Right ή left handed μπάσο;

Tthawth είπε:
Απορία: Το να διαβάζεις συγχορδίες κλπ ειναι "θεμα" οταν παίζεις αριστερο όργανο; Εχω την αίσθηση οτι τα βιβλια ειναι γραμμένα με δεξιοχειρη αντίληψη.
??? Ομολογώ πως αυτό δεν το είχα καν σκεφτεί ποτέ. Τί εννοείς "δεξιόχειρη αντίληψη"?

myrsias είπε:
??? Ομολογώ πως αυτό δεν το είχα καν σκεφτεί ποτέ. Τί εννοείς "δεξιόχειρη αντίληψη"?
Στα βιβλια που έχω για μπασο, η tabλατούρα αναπτύσεται απο αριστερα στα δεξιά. όπως δηλαδή βλεπει την ταστιερα ενας δεξιοχειρας. Αναρωτιέμαι εαν υπαρχει προσθετη δυσκολια στο να διαβαζει αυτα τα βιβλια κάποιος με αριστερο οργανο.

Οκ, όντως, αυτό το πιάνω... δεν το είχα συνδυάσει με ταμπλατούρα. Αλλά φαντάζεσαι να ήταν γραμμένο και με τους δυο τρόπους? θα έπρεπε να είναι και η παρτιτούρα γραμμένη... αραβικά!

(αλήθεια, αν θες να γράψεις μια παρτιτούρα για αραβική ή ιαπωνική χωρωδία, πως γράφεις τους στίχους πάνω από τις νότες? Θα πρέπει να γράψεις και το μουσικό κείμενο ανάποδα!!!)

Επίσης, κάτι μου λέει πως το θέμα ξεφεύγει λίγο και κινείται προς παιδική χαρά μεριά...

Βασικα ας απαντησει καποιος στην απορια μου :Ρ

Εχουν διαφορα τα βιβλια εκμαθησης για εναν αριστεροχειρα;

Και παραμενουμε on topic :P

mariopol είπε:
Παντως αν του αφησεις μπροστα του μια κλασσικη ,ας πουμε, και τον βαλεις να την σηκωσει και να την ακουμπησει στο ποδι του οπως του ερ8ει , τοτε μαλλον φαινεται πιο χερι προοριζει για καθε δουλεια. Με εμενα ετσι εκαναν οταν ημουν μικρος. ;)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Για αυτό με την κιθάρα πιστεύω πως δεν θα δουλέψει γιατί εγώ είμαι δεξιόχειρας και με έχει δει πάρα πολλές φορές να παίζω, άρα πιστεύω πως ασυναίσθητα θα βάλει το αριστερό χέρι στην ταστιέρα...αν και όποτε το έχει δοκιμάσει τον βλέπω να κομπλάρει λίγο, αλλά μάλλον είναι επειδή δεν έχει ιδέα για το πως να παίξει!  ;D

Και για  αριστερούς και για  δέξιους

hofner-violin-bass-contemporary-series.jpg

Ο sir είναι δέξιος και ας το  έπαιζε εξ αριστεράς   ;)

Tthawth είπε:
Κατι τετοιο επαιζε και με τον Kurt Cobain. Γραφή με το δεξί, ταστιέρα στο αριστερό.
Δηλαδή ήταν δεξιόχειρας και έπαιζε με δεξιόχειρη κιθάρα;

Εσύ θα μου πείς  ;D όταν γράφεις με το δεξί, είσαι δεξιόχειρας  και αν παίζεις με κιθάρα για δεξιόχειρες βάζεις το αριστερό χέρι στην ταστιέρα . η' τουλάχιστον αυτό συνηθίζεται.

LoathBass είπε:
Εσύ θα μου πείς  ;D όταν γράφεις με το δεξί, είσαι δεξιόχειρας  και αν παίζεις με κιθάρα για δεξιόχειρες βάζεις το αριστερό χέρι στην ταστιέρα . η' τουλάχιστον αυτό συνηθίζεται.
Χμμμ. Είχε το δεξί για γραφή και για ταστιέρα. Λαθος τα εγραψα!

lgbesios είπε:
Και για  αριστερούς και για  δέξιους

hofner-violin-bass-contemporary-series.jpg

Ο sir είναι δέξιος και ας το  έπαιζε εξ αριστεράς   ;)
Αυτό του είχα προτείνει και 'γω αρχικά, γιατί ήθελε acoustic και σε χαμηλό budget δεν βρήκαμε κάτι άλλο. Δυστηχώς το μισεί.  :-\

Θα δοκιμάσουμε αρχικά τις φοβερές τεχνικές παίζοντας στον αέρα που προτείνατε και έχουμε ήδη κανονίσει να δοκιμάσει ένα για δεξιόχειρες σε φίλο. Στο τοπικό μαγαζί δεν βρήκα μπάσο για αριστερόχειρες και αν δεν τον βολέψει το δεξί μάλλον έχουμε πρόβλημα.  ;D

Για πια περιοχη μιλάμε οταν λεμε τοπικο μαγαζι; Ας ψαχτει λιγο σε Online stores ή και στην Αθήνα αν μπορεί που θα εχει περισσοτερες επιλογές στα μέτρα του. Πάντως μην αγχώνεστε παρα πολύ. Να δοκιμάσει με δανεικό δεξιο μπάσο για ενα διαστημα, να κανει και κανα μαθηματάκι μηπως τον διαφωτίσει ο δασκαλος. Όταν εξοικειωθεί λιγακι με την λογικη του δεξιού, ας δοκιμασει σε μαγαζι κανα αριστερό και θα καταλαβει εαν του "έρχεται" καλύτερο ή όχι.

Εξακολουθω να απορω με το θεμα των βιβλιων εκμαθησης. Γνωρίζω οτι κυκλοφορούν ΕΙΔΙΚΑ βιβλια για αριστεροχειρες αλλα δεν ξερω μηπως δεν ειναι τοσο απαραίτητα. Εαν ειναι απαραίτητα, τοτε μπορει να ειναι και η ευρεση διδακτικής ύλης ενα μικρο θεματάκι.

Tthawth είπε:
Για πια περιοχη μιλάμε οταν λεμε τοπικο μαγαζι; Ας ψαχτει λιγο σε Online stores ή και στην Αθήνα αν μπορεί που θα εχει περισσοτερες επιλογές στα μέτρα του. Πάντως μην αγχώνεστε παρα πολύ. Να δοκιμάσει με δανεικό δεξιο μπάσο για ενα διαστημα, να κανει και κανα μαθηματάκι μηπως τον διαφωτίσει ο δασκαλος. Όταν εξοικειωθεί λιγακι με την λογικη του δεξιού, ας δοκιμασει σε μαγαζι κανα αριστερό και θα καταλαβει εαν του "έρχεται" καλύτερο ή όχι.

Εξακολουθω να απορω με το θεμα των βιβλιων εκμαθησης. Γνωρίζω οτι κυκλοφορούν ΕΙΔΙΚΑ βιβλια για αριστεροχειρες αλλα δεν ξερω μηπως δεν ειναι τοσο απαραίτητα. Εαν ειναι απαραίτητα, τοτε μπορει να ειναι και η ευρεση διδακτικής ύλης ενα μικρο θεματάκι.
Για τα βιβλια δεν εχω ιδεα ως δεξιοχειρας τι παιζει. Παντως δεν ειναι το θεμα αγορας που με αγχωνει αλλα δοκιμης. Οπως και να 'χει πιστευω πως αν ξεκινησει με πλευρα που δεν τον βολευει θα καταπιεστει και θα το παρατησει...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back