Guitar Pedal προσομοίωσης πνευστών

Γίνεσαι απλά ένας πάρα πολύ καλός κιθαρίστας δηλαδή, γιατί χωρίς λόγκο ... δεν περιγράφω άλλο.
Χαχαχ

Να διευκρινισω οτι δεν λεω για την ταχυτητα (πολλες νοτες).

Λεω για την ανταποκριση του ηχου.

Αλλα παιζω και περιμενω να ακουσω (εννοω χροιες, εκφρασεις, βιμπρατα, mutings, ghosts, κλπ), κι αλλα ακουω. Και αυτο με κολλαει.
Θελω τη χορδη, σκλαβα του δαχτυλου και οχι του vst.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αλλα παιζω και περιμενω να ακουσω, κι αλλα ακουω. Και αυτο με κολλαει.

Αυτό αλλάζει τα πράγματα.

Αν το προσπαθήσεις και το συνηθίσεις, τότε θα δεις ότι είναι μια από τις καλύτερες μουσικές μελέτες που μπορείς να κάνεις.

Και δεν μιλάω για εικονικές κιθάρες, αλλά για άλλα όργανα, πνευστά, πιάνα, ακκορντεόν, κλπ.

Γιατί πρέπει να φραζάρεις όπως θα έκανε πχ ένας πνευστός.

Ακόμα και ψαροντούφεκο να έκανε, δεν μπορεί να κρατήσει την ανάσα του πολύ.

Άρα δεν είναι "ξεκινάω να παίζω χωρίς σταματημό".

Επίσης η διαπίστωση ότι κάποιες φράσεις (με τους χρόνους τους, κλπ) και κάποια παιξίματα ακούγονται καλά σε άλλο όργανο, ενώ στην κιθάρα ακούγονται χάλια και το αντίθετο, σε κάνει να φτιάξεις και την κιθαριστική σου φρασεολογία μεταξύ άλλων.

Εδώ ένα πανέμορφο κομμάτι παιγμένο με midi κιθάρα και γραμμένο εξ' ολοκλήρου στο band in a box.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτό αλλάζει τα πράγματα.

Αν το προσπαθήσεις και το συνηθίσεις, τότε θα δεις ότι είναι μια από τις καλύτερες μουσικές μελέτες που μπορείς να κάνεις.

Και δεν μιλάω για εικονικές κιθάρες, αλλά για άλλα όργανα, πνευστά, πιάνα, ακκορντεόν, κλπ.

Γιατί πρέπει να φραζάρεις όπως θα έκανε πχ ένας πνευστός.

Ακόμα και ψαροντούφεκο να έκανε, δεν μπορεί να κρατήσει την ανάσα του πολύ.

Άρα δεν είναι "ξεκινάω να παίζω χωρίς σταματημό".

Επίσης η διαπίστωση ότι κάποιες φράσεις (με τους χρόνους τους, κλπ) και κάποια παιξίματα ακούγονται καλά σε άλλο όργανο, ενώ στην κιθάρα ακούγονται χάλια και το αντίθετο, σε κάνει να φτιάξεις και την κιθαριστική σου φρασεολογία μεταξύ άλλων.
Αυτο το κανω.

Αλλα το κανω με ηχο κιθαρας.
Δεν χρειαζεται να εχω ηχο σαξοφωνου ή κλαρινου (καλη ωρα).

Ειχα ανεβασει μαλιστα παλια στο Youtube, ενα μερος απο το σολο του σαξοφωνου στο shine on you crazy diamond. \https://www.youtube.com/watch?v=y6iKVc5m1oc&feature=youtu.be

Κι όμως ο άλλος ήχος θα σε πάει σιγά σιγά σε άλλο παίξιμο.  :classic_smile:
Ο σκοπος ειναι να παω τον ηχο μου (τον κιθαριστικο) στο αλλο παιξιμο ?

Ο σκοπος ειναι να παω τον ηχο μου (τον κιθαριστικο) στο αλλο παιξιμο ?

Δεν έχεις κι άδικο, όμως αν δεν ταιριάζει και τόσο?

Γι' αυτό είπα ότι πχ φράσεις που ακούγονται καλά στο πιάνο, μπορεί να μην ακούγονται τόσο καλά πχ στο sax και το αντίθετο.

Όπως και να έχει εμένα μου φαίνεται ιδιαίτερα προκλητικό να προσπαθώ να προσεγγίσω άλλο όργανο με τον δικό του ήχο (εκτός φυσικά από το να το προσεγγίσω με κιθαριστικό ήχο).

Πάντως αυτό που κάνεις εσύ, το κάνεις τέλεια.

Δεν έχεις κι άδικο, όμως αν δεν ταιριάζει και τόσο?

Γι' αυτό είπα ότι πχ φράσεις που ακούγονται καλά στο πιάνο, μπορεί να μην ακούγονται τόσο καλά πχ στο sax και το αντίθετο.
Αυτο θελουμε. Να μη ταιριαζει και τοσο.

Να το κανουμε να ακουγεται καλα, ενω δεν κανει για κιθαρα το παιξιμο.

Αυτο μας παει στα "αλλα" παιξιματα.

Και δεν εννοω ν'αρχισουμε να παιζουμε τρέλλες.

Θελουμε να μπουν στο παιξιμο μας, καποιες εκφρασεις/τεχνικες κλπ που ειναι ιδιαιτερες και που δεν μπαινουν μελετωντας (και ακουγοντας) μονο κιθαριστικα πραγματα.

με ό,τι και να παίζει έχει καλό tracking πάντως

Μόνος του το έφτιαξε.

Αυτο θελουμε. Να μη ταιριαζει και τοσο.

Να το κανουμε να ακουγεται καλα, ενω δεν κανει για κιθαρα το παιξιμο.

Αυτο μας παει στα "αλλα" παιξιματα.

Να το πάω λίγο πιο βαθιά.

Η φύση κάθε οργάνου, πολλές φορές είναι υπαίτια για το αν κάτι ακούγεται καλά.

Στο προηγούμενο παράδειγμα, πήρα πιάνο και sax.

Το πιάνο δεν έχει sustain, και είναι πολύ πιο κρουστό από το sax που έχει τόνους sustain.

Η κιθάρα μπορεί να τα κάνει και τα δύο.

Μπορεί να παίξει και φράσεις πιάνου και φράσεις sax.

Θα πρέπει όμως να έχει πιο κρουστό, κοφτό, και χωρίς sustain ήχο (πχ jazz σκάφος) για να παίξει φράσεις πιάνου και να ακουστούν καλά, και πιο smooth, overdriven, με sustain ήχο για φράσεις sax.

Δεν λέω όχι, όμως το "σχολείο" με τον "αυθεντικό" ήχο κάθε οργάνου, είναι μεγάλη δουλειά.

τι σημαίνει μόνος του?

το tracking είναι ιδιότητα του midi

Συγγνώμη λάθος.

Αναφερόμουν στο backing track.

Ναι έχει φοβερό tracking, και παίζει όπως θα είδες με godin που έχει midi access από την μάνα της (χωρίς έξτρα μαγνήτες, κλπ), παίζει να ευθύνεται κι αυτό, δεν ξέρω.

godin που έχει midi access από την μάνα της (χωρίς έξτρα μαγνήτες, κλπ), παίζει να ευθύνεται κι αυτό, δεν ξέρω.

Ε προφανώς....

τα άλλα είναι για κοινούς θνητούς

Ε προφανώς....

τα άλλα είναι για κοινούς θνητούς

Βρε dim μου δεν είναι και καμιά ακριβή κιθάρα, για να μιλάς για κοινούς θνητούς.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ακουστικό όργανο όπως πχ κλασική κιθάρα -> μικρόφωνο/κάρτα ήχου -> sonuus i2M ;

Είναι μονοφωνικό, θα σε βολέψει?

Γράψε απάντηση...

Trending...

Νέα θέματα

Back