Remembering YAMAHA SY77

οχι , το ξυλο φοβαμαι και το διασυρμό, γι αυτο θελω να ειμαι σε φορμα αλλιως δεν παλευω ποτε.

Μαλιστα ειχα μια εμπνευση λογω των ανα καιρούς review και αναφορες του waterfall σε classic synths να φτιάξω ενα κομμάτι tribute στο m1 μου στυλ 80 με ηχους αποκλειστικά απο αυτό και να το ανεβασω στα clips,  και το έχω στο μυαλό μου ολοκληρωμενο αλλα δεν εχω χρονο για τα διαδικαστικά αυτες τις μερες.

Ειμαι πραγματικα μεγάλος μουσικος, με θαυμάζω! Ειμαι ο καλυτερος fan μου. Δεν χάνω συναυλία μου  και αγοράζω τις παραγωγές μου πρωτος απο όλους.

Εχω συλλογή απο όλο  μου το έργο. Η πιο ωραια στιγμη ειναι να καθομαι στον καναπέ μου και να με ακουω να παίζω.

Το sy22 μπορεις να μου το κάνεις δωρεά φιλε μου. Θα το προσέχω σαν να ηταν δικό σου :-)

cos_dr είπε:
Το sy22 μπορεις να μου το κάνεις δωρεά φιλε μου. Θα το προσέχω σαν να ηταν δικό σου :-)
Ουτε 5 μπυρες δε πιανει?  :(

μαλλον θα ειναι το μονο που θα μου μεινει απ'ολα οσα εναι για να φευγουν..

Ντάξ, το να κάνεις δικό σου ήχο στο DX7 (και γενικά σε FM) , δεν είναι ούτε το απλούστερο, αλλά σίγουρα ούτε το δυσκολότερο πράμα στον κόσμο.

Από την άλλη, εγώ όταν το χα, είχα περίπου ένα δισεκατομμύριο ήχους (καλά είναι; να το αφήσω;  ;D) , από διάφορους λεβέντες που έστρωσαν τον τέτοιο τους, και τους έκαναν, και τους μοίραζαν και free.

Πλέον τους χρησιμοποιώ στο fm7, αλλά δεν το ίδιο.  :'(

LK είπε:
Ντάξ, το να κάνεις δικό σου ήχο στο DX7 (και γενικά σε FM) , δεν είναι ούτε το απλούστερο, αλλά σίγουρα ούτε το δυσκολότερο πράμα στον κόσμο.

Από την άλλη, εγώ όταν το χα, είχα περίπου ένα δισεκατομμύριο ήχους (καλά είναι; να το αφήσω;  ;D) , από διάφορους λεβέντες που έστρωσαν τον τέτοιο τους, και τους έκαναν, και τους μοίραζαν και free.

Πλέον τους χρησιμοποιώ στο fm7, αλλά δεν το ίδιο.  :'(
Ο δάσκαλός μου στο ωδείο τότε, είχε ένα DX7II FD με ήχους φτιαγμένους από το μέγιστο Κώστα Γανωσέλη, που ήταν ο επίσημος demonstrator/editor του Νάκα τότε (έφτιαχνε ήχους για όλα τα νέα synths/workstations της Yamaha τότε), και έχω ακούσει μονοφωνικό βιολί με μικροκουρδίσματα και portamento που μου έφυγε η μαγκιά.

Την εποχή εκείνη τέτοιο ήχο δεν είχα ακούσει ούτε από Μ1 ούτε από D50.

Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. 8)

παντως το fm7 ειναι εξαιρετικο, εχω και εγω ολα τα patch που εχουν κυκλοφορήσει

Μου αρεσει πάρα πολυ.

cyclops είπε:
Ο δάσκαλός μου στο ωδείο τότε, είχε ένα DX7II FD με ήχους φτιαγμένους από το μέγιστο Κώστα Γανωσέλη, που ήταν ο επίσημος demonstrator/editor του Νάκα τότε (έφτιαχνε ήχους για όλα τα νέα synths/workstations της Yamaha τότε), και έχω ακούσει μονοφωνικό βιολί με μικροκουρδίσματα και portamento που μου έφυγε η μαγκιά.

Την εποχή εκείνη τέτοιο ήχο δεν είχα ακούσει ούτε από Μ1 ούτε από D50.

Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. 8)
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να πεις, ότι μάλλον είναι δύσκολο να κάνεις πολύ εξειδικευμένους ήχους σε FM;

Δεν διαφωνούμε στην ουσία.

παντως το fm7 ειναι εξαιρετικο, εχω και εγω ολα τα patch που εχουν κυκλοφορήσει

Μου αρεσει πάρα πολυ.
Από το τίποτα (πλέον), μια χαρά είναι!

LK είπε:
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να πεις, ότι μάλλον είναι δύσκολο να κάνεις πολύ εξειδικευμένους ήχους σε FM;

Δεν διαφωνούμε στην ουσία.
Προσυπογράφω αυτά που έγραψες, δηλαδή ότι αν θέλεις να στρώσεις τον πωπό σου κάτω, να διαβάσεις το manual και να δουλέψεις, φτιάχνεις παπάδες, ακόμα και με το πιο δύσκολο στη σύνθεση synth. 8)

cyclops είπε:
Προσυπογράφω αυτά που έγραψες, δηλαδή ότι αν θέλεις να στρώσεις τον πωπό σου κάτω, να διαβάσεις το manual και να δουλέψεις, φτιάχνεις παπάδες, ακόμα και με το πιο δύσκολο στη σύνθεση synth. 8)
Ε, μα ναι (αν και μάλλον λέμε το αυτονόητο).

Για να το χειρίζονται/ παίζουν άνθρωποι κατασκευάστηκε, όχι εξωγήινοι.

;D ;D ;D ;D

Πάντως απ' ότι είχα διαβάσει πιο παλιά, ο άνθρωπος στον οποίο χρεώνεται ίσως η πιο άρτια και αποτελεσματική γνώση και χρήση της FM, τουλάχιστο στο DX7, είναι αυτός εδώ ο κύριος:

brian_eno_studio.jpg

Καλά , ο brian είναι Θεός.

Το DX7 είναι ιστορικότατο σύνθ.

Το "τίμησαν" πολλές προσωπικότητες.

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.

Μέχρι και ο Carpenter  ;D

edit:

Πάντως εμένα ο αγαπημένος μου απ' όλους συνθέτης/ πληκτράς είναι ο Pino Donaggio .

Όταν δε μιλάω για synth , αυτόν τον ήχο έχω στο κεφάλι μου.  ;D ;D

LK είπε:
Γιατί τώρα πάιζουν τράνς.  :P ;D ;D
Ε αφου είπαμε, αμα στρωσεις τον κώλο σου, φτιάχνεις και τρανς με το DX7 (ντι εξ σεβεν εφτα που έλεγε κι ο Γιώτης ;D )

neeq είπε:
Ε αφου είπαμε, αμα στρωσεις τον κώλο σου, φτιάχνεις και τρανς με το DX7 (ντι εξ σεβεν εφτα που έλεγε κι ο Γιώτης ;D )
;D ;D ;D

Δεν μπορούν να στρώσουν τον κώλο τους αυτοί που παίζουν τράνς, δίοτι είναι όρθιοι και....

Το "πρόβλημα" με την FM σύνθεση (αν μου επιτρέπετε να εκφράσω το προσωπικό μου παράπονο) είναι ότι (στην Αθήνα του Νάκα των '80s όπου ως παιδιά δεν το πολυψάχναμε) με τόσα PSS-/PSR-/DSR-/DX- έπηξε το αυτί μας (ημών των γιαμαχάδων) στο γκλίνκι-γκλίνκι.

Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι πολλοί ήχοι που λάτρεψα στα '80s ήταν FM (πχ τo synth bass του Broken Wings ή του Danger Zone κλπ). Παρόλα αυτά αυτό που μπορούσαμε να πετύχουμε ήταν max ένας ήχος Ρακιντζή-τύπου...  

Έτσι πλέον ό,τι φαίρνει γύρω από FM μου φαίνεται παιδικό. Ξέρω, αδικώ και τις μηχανές και τους ήχους και το αποτέλεσμα αλλά... νομίζω καταλαβαίνετε το πνεύμα μου.

Αυτά περί FM. Οκ, ίσως από την άλλη μου τη δίνει γιατί ο ήχος του μου θυμίζει ότι... έχω μπει στην πέμπτη δεκαετία μου...

----

Και βέβαια το 77άρι ήταν άλλο ένα "απόλυτο-synth". Πόσο μου τη βαράει αυτή η εμπορική αίσθηση του "αν το πάρεις θα έχεις το απόλυτο". Φταίνε οι πωλητές, φταίμε εμείς ως πελάτες, δεν ξέρω...

Jet72 είπε:
Και βέβαια το 77άρι ήταν άλλο ένα "απόλυτο-synth". Πόσο μου τη βαράει αυτή η εμπορική αίσθηση του "αν το πάρεις θα έχεις το απόλυτο". Φταίνε οι πωλητές, φταίμε εμείς ως πελάτες, δεν ξέρω...
To SY77 φυσικα και δεν ηταν το απολυτο synth. Σε βρισκω ανενημερωτο, ως γνωστον το απολυτο synth ειναι το Minimoog. ;D

Waterfall-K είπε:
To SY77 φυσικα και δεν ηταν το απολυτο synth. Σε βρισκω ανενημερωτο, ως γνωστον το απολυτο synth ειναι το Minimoog. ;D
Έτσι, πες τα στο νεούδι να μαθαίνει.

Επίσης να προσθέσω ότι το απόλυτο organ είναι μόνο το υπέρτατο, το καταπληκτικό, το ανυπέρβλητο Hammond B3. Εννοείται made in USA, οτιδήποτε άλλο είναι για τα σκουπίδια. Και προσοχή να το γράφει στην ούγια. ;D ;D ;D

cyclops είπε:
Έτσι, πες τα στο νεούδι να μαθαίνει.

Επίσης να προσθέσω ότι το απόλυτο organ είναι μόνο το υπέρτατο, το καταπληκτικό, το ανυπέρβλητο Hammond B3. Εννοείται made in USA, οτιδήποτε άλλο είναι για τα σκουπίδια.
Για τα σκουπίδια όχι, αλλα έχει σημασία που η Korg (πχ) ονομασε τα organ της CX-3 και όχι η Hammond τα δικα της "Priton"

Νταξ, το Hammond ειναι η κορυφη, κακα τα ψεματα. Ολοι θελουν να μιμηθουν τον ηχο ενος Hammond B3/C3. Ευτυχως για ολους μας, η Hammond εχει καταφερει να κοπιαρει αψογα τον ηχο των vintage Hammond και ετσι ο καθενας πλεον με 1400 ευροπουλακια μπορει να εχει τον ηχο του "τερατος" σε ενα οργανο που ζυγιζει...180 κιλα λιγοτερο. ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back