RIP Superfunk θα μας λείψεις πραγματικά

Όχι ρε φιλε!!!
Τοσο ξεχωριστος, εξυπνος, καλος γενναιοδωρος.
Τον γνωριζα μονο απο την παρουσια του στο noiz, αλλα αυτη η παρουσια ηταν τοσο εντονη, που τον νοιωθω φιλο μου.
Με εμαθε τοσα πολλα πραγματα...
Καλο ταξιδι φιλε Νικο

Στο ιντερνετ υπάρχουν δυο ειδών γραφές απο χρηστες: Η μια ειναι αυτη που φτιαχνει, προωθει και συντηρει μυθευματα και αντικειμενικα λανθασμενες πληροφοριες, η επεκταση δηλαδη του σκοταδισμου στον 21ο αιωνα. Η αλλη ειναι η γραφη οσων στηριζουν τις αποψεις τους στα εμπειρικα δεδομενα και στην κοινη λογικη, μια κοινη λογικη που στην εποχη της ακατασχετης παραφιλολογιας και της χωρις κανενα ειδος φιλτρου άποψης, γινεται ολο και πιο σπανια.

Ο Superfunk με καθε κριτηριο ανηκε στη δευτερη κατηγορια, και δε χρειαζεται αλλη αποδειξη για αυτο παρα οι καρποι της γραφης του: Σε οσους ειχαν επαφη μαζι του ( και) μεσω του noiz , η κατανοηση πολλων ζητηματων μουσικων ή μη εμπαινε στη βαση που πρεπει να μπαινουν ολα τα ζητηματα: Στο τι μας λεει η πραγματικη πραγματικοτητα ( SF trademark, all rights reserved) και οχι αυτη που εχουμε στο κεφαλι μας.

Ευχαριστουμε Νικο για ολα, αναπαυσου εν ειρηνη.

Με τον Νίκο και το Μικρό και τη συζυγο βγήκαμε πολλές φορές έξω.
Πολλοί παρατήρησαν την απουσία του και με ρωτούσαν.
Τελευταία φορά μίλησα μαζί του 9 Μαρτίου 2025.
Αφού είπαμε αυτά που έπρεπε του
είπα "πολλοί ρωτούν για την απουσία σου, σε στράβωσε κάτι;".
Κάτι ξεκίνησε να γράφει... αλλά δεν το έστειλε ποτέ..
Σκέφτηκα μήπως θέλει να χαλαρώσει λίγο...
Που να ήξερα...

Rest In Peace my friend…

Όποτε είχα κάποια απορία τον συμβουλευόμουν, είχε τεράστια εμπειρία και έδινε απλόχερα γνώση.

Ήταν χαρά μου να του φτιάξω τρία όργανα, ήταν απίστευτα συνεργάσιμος , φιλικός και ήξερε τι ήθελε.

Κάθε Χριστούγεννα/ Πρωτοχρονιά ερχόταν Θεσσαλονίκη και βρισκόμασταν οικογενειακώς , τον εξέταζα στο ιατρείο , του έδειχνα την καινούρια κιθάρα που έφτιαξα και δοκιμάζαμε κρασιά ή whisky λέγοντας τα νέα μας.

Μου λείπει ήδη πολύ και θα λείψει και στο forum. Κρίμα , πολύ κρίμα…

Μόλις μίλησα με messenger με τη σύζυγό.
Δεν ρώτησα " τι και πως", απλά μετέφερα τα συλλυπητήρια όλων μας απο το noiz.

Κακά τα ψέματα αξιότιμα μέλη... Μπορεί να είναι μια θλίψη με "τεράστιο delay" καθώς αργήσαμε υποδειγματικά να μάθουμε τα μαντάτα, αλλά δεν παύει να είναι μια τεράστια θλίψη.

Και παρότι πλέον λόγω ηλικιών με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουμε μπει στον "δρόμο της απώλειας", όπως και να το δεις δεν χωνεύεται.

Είναι το ίδιο συναίσθημα όπως όταν χάσαμε τον audiokosta. Κάτι αποδομήθηκε από το forum, κάτι που έπρεπε να βρίσκεται εκεί πλέον δεν υπάρχει.

Δεν σας κρύβω ότι σήμερα ξύπνησα με μια τεράστια τσαντίλα γιατί αργήσαμε τόσο να το μάθουμε...

Κακά τα ψέματα αξιότιμα μέλη... Μπορεί να είναι μια θλίψη με "τεράστιο delay" καθώς αργήσαμε υποδειγματικά να μάθουμε τα μαντάτα, αλλά δεν παύει να είναι μια τεράστια θλίψη.

Και παρότι πλέον λόγω ηλικιών με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουμε μπει στον "δρόμο της απώλειας", όπως και να το δεις δεν χωνεύεται.

Είναι το ίδιο συναίσθημα όπως όταν χάσαμε τον audiokosta. Κάτι αποδομήθηκε από το forum, κάτι που έπρεπε να βρίσκεται εκεί πλέον δεν υπάρχει.

Δεν σας κρύβω ότι σήμερα ξύπνησα με μια τεράστια τσαντίλα γιατί αργήσαμε τόσο να το μάθουμε...
Έχω παρατηρήσει ότι η απουσία από forum ή από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τελικά δεν έχει να κάνει "με εμάς " αλλά με τον "απόντα ".
Πολλές φορές π.χ εδώ στο νοιζ, εγινε tag στον SF, ίσως έτσι να τον τσιγκλισουμε να παρέμβει.
Όλοι, πιθανολογώ, σκεφτήκαμε....ρε μήπως είπαμε κάτι που τον τσάντισε, στενοχώρησε... κ.ο.κ..
Όχι κύριοι, η απουσία σημαίνει, ότι κάτι δεν πάει καλά...
Δεν μπορείς λοιπόν να κάνεις και κάτι, αν μη τι άλλο από διακριτικότητα....
Μακάρι να το ξέραμε από πριν...αλλά να μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι...

Καλό ταξίδι Νίκο. Μπήκα σήμερα και εγώ, και είδα διάβασα τα άσχημα μαντάτα.
Αγαπητός. όπως και ο Κώστας που μας άφησε χρόνια πριν.
Μέλη, άτομα, προσωπικότητες που θες να τους έχεις κοντά σου .

Νίκο μας, σε ευχαριστούμε. Ειδικά οι κιθαρίστες.

Το νοιζ έγινε φτωχότερο. Εμείς γίναμε φτωχότεροι. RIP διαδικτυακέ μου φιλε και κουράγιο στην οικογένειά σου. Η γνωσιακή παρακαταθήκη που άφησες εδώ μέσα (και όχι μόνο) είναι τεράστια και ανεκτίμητη.

οχι απαραίτητα τσαντιλα...ισως για μενα εκλεισε ο κυκλος του γιατί, ενας κυκλος που κρατησε 4 5 μηνες, αναζητησης, προσωπικων μηνυμάτων που δεν απαντιώντουσαν, μια περιοδος απορίας, ισως και "ενοχής", διοτι κακά τα ψέμματα παντα εχεις στο νου σου και μια παρεξηγηση, που παντα καραδοκεί πισω απο το πληκτρολόγιο.
Γι αυτο ελεγα οτι σημασια εχουν οι ανθρωποι και οχι τα αβαταρς. Στα 12 χρόνια που είμαι εδω γνωρισα και εκανα 10 φιλους και εκατονταδες αβαταρς. Με τους 10 μιλαμε στα τηλεφωνα, φβ, βαιμπερ, βγαινουμε για καφε, αναταλλασσουμε δωρα. Ο Νικος ήταν στα ραντεβού που κανονιζονταν αλλα δεν βολευαν. Ειχα την τυχη να παιξω τις κιθαρες που του εφτιαχνε ο Αργυρης πριν καν τις παραλαβει αλλα τελικα η απόσταση των 500χλμ, παρ ολο που εχω και αδελφό στην Αθηνα, αποδεικνυεται μεγάλη.
Στην ηλικία των 68 πια, τα περισσοτερα πραγματα που ήρθαν με την τεχνολογια και μας εφτιαξαν ενα επιπλαστο συννεφο κοινωνικοτητας εχουν ξεθυμάνει πια. Δεν παίζω πια, δεν φτιαχνω μουσικες, δεν ανοιγω μηχανηματα, εκοψα και τα ψηφιακά, κραταω επαφη μόνο με με λιγους και οσο μ αφηνουν οι υποχρεωσεις. Προσπαθώ μονο να βρεθω με ανθρωπους και η στεναχώρια ειναι μεγαλύτερη τωρα που ο Νικος εφυγε πριν προλάβουμε να πιουμε εκεινον τον καφε στην Αριστοτέλους....

Όχι κύριοι, η απουσία σημαίνει, ότι κάτι δεν πάει καλά...
Όσο "ψυχαναγκαστικό" μπορεί να ακουστεί, αλλά σχεδόν σε καθημερινή βάση τσεκάρω τους γέροντες φίλους μου.

Και αν δεν σηκώσουν το τηλέφωνο αρχίζω να ανησυχώ, μέχρι να μου απαντήσουν με κάτι του στιλ "α, είχα ξεχάσει το τηλέφωνο".

Η μόνιμη επωδός μου είναι "να απαντάτε άμεσα, γιατί η μη απάντηση δημιουργεί εύλογες ανησυχίες".

Όπως και πολλοί άλλοι, ήμουν και εγώ απο αυτούς που απο διακριτικότητα δεν τον ειχα ενοχλήσει. Στην τελευταία φορά που μαζευτήκαμε είχε συζητηθεί η απουσία του μάλιστα και ολοι υποθέταμε οτι εχει ξενερώσει με κάτι.

Απο χθες ειμαι σε φοβερή αμηχανια και θλίψη μετά απο αυτο το νέο, και παρ όλο που η κατασταση μου θυμιζει έντονα πως νιωθαμε με το χαμό του Κώστα (audiokostas) η διαφορά είναι ότι τότε γνωριζαμε την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε. Τωρα δεν ειχαμε καν την ευκαιρια να τον αποχαιρετησουμε το Νίκο.

Έχει δικιο ο Δημήτρης για τους ανθρώπους και την αξία που πρέπει να τους αποδιδουμε μέσα απο απλές καθημερινές πράξεις. Αλλά όλοι το αμελούμε.

Τελευταία φορά του μίλησα αρχές Απρίλη. «Καλά , τρέχω σαν τρελός για αυτό έχω χαθεί» αποκρίθηκε όταν ρώτησα πώς είναι. Όπως πολλοί άλλοι, είχα ανησυχήσει και έστειλα μήνυμα να δω εάν είναι καλά. Δεν με ενδιέφερε να μάθω γιατί δεν ξαναμπήκε στο φόρουμ κλπ. Απλώς να δω εάν είναι καλά. Του ξαναέστειλα στις 1 Μαΐου ότι έρχομαι Αθήνα και να βρεθούμε. Ποτέ δεν απάντησε.

Παιδιά, αυτό που κατάλαβα είναι ότι σήμερα είμαστε εδώ, και αύριο δεν είμαστε. Είναι η πικρή αληθεια. Γι’αυτο, όσο βρισκόμαστε ακόμα εδώ ας διδουμε βάση στα σημαντικά και να αφήνουμε στην άκρη τα ασημαντα. Ας αφιερώνουμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε σε εκείνους που πρέπει. Ας αδράξουμε την ημέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στεναχωρια.
Για αυτον που εφυγε, σχετικα νωρις.
Στεναχωρια για αυτους που αφησε πισω.
Πρεπει να ειχε θεματα με την υγεια του, γιατι αν θυμαμαι, εκανε διαιτα,περπατημα, την εψαχνε με χολιστερινες,ζαχαρα κλπ.

Exθές το βράδυ δεν κατάφερα να κοιμηθώ καλά και όλο το πρωί βρίσκομαι σε πραγματικά βαθύτατη θλίψη, βουρκωμένος και με ένα τεράστιο βάρος στο στήθος. Συνέχεια μου έρχεται στο μυαλό. Συζητήσεις, συναντήσεις, καταστάσεις, απόψεις, μουσικά κομμάτια Είμαι συντετριμμένος από το μέγεθος της απώλειας ενός τόσο σπουδαίου ανθρώπου που έφυγε με τόσο ξαφνικό τρόπο. Δε θα τον ξεχάσω ποτέ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back