Red Hot Chili Peppers στο ΟΑΚΑ, Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

12AX7 είπε:
για τον κακό ήχο (τι πρωτότυπο για το ΟΑΚΑ)
έχουμε ακούσει συγκλονιστικό ήχο στο ΟΑΚΑ...μέχρι και στο κλειστό του μπάσκετ πέρισυ...άρα δεν φταίει το ΟΑΚΑ 8)

Απλά, αυτοί που είχαν συγκλονιστικό ήχο, ήταν συγκροτήματα και διοργανώσεις που σέβονταν -πρώτα από όλα- τον εαυτό τους

προσωπικά θα μου άρεσε να τζαμάρουν σε ολη την συναυλια χωρις να παιξουν ουτε ένα τραγούδι. (και αυτο ισχυει για όλα τα groups)

@12ΑΧ7: Δεν έχω αντίρρηση πάνω σε αυτά που γράφεις, και πιστεύω πως έχεις δίκιο. Όμως, αν και δεν ήμουν χτες, θα διαφωνήσω με αυτά:

12AX7 είπε:
Σχολιάζουμε σε ένα site μουσικών, όπου υποτίθεται τα κριτήρια διαφέρουν από αυτά της σάρας και της μάρας, που κατέκλυσαν το στάδιο. Και για τι παραπονιόμαστε; Για τα οργανωτικά προβλήματα (τι πρωτότυπο), για τον κακό ήχο (τι πρωτότυπο για το ΟΑΚΑ),
Με την υπόθεση πως υπήρχαν όντως οργανωτικά προβλήματα, προχειρότητα και κακός ήχος (υποθέτω γιατί δεν έχω ιδία άποψη), γιατί θα έπρεπε αυτά να μην επισημαίνονται και να μην υπάρχουν παράπονα? Τόσο χαμηλά έχουν πέσει τα στάνταρτς του ελληνικού κοινού που τα θεωρεί πια δεδομένα, χάνοντας κάθε προσδοκία καλών υπηρεσιών επιπέδου ανάλογου της τιμής του εισιτηρίου (ή, εδώ που τα λέμε, εισιτηρίου οποιασδήποτε τιμής μιας και κάθε διοργανωτής οφείλει να σέβεται το κοινό του ανεξαρτήτως διοργάνωσης)?

bloody, δεν λέω να καταπίνουμε την κακή διοργάνωση, ούτε να ρίχνουμε τις απαιτήσεις μας. Απλά επισημαίνω ότι μου έκανε εντύπωση σε ένα μουσικό site να σχολιάζεται η χθεσινή συναυλία με εξωμουσικά κριτήρια, ιδίως από τηστιγμή που κατά την ταπεινή μου άποψη το ίδιο το γκρουπ έπαιξε φανταστικά και σεβάστηκε απόλυτα τα λεφτουδάκια του κοινού. Πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη.

Παρεμπιπτόντως, εγώ στη μέση περίπου της αρένας άκουγα πολύ καλά. Φαντάζομαι ότι ο ήχος στις εξέδρες θα ήταν αισθητά χειρότερος, πράγμα φυσιολογικό.

Κατεβάζεις πολύ τον πήχυ όμως.

Τα οργανωτικά πρόβλήματα τα θέτεις εκτός  κουβέντας.

Τον κακό ήχο που έλαβε η πλειοψηφία του κόσμου τον θεωρείς "πράγμα φυσιολογικό".

Την παράσταση αυτή καθαυτή για την οποία γράφτηκαν διάφορα - βάσιμα - αρνητικά την κρίνεις "φανταστική".

bloody_sunday είπε:
Με την υπόθεση πως υπήρχαν όντως οργανωτικά προβλήματα, προχειρότητα και κακός ήχος (υποθέτω γιατί δεν έχω ιδία άποψη), γιατί θα έπρεπε αυτά να μην επισημαίνονται και να μην υπάρχουν παράπονα? Τόσο χαμηλά έχουν πέσει τα στάνταρτς του ελληνικού κοινού που τα θεωρεί πια δεδομένα, χάνοντας κάθε προσδοκία καλών υπηρεσιών επιπέδου ανάλογου της τιμής του εισιτηρίου (ή, εδώ που τα λέμε, εισιτηρίου οποιασδήποτε τιμής μιας και κάθε διοργανωτής οφείλει να σέβεται το κοινό του ανεξαρτήτως διοργάνωσης)?
+1000000

Αλλά ας μην ανοίξω το στόμα μου γιατί θα πάει αλλού η κουβέντα. 

@12ΑΧ7: Καταλαβαίνω, όμως το γεγονός πως το Νόιζ είναι μουσικό σάιτ δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κριτική του όλου πακέτου... αυτό εισπράττει ο συναυλιαζόμενος και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εμπειρίας του. Τώρα ορισμένα σημεία βρίσκονται σε θέση να υπερισχύσουν των άλλων είτε δημιουργώντας κακή εντύπωση, είτε καλή. Πχ. σε μια συναυλία τα ελαττώματα της διοργάνωσης μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη δυσαρέσκεια και να καταστρέψουν μια ωραία βραδιά, ή το ανάποδο, το μεγαλείο της μπάντας να επισκιάσει τις όποιες αστοχίες. Αυτή, αν δεν απατώμαι, είναι και η γνώμη σου, και υποψιάζομαι πως έχεις δίκιο (όσο κι αν πιστεύω εδώ και πολλά χρόνια πως οι Peppers ξεφούσκωσαν απότομα μετά το ύψος του Blood Sugar Sex Magik), αλλά πιθανόν όχι 100%.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
marathon είπε:
έχουμε ακούσει συγκλονιστικό ήχο στο ΟΑΚΑ...μέχρι και στο κλειστό του μπάσκετ πέρισυ...άρα δεν φταίει το ΟΑΚΑ 8)

Απλά, αυτοί που είχαν συγκλονιστικό ήχο, ήταν συγκροτήματα και διοργανώσεις που σέβονταν -πρώτα από όλα- τον εαυτό τους
+1000

Με μια πρόχειρη ανάγνωση, αποκτώ την αίσθηση ότι καλά έκανα που δεν πήγα..

συνολικά έπαιξαν τα αναμενόμενα κομμάτια? καλό Setlist είχαν? πόσο διήρκεσε η συναυλία?

συνολικά είναι μία live μπάντα τελικά? το χουν? (ρωτάω γιατί δεν αποκόμισα εντύπωση)

Καλησπερα σε ολους τελικα ο κιθαριστας ηταν κουλος,η μπαντα ξεφουσκωτη,η συναυλια κατι λιγοτερο απο 2 ωρες,ο τραγουδιστης αγνωμων αφου μετα το τελευταιο τραγουδι αποχωρησε και αφησε τους υπολοιπους να βγαλουν τα καστανα απο τη φωτια,ευτυχως αποψε εχουν live οι vomvos στο μπαρακι της γειτονιας και θα παρω το αιμα μου πισω.Λεω εγω τωρα παντα με χιουμορ και χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν.

Πολλά τα έπαιξαν στουντιακά και κοπανιόντουσαν την περισσότερη ώρα.

Επίσης όπως επισημάνθηκε ο Kiedis δεν φάλτσαρε καθόλου.Ένα κοκκοράκι πρόσεξα μόνο.

Ο Flea μίλησε και για την κρίση λίγο μετα την μέση αν ακούσατε.Και στο τέλος είπε να μην κάνουμε τα μουσικά είδη μόδα και ακούμε σαν αυτιτιστικοί ένα πράγμα και μόνο.

Μια χαρά ενέργεια μετέδωσαν....τι θέλατε να προκαλέσουν mosh pit;Ε όχι!Για χορό και πάνω κάτω πας εκεί ...αν ήθελες να ξεσπάσεις να πας lamb of god.  ::)

Ο ήχος είχε προβλήματα αλλά στην μπάντα δεν τα ρίχνω σίγουρα.Ίσως και οι ηχολήπτες βαρέθηκαν να μελετήσουν τον χώρο για να σώσουν λίγο τα ηχητικά προβλήματικα που προέκυπταν από την δομή του.

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τις διοργανωτικές παπαριές είδαμε ένα κλασσικό καγκούρικο τσαχπίνικο live peppers  ;D

YΓ: Το χθεσινοβραδινό setlist... http://www.setlist.fm/setlist/red-hot-chili-peppers/2012/stadium-oaka-athens-greece-13dc4dc5.html

Πχ τα δικά μου παράπονα είναι για αυτό....ήθελα τα πρόσφατα ποπάκια να μείνουν έξω και να βάλουν κανένα χαρντ ροκ/φανκ .Οκ όμως πάντα κάποιοι θα έχουν παράπονα για τις επιλογές των κομματιών.

Stoner Jackass είπε:
Ίσως και οι ηχολήπτες βαρέθηκαν να μελετήσουν τον χώρο για να σώσουν λίγο τα ηχητικά προβλήματικα που προέκυπταν από την δομή του.
???Και τοτε τι κανουν στα lives? Βολτα εχουν παει για παρεα στο γκρουπ?? :P

210billy είπε:
ευτυχως αποψε εχουν live οι vomvos στο μπαρακι της γειτονιας και θα παρω το αιμα μου πισω.
μπααα....έχουμε δεί και τους Pink Floyd εκεί μέσα.... ;) Ατυχής η συγκριση, έτσι? ;D

Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τη γνώμη ενός ειδικού (μηχανικου ήχου δηλαδή) που ήταν παρών στον χώρο.

(Μια γνωστή μου,όταν την ρώτησα σήμερα πως ήταν,μου είπε πως ήταν..."όλα σούπερ".  ;D)

Να πω και εγω με τη σειρα μου την εμπειρια μου! Ειχα μια απ της καλυτερες θεσεις στα καγκελα αριστερα στην αρενα και εβλεπα/ακουγα σουπερ! Ο ηχος οντως θα μπορουσε να ειναι και καλυτερος! Αγαπησα ακομη περισσοτερο τον frontman,πλεον, Flea ,θαυμασα τον απιστευτο Chad ,συμπαθησα τον "κουJosh" που δεν του το 'χα στα τζαμαρισματα και με εξεπληξε και τελος χαιρομαι που ο Anthony δεν φαλτσαρε,αν και ηταν λιγο diva ολη τη βραδια!  ;D      Overall view: 8/10    Ηταν σιγουρα μια απιστευτη και μοναδικη εμπειρια....

Waterfall-K είπε:
???

Και τοτε τι κανουν στα lives? Βολτα εχουν παει για παρεα στο γκρουπ?? :P
Έχεις δίκιο.Και μένα μου την έσπασε αυτό.Επειδή τους κοίταζα νομίζω ότι ήταν λίγο ''δεν πειράζει αδερφέ''.

Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τη γνώμη ενός ειδικού (μηχανικου ήχου δηλαδή) που ήταν παρών στον χώρο.
+1

Επαναλαμβάνω το ότι παικτικά έχαναν είναι αστείο.Μπορείται να την κατεβάσετε την συναυλία από το site τους έναντι μικρού αντίτιμου να το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Stoner Jackass είπε:
.Ίσως και οι ηχολήπτες βαρέθηκαν να μελετήσουν τον χώρο για να σώσουν λίγο τα ηχητικά προβλήματικα που προέκυπταν από την δομή του.

Δεν ημουν παρων στο συγκεκριμενο,αλλα δεν νομιζω οτι ειναι και στο χερι τους,ουτε των τεχνικων του συστηματος.

Οσα live ειδα εκει μετα την τοποθετηση των στεγαστρων του καλατραβα,ηταν απο μετρια εως χαλια ηχητικα,ειδικα στο low mid φασμα,και δεν νομιζω οτι ολοι αυτοι που περασαν απο εκει (καποιοι απο τους καλυτερους επαγγελματιες του κοσμου) βαριοταν ή δεν ηξεραν τι να κανουν.

Προσωπικα εδω και ενα χρονο (η τελευταια επισκεψη ηταν στον Bon Jovi) εκοψα τις "εκδρομες" στον συγκεκριμενο χωρο για συναυλιες και προτιμω γειτονικες χωρες.

marathon είπε:
μπααα....έχουμε δεί και τους Pink Floyd εκεί μέσα.... ;) Ατυχής η συγκριση, έτσι? ;D
Ειναι προφανες οτι κανω χιουμορ,απλα μου κανει εντυπωση ολη αυτη η αρνητικη  κριτικη,οχι μονο εδω στο noiz αλλα γενικοτερα σε διαφορα forum που διαβαζω απο το πρωι και αναφερομαι καθαρα στο μουσικο κομματι και οχι στο τεχνικο.Παντως σε οτι με αφορα χθες περασα παρα πολυ καλα, ηταν απο τα πιο καλα live που εχω δει ισως γιατι εξ΄αρχης δεν πηγα με κριτικη διαθεση αλλα με σκοπο να περασω ωραια.

@Stoner Jackass

να "βαριούνται" να ανεβάσουν την κιθάρα όταν είναι χαμηλά, πες....να βαριούνται...αλλά να βαρέθηκαν να κάνουν μελέτη του χώρου ώστε να έχουν αξιοπρεπή ήχο στο λάιβ...ε αυτή είναι η δουλειά τους! ;D

όχι πως το αποτέλεσμα ήταν τρομερό....αλλά δε νομίζω να μη ρίξαν δουλειά....

και μάλλον ο μηχανικός ήχου θα πει για το στήσιμο του ήχου...όχι το παίξιμο :P

@210billy

με όποια διάθεση κι αν πηγαίνει κάποιος σε μια συναυλία άλλες θα τις χαρακτηρίσει θετικά,άλλες αρνητικά...αν τις χαρακτηρίζει όλες αρνητικά τότε δεν έχει νόημα η γνώμη του....

αυτό που κάνεις είναι και το καλύτερο αλλά όταν ξέρεις 5 πράγματα παραπάνω περί ήχου τα κρίνεις θες δεν θες....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back