Replacement speaker για Vox AC30CC1

Επίσης έχοντας υπόψιν ότι περίπου 10db διαφορά στο sensitivity ενός μεγαφώνου ισοδυναμεί με διπλάσια ένταση για τον ίδιο ενισχυτή κοίτα λίγο τα specs των μεγαφώνων της eminence και της celestion που σε ενδιαφέρουν. Το G12M έχει 98db, τo G12H έχει 100db και το Wizard 103db. Πράγμα που σημαίνει ότι ο ενισχυτής σου θα ακούγεται 50% πιο δυνατά με το Wizard απ' ότι αν φορούσε το G12Μ!

Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για κάποιον που μπορεί να έχει λόγους να θέλει λιγότερη ή περισσότερη ένταση. Αν π.χ παίζεις σε μια πολύ δυνατή μπάντα καλύτερα θα είναι να προτιμήσεις μεγάφωνο με μεγαλύτερο sensitivity. Αν οι μεγάλες εντάσεις είναι πρόβλημα τις περισσότερες φορές, τότε μπορεί να προτιμάς το αντίθετο.

Κοιτα σχεδον παντα ο ενισχυτης παιζει με μικροφωνο στα γνωστα σχετικα μικρα Αθηναικα stage . Οποτε θεμα παραπανω εντασης δεν υπαρχει . Το greenback ειναι 25 βαττ , αρα δεν κανει για τον ενισχυτη μου που ειναι 30 , ετσι δεν ειναι ? Ειμαι μεταξυ του G12H και του The wizard , ωστοσο εχω μια υποψια μηπως το eminence ειναι καλυτερο σαν κατασκευ λογω του made in USA , η αυτο ειναι λιγο παπατζια ?Παντως και στις 2 περιπτωσεις θα εχω καλυτερα αποτελεσματα απο το υπαρχον . Αυτο που θελω σιγουρα ειναι μεγαλυτερο headroom , να ακουγεται πιο αρ.....τος ο ενισχυτης !

jacob26 είπε:
Αυτο που θελω σιγουρα ειναι μεγαλυτερο headroom , να ακουγεται πιο αρ.....τος ο ενισχυτης !
Τότε πάρε το Swamp Thang που πρότεινε κι ο Superfunk. Τα προτεινόμενα Celestion δεν έχουν σε καμιά περίπτωση μεγάλο headroom. Ακριβώς το αντίθετο. Και to G12M και το G12H φημίζονται για το compression τους...

εχω μια υποψια μηπως το eminence ειναι καλυτερο σαν κατασκευ λογω του made in USA , η αυτο ειναι λιγο παπατζια ?
Κάποια από τα παλιότερα Made In USA Eminence  (δεκαετίας 80) που έχω ακούσει, ήταν μακράν τα χειρότερα μεγάφωνα στην ιστορία των ενισχυτών κιθάρας. Άρα... ::)

Το greenback ειναι 25 βαττ , αρα δεν κανει για τον ενισχυτη μου που ειναι 30 , ετσι δεν ειναι ?
Κατά 99% ούτε κι αυτό θα έχει ιδιαίτερο θέμα με τη χρήση του ενισχυτή που αναφέρεις όσον αφορά την αντοχή. Απλά δεν "κομπλιμεντάρει" τόσο καλά τον Vox χαρακτήρα μιας και έχει πολύ "κομμένα" πρίμα ιδιαίτερα όταν το πιέζεις... Αλλά εξαρτάται και πάλι γιατί το θες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λοιπον παιδια μετα απο αναζητηση , κατελυξα σε 3 μεγαφωνα , αυτα ειναι τα eminence wizard , red fang και governor . Σε μαγαζι εδω στην Αθηνα (να μην πηγαινουν και τα λεφτα εξω σε καιρο πολεμου  ;) ) , βρηκα σε πολυ καλες τιμες , φτηνοτερα του γερμανου , τα red fang και the governor . Πιο κοντα σε αυτο που θελω και εχουμε συζητησει (ευχαριστω για το χρονο σας ) , ποιο ειναι ? Το κεραμικο the governor ? Αξιζει να δωσω κατι παραπανω και να παρω το red fang η να παρω με λιγοτερα το the governor  δοκιμαστικα και αν δεν μου αρεσει το πουλαω . Παντα υπαρχει και η εναλλακτικη του wizard αλλα ποσες πολλες και ουσιαστικες αλλαγες εχει απο το governor ?

Σχετικα off-topic : Ο Gallagher , Ο Βrian May και ο Gilmour που τοσο πολυ γουσταρω τον ηχο τους με τι παιζαν ceramic η alnico ? Οι δυο πρωτοι εχουν τιμησει και τη Vox , βεβαια ο δικος μου παιζει να μην εχει καμια σχεση με τους δικους τους !

Ο Gallagher , Ο Βrian May και ο Gilmour που τοσο πολυ γουσταρω τον ηχο τους με τι παιζαν ceramic η alnico ?
Οι δυο πρωτοι με alnico (επαιζαν/παιζουν με  VOX AC30 που φορανε 15αρια μπλέ alnico) ο Gilmour με Fane Ceramic.  

Βεβαια και οι 3 κιθαριστες που αναφερεις εχουν...τοσο εξωφρενικα διαφορετικο ηχο που δεν παιζει περιπτωση συγκρισης.

Δεν θα σου πρότεινα το Red Fang, όχι γιατί δεν είναι πολύ καλό σαν μεγάφωνο αλλά γιατί στον ένα χρόνο περίπου που πέρασα μαζί του θα 'λεγα ότι έχει εντελώς δικό του χαρακτήρα. Καμία σχέση με τα υπόλοιπα AlNiCo (Celestion Blue, Gold και Fane Axiom) που πέρασαν από τα χέρια μου και είχαν μεταξύ τους πολύ περισσότερα κοινά σημεία.

Το Red Fang ήταν πολύ ήπιο για AlNiCo με πολύ πιο slow ατάκα, λιγότερα πρίμα και μέτριο break up. Απευθύνεται περισσότερο σε αυτούς που ψάχνουν κάτι μεταξύ AlNiCo και Ceramic κατά τη γνώμη μου. Σίγουρα δεν είναι jangly και δεν μπορεί να "αναστήσει" ένας μουντό ενισχυτή όπως τα υπόλοιπα AlNiCo.

Άρα και πάλι ρισκάρεις να πάρεις κάτι πολύ "ψαγμένο" το οποίο μπορεί να σου κάνει, μπορεί και όχι αλλά σίγουρα δεν είναι ένας "κλασικός" ήχος. Νομίζω ότι ταιριάζει πολύ καλά περισσότερο σε Fenderοειδή απ' ότι σε Vox.

Κατά τ' άλλα τα τρία μεγάφωνα που θες δεν έχουν την παραμικρή σχέση μεταξύ τους όπως εύκολα καταλαβαίνεις και είναι από 'κει και πέρα θέμα προσωπικού γούστου.

Εγώ πάντως με βάση αυτά που έχεις γράψει ως τώρα θα σου προτείνω να ξανακοιτάξεις το Swamp Thang ως πιο "βατή" λύση δύσκολα θα σε απογοητεύσει.

Και το TONKER μια χαρα θα του κατσει αν δεν μπορει να βρει το Swamp Thang.Και τα δυο ειναι τερατα headroom.  

Και εγω δεν νομιζω να του αρεσουν τα alnico μεγαφωνα συμφωνα με αυτα που περιγραφει.

Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και το χρονο σας . Μετα απο την ακροαση απειρων βιντεο στο youtube , και συλλογη πληροφοριων .Εχουν μεινει τρια μεγαφωνα στο παιχνιδι .  Eminence wizard (μου αρεσε ο ηχος του και μου φαινεται κοντινος σε αυτο που θελω ) , eminenece gb128 ( πιο ζεστο , bluezy ) αληθεια ποια η διαφορα του απο το private jack , eminence red fang το προτεινουν παντου για τον ηχο που θελω  και απο οτι ακουσε σε youtube , ειναι αρκετα κοντα στα γουστα μου σε alnico . Τελος σαν εναλλακτικη ειναι οι copies του ted weber sperakers με το ονομα blue dog που βγαινουν και σε alnico και ceramic και σχετικα καλες τιμες απο μεταφορικα δεν ξερω για αυτο εστειλα μειλ. Αουτσαιντερ το Tonker .  Τσεκαρε τε τα  weber εδω :

https://taweber.powweb.com/weber/

Φαινεται αρκετα ποιοτικο και σε οτι specs θες , η φαση του blue dog σε ceramic μοιαζει αρκετα δελεαστικη !

Τελος σαν εναλλακτικη ειναι οι copies του ted weber sperakers με το ονομα blue dog που βγαινουν και σε alnico και ceramic και σχετικα καλες τιμες απο μεταφορικα δεν ξερω για αυτο εστειλα μειλ
καλο θα ειναι να ΚΑΘΕΣΑΙ οταν παρεις την απαντηση και φυσικα οταν σου ερθει και το μπουγιουρντι απο το ΤΕΛΩΝΕΙΟ.

Weber μονο απο μαγαζια που συνεργαζονται μαζι τους, δε στελνει με USPS οποτε θα το πληρωσεις τριπλο.

Εμένα πάλι μου άλλαξε γνώμη το clip εδώ...

σε σχέση με τα υπόλοιπα που άκουσα και δείχνουν ότι το πάσχει λιγάκι στα πριμα ο συγκεκριμένος ενισχυτής το Greenback δίνει τη λύση κόβωντάς τα. Ο συγκεκριμένος ενισχυτής βέβαια είναι 2x12 οπότε για παρόμοιο αποτέλεσμα με ένα μεγάφωνο θα πας σε G12 65 ή Eminence Tonespotter...

Αλλιώς θα επιμείνω τελικά στο Swamp Thang (αντίστoιχα σαν να είχες δύο V30).

Στις προηγούμενες προτάσεις μου είχα στο μυαλό μου πιο "κλασικό" Vox ήχο. Φαίνεται όμως ότι ο CC είναι λίγο πιο thin και με λιγότερα μεσαία όταν πιέζεται.

To GB128 το είχα σε 1x12 και ήταν epic fail για τα γούστα μου. Πολύ aggresive και πριμομεσαίο. Μάλλον σε 4x12 ταιριάζουν.

Παιδια βρηκα στο Ebay το Weber Blue Dog Ceramic , 140 euros με μεταφορικα , μου φαινεται αρκετα καλη επιλογη . Το tonespotter τι διαφορα εχει απο το private jack ?

Αξιζει να τα σκασω για το weber (ειναι και δυσκολες εποχες ) , η το tonespotter δεν θα εχει και μεγαλη διαφορα ? Τι διαφορα εχει το tonespotter με το private jack και ποιανου κλωνος ειναι ?

To tonespotter είναι "κλώνος" ας πούμε του G12 65. Το G12 65 ήταν μια προσπάθεια της Celestion στις αρχές της δεκαετίας του '80 να βγάλει ένα πιο high powered "greenback". Το αποτέλεσμα ήταν ένα μεγάφωνο με κάποιο περισσότερο headroom, καλύτερη διαχείριση των μπάσων (λιγότερο και πιο ελεγχόμενο κομπρεσσάρισμα) αλλά και ακόμη λιγότερα, rolled off πρίμα. Αυτή είναι και η διαφορά του Tonespotter από το Private Jack.

Είναι το μεγάφωνο που χρησιμοποιούν όσοι ψάχνουν Dumbloήχο μιας και κόβει τα ενοχλητικά (κατά τη γνώμη μου) πρίμα στις 6L6, αλλά και όσοι θέλουν ήχο Greenback σε μικρότερες (ή λιγότερες) από τις "προβλεπόμενες" καμπίνες.

Παιδια ευχαριστω για τις γνωμες , ειμαι πολυ κοντα στο να παρω το Tonespotter , ειναι στα λεφτα πανω κατω που εχω και λογικα κανει για αυτο που θελω , στην τελικη δεν ειναι κατι τοσο special και ιδιαιτερο σαν το webber , οποτε λογικα πωλειται πιο ευκολα σε περιπτωση που δεν μου κανει .Την επομενη βδομαδα θα γινει η αγορα . Αλλα μου κανει εντυπωση γιατι δεν υπαρχει το private jack στα γνωστα webstores ,  παιζει να καταργηθει για αυτο η ετυχε ?

Γεια χαρα παιδια σορυ που ξεθαβω το θεμα ! Λοιπον τελικα ενω ημουν ετοιμος να παρω το tonespotter κατι παιχτηκε ( προσωπικο ) και κοπηκε το σχεδιο. Το θεμα ειναι οτι ακομα θελω να αλλαξω το μεγαφωνο στο vox αλλα εχουν αλλαξει καποια δεδομενα .

1)Τα ειδη που ασχολουμαι πιο πολυ πια ειναι jazz κατα βαση και καποια πιο soul, funk .

Ενιοτε  παιζω και blues ( δωδεκαμετρα , sweet home chicago και ετσι . ) . Απο rock σε 60s πραγματα ( πιο σπανια πια ) τυπου beatles , stones , kinks κτλ .

2) Λεφτα δεν παιζουν και πολλα οποτε celestion gold και red fang δεν παιζουν απο θεμα λεφτων

Σκεφτηκα οτι το swamp thang θα ηταν καλη επιλογη αλλα απο την αλλη φοβαμαι λιγο επειδη ειναι σχετικα "πειραματικη " η χρηση του με vox .

Για τα wgs speakers τι λετε ? Αξιζουν περισσοτερο απο τα eminence σαν ποιοτητα ? Βγαζουν και αυτοι copia του celestion  gold πιο φτηνη . Επισης για το reaper hp και το retro 30 εχετε καποια αποψη .

Το swamp thang σαν περιγραφη μοιαζει να κανει για αυτα που θελω , αλλα και καλα παει με fender πιο καλα ...

Απο τα eminenece οι επιλογες ειναι :

1)Swamp Thang

2)Tonker

3)Tonespotter

4)Wizard

5)Red White and Blues

Και απο wgs :

1)reaper hp

2)Retro 30

3)et65

4)Invader

Σαν τιμες μπορω να ανταπεξελθω , ποιο πιστευετε ταιριαζει περισσοτερο?

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back