Παιδες, παιδες...Δεν ακουτε τα βιντεο που ποσταρω. Κυριως τα
Yamaha SY77 voices 1/2/3
Yamaha TG77 demo (Pythagorean scale)
TG77-mystical-athmospheres
Ειδικα τα
Yamaha SY77 voices 1/2/3 ειναι ενα κολαζ απο παρα πολλους ηχους οι οποιοι ειναι φτιαγμενοι απο τριτους. Αν μετα απο τα παραπανω βιντεο
(τα οποια δειχνουν μονο ενα ελαχιστο μερος των ηχητικων δυνατοτητων του SY77) επιμενετε οτι το SY77 ακουγεται σαν "
δίσκος εποχής Ρακιντζή" ??? ε τοτε τι να πω? Μεγεια τ'αυτια ή μεγεια τα ηχεια, ενα απο τα δυο θελει ρυθμιση...
Τα FM synths
(DX7/SY77 etc) μπορουν να ακουστουν σχεδον σαν οτιδηποτε και να περασουν σχεδον για οτιδηποτε χωρις να παρει καποιος χαμπαρι. Το κακο ειναι οτι οι περισσοτεροι που μιλανε για τον FM ηχο δεν εχουν καμια σχεση μ'αυτον και εχουν ακουσει το πολυ 10-20
(χαλια) presets και αυτο ηταν. Ολα τα FM synths ειναι τραγικα underrated λογω της πολυπλοκοτητας του προγραμματισμου τους, δυσκολο να κατσει καποιος να ασχοληθει με τον προγραμματισμο τους και ιδιαιτερα αν αυτος ο καποιος
(οπως η πλειοψηφια των synth players) εχει μαθει στο κλασσικο και απλο "Oscillator --> ADSR --> LFO --> Filter."
Το γιατι πωλουνται σε τοσο βλακωδεις χαμηλες τιμες τα FM synths φιλτατε Trolley, και το γιατι πωλουνται σε τοσο βλακωδεις υψηλες τιμες κατι αρχαια monosynths ειναι γιατι οι περισσοτεροι πληκτραδες δεν ξερουν που παν τα τεσσερα απο synths. Κριμα γιατι δεν ξερουν τι χανουν και αγοραζουν με ασχετα κριτηρια οπως μαρκα, τιμη και φημη.
Ευτυχως δεν ειναι ολοι ετσι, καποιοι
(περα απο τους γνωστους 20 του Trolley ;D) εχουν φαει την FM με το κουταλι, προσωπικα εχω βγαλει τα ματια μου μ'αυτα
(DX21/DX7/DX7 II FD/TX802/SY77) για πανω απο 15 χρονια και ξερω για τι απιστευτα synths προκειται. Ελπιζω να παραμεινουν ετσι τα πραγματα, ο κοσμος να μεινει στις φημες δηλαδη και να πουλαει τα FM synths του σε αστειες τιμες και να τα αγοραζουν καποιοι που πραγματικα ξερουν τι αγοραζουν. 8)
Hysplex είπε:
Το έχω βάλει και εγώ στο μάτι εδώ και καιρό αλλά προς το παρόν το dx11 μου φτάνει και μου περισσεύει
Απλά παιδιά λίγο χαμηλά την μπάλα με το sy77 μην αρχίσουν και ζητάνε τίποτα 500 άρια και 1000 άρια αυτοί που θα θέλουν να τα αποχωριστουν
Πολυ καλο το DX11, το ειχα για μερικους μηνες δανικο απο ενα φιλο. Ξεφευγει απο τα υπολοιπα DX γιατι ηταν το πρωτο με 8 διαφορετικες κυματομορφες στους Operators του, περαν της κλασσικης sine wave, κατι που δεν ειχε ουτε το DX7 ΙΙ που ηταν της ιδιας εποχης και η ναυαρχιδα της Yamaha. Ωραιο design το DX11, πολυ καλο πληκτρολογιο και build like a tank επισης. Μη το πουλησεις εκτος κι αν αγορασεις κατι απο SY77/99.