Rack, βαση για τομ, βαση τομ της κασας

hampis

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ποιο απο τα τρια προτιματε για τα τομ σας και γιατι ?

Προσωπικα προτιμω βαση για τομ (πιο ευελικτο στην τοποθετηση-στοιχιση, ride χαμηλα), επειτα το ρακ και τελευταιο το τομ της κασας για τοποθετηση ακριβως απο πανω.Αυτα βεβαια για σετ με 2 τομ και 1 ή 2 βαθια.Γιατι για σετ με 3 τομ (πχ 8-10-12) το ρακ ειναι σχεδον μονοδρομος

Ιδια ακριβως σειρα και για εμενα...2 τομ σε βαση και το ride χαμηλα δεξια και αλλα δυο "βαθια" σε βαση ειναι το ιδανικο μου...10,12,14,16 κατα προτιμηση..

Με τρία τομ που έχω και περιορισμένο πλάτος λόγω χώρου το ρακ είναι η μόνη λύση. Συν ότι δεν έχω στο πάτωμα ένα σωρό πόδια από βάσεις να μπλέκονται μεταξύ τους. Ακόμα και το ταμπούρο και το hihat τα έχω πάνω στο ρακ χωρίς βάση ταμπούρου και πόδια στο hihat.

Το μόνο πρόβλημα με το ρακ είναι ότι θες λίγη μελέτη πως θα τα βάλεις όλα γιατί το ένα επηρεάζει το άλλο και δεν έχεις περιθώριο να κάνεις πολλές όπως π.χ. μετακεινώντας λίγο μία απο τις βάσεις. ;D

Rack και για μενα αφου εχω 3 τομ πανω απο το bass drum και ετσι δεν εχω πολλες επιλογες. Το ρακ ειναι αρκετα βολικη φαση δεν την παλευει ομως καθολου σε μεταφορες κλπ. Βεβαια δεν παλευεται κ πολυ να μεταφερεις ενα 7αρι σετ ή ενα δικασο. Γι αυτο πιστευω ειναι καλυτερο ρακ για το σπιτι και βασεις για εξω

hwept είπε:
Rack και για μενα αφου εχω 3 τομ πανω απο το bass drum και ετσι δεν εχω πολλες επιλογες. Το ρακ ειναι αρκετα βολικη φαση δεν την παλευει ομως καθολου σε μεταφορες κλπ. Βεβαια δεν παλευεται κ πολυ να μεταφερεις ενα 7αρι σετ ή ενα δικασο. Γι αυτο πιστευω ειναι καλυτερο ρακ για το σπιτι και βασεις για εξω
Το rack διπλωνει ομως , το αφηνεις με τα L-rods και τα booms για τα πιατα και εισαι ετοιμος.Αρκει βεβαια να χωραει και στο αμαξι....

Θα μου πεις βεβαια εκει που θα παιξεις live θα εχει χωρο για rack  ??? :(

Το rack βολεύει απίστευτα σε μεγάλα σετ. Εγώ προσωπικά βολεύομαι με τις βάσεις ακόμα γιατί είναι συχνές οι μετακινήσεις. Αν θες να παίξεις έξω και να κουβαλάς rack καλύτερα να κάνεις το Νέα Υόρκη - Λίβερπουλ με κολύμπι...

Οι βάσεις που μπλέκονται μεταξύ τους έχουν μια ιδιαίτερη χάρη... Το μπλέξιμο σε αναγκάζει να σκεφτείς όλους τους δυνατούς συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις με  αυτά. Και σε βάζει να ανακατατάξεις τις βάσεις όταν αλλάζεις τα ύψη ή της θέσεις των τυμπάνων.

Επειδή δεν έχω σκοπό να μεγαλώσω το σετ αλλά να το μικρύνω (έχω περάσει σ' αυτό το στάδιο πλέον), δε θα πάω ποτέ (απ' ότι φαίνεται στο ρακ).

Βαση τομ με hardware rack!οι ανταπτορες του rack δηλαδη ,το πατενταρησα ετσι επειδη ειχα το rack  

και περασα σε πιο μινιμαλιστικο setup (10,12,14)οπότε είναι όλα έυκολα στις μετακεινησεις και σταθερα σε σχεση με κοινές βασεις με μπιλια η καποιες αλλες που έχουν λίγες θέσεις για κλιση και με memory lock οσο αφορα κλισεις και υψη τα εχεις ετοιμα σε κάθε στήσιμο.Βέβαια αλλη η αίσθηση του rack πολυ πιο σταθερότητα και ενοιαίο σύνολο...!

ρε παιδια γιατι μεταφερετε τα δικα σας σετ ? εκει που παιζετε δεν εχουν ντραμς ? εγω ετσι και εκανα λαιβ θα σκοπευα να φερω μονο το ταμπουρο και τα πιατινια...

Σε βαση ταμπουρου (ο παλαιος παραδοσιακος τροπος που εχει επανελθει)

steve%20jordan%20drummer.jpg

122870058_eb94d4bc4e.jpg

bonhamT.jpg

βολευει παρα πολυ και ειναι και ομορφο.

coolest setup ;D και γω τετοιο setup κάνω απλά προσπαθάω να χωρέσω κ το 10αρι απο αριστερά είναι λιγο στριμωγμενα αλλα το θέλω για γέφυρες.. :o

Το θέμα με το τομ σε βάση ταμπούρου, είναι ότι αν η βάση είναι καλής ποιότητας, χεβυ-ντιούτι κ.λπ. πνίγει αισθητά τον ήχο και κόβει το sustain. Από τη δική μου εμπειρία, οι πιο φτηνές ελαφριές βάσεις (βλ. φωτογραφία) είναι ιδανικές για αυτό το σκοπό.

stand.JPG

Rack με χίλια

Κουβαλιέται πολύ εύκολα και στήνεται πανεύκολα

Η μόνη φορά που θα διαθέσεις πολύ χρόνο είναι η πρώτη για να δείς πως θα στήσεις το σετ σου

Απο κει κ πέρα είναι ένα εύκολο puzzle  (εννοείται χρησιμοποιούμε πάντα δαχτυλίδια σε όλα τα μπράτσα και τα αριθμούμε για να ξέρουμε ποιό πάει πού)

Και επίσης μόνο για μεγάλα σετ αλλιώς δεν υπάρχει λόγος

Για μικρά σετ πάντα βάσεις

George

Haris είπε:
Το θέμα με το τομ σε βάση ταμπούρου, είναι ότι αν η βάση είναι καλής ποιότητας, χεβυ-ντιούτι κ.λπ. πνίγει αισθητά τον ήχο και κόβει το sustain. Από τη δική μου εμπειρία, οι πιο φτηνές ελαφριές βάσεις (βλ. φωτογραφία) είναι ιδανικές για αυτό το σκοπό.
και οι heavy duty κανουν δουλεια φτανει να μη σφιξεις πολυ (οπως αλλωστε και στο ταμπουρο) το "καλαθι" και πνιξεις το ταμπουρο,εγω βαζω λιγο surgical tubing εκει που "πιανει" το πλαστικακι (στα 3 σημεια επαφης δηλ) και κερδιζω μπολικο resonance.

πολυ σωστά η βάση ποτέ δεν θέλει σφίξιμο στο ταμπούρο το πνίγει

+ οτι γλυτώνεις χρόνο όταν αλλάζεις ταμπούρα

αντε να σφίγγεις και να ξεσφίγγεις :P

Superfunk είπε:
και οι heavy duty κανουν δουλεια φτανει να μη σφιξεις πολυ (οπως αλλωστε και στο ταμπουρο) το "καλαθι" και πνιξεις το ταμπουρο,εγω βαζω λιγο surgical tubing εκει που "πιανει" το πλαστικακι (στα 3 σημεια επαφης δηλ) και κερδιζω μπολικο resonance.
Ρε θηρίο που τα ξέρεις αυτά τα κόλπα; ;D Αυτό με το χειρουργικό σωλήνα μου το είχε αναφέρει ένας γνωστός σεσιονάς από το Nashville, ως κλασική στουντιακή πρακτική, πριν από καμιά δεκαετία. Για κιθαρίστας είσαι πολύ καλά ενημερωμένος ως προς τα ντραμιστικά …δρώμενα. Μήπως you have missed you call;  ;)

Πάντως - χωρίς όμως να έχω δοκιμάσει τα σωληνάκια - ακόμα και με χαλαρό το καλάθι αν η βάση είναι "βαρέως τύπου" κόβει sustain, και αυτό το έχω διαπιστώσει πάρα πολλές φορές, μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ τις πιο λόου-μπάτζετ.

Και για να απαντήσω και στην ερώτηση του Μπάμπη, χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα βάσεις (και ίσως rack) για τα τομ, γιατί έτσι όπως στήνω είναι "χωροταξικά" αδύνατο να τα έχω εκεί που θέλω αν είναι επάνω στην κάσα. Για το βαθύ πάλι προτιμώ τα κλασικά ποδαράκια λόγω μεγαλύτερης ευκολίας στην τοποθέτηση, αν και η βάση κάνει τη δουλειά της.

Για χαρά σε όλους.

Εγώ είμαι οπαδός του rack! Δεδομένου ότι έχω 3 τομς και ένα σκασμό πιάτα είναι μονόδρομος το rack. Οχι πως παραπονιέμαι... τα πετάω όλα επάνω και τέλος. Βέβαια έχω μια άλλη εναλλακτική για όταν παίζω επαρχεία που εκεί δεν γίνεται να κουβαλάς rack. Σε αυτή την περίπτωση έχω 4 clamps με βάσης κλπ και προσπαθώ να την βολέψω κάπως έτσι.

Για κιθαρίστας είσαι πολύ καλά ενημερωμένος
Κατσε ρε φιλος σε ΕΒΡΙΣΑ εγω??  ;D

Για μιλα καλυτερα... ;D..εχω πολλα στραβα αλλα κιθαριστας ΔΕΝ ειμαι!!

ως προς τα ντραμιστικά …δρώμενα. Μήπως you have missed you call;
απο αναγκη εγινα κιθαριστας (ολοι οι κιθαριστες που εκανα audition για τη μπαντα μου παιζανε καγκουριες & σολιδια... ;D & ετσι αναγκαστηκα να μαθω),πανω απο ολα ειμαι κρουστος (πιανιστας και ντραμμερ).

μαλιστα την επιστροφη μου στα παλκα (με νεο σχημα λιαν συντομως ) σχεδιαζω να την κανω σαν ντραμμερ... ;D  

εν αρχη ειν'τα DRUMS φιλε μου,ολα τα αλλα ειναι τριχες κατσαρες!

:)

Αυτό με το χειρουργικό σωλήνα μου το είχε αναφέρει ένας γνωστός σεσιονάς από το Nashville, ως κλασική στουντιακή πρακτική, πριν από καμιά δεκαετία.
γιατι εγω που νομιζεις οτι την ειδα ?(ειχα γραψει τυμπανα πριν απο καμμια 15αρια χρονια σε ενα στουντιο στο Nashville)

βαλε και στα λαστιχακια στα ποδαρακια των floor toms θα ακουσεις βελτιωση.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
απο αναγκη εγινα κιθαριστας (ολοι οι κιθαριστες που εκανα audition για τη μπαντα μου παιζανε καγκουριες & σολιδια... ;D & ετσι αναγκαστηκα να μαθω),πανω απο ολα ειμαι κρουστος (πιανιστας και ντραμμερ).
χχαχααχαχχα...ατάκα της χρονιάς.....δε μπορείς να καταλάβεις πόσο σε νιώθουνε ορισμένοι εδωμέσα ... ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back