RIP Superfunk θα μας λείψεις πραγματικά

Τωρα δεν ειχαμε καν την ευκαιρια να τον αποχαιρετησουμε το Νίκο.
Δυστυχώς όχι...

Γι' αυτό τον λόγο - όπως είπα στην αρχή- θα διοργανωθεί ένα "μνημόσυνο" εν ευθέτω χρόνο.

Δυστυχώς όχι...

Γι' αυτό τον λόγο - όπως είπα στην αρχή- θα διοργανωθεί ένα "μνημόσυνο" εν ευθέτω χρόνο.
...και να θυμηθούμε όλες τις βρισιές που του έχουν σούρει κατά καιρούς...Τραχανοπλαγιάς!!!!
Δεν έχω λόγια πραγματικά...

Πραγματικά στενοχωρήθηκα με τα νέα, συμφωνών 100% με όσα έχετε γράψει, από το 2009 που είμαι μέλος είχαμε μιλήσει αρκετές φορές διαδικτυακά και έχω να πω μόνο τα καλύτερα.

Πριν 2-3 εβδομάδες αναρωτιώμουν και εγώ γιατί έχει εξαφανιστεί και μπήκα να δω πόσο καιρό έχει να ποστάρει, κάπου εκεί σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά..

Θα ήθελα να μοιραστώ και μια ανάμνηση:
Κάποια στιγμή, νομίζω πίσω στο 2023 ανέβασα ένα κομμάτι της μπάντας μου και είχε πατήσει "like" όταν το είδα το είπα στον φίλο μου και πληκτρά της μπάντας "μας έκανε like ο Superfunk!!", είχα ενθουσιαστεί πάρα πολύ. Ακόμα και ο φίλος μου που δεν είναι ενεργό μέλος τον ήξερε και χάρηκε και εκείνος.

Ο Νίκος o Σουπερφανκ.
Εμφανίστηκε απο το πουθενά και είχε απόλυτη άποψη. Ο πολυγραφέστερος όλων!

Μιλούσε για αντρικά μπράτσα στις κιθάρες, Τελεκάστερ ως σημείο αναφοράς και άκουγε τη σκουριά σε χορδές μιας εβδομάδας.
Χωρίς υπερβολή και με σιγουριά λέω πως είναι αυτός που έχει προκαλέσει όλο αυτό το ενδιαφέρον για Telecaster στην Ελλάδα.

Ήξερε τα "καλύτερα". Απο ταμπούρα έως παγωτά και μπύρες.
Σκοτωθήκαμε φορές και κάπου όλα αυτά είναι γραμμένα. Σε βάθος χρόνου. Στην αρχή με χιούμορ και μια εποχή πιο σοβαρά. Παροδικά όμως και ευτυχώς για το Noiz.

Γιατί προ πάντων είχε επίπεδο. Ήταν μορφωμένος άνθρωπος και κοσμοπολίτης. Μάθαινε φανατικά για ότι τον ενδιέφερε (και δεν ήταν λίγα) και μοίραζε όσα ήξερε απλόχερα. Σε σημείο που αναρωτιόμουν "μα δεν έχει κάτι άλλο να κάνει";

Και είχε. Ενα γιο, τον Ντένις που καμάρωνε με κάθε αφορμή σαν απόλυτος χαζομπαμπάς και την αγαπητή του σύζυγο που ταξίδευαν Βερολίνο κι Ιαπωνία. Και μια δουλειά ως στέλεχος μεγάλης εταιρίας με πολλές ευθύνες.

Παρ' όλα αυτά έγραφε ασταμάτητα μουσική. Rockabilly(?), americana(?), ποπ(?) δεν έχω καταλήξει... Πάντως ήξερα πως ήταν μουσική του Superfunk απο την εισαγωγή. Με τα άψογα ντραμς, την λευκή White Falcon ή κάποια Telecaster λουσμένη σε μπόλικο Spring reverb και το "φουσκωτό" αρμόνιο για το οποίο τον δούλευα κι αυτός γελούσε. Το Noiz είναι γεμάτο απο αυτες τις δουλειές.

Είναι γεμάτο απο τα εύστοχα του σχόλια και τη βοήθεια που πρόσφερε και θα προσφέρει σε όλους αυτούς που θα αναζητήσουν κιθάρο κουβέντες. Γιατί τα γραπτά μένουν. Και έτσι θα τον θυμόμαστε. Καλόκαρδο ως Superfunk.

Last edited:
Ήταν Αύγουστος του 2010 όταν τον γνωρισα στο νοιζ, είναι Αύγουστος τους 2025.....
15 χρόνια.
Δεν τα λες λίγα.
Γνωριστηκαμε και από κοντά....τα είπαμε πολλές φορές.
Το ότι δεν θα συναντηθούμε από κοντά ξανα δεν με ενοχλεί τόσο.
Τό ότι δεν θα ξαναδιαβάσω (ακόμα και σε όσα διαφωνούσαμε) SF, με ενοχλεί πολύ.

Btw κάτι που θεωρώ αναγκαίο να αναφερθεί, για όσους δεν τον ήξεραν: Το όνομά του ήταν Νίκος . Τα προσωπικά του μουσικά projects μπορείτε να τα ακούσετε στο soundcloud για όσο καιρό το προφίλ θα παραμείνει:

Χωρίς υπερβολή και με σιγουριά λέω πως είναι αυτός που έχει προκαλέσει όλο αυτό το ενδιαφέρον για Telecaster στην Ελλάδα.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...

Στο forum δε, ήταν Ο tele influencer - θεωρώ ότι ήταν "υπεύθυνος" για το 99,9% των tele που αποκτήθηκαν. Όλοι οι teleκαστορες του χρωστάτε τα μέγιστα.

Μεταξύ άλλων πραγμάτων θα μου λείψει να τον "καταγγέλλω" για την επιρροή του... 😥

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...

Στο forum δε, ήταν Ο tele influencer - θεωρώ ότι ήταν "υπεύθυνος" για το 99,9% των tele που αποκτήθηκαν. Όλοι οι teleκαστορες του χρωστάτε τα μέγιστα.

Μεταξύ άλλων πραγμάτων θα μου λείψει να τον "καταγγέλλω" για την επιρροή του... 😥
Δηλώνω ένοχος

Πέραν απο τα πολλά σολο μουσικά δείγματα γραφής που μας έχει αφήσει ο Νίκος και εδώ και στο soundcloud του, είχε και δισκογραφία, με πιο κεντρική (στο μυαλό μου τουλάχιστον όπως τον ήξερα απο εδώ μέσα) την μπάντα του ΖΗΜΙΑΑ. Πάνε αρκετά χρόνια απο τις κυκλοφορίες τους οπότε ίσως να μη τους ξέρουν οι νεότεροι. Αφήνω ένα αγαπημένο κομμάτι του(ς) που μου είχε κολλήσει τότε και δυο συνεργασίες που ξέρω οτι είχαν ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο.

ΟΚ το tele influencing, ηταν απο ενα σημειο και μετα κατι μεταξυ σοβαρου και αστειου.

Αυτο ομως που ηταν το top influencing του :) ηταν η οπτικη του στο guitar set up. Τοσο για τη σημασια του στο playability, και το πως μπορει να αναβαθμισει καθε κιθαρα ανεξαρτητως κοστους, οσο, και αυτο ειναι το σημαντικοτερο, το οτι ειναι μια διαδικασια που με λιγη προσοχη και με τα σωστα βηματα που ο Superfunk ηταν παντα προθυμος να παραθεσει, μπορει να την κανει ο καθενας.

Το σετ απ στα dark ages προ του ιντερνετ ηταν κατι σαν αποκρυφιστικη dark art :ROFLMAO: και στο κοστος της κιθαρας επρεπε να συνυπολογιζεις το ενοικιο του guitar technician :ROFLMAO: Ο Νικος ξηγηθηκε ξηγα φοβερη στο θεμα αυτο, μεγιστος.

Με τον Νίκο γνωριστήκαμε από τις αγγελίες. Έδινε, τί αλλο, μια telecaster κι εγώ ήμουν στην αέναη αναζήτηση για το holy grail. Και κάπως έτσι ξεκίνησε μια φιλία που, αν και από απόσταση, παρέμεινε σταθερή για χρόνια και ,δοθείσης της ευκαιρίας, συναντιόμασταν και βριζόμασταν πάντα με αγάπη για να καταλήξουμε να μοιραζόμαστε, εκστατικοί ενίοτε, κάποιον δίσκο που ακούσαμε κάποιο βιβλίο που διαβάσαμε κάποια ταινία που ανακαλέσαμε. Ο Νίκος ανήκει στην σπάνια κατηγορία ανθρώπων που, όσο δογματικός κι αν μπορεί να φανεί σε κάποιον που δεν τον γνωρίζει, η ευρύτητα του πνεύματος του και η πηγαία αγάπη του για την δημιουργία, τον καταστούν ικανό να λατρέψει με πάθος από τις θορυβώδεις κιθάρες του rowland s. howard μέχρι τα βουτηγμένα σε αμφιβόλου ποιότητας αλκοόλ σκυλάδικα του μπιλι του τερλεγκα. Κι αυτό ειναι κάτι που μας ενώνει, ανάμεσα σε άλλα. Τελικά, η κιθάρα που μου πούλησε δεν μου έκανε, προθυμοποιήθηκε να μου συναρμολογήσει μια, όπως και έκανε και έκτοτε δεν έχω πάρει άλλη tele. Δεν το έχω χωνέψει, στεναχωριέμαι, αλλά κάπως με παρηγορεί το γεγονός πως σε ο,τι έκανε , από το να είναι μέλος σε ένα φόρουμ , μέχρι το να μεγαλώνει τον γιο του, ήταν απόλυτα και αδιαμφισβήτητα παρών.

Δεν υπαρχουν λογια. Τον Superfunk δεν τον γνωρισα ποτε απο κοντα, αν και οι δυο στο φορουμ σχεδον απο τις απαρχες του χρονου. Ανθρωπος με βαθος και γνωση, ανοιξε τους οριζοντες σε πολλους μαθητευομενους στο νοιζ (εμου συμπεριλαμβανομενου) και οταν πολλοι δεν αντιλαμβανομασταν την εποχη εκεινη και διαφωνουσαμε αργοτερα αντιληφθηκαμε το λαθος στην ανωριμοτητα μας. Ανατριχιαζω παντως στην σκεψη οτι ημουν σχεδον ετοιμος να ανοιξω θεμα για την απουσια του, μαλιστα δεν κρυβω οτι περιηγηθηκα στο προφιλ του να δω απο ποτε εχει να μπει. Σε αντιθεση με πολλους, δυστυχως το πρωτο που μου περασε απο το μυαλο ηταν το χειροτερο. Ο SF δεν ηταν καποιος που θα σταματαγε τη γραφει επειδη καποιος διαφωνουσε μαζι του η εγραψε "επιθετικα". Η μεγαλυτερη φιγουρα του νοιζ, και μεγαλο μερος της επιτυχιας του φορουμ και στις χρυσες εποχες και τωρα. Εις το επανιδειν................

Και σε φιλοσοφικοτερο τονο, ο ανθρωπος ειναι τραγικο ον: του χαριζεται το μαγαλυτερο δωρο αυτο της ζωης και ταυτοχρονα του χαριζεται και η γνωση του πεπερασμενου της. Για αυτο προσπαθηστε να βγειτε απο την καθημερινη τριβη, την μικροπρεπεια, την ασημαντοτητα και δειτε τη μεγαλη εικονα.

Και να μην ξεχάσουμε και την Tonelab!

Το forum έγινε φτωχότερο χωρίς αυτόν...

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλους μας.

και για να τον θυμόμαστε στα ντουζένια του...καυγάς SF...αναζητείται ποιός τον είπε πρώτος "τραχανοπλαγιά"

Δεν τον ήξερα προσωπικά, όμως θαύμαζα το επίπεδό του και τις γνώσεις του
Ας είναι ελαφρύ το χώμα !

και για να τον θυμόμαστε στα ντουζένια του...καυγάς SF...αναζητείται ποιός τον είπε πρώτος "τραχανοπλαγιά"
Ω θεοί... τι θυμήθηκες... Και είναι ένα από τα πολλά.

Πολύ λυπηρό γεγονός... πραγματικά..

Ο Νίκος - Superfunk ήταν το πιο εμβληματικό μέλος του φόρουμ, και πάντα είχα συνυφασμένο σαν εικόνα στο μυαλό μου το ΝΟΙΖ με το "Superfunk" άβαταρ του με την χαρακτηριστική εικόνα προφίλ του με τον Jack Nicholson από το the shining (την οποία τώρα τελευταία είχε αλλάξει και δεν μπορούσα να την συνηθίσω με τίποτα).

Μου κάνει εντύπωση που μαθαίνουμε τόσο αργά τα δυσάρεστα νέα.. όλοι είχαμε παραξενευτει από την απουσία του αλλά όντας τόσο γνωστό και ενεργό μέλος του φόρουμ, πίστευα ότι είχε διαπροσωπικές- καθημερινές επαφές με τόσα μέλη και συντελεστές του φόρουμ τόσο εντός του όσο και εκτός του, οπότε δεν πήγε ποτέ ο νους μου στο κακό γιατί θα το μαθαίναμε. Να που όμως δεν ήταν έτσι.

Συλλυπητήρια και κουράγιο στους δικούς του και στην οικογένειά του....

Είχα πείσει τον εαυτό μου ότι είχε φάει κάνα ban o γεροπαράξενος.Δεν τολμούσα να ρωτήσω κιόλας γιατί αυτό με βόλευε.Μου είχε λείψει όλον αυτό τον καιρό.Εμένα τώρα,που τόσες φορές μου έσπαγε τα νεύρα με αυτά που έγραφε.Που τόσες φορές είχαμε αρπαχτεί στο φόρουμ.Που δεν άντεχα τη μουσική του...Αλλά πάντα έμπαινα αμέσως σε νήμα που έβλεπα το όνομα του.
Ο Νίκος υπήρξε ίσως το πιο επιδραστκό μέλος σε αυτή την παρέα.Αυθεντικός,γνώστης και πρόθυμος.Τα όποια αρνητικά του δεν ζυγίζουν τίποτα αυτή τη στιγμή μπροστά στην επιθυμία του να διάβαζα λίγο ακόμα SF.

Λυπάμαι πραγματικά.Εύχομαι να διαχειριστούν αυτή την απώλεια οι δικοί του άνθρωποι όσο γίνεται πιο ανώδυνα.

Υ.Γ. Με είχε βοηθήσει κάποτε μέσω π.μ. σε μια αγορά.Τίποτα σπουδαίο...Το ότι έδειξε όμως τέτοια υπομονή σε άνθρωπο που δεν γνώριζε καν,δείχνει πολλά για τον τύπο αυτό...Και για μένα που μέχρι τότε δεν το είχα κάνει ποτέ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back