Η τιμή των mΑ στο biasing έχει να κάνει με τον τύπο των λυχνιών, την τάση στην άνοδο, την τάξη λειτουργίας, τον μετασχηματιστή εξόδου, την επιθυμητή έξοδο σε βατ κλπ. Το 70%+ της μέγιστης κατανάλωσης ισχύος είναι η τιμή που συνιστάται σε ενισχυτές που βασίζονται κυρίως σε power amp distortion. Σε έναν Fender Twin ή κάποιον άλλο ενισχυτή που θες ατελείωτο headroom θα βίαζες λίγο πιο κρύα (50-60%).
Ο ενισχυτής σου έχει εξωτερικές υποδοχές για bias πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο ασφαλές αφού δεν έρχεσαι σε επαφή με υψηλές τάσεις και δεν χρειάζεται να το πας σε κάποιο τεχνικό ΕΦΟΣΟΝ έχεις ένα πολύμετρο και ένα ελεγμένο - ματσαρισμένο κουαρτέτο τελικών.
Σε αυτές τις υποδοχές μετράς συνήθως την τάση στα άκρα μιας αντίστασης 1Ω στην κάθοδο των τελικών οπότε σύμφωνα με τον τύπο (I=V/R) πρακτικά μετράς και τα ma που περνούν από την κάθοδο (=με τα mΑ που περνούν από την άνοδο και το screen grid μαζί).
Οπότε βγάζοντας την κιθάρα από το input και με κατά προτίμηση όλα τα ποτενσιόμετρα κλειστά βάζεις το πολύμετρο με ρύθμιση για mV στις υποδοχές και με αργές κινήσεις ανεβάζεις την τιμή με βήμα 1 ma ΑΝΑ ΛΥΧΝΙΑ ή 2mA ΑΝΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΕΞΟΔΟΥ (ΖΕΥΓΑΡΙ) . Βάζεις την κιθάρα σου και ακούς. Αν ο ήχος δεν ζέστανε αρκετά βγάζεις την κιθάρα και ανεβάζεις ακόμα 1 mΑ κοκ μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά από μερικές ώρες χρήσης έλεγξε πάλι την τιμή για να δεις αν βρίσκεται στα ίδια επίπεδα.
Με επιπλέον 5ma σε κάθε τελική λυχνία θα δεις τεράστια διαφορά στο πόσο πιο γλυκός, πιο παχύς και πόσο πιο γρήγορα θα "αρπάζει" ο ενισχυτής σου. Ένα έμπειρο αυτί μπορεί να ακούσει διαφορά σε αυξομείωση λιγότερη από 1mA . Θέσε 40mΑ ως το ανώτατο όριο ανά λυχνία( 80mA ανά πλευρά) που καλό είναι να μην το φτάσεις γιατί όπως τόνισε και ο Locrian όσο πιο ζεστά πολώσεις τόσο μειώνεται η διάρκεια ζωής των τελικών και μακροχρόνια των μετασχηματιστών αφού θα καταπονούνται περισσότερο..
Αν τα παραπάνω σου φαίνονται κινέζικα στείλε μου σε πμ μία φωτογραφία του backpanel να σου πω ακριβώς τι πρέπει να κάνεις.