρά μαγνητών Custom 69 με γκρι μπομπίνες που έχουν ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα.
σιγα μην ηταν και του 2002... ;D...και σιγα μην υπηρχαν τοτε...custom 69 μαγνητες...,επισης καποιοι λανθασμενα νομιζουν οτι οι gray bobin μαγνητες βγηκαν το 69...αυτο ειναι λαθος μια και ολες οι στρατ απο το 64 και μετα φορανε gray bobin μαγνητες. 

με  μια strat του 1961 επαιζε και απλα εκανε rewound τους μαγνητες της οταν τα...επαιξαν απο τις κακουχιες....

φυσικα ,πανω απο ολα,σιγα μη βγαλεις ηχο Rory ακομα και την ΙΔΙΑ strat να παιξεις.... ;D

Superfunk είπε:
σιγα μην ηταν και του 2002... ;D...και σιγα μην υπηρχαν τοτε...custom 69 μαγνητες...,επισης καποιοι λανθασμενα νομιζουν οτι οι gray bobin μαγνητες βγηκαν το 69...αυτο ειναι λαθος μια και ολες οι στρατ απο το 64 και μετα φορανε gray bobin μαγνητες. 

με  μια strat του 1961 επαιζε και απλα εκανε rewound τους μαγνητες της οταν τα...επαιξαν απο τις κακουχιες....

φυσικα ,πανω απο ολα,σιγα μη βγαλεις ηχο Rory ακομα και την ΙΔΙΑ strat να παιξεις.... ;D
Ρε παιδια το φαγατε το παιδι ρε δε ντρεπεστε λιγο?Δηλαδη ειναι κακο να θελει να βγαλει καποιος αλλος πλην του εξεπεραστου Rorry ηχο Rorry? τι δηλαδη? τον ειχε πατενταρει τον ηχο του?Με μεταμοσχευση χεριων ας πουμε δεν γινεται τιποτα??

Παιδια ψαχνω τον ηχο του Rory αλλα δε θελω να αντιγραψω τον ηχο του..θελω ενα πεταλι που να πλησιαζει καποια χαρακτηριστικα του ηχου του.ο καθενας εχει το δικο του παιξιμο και το δικο του ηχο.Αυτο ειναι και το ζητουμενο αλλωστε.τα βιντεακια που ειδα στο youtube με το συγκεκριμενο πεταλι πλησιαζουν κατα πολυ τον ηχο που θελω.αν θελετε να μου προτεινετε με ποιον τροπο μπορω να επιτυχω ενα παρομοιο αποτελεσμα θα το εκτιμησω ιδιαιτερα...

NEXT IN LINE είπε:
Παιδια ψαχνω τον ηχο του Rory αλλα δε θελω να αντιγραψω τον ηχο του..θελω ενα πεταλι που να πλησιαζει καποια χαρακτηριστικα του ηχου του.ο καθενας εχει το δικο του παιξιμο και το δικο του ηχο.Αυτο ειναι και το ζητουμενο αλλωστε.τα βιντεακια που ειδα στο youtube με το συγκεκριμενο πεταλι πλησιαζουν κατα πολυ τον ηχο που θελω.αν θελετε να μου προτεινετε με ποιον τροπο μπορω να επιτυχω ενα παρομοιο αποτελεσμα θα το εκτιμησω ιδιαιτερα...
Για να πετύχεις λίγο-πολύ αυτό το ηχόχρωμα θα χρειαστεί να έχεις όργανα με βασικά χαρακτηριστικά που μοιάζουν με αυτα που έπαιζε ο μάστορας!

Με τη les paul που παίζεις, not even close... χρειάζεσαι μονοπήνια στρατ με κάποιο booster (αυτο που λέμε ή κάποιο treble booster) που πουσάρει πολύ τον ενισχυτή.

Απο εκεί και πέρα, ο εξαιρετικός farfisa έχει αρκετά διαφορετικό ηχόχρωμα.

Ok, μια χαρά ωραίος ήχος είναι. Δεν μου θυμίζει gallaher ακριβώς, αλλά δεν έχει και σημασία.

Αυτός είναι ένας ωραίος υπεροδηγημένος ήχος που βγαίνει απο πολλά καλά drive/booster.

Πάντως ο συγκεκριμένος παίζει με les paul με mini humbuckers που μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικοί απο τους δικούς σου.....

NEXT IN LINE είπε:
Αν βαλω tremble booster με καθαρο ηχο (χωρις overdrive) τι αποτελεσμα θα εχω?????
Αν έχει αρκετά αποθέματα headroom και δεν βρωμίσει με το πουσάρισμα, θα γίνει το καθαρό σου πιο δυνατό και πριμάτο - δεν ήταν όμως φτιαγμένο για αυτό αλλά για να "ξυπνάει" λίγο τους μουντούς και με χαλαρό gain υπεροδηγημένους λαμπάτους ενισχυτές. Αν το χρησιμοποιήσεις πάνω σε ενισχυτή ψιλοβρώμικο, το συνολικό gain θα αυξηθεί αλλά αν κρατήσεις τις ισορροπίες των gain levels σωστά θα γίνει πιο... χμ... ενδιαφέρον.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back