RIP Superfunk θα μας λείψεις πραγματικά

Τέρρυ Μαυρίδης

Terry RoscoeBeck5

Fenderολάτρης
Staff member
Πόντοι
2,878
Αξιότιμα μέλη βρίσκομαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι ο @Superfunk δεν είναι πια μαζί μας. Το έμαθα πριν από λίγο και έχω συγκλονιστεί. Πολλοί είχαν παρατηρήσει την απουσία του εδώ και κάποιους μήνες, αλλά θεωρήθηκε ότι μπορεί να έκανε ένα break από το forum λόγω υποχρεώσεων.

Δυστυχώς ο Νίκος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή στα τέλη Απριλίου και το μάθαμε μόλις τώρα.

Πραγματικά δεν έχω λόγια...

Όταν με το καλό επιστρέψουμε από τις διακοπές, τον Σεπτέμβρη θα μαζευτούμε να πιούμε μια μπύρα για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός φίλου, συνεργάτη και στυλοβάτη του forum.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ω ρε φίλε. Πολύ άσχημα νέα.
Να είναι καλά εκεί που είναι.
Καλόκαρδος και πάντα πρόθυμος να προσφέρει.

Και πρόσεχε την υγεία του έκανε και διατροφή, τελικά μόνο να το ρίχνουμε έξω αξίζει. Εγώ τον Νίκο τον ήξερα από νήματα στο φόρουμ, συμφωνούσαμε σε πολλά περί κιθαρών, (εκτός από τελε και Gretsch) παίζαμε και με ίδιες πένες στις οποίες καταλήξαμε ανεξάρτητα. Την ήξερε καλά την κιθάρα, απλά του άρεσαν λάθος όργανα... Αλλά και στα πολιτικά συμφωνούσαμε σε πολλά, ισχυρογνώμονας αλλά ποτέ δυσάρεστος με κανένα. Νέος άνθρωπος, συλλυπητήρια σε όλους

Μόλις προχτές τον σκεφτόμουν και ήλπιζα ότι δεν συνέτρεχε κάποιος σοβαρός λόγος για την απουσία του μήνες τώρα. Μακάρι να μην έχει τίποτα τρεξίματα σοβαρά ο άνθρωπος σκέφτηκα. Δεν πήγε καν ο νους μου στα χειρότερα, πραγματικο σοκ.

Δεν ξέρω τι να πώ, με τον Νίκο δεν είχαμε γνωριστεί ποτε απο κοντά αλλά τόσα χρόνια νιώθω ότι ήταν απο τους ανθρώπους που ήξερα καλύτερα εδω μέσα, απο 16 χρονών που ανακάλυψα το noiz ο Superfunk ήταν μια τοτεμική φιγούρα για την παρέα μας. Μας έχουν δυστυχώς αφήσει κατα καιρούς διάφοροι φίλοι, αλλά τέτοια παγωμάρα είχα να νίωσω απ'οταν άκουσα για το θάνατο του Κώστα, ήλπιζα δε τότε να είναι και η μόνη αλλα δυστυχώς η ζωη μας τα επιφυλάσει και αυτά.

Τα συλληπητήρια μου στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Σοκ. Αισθάνθηκα ότι χάσαμε δικό μας άνθρωπο και ας μην τον είχα γνωρίσει από κοντά.
Ανταλλάξαμε πολλά προσωπικά μηνύματα στα οποία εγώ ουσιαστικά απομυζούσα δωρεάν την άπειρη γνώση του και αυτός την παρείχε απλόχερα.
You will be missed, kind Sir...

Τί λες τώρα… Αν είναι δυνατόν… Είχε και μικρό παιδί, αν δεν κάνω λάθος. Πάρα πολύ τραγικό νέο…

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Φαινόταν, από τα γραφόμενα του, πολύ αξιόλογος άνθρωπος, οξυδερκής και με ανεξάρτητη κριτική σκέψη. Ήδη έχει λείψει από το forum, ήλπιζα και εγώ πως απλά κάνει διαδικτυακό διάλειμμα.

Σήμερα το Noiz έχει χάσει ένα ανεκτίμητο κομμάτι του. Ο φίλος μας, ο συνάδελφος, ο μουσικός, ο άνθρωπος με την ψυχή γεμάτη μουσική και χιούμορ, ο Superfunk, μας άφησε. Γράφω αυτές τις γραμμές με βαθειά συγκίνηση, από ανάγκη να εκφράσω όσα ευτυχώς είχα την ευκαιρία να του πω πολλές φορές: πόσο τον αγαπώ, τον θαυμάζω και τον αναγνωρίζω ως ένα πραγματικό πρότυπο ανθρώπου.

Η πορεία του στο noiz.gr δεν ήταν απλά συμμετοχη , ήταν φανατική, ουσιαστική, μια αδιάκοπη παρουσία γεμάτη γνώση, ταλέντο και αστείρευτο χιούμορ. Ήταν άνθρωπος υψηλότατου μορφωτικού επιπέδου, με ανοιχτό μυαλό και βαθιές γνώσεις μουσικής, μουσικής τεχνολογίας, κιθάρας, διπλωματούχος πιάνου, γνώστης άλλων οργάνων και με τρομερές γνώσεις μουσικής μίξης και παραγωγής, καθώς και γνώσεις στην οικονομία και την κοινωνία. Κι όλα αυτά τα μοιραζόταν με τόση γενναιοδωρία, φιλόξενη διάθεση, με από χιούμορ έως και ταπεινότητα που έκαναν κάθε συνομιλία μαζί του πολύτιμη.

Θυμάμαι πόσο με ενθάρρυνε, πόσο προσεκτικά "διάβαζε" και σχολίαζε τη μουσική μου αλλά και τα προσωπικά μου, τα πολιτικά μου, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητές μου ενώ ο ίδιος για τις δημιουργίες του παρέμενε πάντα σεμνός και νηφάλιος. Το χιούμορ του, η αγάπη του για τη ζωή και η υπέροχη οικογένειά του —την οποία είχα την τιμή να γνωρίσω, καθιστούν την απώλειά του ακόμη πιο βαθιά.

Τα λόγια του, οι συμβουλές του, η καθημερινή επικοινωνία μας, η μουσική και τα posts του θα μένουν πάντα κοντά μας. Σήμερα το Noiz φτώχυνε, αλλά το αποτύπωμά του θα συνεχίσει να μας συντροφεύει, να μας εμπνέει και να μας θυμίζει τι σημαίνει πραγματική αξία, φίλος και εκλεκτός συνάνθρωπος, αληθινός.

Superfunk, φίλε μας, ήξερες πάντα πόσο σε αγαπώ και πόσο σε θαυμάζω. Ήταν τιμή μου να σε έχω στη ζωή μου, να μοιράζομαι μαζί σου στιγμές, μουσική και χιούμορ. Το Noiz δε θα είναι ποτέ ίδιο χωρίς εσένα, αλλά η μουσική σου, τα posts σου και η παρουσία σου θα μένουν ζωντανά, πάντα δίπλα μας.

Αιώνια η μνήμη σου, και κουράγιο στους δικούς σου, την καταπληκτική και φιλόξενη σύζυγό σου και το λατρεμένο αγόρι σου, που είχαν την τύχη να σε έχουν τόσο κοντά τους.

νικος φανουράκης.jpg

Παρά πολύ κρίμα και κουραγιο στην οικογένεια του.
Δεν τον ήξερα προσωπικά αλλά επειδή παρακολουθώ το noiz από το 2009 σχεδόν καθημερινα είναι σαν να τον ήξερα. Τι να πεις...

πω πω πω κριμα!!!! με ειχε βοηθησει απειρες φορες σε αποριες που ειχα,σε αγορες κιθαρων/ανταλακτικων,σε τεχνικα θεματα....
παντα προθυμος να βοηθησει!!!!!
συλληπητηρια στους δικους του....

λοιπόν έχω πάθει σόκ...και προσπαθώ να μιλήσω με γνωστούς να μάθω τι έγινε.

Όπως και νάχει μόνο καλά έχω να πω.
Από τους πρώτους που "γνώρισα" εδώ, ως νιούμπης το 2014 και παραλίγο να βρεθούμε ένα Σαββατο εδώ στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν έκατσε.

Κινητή εγκυκλοπαίδεια fender και όχι μόνο.
Θυμάμαι μόλις πήρα την πρώτη μου τελε, μου έστειλε μήνυμα λεγοντάς μου, "θέλεις να σου στείλω έναν κανονικό αντρικό bridge μαγνήτη"?
Και σε δυο μέρες το δώρο μου ήταν εδω.
Και είναι ακόμα εκεί στην κόκκινη τελε. Και ήταν η αρχή για τους κάνω ζεύγος και αργότερα οικογένεια του "παππού" Bill Lawrence.
Αργότερα "βγήκα" απ την υποχρέωση στέλνοντάς του το get back των beatles....

Νικ, ευχαριστώ, ευχαριστούμε.

και ευκαιρείας δοθείσης, ας δώσουμε σημασία στους ανθρώπους και όχι στα αβαταρ. Την αξία τους τη νιώθουμε στην απώλεια. Όταν τους έχουμε δίπλα....ο νούς μας ασχολείται με άλλα πεζά.

Πρώτη φορά δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω το μέγεθος της απώλειας που νιώθω για κάποιον που δεν είχα συναντήσει ποτέ.

Η προσφορά του στο φόρουμ για μένα ξεπέρασε τα στενά όρια της μουσικής. Με βοήθησε να προβληματιστώ και να αναπτυχθώ σε ένα πολύ ευρύτερο πλαίσιο. Μοίραζε απλόχερα όλες τις γνωσεις του από μια ζωή γεμάτη εμπειρίες.

Η απώλεια του είναι μια υπενθύμιση ότι ακόμη και ένα ιντερνετικό alter ego μπορεί να κάνει αν το επιλέξει, τον κόσμο γύρω του λίγο καλύτερο.

Τουλάχιστον είχε μια ολοκληρωμένη ζωή, γεμάτη γνώση, εμπειρίες, επιτυχίες και ενδιαφέροντα, μέσα σε μια οικογένεια που αγαπούσε. Όσα δηλαδή θα ευχόταν να έχει αφήνοντας αυτόν τον κόσμο η πλειοψηφία των ανθρώπων.

Εύχομαι δύναμη στους δικούς του.

Το noiz δε θα είναι το ίδιο χωρίς αυτόν.

Μου φάνηκε περίεργη η απουσία του, αλλά δεν έφτασε εκεί ο νους μου.

Πάντα πρόθυμος να βοηθήσει.

Κάποια στιγμή του είχα ζήτηση τη γνώμη του για μια Partcaster που έχω.
Με προσκάλεσε σπίτι του και τον γνώρισα από κοντα.
Του άφησα και τη Strat να μου τη σεταρει... εννοείται με 10-38!

Καλή δύναμη στην οικογένεια του!

Καλό ταξίδι Superfunk!

Το Νίκο τον γνώρισα μέσα από τις σελίδες του noiz και κατόπιν από κοντά σε διάφορα events αλλά και στο σπίτι του που πήγα μια φορά. Με είχε βοηθήσει πολύ. Όσο αιχμηρός και πολλές φορές απόλυτος ήταν στα γραφόμενά του, άλλο τόσο γλυκός και χαμογελαστός άνθρωπος ήταν από κοντά. Λυπάμαι πραγματικά.

Εύχομαι καλό κουράγιο στους δικούς του.
Είχαμε ανταλλάξει πολύ συνοπτικά κάποια μηνύματα για ένα άρθρο που είχε γράψει πριν 20 χρόνια. Ήταν πολύ πρόθυμος να βοηθήσει. Δεν τον ήξερα προσωπικά αλλά τον γνώριζα μέσω του forum αφού είχε μεγάλη παρουσία, και τον ευχαριστούμε. (το προφίλ του)

Και πάλι καλό κουράγιο στην οικογένεια του και σε όσους τον γνώριζαν.

Πραγματικα κακο νεο.
Για διαφορες περιοδους, σε μεγαλο βαθμο, για μενα ΗΤΑΝ το φορουμ, οχι ενας απλος συμμετεχοντας.
Παρακολουθω το φορουμ απο πολυ παλια και απο τρυφερη ηλικια και ειναι πολυ μεγαλη επιρροη για τα περι αισθητικης, για τα περι κιθαροτεχνολογιας/κιθαροιστοριας και κυριως για τα περι κριτικης σκεψης.
Ευχαριστω superfunk και ας ειναι αργα.
Υπομονη και κουραγιο για τους δικους του και να ειναι υπερηφανοι που ηταν διπλα του.
Πολυ κακη μερα για το φορουμ.

Πολύ κρίμα! Έλειπε από το forum το τελευταίο διάστημα αλλά ποιός να φανταζόταν αυτό που μόλις μάθαμε... Διατηρούσε το forum ζωντανό κι ας είχε τις μικρές εμμονές του.
Ατύχημα, ασθένεια, ποιός ξέρει? Σημασία έχει που έφυγε από κοντά μας.
Συλλυπητήρια και κουράγιο στους δικούς του!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back