Recording Help assistance ......

illussion

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γειά χαρά φίλοι μου και πάλι.

Θα ήθελα τη γνώμη των ειδικών σχετικά με το εξής θέμα. Είμαι drummer και έχω ένα χώρο για τη μελέτη μου - recording. Οταν θέλω να ηχογραφήσω πρέπει πάντα μα πάντα να καλώ έναν φίλο για να πατάει το record - stop στο PC για να ξεκινάει - σταματάει η εγγραφή. αυτό θα μου πείτε ότι είναι παρίγορο γιατί έχω έτσι έναν λόγο να βρίσκομαι με τους φίλους μου  ;D

Υπάρχει τρόπος νατο αυτοματοποιήσω αυτό για παράδειγμα ένα foot switch θα ήταν ιδανικό που να ξεκινάει και να σταματάει τη διαδικασία;

Υπόψην ότι ο χώρος είναι περιορισμένος και το PC ή το πληκτρολόγιο δεν μπορώ να τα έχω κοντά μου.

Εχετε κάτι υπόψην ?

θα το αφήσεις να ηχογραφεί και θα πας άνετα άνετα στα ντραμς σου να παίξεις, όταν τελιώσεις, πας στο pc ξανά, κάνεις stop, πας στην κυματομορφή και αρχίζεις το κόψιμο. Αυτό μπορείς να το κάνεις με κάποιο sequencer πχ cubase,live,κλπ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν μπορείς να πάρεις ένα bluetooth ποντίκι το οποίο θα παίρνεις δίπλα σου στο set?

harilatron είπε:
Δεν μπορείς να πάρεις ένα bluetooth ποντίκι το οποίο θα παίρνεις δίπλα σου στο set?
Το κακό είναι ότι δεν έχω οπτική επαφή με την οθόνη για να έχω ποντίκι και πλικτρολόγιο συν του ότι δεν έχω και το χώρο να τα βάλω. Σκεφτόμουν κάτι προγραμματιζόμενο να πατάω με το πόδι για έναρξη και μετά για τέλος.

Για το να αφήσω να γράφει και μετα να κόψω σε θέμα μελέτης παίζει και κάπως έτσι το κάνω αλλά στην ηχογράφιση των τραγουδιών αυτό δεν παίζει γιατί μπορεί να μήν έχω αρκετό χρόνο μπροστά μου από το να πατήσω το record μέχρι να ξεκινήσει η περιοχή που θέλω να γράψω.

Ευχαριστώ πάντως για τις ιδέες.

Mε ποιο daw δουλευεις? Eγω στο live που παιζω εχω κανει assign καποια midi κουμπια και τα χρησιμοποιώ για pause,rec,play...

Με κατι τετοιο πιστευω πως θα κανεις την δουλειά σου...

http://www.behringer.com/BCN44/index.cfm?lang=eng

Aλλά δεν μπορώ να καταλαβω απο αυτα που λεει αν εχει μονο ροτορες ή και κουμπια...Τσεκαρε το παντως

Χρησημοποιώ το Sonar για DAW.

Το κακό είναι ότ στο site της Behringer δεν βγάζει καθόλου την Ελλάδα και αυτό μάλλον πάει πρός κατάργιση. Οπως κάνανε και με την DDX3216.

Κάποτε κυκλοφορούσαν midi πεταλάκια για program switching με ένα ή δύο switches. αυτό θα ήταν το ιδανικό πιστεύω αλλά όσο και να επαξα δεν βρήκα κάτι τέτοιο.

illussion είπε:
Για το να αφήσω να γράφει και μετα να κόψω σε θέμα μελέτης παίζει και κάπως έτσι το κάνω αλλά στην ηχογράφιση των τραγουδιών αυτό δεν παίζει γιατί μπορεί να μήν έχω αρκετό χρόνο μπροστά μου από το να πατήσω το record μέχρι να ξεκινήσει η περιοχή που θέλω να γράψω.
Μπορείς πάλι να μαρκάρεις την περιοχή στην οποία θέλεις να γράψεις (είτε αυτή είναι η αρχή ή κάποιο σημείο στη μέση του κομματιού) και να υπολογίσεις με τη βοήθεια του quantize τη χρονική απόσταση σε μέτρα του σημείου που θες να γράψεις απο τη στιγμή που θα πατήσεις το record button. Bάλε κι ενα pre-count για όσα μέτρα θες (τόσα ώστε να προλάβεις να φτάσεις μέχρι το drums σετ σου και να πάρεις και το feeling του tempo)

Προσοχή μην σπάσεις τίποτα!! :) :) :)

Φιλικά Νίκος

Σχετικά με το γεγονος οτι δεν βγαζει ελλαδα...

Στο site του Στολλα υπαρχει:

http://www.stollas.com/viewproduct.asp?ProductID=6403

Δυστυχω εριξα μια ματια και το μονο οικονομικό που βρηκα ηταν αυτό...Κοιτα 20 euro κανει εγω θα σου ελεγα να το τσιμπησεις αν σου κανει εχει καλως...αλλιώς το βαζεις διπλα απο το πληκτρολογιο σου στον υπολογιστή και το χρησιμοποιείς διαφορετικά...

Αλλή ιδεα που θα σου προτεινα ειναι να σκεφτεις αν χρειαζεσαι καποιο μικρο midi κλαβιέ (πληκτρο)....και να παιξεις απο εκει...ή καποια pads μια και εισαι drummer...(τπτ akai mpd ή κατι τετοιο http://www.thomann.de/gr/alesis_control_pad.htm)...

Διαλεξε και αγορασε... ;)

EDIT:

Θες να μας πεις και σε τι τιμές το ψάχνεις το controller?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με μια γρήγορη ματιά βρήκα και το Fireone της Tascam με footswitch ποθ κανει αυτή τη δουλειά.

Θα δώ ποιό θα πάρω από τα δύο σε κάνα μήνα που θα υπάρχει το budget. αν και μάλλον στην Tascam τείνω για να εχω και κάρτα ήχου για το laptop.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Θα ποστάρω ενα τελικό post με το τί πηρα και τη συνδεσμολογία προς βοήθεια τον όποιων άλλων θέλουν να κάνου κάτι παρόμοιο.

NemOOO είπε:
Σχετικά με το γεγονος οτι δεν βγαζει ελλαδα...

Στο site του Στολλα υπαρχει:

http://www.stollas.com/viewproduct.asp?ProductID=6403

Δυστυχω εριξα μια ματια και το μονο οικονομικό που βρηκα ηταν αυτό...Κοιτα 20 euro κανει εγω θα σου ελεγα να το τσιμπησεις αν σου κανει εχει καλως...αλλιώς το βαζεις διπλα απο το πληκτρολογιο σου στον υπολογιστή και το χρησιμοποιείς διαφορετικά...

Αλλή ιδεα που θα σου προτεινα ειναι να σκεφτεις αν χρειαζεσαι καποιο μικρο midi κλαβιέ (πληκτρο)....και να παιξεις απο εκει...ή καποια pads μια και εισαι drummer...(τπτ akai mpd ή κατι τετοιο http://www.thomann.de/gr/alesis_control_pad.htm)...

Διαλεξε και αγορασε... ;)

EDIT:

Θες να μας πεις και σε τι τιμές το ψάχνεις το controller?
Αυτό με τα 20 euro μια χαρά μου ακούγεται και όσο κρατήσει.

Στο site του Στόλλα το έχει 40κάτι, 20 εύρω απο πού μπορώ να το βρώ;

Εν αρχή ξεκίνησα να ψάχνω 2 midi πεταλάκια για να τα χρησημοποιήσω και με τον vampire που έχω αλλά από ότι φαίνεται ότι τα κατάργησε όποιος τα έβγαζε με αποτέλεσμα να ψάχνω γενικότερα λύσεις καλύτερες από το να μάθω σκοποβολή πετόντας τις μπακέτες στο πληκτρολόγιο ευχόμενος να πετύχω το R για να ξεκινήσει  :P :D ;D

Βασικά όσο πιο οικονομικό τόσο πιο καλό. Εγώ 2 μπλιμπλίκια θέλω μόνο τα άλλα μου είναι άχρηστα προς το παρόν.

Κοιτα 20 κατι ευρώ το ειχα δει στο thomann...Απο εκει συμφερει να παρεις μονο αν παρεις και αλλα πραγματα για να ανεβει το ποσο γιατι ειναι και 30 euro shipping...

Παντως αν ριξεις καμια βολτα σε μαγαζια που εχουν behringer (ξερω ενα στο μαρουσι το οποιο μου κανιε πολύ καλές τιμές...) μπορει να το βρεις και χαμηλοτερα...

Μια χαρα παντως ειναι και η τιμή....

εγω παντος για τον ιδιο λογο ειχα παρει και το fcb1010 και τελικα δεν εκανε :-[

ψαξτο παντος

NemOOO είπε:
Κοιτα 20 κατι ευρώ το ειχα δει στο thomann...Απο εκει συμφερει να παρεις μονο αν παρεις και αλλα πραγματα για να ανεβει το ποσο γιατι ειναι και 30 euro shipping...
Ναι το ξέρω για το shipping.  :( Ειδάλλως θα το είχα τσιμπίσει.

Ηλία το fcb θα το πάρω ούτως η άλλως για τον Vampire που έχω οπότε θα το δοκιμάσω άν και μου φαίνεται λιγο "ταψί του φούρναρη"  ;D σε μέγεθος για να το βολέψω κάτω από κάνα βαθύ  :D

Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά. Τι θα έκανα χωρίς εσάς;

illussion είπε:
Εν αρχή ξεκίνησα να ψάχνω 2 midi πεταλάκια για να τα χρησημοποιήσω και με τον vampire που έχω αλλά από ότι φαίνεται ότι τα κατάργησε όποιος τα έβγαζε με αποτέλεσμα να ψάχνω γενικότερα λύσεις καλύτερες από το να μάθω σκοποβολή πετόντας τις μπακέτες στο πληκτρολόγιο ευχόμενος να πετύχω το R για να ξεκινήσει  :P :D ;D
Γιατί δεν σκέφτεσαι να πάρεις ένα bluetooth πληκρολόγιο , να το έχεις κάπου δίπλα στα drums και να κάνεις έτσι την δουλειά σου?

Δύο είναι οι λόγοι που εγκατέλειψα το ασύρματο πληκτρολόγιο.

Ο ένας είναι ότι από λάθος δικό μου μπορί να χάσει το focus η εφαρμογή και έτσι να μην πιάνει το shortcut για να ξεκινήσω να γράφω κτλ κτλ και δεν μπορώ να το καταλάβω ότι χαθηκε το focus επειδή δεν έχω οπτική επαφή με την οθόνη δεν πρόκειται να το καταλάβω ότι κάτι τέτοιο συνέβει έτσι με ένα ασ το πούμε βοήθημα το οποίο το μόνο που θα κάνει είναι να ξεκινάει και να σταματάει το Playback ή το Recording για μένα είανι το ιδανικό.

Ο δεύτερος και εξ ίσου σημαντικός είναι ο χώρος. Το σετ μου είναι σχετικά πληθωρικό και δεν έχω και πολύ χώρο. Οπότε κάτι που πρέπει να το χειρίζομαι με το χέρι είναι αδύνατο να το βολέψω κάπου, ενώ ένα μικρό footswitch με ένα το πολύ δύο switches θα μπορώ να το βολέψω κάτω από το δεύτερο βαθύ μου και με ένα τσάκ να γίνεται αυτό που θέλω.

BTW με βλέπω να καταλήγω με το FireOne μια που είναι και κάρτα ήχου ( για το laptop ) και control surface για να κάνει κανείς εύκολα το χειρισμό του transport και αυτό δέχεται και foot switch το οποίο μπορώ να το έχω δίπλα μου και να μου κάνει τη δουλειά. Την FCB που πήρα σήμερα δεν κατάφερα να την κάνω να "διατάξει" playback κτλ κτλ. Ενώ σε ένα Midi track έφταναν όλα τα events που έστελνε η fcb.

Αυτάάάάάάάάάάά..................

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back