Βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος με ολη αυτη την αχρηστη φιλολογια του αναλογικου vs digital.
ειδικα στην Ελλαδα με το κτηνωδες κοστος ενος στουντιου (σε σχεση με τα λεφτα που θα βγαλει καποιος απο τις ,αστειες ,πωλησεις των cd) το digital/home studio recording mixing ειναι πια ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ αν θες να κανεις δουλεια...και στο κατω κατω της γραφης οι ιδιες οι δουλειες μιλανε μονες τους,οτι παραγωγη της προκοπης εχει γινει τα τελευταια χρονια στην Ελλαδα....DIGITAL ειναι (Closer,Raining Pleasure,Διαφανα Κρινα,Θ.Παπακων/νου,Earthbound κτλ.) αντιθετως οι χειροτερες παραγωγες που εχω ακουσει ειναι απο ενα...γνωστο αναλογικο στουντιο που χρεωνει.....λαγους με πετραχειλια..... :twisted:
δεν παιζει ΚΑΝΕΝΑ ρολο το μεσο,αλλα οι ικανοτητες και βεβαια ο ΧΡΟΝΟΣ που μπορει να καταναλωσει ο "παραγωγος" ασχολουμενος με ενα κομματι.
Καλυτερα να κανω 100 ωρες μιξη στο Sonar στο σπιτι μου τζαμπα,παρα 5 ωρες στα Abbey Road Studios με αυθεντικους Τελτρονιξ του 60...γιατι τοσες μπορω να κανω με τα 500 ευρω/ωρα που χρεωνουν...
Οταν παμε νουμερο ενα στις ΗΠΑ το κοιταζω για αναλογικη ηχογραφηση...
Συγκρινοντας παντως τις παλιες "αναλογικες" μου δουλειες με αυτες που κανω τωρα με την νεα τεχνολογια δεν υπαρχει απλα ουδεμια σχεση.....(χιλιες φορες το...digital)....
Ειδικα με τα απιστευτα plug in που εχουν βγει τα τελευταια χρονια ολα γινονται πλεον....
Γουστο,αυτι και ικανοτητες να εχεις (και βεβαια ΤΟ σπουδαιοτερο δηλ.μια μπαντα που να ΠΑΙΖΕΙ καλα) και ασε τα digital & τα analog για αυτους που τους αρεσει να τρωγονται με τα ρουχα τους... :lol: