Εγω παλι λεω οτι ο ηχος της Roland δεν ειναι ποτέ αδιαφορος. Οκ, πουλησα κι εγω το fantom-g μου, μονο ομως επειδη ειχα εφηβικο ερωτα με το
Kurzweil K2661 (δεν πηρα καν το PC361 που ηταν στα ιδια λεφτα καινουριο και καλυτερο).
Ομως χωρις υπερβολες τον καλυτερο μου ηχο τον πετυχαινω με μηχανηματα Roland.
Βρισκω πως εχει πολυ καθαρα samples ή VA modeling, εντελως αχρωματιστα. Το τελειο εργαλειο για να χτισεις εναν ηχο. Σε αντιθεση με τα
Kurzweil και τα Korg, που ενω εχουν εξισου καλες και ισως καλυτερες μηχανες, χρωματίζουν ακομα και τα samples που εισαγεις εσυ, με αποτελεσμα να μη μπορεις να ξεφορτωθεις την Korgιλα και την Κουρζβαιλίλα απο πανω τους...
Τα Fantom G ειχαν κακη υποστηριξη απο την αρχη και οχι καλα δουλεμενα presets. Αλλα μεσω διαδικτυακων κοινοτητων υπαρχει πλεον πολυ καλο και μπολικο υλικο.
Αλλα εγω εκει που επιμενω για τα Roland είναι πως αφηνουν τον χρηστη να βαλει τον δικο του χαρακτηρα επανω. Και φυσικά ειναι ολα πολυ ευχρηστα.
Εγω ήμουν απολυτα ικανοποιημενος απο το Φαντομ, ειμαι ακομα ερωτευμενος με το V-synth XT (το οποιο πουλησα και ξαναγορασα ;D ) και εχω εμπιστοσύνη στη Roland. Αλλα ξερω και τι να περιμενω.
Και η τεχνολογια supernatural, μονο αδιαφορη δεν ειναι, αν κρινουμε και απο τις ARX καρτες.