• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Roland Fantom G7 και Damper Pedal

Mondegreen

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Καλησπέρα σε όλους

Έχω βάλει σε Roland fantom G7 ένα Damper Pedal.

Το πρόβλημα μου είναι ότι το release - sustain δε γίνεται με διαβάθμιση, δηλαδή θα παίζω είτε  με τέρμα release - sustain είναι καθόλου. Αυτο Το κάνει και στις δύο επιλογές που έχει το πεταλι (continue και άλλη μια δε θυμάμαι που στην τελική είναι η επιλογή με τη λειτουργία που έχει και τώρα αν  δε κάνω λάθος) μπορεί να βοηθήσει κάποιος;

ευχαριστώ.

Μανώλης Χναράκης είπε:
System > Continuous Hold Pedal > On
ευχαριστώ Μανώλη , αλλα δεν ειναι απο κει το πρόλβημα, το έβαλα στο on απ την ωρα που το αγορασα, μηπως ειναι χαλασμενο το Damper?  απο την πρώτη μερα μου το εκανε.

Ξεκινάμε από τα βασικά, το πετάλι έχει έξοδο stereo TRS; Δηλαδή

Audio-Patch-Lead-Neutrik-TRS-Jack-to-Neutrik-TS-Jack-Unbalanced-Stereo-to-Mono.jpg

την αριστερή και ΟΧΙ τη δεξιά  ???

Δοκίμασε έναν ήχο πιάνου στο [sINGLE] Mode. Να υποθέσω πως η σύνδεση του πεντάλ γίνεται στην είσοδο [HOLD] του οργάνου. Επίσης να υποθέσω πως τόσο το πεντάλ όσο και το όργανο δεν έχουν κάποια ζημιά ή έχουν "πειραχτεί".

manosx είπε:
Ξεκινάμε από τα βασικά, το πετάλι έχει έξοδο stereo TRS;

...Αυτο Το κάνει και στις δύο επιλογές που έχει το πεταλι (continue και άλλη μια δε θυμάμαι...
Αν και δεν μας είπε το μοντέλο του πεντάλ, από τα λεγόμενά του υποθέτω πως χρησιμοποιεί DP-8 ή DP-10.

manosx είπε:
Ξεκινάμε από τα βασικά, το πετάλι έχει έξοδο stereo TRS; Δηλαδή

Audio-Patch-Lead-Neutrik-TRS-Jack-to-Neutrik-TS-Jack-Unbalanced-Stereo-to-Mono.jpg

την αριστερή και ΟΧΙ τη δεξιά  ???
Καλησπέρα Μάνο, το πετάλι έχει ένα φιξ καλώδιο και βγαζει ενα τζακ.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Δοκίμασε έναν ήχο πιάνου στο [sINGLE] Mode. Να υποθέσω πως η σύνδεση του πεντάλ γίνεται στην είσοδο [HOLD] του οργάνου. Επίσης να υποθέσω πως τόσο το πεντάλ όσο και το όργανο δεν έχουν κάποια ζημιά ή έχουν "πειραχτεί".

Αν και δεν μας είπε το μοντέλο του πεντάλ, από τα λεγόμενά του υποθέτω πως χρησιμοποιεί DP-8 ή DP-10.
Δοκίμασα και στο single, το ίδιο πράγμα μου κάνει, το εχω στο HOLD ,το πετάλι το αγόρασα καινούργιο,  το fantom G το είχα πάρει από δεύτερο χέρι, αλλά δε πιστεύω ότι έχει πρόβλημα γιατί μου το έκανε και στο fantom X. Το πεταλι μου είναι το DP-8

Είσαι σίγουρος πως δεν κάνει half ped. όταν είναι περίπου στη μέση της διαδρομής; Δεν ακούς κάποια διαφορά στο sustain?

Εάν όχι, τότε επικεντρώσου στο πεντάλ. Δοκίμασε κάποιο άλλο DP-8 ή DP-10.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Είσαι σίγουρος πως δεν κάνει half ped. όταν είναι περίπου στη μέση της διαδρομής; Δεν ακούς κάποια διαφορά στο sustain?

Εάν όχι, τότε επικεντρώσου στο πεντάλ. Δοκίμασε κάποιο άλλο DP-8 ή DP-10.
Τώρα που έβαλα τα ακουστικά, διακρίνω μια μικρή διαφορά, αλλά το πεταλι πρέπει να το δουλεύω στο χιλιοστο κυριολεκτικά. Και πάλι δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Ευχαριστώ Μανώλη.

AngelosPp είπε:
...αλλά το πεταλι πρέπει να το δουλεύω στο χιλιοστο κυριολεκτικά...
Δεν είναι στο χιλιοστό, στην περίπτωσή σου θεώρησε πως όλη η διαδρομή έχει τρείς ζώνες  ;)

AngelosPp είπε:
Τώρα που έβαλα τα ακουστικά, διακρίνω μια μικρή διαφορά, αλλά το πεταλι πρέπει να το δουλεύω στο χιλιοστο κυριολεκτικά. Και πάλι δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Ευχαριστώ Μανώλη.

Ένα απλό τεστ είναι αυτό: Βαράς την πιο μπάσα νότα χωρίς πετάλι, και την κρατάς πατημένη μέχρι να σβήσει. Μετά πατάς τέρμα το πετάλι, και την ξαναβαράς αφήνοντας αμέσως το πλήκτρο. Θα πρέπει να κρατήσει το ίδιο όπως πριν. Στη συνέχεια τη βαράς αφήνοντάς τη με το πετάλι στη μέση, θα πρέπει να σβήσει πιο γρήγορα, μετά λιγότερο πατημένο για να σβήσει ακόμα πιο γρήγορα κλπ :)

Δυστυχώς Μανώλη δε διακρίνω να έχει τρεις ζώνες. Όπως είπα,  θα είναι στο μηδέν το sustain είτε στο 100. Δηλαδή μόλις μπαίνει το πεταλι σε λειτουργία sustain δε καταλαβαίνω να έχει διαφορά, είτε το πατάω ίσα μετά  το σβήσιμο είτε τέρμα.

Manos δουλεύει έτσι όπως το λες, αλλά όταν έχω στη μέση το πετάλι είναι στο χιλιοστο που λέω, είτε στεγνό τελείως είτε φουλ sustain.

Σας ευχαριστώ

Trending...

Νέα θέματα

Back