Ευχαριστώ Λακη, πολυ σωστο και καίριο.LK είπε:Εξηγησέ της επίσης οτι κάποια στιγμη, sooner or later, θα χρειαστεί να το αντιμετωπίσει. Σε καινούργιο ηκεκτρολογικό σχέδιο θα φανεί και δεν θα μπορεί να πάρει ρεύμα μέχρι να το φτιάξει.
Ναι, σωστο και αυτο.Τάκη πρώτα ψάξε για σπίτι.
Μετά της λες ότι σου είπε ο Λάκης και αν δεν μασήσει.... χαιρέτα την.
Αλλά καλό είναι να έχεις εναλλακτική λύση για να έχεις το πάνω χέρι.
πάρε ένα pignose με μπαταρία !LK είπε:(Ετοιμάσου όμως , αν δεν συμμορφωθεί ή σπιτονοικοκυρά) να σου κόψουν το ρεύμα.
Συμφωνώ, μίλησα μάλιστα από περιέργεια με δυο εργολάβους φίλους μου σήμερα, και το περίεργο είναι ότι μου είπαν, καλά στο ρελέ σκάλωσαν;;;;; , 80,00 € έξοδο είναι.harilatron είπε:Ο πίνακας είναι σαν το pedalboard, στηρίζεις πάνω του τις διάφορες ασφάλειες. Μπορεί η αναφερόμενη επικίνδυνη "πατέντα" να είναι να ανοίξει 2 τρύπες για να βιδώσει το ρελέ διαφυγής και να μην τίθεται θέμα ασφάλειας. Συζητήσατε τεχνικές λεπτομέρειες πριν μαλώσετε? Ρωτήστε και έναν ακόμα ηλεκτρολόγο.
Επειδή εκτός απ' το ρελε μπορεί κανείς να βρει διάφορα περίεργα σε έναν παλιό πίνακα, καλό είναι αν θέλει κάποιος να κάνει την δουλειά σωστά, να τον αλλάξει ολόκληρο. Πρόκειται για αναβάθμιση ουσίας που αφορά όλο το σπίτι κι αρα κατά την γνώμη μου αξίζει το έξτρα κόστος. Κοινώς δεν είναι υπερβολή.LK είπε:Μήπως τελικά η "πατέντα" είναι το σύνηθες σε αυτές τις οικοδομές με παλαιούς πίνακες, και η αλλαγή ολόκληρου πίνακα η υπερβολή;
Δεν ξέρω. Ηλεκτρολόγος δεν είμαι. Σαν ερώτημα το έθεσσ. Ας ρωτήΞει ηλεκτρολόγο . ;D ;D ;Dtheoctapus είπε:Επειδή εκτός απ' το ρελε μπορεί κανείς να βρει διάφορα περίεργα σε έναν παλιό πίνακα, καλό είναι αν θέλει κάποιος να κάνει την δουλειά σωστά, να τον αλλάξει ολόκληρο. Πρόκειται για αναβάθμιση ουσίας που αφορά όλο το σπίτι κι αρα κατά την γνώμη μου αξίζει το έξτρα κόστος. Κοινώς δεν είναι υπερβολή.
Αν είσαι Ελλάδα (νόμιζα ότι είσαι ακόμα εξωτερικό) τότε άλλαξε σπίτι, ακόμα και αν κάνεις την πατέντα με το-φτιάχνω-από-την-τσέπη-μου-και-το-αφαιρώ-από-το-τελευταίο-νοίκι, το να ζεις σε σπίτι μαλάκα ιδιοκτήτη είναι ίσως χειρότερο και από το να έχεις μαλάκα γείτονα. Πάντα θα έχεις προβλήματα με τέτοιους ανθρώπους. Μην το βλέπεις σαν υποχώρηση, δες το σαν αναβάθμιση gear.AuditoryDriving είπε:Κώστα, εχεις δικιο. Ακριβως οι σκεψεις μου. Βεβαια στην Ελλαδα, αντε βγαλε ακρη... για νομικα δε το συζηταω.
Τάκη το ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά φύγε από εκεί τώρα! Με τέτοιου είδους ανθρώπους δεν βγάζεις άκρη. Σήμερα αυτό, αύριο κάτι άλλο.....! Εάν θέλεις την ηρεμία σου και την ψυχική σου υγεία, βρες άλλη κατοικία και φύγε αμέσως!AuditoryDriving είπε:...............
Καλές τιμές σου έδωσαν, τόσο περίπου πάει (ανάλογα και πόσα μερεμέτια θέλει γιατί συνήθως οι καινούργιοι πίνακες έχουν μικρότερα κουτιά απ' τους παλιούς και το κενό στον τοίχο πρέπει κάπως να καλυφθεί). Άλλαξα πέρυσι πίνακα με ηλεκτρολόγο καλό φίλο και μου είχε πεί για τέτοιες τιμές (εγώ έδωσα λιγότερο αφού την δουλειά την έκανε φίλος).AuditoryDriving είπε:Προσωπικα πιεζω να γινει αλλαγη ολοκληρου του πινακα (πηρα τιμες 150ε ως 200ε)
Δεν είναι μόνο η ασφάλεια. Στους παλιούς πίνακες συνήθιζαν να βάζουν πολλές πρίζες σε μια γραμμή με αποτέλεσμα να υπερφορτώνονται εύκολα. Στα σύγχρονα σπίτια που πλέον έχουμε ένα σωρό συσκευές καλό είναι να "σπάνε" οι γραμμές με ανεξάρτητες ασφάλειες στον πίνακα. Εμείς είχαμε πρόβλημα με το που βάλαμε air condition στο σαλόνι, κάθε τρεις και λίγο έριχνε το ρελε και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έριχνε την ασφάλεια στο κουτί της ΔΕΗ κάτω και εκεί κανονικά δεν έχουμε πρόσβαση (είναι σφραγισμένο). Γι' αυτό και άλλαξα πίνακα, πίνακας που είχε ρελε.ειναι προτιμοτερο απο πλευρας ασφαλειας (που με αφορα) και κοστους μεσο/μακροπροθεσμου (που δε με αφορα) καθως ο παλιος πινακας δεν εχει τις προδιαγραφες για τετοια εγκατασταση μιας και (προφανως) δεν εχει προβλεφθει κατα την κατασκευη του.
Βασικά κάπως πρέπει να "τιμωρούνται" αυτοί οι άνθρωποι. Συμπεριφέρεσαι σαν μαλάκας; Εε μην περιμένεις να κάτσει ο άλλος να κάνει τα χατήρια σου και να σε πληρώνει κι από πάνω.Αν είσαι Ελλάδα (νόμιζα ότι είσαι ακόμα εξωτερικό) τότε άλλαξε σπίτι, ακόμα και αν κάνεις την πατέντα με το-φτιάχνω-από-την-τσέπη-μου-και-το-αφαιρώ-από-το-τελευταίο-νοίκι, το να ζεις σε σπίτι μαλάκα ιδιοκτήτη είναι ίσως χειρότερο και από το να έχεις μαλάκα γείτονα. Πάντα θα έχεις προβλήματα με τέτοιους ανθρώπους. Μην το βλέπεις σαν υποχώρηση, δες το σαν αναβάθμιση gear.
Δηλαδή τί να κάνει το "Κράτος";kwstas79 είπε:Όπου υπάρχει κράτος, τους τιμωρεί εκείνο μιά χαρά. Στην υπερσαχάρια αφρική βέβαια αυτά δεν ισχύουν.