• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Roland jp 8000, korg ms 2000, nord lead 2x για house;

Filippas_Juno303

Νέο μέλος
Πόντοι
6
χαιρετώ και πάλι!!!είπα να μπω στο site να ρωτήσω κάποια πράγματα και μόνο πόλεμος δεν έγινε...αχαχαχαχαχ!!κάτι τελευταίο για να μην σας κουράζω.Πολύ ωραίο το jp 8000 ειδικά για trance μιας και έχω αγάπη για αυτό το είδος με τα φοβερά party και το feeling όπως επίσης και κάθε είδος electronica.μπορείς να γράψεις house όμως???το ίδιο έχω να ρωτήσω και για το ms 2000...όσο για το nord lead 2x to ξέρω ότι θεωρείται classic και must have synth για ηλεκτρονική μουσική πλέον αλλά αμέσως πάμε στα 1000 ευρώ που δεν διαθέτω αυτή τη στιγμή.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και τα 3 μηχανήματα που αναφέρεις έχουν δυνατότητες επεξεργασίας του προσωπικού τους ήχου.

Στα JP8000 & MS2000 (και καλύτερα η έκδοση Β) θα βρεις καλούδια στα εφέ τους μέχρι και delay.

Ως πρώην κάτοχος του 2x μαζί με ένα εφέ alesis, έφτιαχνα τον ήχο που ήθελα.

Έχεις δυνατότητα να τα ακούσεις από κοντά; Αυτό είναι που πρέπει να κάνεις.

Νομίζω πως θα ήταν πολλά τα 1000 για ενα nord lead 2x, αλλά θύμησε μου αν θες ποσα διαθέτεις.

Σε μορφή ρακ, και για ότι μουσική θες, θα προτεινα το V synth της Roland (keyboard ή ΧΤ που ειναι η rack μορφή). Mπορεί με λίγη υπομονη και ψαξιμο να το βρεις στα 800 περίπου (αν και προσωπικά το θεωρω χαμηλή τιμή για τέτοιο όργανο, ωστόσο εκεί παιζει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή). Για trance φαντάζομαι θα είναι μανούλα, με το 4κάναλο step modulator που εχει και τη supersaw κυματομορφή.

Κατα τη γνώμη μου, είναι το πιο ευελικτο και πληρες VA στην αγορα (με καθε επιφυλαξη, δε γνωρίζω τα πάντα). Και καλύπτεις όλα τα προαναφερθέντα συνθς.

Πιο κάτω ίσως βρεις καποιο παλαιότερο μοντελο access virus σε rack ή keyboard.

Yπάρχει ακόμα το Roland Sh-201, που θα το βρεις αρκετά φθηνά, ή το πιο συγχρονο Gaia.

Οσο για το jp ή το ms, γιατι να μη μπορείς να γράψεις house? Και αυτή η μουσική από συνθς αποτελείται...

Το 2x καινούριο φτάνει τα 1.000 ευρώ καινούριο. Συνήθως στα 700 ευρώ θα το βρείς σε άριστη κατάσταση.

neeq είπε:
....αλλά θύμησε μου αν θες ποσα διαθέτεις.
600 ευρω διαθετει.

Οποτε:

Αγορασε το Roland Gaia και τελειωσες. Απο 573 ευρω στην Ελλαδα, περιεργως φθηνοτερα απ'οτι στο Thomann...

http://alturl.com/xehz2

Και, εναλλακτικα, το Novation Ultranova. Απο 547 ευρω στην Ελλαδα, ξανα περιεργως πιο φτηνα απο Thomann.

http://alturl.com/2az9b

Ακουσε τα, δεν υπαρχει περιπτωση να μην σε καλυψουν σ'αυτο που θελεις να κανεις.

Και τα 2 ειναι εξαιρετικα synths με φανταστικο ηχο.

επισης ενα blofeld δεν θαταν κακη ιδεα αμα υπαρχει οικονομικη στενοτητα...

ειναι ενας πιτσιρικας στο youtube εν ονοματι vinyljunkie07 που ανεβαζει μικρες ιδεες του συνηθως προς deep-house.

φιλε  Filippas_Juno303 δες τα διαφορα βιντεακια του αν εχεις ωρα... απο οτι εχω δει εχει blofeld και SH32 μεταξυ αλλων

παραδειγμα...

[flash=200,200]

εχει και ενα mpc επισης αλλα to functionality απο κατι τετοιο μπορεις να το βρεις απο ενα Maschine η Maschine micro. ;)

To blofeld θέλει ένταση και ρύθμιση στις δικές του ισοσταθμίσεις ανάλογα τα monitors που έχεις.

Το είχα σε λευκό και το έχω σε μαύρο. Στα δικά μου συνθετικά projects με βοηθά πολύ σε lead μελωδίες.

3 αστεράκια  ;)

Filippas_Juno303 είπε:
.μπορείς να γράψεις house όμως???
Φίλιππα ξεκινάς λάθος.

Ηλεκτρονική μουσική, house οπως την λες, μπορείς να γράψεις και με τα 3 όργανα που αναφέρεις, αλλά και με εκατοντάδες άλλα, είτε soft είτε hard.

Mουσική δεν γράφει κανένα όργανο από μόνο του.Εσύ θα την γράψεις.

Αυτή είναι η πιο κρίσιμη απόφαση.Να γράψεις μουσική.Όχι ποιο όργανο θα πάρεις.

Καλή αγορά.

nektarios είπε:
Φίλιππα ξεκινάς λάθος.

Ηλεκτρονική μουσική, house οπως την λες, μπορείς να γράψεις και με τα 3 όργανα που αναφέρεις, αλλά και με εκατοντάδες άλλα, είτε soft είτε hard.

Mουσική δεν γράφει κανένα όργανο από μόνο του.Εσύ θα την γράψεις.

Αυτή είναι η πιο κρίσιμη απόφαση.Να γράψεις μουσική.Όχι ποιο όργανο θα πάρεις.

Καλή αγορά.
Σαφέστατα.

Η σύνθεση. Ο ήχος θα έρθει.θα τον βρείς, θα τον φέρεις στα μέτρα σου.

@ Filippas_Juno303 :

Παρότι δεν είναι ένδειξη εκτίμησης ως προς το θεσμό του Moderator του forum και αντιστοίχως ως προς την προσωπικότητα του ndnikola να «ανοίγεις» παράλληλα θέματα με κοινή συνάφεια, εγώ θα σου προσφέρω την επιμέρους βοήθεια μου στα ερωτήματα σου, αλλά θέλω να κατανοήσεις ότι με μια τέτοιας μορφής ενέργεια αντιβαίνεις την ορθή χρήση του  Netiquette…

Εδώ είναι μερικά video-clips από τα synths που προαναφερθήκαν δημιουργημένα από τον ίδιο χρήστη έτσι ώστε να υπάρξουν οι ίδιες αμερόληπτες, κοινές και ισόνομες συνθήκες παρουσίασης αυτών.

Clavia Nord Lead 2x | demo (1 of 2) by syntezatory.prv.pl

Το να αναρτηθούν απλά βίντεο, προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο.

Είναι και κανονισμός του φόρουμ :

Από το θέμα των κανονισμών

4. Όταν γίνεται παράθεση πηγών/links προς υποστήριξη μιας θέσης, καλό είναι να συνοδεύεται από τον σχετικό σχολιασμό του συντάκτη που θα αποτελεί ένδειξη κατανόησης, τοποθέτησης και θα επιτελεί χρέη περίληψης της πηγής. Περικοπές κειμένων δημοσιευμένες σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) μπορούν να δημοσιεύονται μόνο με σαφή αναφορά της πηγής, του συγγραφέα και μέσα στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα
.

Δεν βλέπω κάποιον σχολιασμό. Είναι σαν να λες  (οχι προσωπικά, γενικά γράφω): ''φίλε δες και αποφάσισε''.

Δεύτερον τα περισσότερα βίντεο που έχουν αναρτηθεί, τα σύνθια έχουν ήδη επεξεργασμένους ήχους με βάση το ύφος,το στυλ,την μουσική παιδεία,το γούστο του χειριστή.

Δεν είναι απλά και μόνο ένα Tutorial. Που ακόμα και εκεί, δεν συμφωνώ. Δεν είναι παρών ο ενδιαφερόμενος, δεν έχει επαφή, δεν μπορεί να δοκιμάσει. Εκτός αυτού δεν ξέρεις και από τι monitors ακούγονται τα συνθ.

Το ακούς,το παίρνεις,το πας σπίτι και μένεις άναυδος...και λές γιατι;...( έτυχε σε καλό φίλο, ενώ τον είχα ενημερώσει).

Πάντως, κατανοώ τον ενδιαφερόμενο...και να τον ενημερώσω πως δεν θα είναι το πρώτο ή το τελευταίο του συνθ...ίσως να πέσει έξω σε κάποια αγορά..ίσως ανταλλάξει και του βγει κάτι καλύτερο..ίσως ίσως ίσως...

Απλά να τελειώσω...γράφοντας..ότι είναι μηχανές και περιμένουν εντολές και σύνθεση.

υ.γ. Το να ακοίγει κάποιος ένα θέμα...και αμέσως να κάνει log off..περιμένοντας να δει απαντήσεις όταν θα ξαναμπεί μετά από 1-2 μέρες...δεν με βρίσκει πάλι σύμφωνο. Προσωπικά σε οπποιοδήποτε δικό μου θέμα, προσπαθώ να είμαι online, να απαντώ σε όποιον μπαίνει στην διαδικασία να μου αφιερώσει χρόνο και να μου μεταδώσει την δική του γνώση.

καλωςε σας βρηκα.......αν εισαι θεσσαλονικη διαθετω το nord lead x2 αλλα και juno 106 full restored για ακροαση το καλυτερο που εχεις να κανεις φιλιπ ειναι να ακουσεις.....και να επιλεξεις εσυ τι πραγματικα χρειαζεσαι......

...δεν ξέρω που έχει καταλήξει ο ενδιαφερόμενος..αλλά μιας και σχετικά με το θέμα και άλλοι ενδιαφερόμενοι υπάρχουν, από χτες δοκιμάζω το εξής πακέτο:

http://www.primeloops.com/loops-samples/product/aquasonica~218/

...το οποίο με έχει καταενθουσιάσει.

Παράλληλα με το atmosfere της Spectratronics....δουλειά να μην έχεις ..και να λιώνεις σε μουσικά ταξίδια.

Γειά χαρά σε όλους!όντως κωστή πολύ καλό το πακετάκι της primeloops.κατ εμε ανώτερο από το κλασσικό essential clubsounds της vengeance....

Filippas_Juno303 είπε:
Γειά χαρά σε όλους!όντως κωστή πολύ καλό το πακετάκι της primeloops.κατ εμε ανώτερο από το κλασσικό essential clubsounds της vengeance....
:)

To είχα μέχρι χτες για δοκιμή.

Θα το αγοράσω τον Αύγουστο. Έμεινα κατευχαριστημένος.'Εδεσε με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό μου.

Trending...

Νέα θέματα

Back