Refreting ή υπάρχει άλλη λύση?

Alex_Under είπε:
Δεν λέω ρε παιδιά. Το να πάρω ένα καινούργιο μανίκι είναι πειρασμός...

Αλλά...

Μπαίνεις μετά σε ένα τριπάκι που δύσκολα βγαίνεις...

Λες...

"Και αυτό το σώμα, γ@μ@το χρώμα έχει...όπως το ονειρευόμουν πάντα, γιατί να μην πάρω και καινούργιο σώμα, φτηνό είναι"

Και συνεχίζεις και κατρακυλάς...

"Χρειάζομαι και tremolo, κλειδιά, καπάκι, μαγνήτες..."

Και συνεχίζεις...Βάλε και αυτό, βάλε και το άλλο,μπλα...μπλα...μπλα... Και στο τέλος σου βγαίνει ένα budget 500+€ και σκέφτεσαι...

Γιατί π.χ. δεν έδωσα εξ' αρχής 590€ να πάρω π.χ. αυτήν

http://www.thomann.de/gr/fender_deluxe_roadhouse_strat_mn_3ts.htm

Είναι σαν τα πατατάκια... Δεν αρκείσαι μόνο σε ένα....
wellcome to the club!!!μη νιοσεις ποτε μονος με αυτες τις σκεψεις....να ξερεις ειμαστε παααααρα πολοι!!!

φιλε Loci εμαι συμφωνος οτι ''κινδυνεύουν να την πατήσουν άνθρωποι που δεν είναι ίσως εξοικειωμένοι με το θέμα''

μα γιαυτο και προσπαθουμε να βοηθησουμε και μαληστα στο αρχικο μου μηνημα προτηνα οτι υπαρχει ανθρωπος στην πολη μας ο οποιος με κοντινο ποσο του refretting κανει μανικι το οποιο παραγγελνεις οπως θες στα μετρα του σωματος που θες με τα ταστα που θες και αποφευγεις ολα αυτα τα παρατρεχαμενα τα οποια οντος μπωρουν να συμβουν,εχω  κανει 2 partcasters και εχω μια καποια ιδεα για τους κινδηνους που αναφερεις.

και δεν τιθεται προσωπικο θεμα διαφωνιας  :)

απλα δεν ειναι ο φοβος και ο τρομος η αλλαγη ενος μανικιου μετααπο τοσα χρονια .

σορυ αλλα βλεπω  τα οργανα παντα απο τη πλευρα του πηραματισμου οπως και πολοι εδω.

αντιλαβαμβανομαι οτι ο φιλος την ψαχνει να βρει το καλητερο δυνατον και το σεβομαι γιαυτο και προτηνω

η τεληκη επιλογη παντα σεβαστη και δικη του  ;)

Τι είναι το fret-dressing?

Κάτι σαν "αναγόμωση" ???

....

....

(δεν πιστεύω να ακούω κανέναν να γελάει, εε!!!)

kultura είπε:
Τρίψιμο των τάστων, έτσι ώστε να έρθουν όλα στο ίδιο ύψος...
Όχι.  ;) ;D

Αυτό είναι το fret leveling.

To dressing έχει να κάνει με το στρογγύλεμα του πάνω μέρους των τάστων, ώστε να έχουν το σωστό σχήμα (και όχι σχήμα-σπιτάκι της Μονόπολυ). Επίσης, αν χρειαστεί, στρογγυλεύονται και οι άκρες του τάστου, στην ταστιέρα, ώστε να μην κόβουν.  ;)

Παιδες υπαρχει κ το συναισθημα στην μεση,εμενα δεν μου κανει η καρδια ευκολα να πεταξω ετσι ενα μανικι Fender Japan κ να βαλω στην θεση του ενα φθηνο aftermarket μονο κ μονο επειδη με "συμφερει"

Ισως κ ο φιλος να λειτουργει οπως εγω,οποτε if so,πηγαινε να αλλαξεις ταστα στην κιθαρα σου οπως κανει ολος ο κοσμος κ θα'χεις την "συνειδηση σου καθαρη" :)

ΥΓ Ερωτηση - Εχουν ψυχη τα οργανα?

επισης να μην ξεχναμε και την υπεροχη αισθηση που συνηθως εχουν τα...φρεσκοτασταρισμενα  ;D οργανα,ειδικα αν τα εχουμε καιρο (εχω αλλαξει 2 φορες ταστα στην αγαπημενη μου τελε και καθε φορα γινεται ολο και πιο ευκολοπαιχτη.... ;D)

μια και εχεις βρει...τζαμπα μαστορα προχωρα στο refret.

Το θέμα δεν είναι ο τζάμπα... Είναι ναναι και καλός.

Όποιος έχει εμπειρία από μάστορες στην Θεσσαλονίκη, ας πει την άποψή του εδώ, ή έστω με ΡΜ αν δεν θέλει να "θίξει" δημοσίως κάποιον.

Alex_Under είπε:
Το θέμα δεν είναι ο τζάμπα... Είναι ναναι και καλός.
Μπορει καποιος να ειναι καλος απλα να ειναι σχετικα καινουριος και 'ανωνυμος', για αυτο να εχει χαμηλες τιμες. Καλο θα ηταν να πας και να του ζητησεις να δεις κανενα οργανο που εχει δουλεψει.

εγω πιστευω οτι μπορει και να τη γλιτωσεις με fret leveling+dressing+γυαλισμα.

αν "εχουν" ακομα, ο μαστορας θα στα κανει μια χαρα.

αλλιως refret και ολα τα παραπανω.

Ο οποίος είναι ποιός?
1 Κωστας Γιαπιτζογλου

2 Γιωργος Παπαζογλου

3 Παναγιωτης Λαμπης

βρες το σωστο και κερδισε ενα ...refret  ;D

Εγω όταν ήμουν μικρός πήγαινα την κιθάρα μου στον Σάκη στον Μαυρομουστάκη(στα Goodys Α.Σοφίας στο στενό μέσα) και παράπονο δεν είχα.Δεν ξέρω αν είναι ακόμα εκεί η είναι αλλου αλλά πάνε μια βόλτα και ρώτα.

The Genius Loci είπε:
Όχι.  ;) ;D

Αυτό είναι το fret leveling.

To dressing έχει να κάνει με το στρογγύλεμα του πάνω μέρους των τάστων, ώστε να έχουν το σωστό σχήμα (και όχι σχήμα-σπιτάκι της Μονόπολυ). Επίσης, αν χρειαστεί, στρογγυλεύονται και οι άκρες του τάστου, στην ταστιέρα, ώστε να μην κόβουν.  ;)
Όντως, λάθος μου... :-X

alderbody είπε:
εγω πιστευω οτι μπορει και να τη γλιτωσεις με fret leveling+dressing+γυαλισμα.

αν "εχουν" ακομα, ο μαστορας θα στα κανει μια χαρα.
Vintage τάστα είναι, πόσο να "έχουν" ακόμα; ;D

Ομιλεί "ομοιοπαθής"

Εγώ πάντως είμαι της άποψης να μην αλλάξεις μανίκι... Η τιμή που λες είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με αυτές που έχω δει εδώ αθήνα... (για τρίψιμο στα τάστα μου πήρε 90 ευρώ και αυτή η τιμή ειναι και με την 20% εκπτωση που μου δίνει) Οπότε για να μην πειραματιστείς με την fender (και αφού δεν έχεις κάνα κουπί να το ψάχνεις) μείνε στην περπατημένη προς το παρών.

alderbody είπε:
α ναι?  ε τοτε τα περιθωρια στενευουν... 
Γενικά πάντως με το leveling, υπάρχει και ένα ακόμα ζήτημα.

Έστω ότι έχουμε jumbo τάστα και όντως έχουν λίγο ψωμί ακόμα... μόνο που το τελικό σχήμα μοιάζει με αυτό των παλιών τάστων της Gibson, στο πιο... παχουλό. Δηλαδή, ένα με την ταστιέρα, πολύ χαμηλά. Δεν είναι ότι η κιθάρα δεν παίζει, αλλά...

Σ'αυτή την περίπτωση, για να έχουμε σωστό playability θα πρέπει να κατέβει και το nut, πράγμα που οδηγεί σε άλλα προβλήματα στο μέλλον (την ανάγκη να αλλαχτεί όταν τα τάστα αλλαχθούν με... κανονικού ύψους).

Επομένως δεν είναι πάντα γνώμονας το πόσα leveling μπορούν να φάνε τα τάστα. Κατά την προσωπική μου εμπειρία, το πολύ 3 πριν πάμε για αλλαγή. Ήδη έχω μια κιθάρα που έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και δεν πειράζω ξανά τα τάστα, θα την πάω μια και καλή για αλλαγή τάστων.

Καλησπέρα!

Πωπω τιμεεεεες!

Να έρθω να στήσω εργαστήριο κατ'εκει?

Τι να σου κάνω είσαι και λίγο μακριά, θα σου έκανα τη δουλεια με τα μισά λεφτά. Καλά οι τιμές που σου λένε είναι με τα τάστα ή χωρίς? Γιατί τα τάστα έχουν το πολύ 25-30 γιουρόπουλα.

Το DIY δεν είναι κακή ιδέα, αρκεί να ξέρεις τι κάνεις και με πολύ προσοχή γιατί το δύσκολο δεν είναι να βάλεις τα τάστα, το δύσκολο είναι να τα βγάλεις χωρις να κάνεις ζημιά και να φιλάρεις σωστά. Κατα τ'άλλα...simple!

Ερώτηση: Δηλαδή για να κολλήσουν σπασμένο μανίκι τι χρεώνουν?????

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back