Και τωρα, η αλλη πλευρα του νομισματος....
Με αφορμη πιτσιρικαδες, γιους γονιων στο περιβαλλον μου συνειδητοποιω τα εξης:
1. 14χρονων. fullband, 2 κιθαρες, μπασσο ντραμς και ο ενας κιθαριστας και φωνη.
2. κανουν μαθηματα εδω και 1 - 1,5 χρονο. Εχουν ορεξη. Γουσταρουν (ροκ βαρανε αλλωστε). Ειναι φιλοι μεταξυ τους και μαζευτηκανε και μολις κανανε πρωτο "live" σε μαγαζι της γειτονιας, μπαρακι.
3. Οκ, για τον καιρο που παιζουν και το νεαρο της ηλικιας τους, μια χαρα θα ελεγα, φυσικα με ολα τα λαθη που καναμε και εμεις, με εμφανη την απειρια, αλλα η προσπαθεια μετραει, ετσι;;
Ομως, απο κουβεντες τους συνειδητοποιησα τα εξης:
4. Μήπως παραειναι ολα...ευκολα σημερα; (οκ μην βαρατε, και αν ακουγομαι αναχρονιστής, συμπαθατε με... :-[ )
5. Αυριο παιζουν ξανα, και χθες λεγανε να βγαλουν καινουργια κομματια για να παιξουν αυριο και αλλο ενα καινουργιο, και αυτο κτλ.... :
6. Τους λεμε, "παιδια, μισο, το εχετε παρει και λιγο ελαφρα. Καθηστε λιγο, σκεφτητε, απαιτηστε απο τον εαυτο σας να παιζετε οσο καλυτερα μπορειτε σιγα σιγα ενα ενα τα κομματια, και μην βιαζεστε. "
7. Ενα πραγμα εμεινε στον κοσμακι, να εξασκει το αυτι του. ΤΟ "μουσικο αυτι" του. Αν και αυτο γινεται πλεον με ενα κουμπι (οπως ηδη γινεται και με της
Gibson), η επόμενη γενια, αν τυχον δεν εχει τετοια εργαλεια μαζι της, αν ξεκουρδιστει οργανο, τι θα κανει;
8. Οκ, θα μου πειτε, "γιατι ρε πατριδα; Ποσα χρονια υπαρχουν πεταλια κουρδιστήρια; Με το "μεταλλο" κουρδιζες;
Οχι, αλλα τελευταιες μερες μου ηρθαν στο μυαλο τα πιτσιρικια, που ξεκινανε να μαθαινουν "απο τον ευκολο δρομο". Αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο.
Απλά....μερικες φορες σκεφτομαι: "οσο εχεις λιγοτερα, τοσο φουντωνει το παθος σου για να το κατακτησεις..."
Νιωθω παντως (για να τελειωσω με το μελό) οτι ειμαι πολυ τυχερος που οταν ξεκινησα, δεν τα ειχα ολα αυτα. Γιατι αναγκασα τον εαυτο μου να ζοριστει...
ΥΓ

πχ, οταν ημουν 1 γυμνασιου, και τοτε εκανα μαθηματα κιθαρας, μολις ειχα ξεκινησει, ηταν να παιξω τραγουδια σε σχολικη γιορτη. Δεν ειχα μαθει καλα καλα μονος μου να κουρδιζω ακομα. Ξυπναω το πρωι, και ξεκουρδιστη η κλασσικη. Κουρδιστηρι ηλεκτρονικο δεν ειχα. Μονο μια σφυριχτρα στη νοτα A. Ακομα θυμαμαι οτι εκεινη τη μερα καταφερα λιγο πριν φυγω, να κουρδισω με το αυτι. Μετα ολα ηταν ευκολα.... :angel: )