Roland aira compact s1

stratigos

Μέλος
Πόντοι
28
Καλησπέρα στην παρέα.

Σκέφτομαι να πάρω το πρώτο που hardware synth και κατέληξα μετά από κάποια έρευνα στο Roland Aira Compact S1.

Πώς το βλέπετε οι γνωστές το συγκεκριμένο?

Θα πήγαινα σε arturia microfreak αλλά σκέφτομαι για την ώρα κάτι πιο οικονομικό και έφτασα να κοιτάω τα jt4000m, nts-1, crave και το aira του τίτλου και κατέληξα σε αυτό γιατί μάλλον μου έκανε ο ήχος του περισσότερο από review που είδα.

Το αρνητικό που βρίσκω δεν είναι τόσο τα πλήκτρα μιας και θα το δουλεύω με το midi keyboard Novation impulse 61 αλλά λίγο με ενοχλεί που η οθόνη δείχνει μόνο αριθμούς και όχι κυματομορφή κλπ (σε σχέση με το microfreak)

Δεν έχω δοκιμάσει το Compact S1 αλλά έχω το Roland System 1, που στα χαρτιά τουλάχιστον είναι πολύ καλύτερο.

Δεν ξέρω τί ακριβώς θέλεις αλλά όταν πλέον μπορείς να πάρεις ένα Behringer Pro800 με 260 ευρώ (το οποίο επίσης έχω), γιατί να ασχοληθείς με οτιδήποτε άλλο; Η σύγκριση είναι συντριπτική κατά των AIRA.

@kpeyos
Ευχαριστώ, θα το έχω στα υπόψιν αλλά τώρα ψάχνω κάτι πιο οικονομικό και έχουν κοντα 100 ευρώ διαφορά μιας και το aira το βρίσκω 170 ευρώ.

MIDI (IN, OUT) jacks: Stereo miniature phone type

Πώς θα κάνεις σύνδεση με το impulse;
Θα χρειαστείς MIDI TO MIDI CV box.

Το θεωρώ πολύ φτηνοκατασκευή και στα δικά μου χέρια σίγουρα θα έμενε..πλαστικά knobs...
Στα λεφτά αυτά συν την φορητότητά του είναι κουκλάκι.

Και μετά αυτής της αγοράς πας για Behringer pro-800 και έχεις και τον αναλογικό ήχο στο τσεπάκι σου.
Πλασάρεις δίπλα και ένα alesis fx κουτάκι...και άρχοντας.

Στα λεφτά αυτά συν την φορητότητά του είναι κουκλάκι.
Αυτό το λες για το aira ?

Για τη σύνδεση κάτι τέτοιο ισχύει?

Screenshot_20250917-133700.ChatGPT~2.png Screenshot_20250917-133707.ChatGPT~2.png
Από το τσατ... 🤣

@kpeyos
Ευχαριστώ, θα το έχω στα υπόψιν αλλά τώρα ψάχνω κάτι πιο οικονομικό και έχουν κοντα 100 ευρώ διαφορά μιας και το aira το βρίσκω 170 ευρώ.
Για ποιόν λόγο θες ένα hardware synth σαν αυτά που περιέγραψες;

Γαια το S1 μιλάω.
Ηλύση σου είναι η 2 όπως κι εσύ πριν επισύναψες.
Έβαλα και άλλο ένα καλώδιο σε ξεχωριστό ποστ παραπάνω μήπως δεν το είδες, μήπως μου κάνει και εκείνο που το βρίσκω εύκολα.

Και μετά αυτής της αγοράς πας για Behringer pro-800 και έχεις και τον αναλογικό ήχο στο τσεπάκι σου.
Πλασάρεις δίπλα και ένα alesis fx κουτάκι...και άρχοντας.
όλα αυτά αλυσιδωτά έτσι;;
Σε έχω κόψει για electronica vintage analog μουσικό

Αντι να χανεις τον χρονο σου με το AIRA γιατι δεν κανεις μια συνδρομη στο Rolandcloud με 200$ τον χρονο εχεις το Roland Galaxias και του πουλιου το γαλα και τι δεν εχει μεσα.... ριξε μια ματια https://www.roland.com/cloud/memberships

ποιο το νοημα να παρεις ενα harware synth και να το δουλευεις με midi controller? επενδυσε σε daw καλυτερα.... το τελευταιο καθαροαιμο synth που εβγαλε η Roland ηταν το V-Synth 20 χρονια πριν τωρα εχουν γινει ολα για τα jumbo... αν ειναι βρες ενα V-Synth GT μεταχειρισμενο να καταλαβεις τι σημαινει SYNTH οχι τα παιχνιδια ....

Απλά για να πειραματιστω να φτιάξω κανέναν ήχο για τις παραγωγές μου κλπ .
Το ζήτημα λοιπόν είναι ότι το AIRA είναι πιο κοντά σε ήχο plugin απ' ότι είναι στα αναλογικά της Behringer. Δηλαδή αν έχεις ήδη κάποια soft synths και κάνεις ένα καλό midi assignment στο Novation, για μένα είναι τζάμπα τα λεφτά η αγορά του.

Εγώ πχ πήρα το System-1 κυρίως για τα live ως bass synth/arpeggiator. Kατά τ' άλλα το χρησιμοποιώ όταν θέλω real time controls, εκεί που προτιμώ την ευκολία από τον καθαρό αναλογικό ήχο. Αλλά επίσης το System-1 έχει και πάρα πολλές περισσότερες δυνατότητες ήχων από το Compact.

Αντι να χανεις τον χρονο σου με το AIRA γιατι δεν κανεις μια συνδρομη στο Rolandcloud με 200$ τον χρονο εχεις το Roland Galaxias και του πουλιου το γαλα και τι δεν εχει μεσα.... ριξε μια ματια https://www.roland.com/cloud/memberships

ποιο το νοημα να παρεις ενα harware synth και να το δουλευεις με midi controller? επενδυσε σε daw καλυτερα.... το τελευταιο καθαροαιμο synth που εβγαλε η Roland ηταν το V-Synth 20 χρονια πριν τωρα εχουν γινει ολα για τα jumbo... αν ειναι βρες ενα V-Synth GT μεταχειρισμενο να καταλαβεις τι σημαινει SYNTH οχι τα παιχνιδια ....
Κι αυτή είναι μια συμφέρουσα λύση. Απλά κάθε χρόνο πληρώνεις.

Έχω αγορασμένα 2 daw (fl studio και presonus studio one producer) και πολλά vst (synths, effects, όργανα κλπ) επίσης αγορασμένα.

Δε ξέρω... Απλά με έπιασε να πάρω κάτι σε hardware για το πιο χειροπιαστό του πράγματος .. θυμάμαι μικρός όταν ξεκίνησα να κάνω παραγωγές και να φτιάχνω κομμάτια μέσα σε ένα psr-2000 ήμουν πολύ χαρούμενος ... 😁

Ίσως το ρίξω σιγά σιγά (ποιος ξέρει) όλο το πράγμα σε hardware για τις παραγωγές..

H επαφή με το μέσο χωρίς χρόνους στησίματος midi cc, είναι άμεση και παραγωγική και έχει την μοναδικότητά της.
Άλλωστε το hardware το πας όπου θες και με ένα ζεύγος ακουστικά δημιουργείς.

απλά θα ήθελα να πειραματιστω λίγο διαφορετικά με hardware
Αν θες hardwarικό inspiration machine, τσέκαρε και κανένα μεταχειρισμένο microKorg. Πιστεύω θα το βρεις εκεί κοντά στο 200άρι. Έχει menu, οπότε δεν είναι τόσο απλό το hands on, αλλά είναι ένα πολύ ωραίο, εμπνευστικό γκατζετοσυνθάκι που μπορεί να κρατήσει τη θέση του ακόμη και σε ένα studio με synths χιλιάδων ευρώ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back