• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

"IKEA" pedalboard

sergei είπε:
ξέχασες να συνυπολογισεις τα διοδια ( +5,80€)
Αν πας στο ΙΚΕΑ στο ποταμι δεν πληρωνεις διοδια (-5,80 ;D)

on topic:Respect

sergei είπε:
ξέχασες να συνυπολογισεις τα διοδια ( +5,80€)
μενω ηλιουπολη...μεσα απο στενα και εθνικη..ουτε διοδια...ουτε πολυ βενζινη! χεχε...

Πολύ ωραία πρόταση!

Σε ποιο ΙΚΕΑ βρήκες τα ράφια?

Μήπως υπήρχαν και πιο μεγάλα γιατι θέλω να χωρέσω γύρω στα 8 πετάλια και δεν είμαι σίγουρος αν θα τα πάρει 77Χ31 .
ειμουν στον Κηφισο...αν θυμαμε καλα...εχει και 77x50κατι...

Πολύ ωραία.  :)

Δυστυχώς τα λινκς για τις εικόνες στο πρώτο post δεν λειτουργούν.

Μπορείς να το διορθώσεις? (Αν είναι κάτι που μπορείς να αλλάξεις στο imageshack)

Διαφορετικά, μπορείς να τις ανεβάσεις κάπου αλλού (καλύτερα εδώ) και να "φτιάξουμε" την πρώτη σελίδα ώστε να εμφανίζονται σωστά.

• Συμβουλες:
    Φροντίστε να εξετάσετε το αν θα υπάρχει κάποιο βαλιτσάκι ή σακίδιο που θα χωραει την κατασκευή σας. Κριμα να σκονίζεται τζάμπα.
  • Τα λαστιχένια ποδαράκια τα αφαιρείτε με κάποια λεπίδα ή ξυράφι και θα ήταν ιδανικό να τα τοποθετήσετε είτε στο καπακι της μπαταρίας (που λογικα θα το εχετε αδειο), είτε μεσα στο πετάλι (τεσσερεις βιδουλες ειναι ολες κι ολες). Έτσι θα είστε σίγουροι οτι θα ξαναβρείτε τα ποδαρακια & θα πουλήσετε αξοπρεπώς το πετάλι.
  • Μην ξεχάσετε να αφαιρεσετε ολες τις μπαταρίες. Γλυτώνετε βάρος
  • Αποφύγετε τα καλώδια και βάλτε καρφια για να συνδεσετε τα πεταλάκια. Πάλι γλυτώνετε βάρος.
  • Κατα περίπτωση μπορεί η Dual Lock της 3M να σας έρθει στην ίδια ή μικρότερη αξία από τη Velcro. Κρατάει πολυ περισότερο βάρος οπότε αντί να καλύψετε όλο το φάρδος της βάσης του πεταλιού, απλώς κόψτε τέσσερα τετραγωνάκια των 2 ή 2.5 εκατοστών και τοποθετήστε τα στις άκρες για καλο πάτημα. Έτσι, ενα πετάλι 15 εκατοστών, στο οποίο θα χρησιμοποιούσαμε δυο λωρίδες velcro (30 εκατοστά), μπορούμε να το συγκρατήσουμε με μόλις 10 εκατοστά dual lock. -Φυσικά και οι δύο χρειάζονται το ταίρι τους ωστε να θηλυκώσουν συνεπώς υπολογίζετε πάντα διπλάσια μέτρα.-

Συμβουλές #2 (περι DualLock)

Η Dual lock ξεκολάει έυκολα αλλα θέλει σωστη τεχνικη. Απο μονη της αποκλειεται να αφαιρεθει.

Μπορεί να συναντήσετε θεματάκι με βίδες που εξέχουν στη βαση οπως στην πρώτη φώτογραφία. Δεν γνωρίζω για το velcro αλλα το dual lock αφήνει περιθώριο 0.6cm αναμεσα στις επιφάνειες. Αρκετά πρακτικό.

Στην δεύτερη φώτο το πεταλάκι των ~9 εκατοστών στερεώθηκε με 4 τετράγωνα κομματακια ταινία 2,5cm x 3cm. Αρκει να μπουν στις ακρες για να παταει σωστα.

ebsDualLock.jpg

BBMuffDualLock.jpg

Παλιο thread, αλλα με την κριση πιο επικαιρο απο ποτε  :)

Πηρα λοιπον κι εγω την Gorm ραφιερα (πλεον τις πουλανε δυο δυο - καποιος πρεπει να τους σφυριξε οτι τις κανουμε pedal boards :P ), ποδαρακια και χερουλια (απο το Leroy Merlin).

Πηρα και χυμα velcro αλλα δυστυχως δεν ειναι αυτοκολητο, οποτε θα πρεπει καπως να το κολλησω στο ξυλο. Ταινια διπλης οψης μαλλον δεν θα ειναι αρκετα δυνατη, οποτε πρεπει να παρω καποια κολα. Τι κολα προτεινετε? Δεν εχω ιδεα απ αυτα...

Α, και θα την κοντυνω λιγο γιατι ειναι τεραστια. Αν ποτε χρειαστω μεγαλυτερη εχω το δευτερο ραφι καβανταζα  ;)

marmelaki είπε:
...

Πηρα και χυμα velcro αλλα δυστυχως δεν ειναι αυτοκολητο, οποτε θα πρεπει καπως να το κολλησω στο ξυλο. Ταινια διπλης οψης μαλλον δεν θα ειναι αρκετα δυνατη, οποτε πρεπει να παρω καποια κολα. Τι κολα προτεινετε? Δεν εχω ιδεα απ αυτα...

...
Ατλακολ και δίχαλο με *καρφωτικό στις άκρες λίγο αφού "τραβήξει" η κόλλα.

* http://www.mrtool.gr//catalog/product/view/id/2580/category/63

marmelaki είπε:
Πηρα και χυμα velcro αλλα δυστυχως δεν ειναι αυτοκολητο, οποτε θα πρεπει καπως να το κολλησω στο ξυλο.
Στα πεταλια πως θα το κολησεις αν δεν ειναι αυτοκολλητο;

Απο τοτε που εκανα την αλλαγη απο velcro σε dual lock οταν βλεπω velcro με πιανουν τα ...γέλια... ;D...τοσο απιστευτα καλυτερη λυση ειναι το dual lock.

Προσφατα εβαλα το heavy duty velcro απ τα leroy γιατι το χυμα "velcro" χριτσ χρατσ...ηταν χαλια...λες και τα πεταλια τα κραταγαν μιξες...

Δεν ξερω τι κανει το dual lock...αλλα τα 22ε που εδωσα...επιασαν πολυ τοπο...δεν ξεκολανε τα πεταλια με τιποτα...κολλαει υπερβολικα...τοσο πολυ που ωρες ωρες οταν πρεπει να βγαλω καποιο, αισθάνομαι οτι θα  ξεκολλήσει το ξυλο παρα το πεταλι..

Tο ζητούμενο είναι πώς κολλάει κανείς το dual lock στην πεταλιέρα και στο πετάλι, ώστε να εισπράξει το όφελος του dual lock, διαφορετικά το κόλλημα καταλήγει να είναι αυτό που προσδιορίζει το πόσο καλά κολλάει το ένα στο άλλο και όχι το dual lock. Δηλαδή αν τραβώντας φεύγει και το dual lock μαζί, κάναμε μια τρύπα στο νερό.

Το dual lock έρχεται ως αυτοκόλλητο λοιπόν, και μάλιστα ισχυρό, ή πρέπει κανείς να βρει μια λύση στο κόλλημα;

Το dual lock έρχεται ως αυτοκόλλητο λοιπόν, και μάλιστα ισχυρό, ή πρέπει κανείς να βρει μια λύση στο κόλλημα;
αυτοκόλλητο και μαλιστα πανισχυρο (εγω τα αφαιρουσα τραβωντας το με ...ταναλια ;D),το μονο που απαιτειται ειναι οι επιφανειες που θα κολλησει να ειναι στεγνες και καθαρες ,επισης  κολλαει μονο σε σκληρες επιφανειες (ξυλο,γυαλι,πλαστικο κτλ) οχι πανω σε χαλια,τσοχες κτλ.

ενα μεγαλο..αισθητικο &...sanitary.. ;D ατου του ειναι οτι δεν μαζευει σκονες και μπιχλα οπως οι πεταλιερες που εχουν "χαλι" απο velcro.

Tthawth είπε:
Στα πεταλια πως θα το κολησεις αν δεν ειναι αυτοκολλητο;
Ναι, αυτο ειναι ενα ψιλο-issue... το οποιο το σκεφτηκα μετα  :P

Βασικα σκεφτηκα να βαλω heavy duty κολητικη ταινια διπλης οψης αλλα δεν ξερω ποσο καλα θα κολησει. Ισως πρεπει να ψαξω να βρω αυτοκολητο velcro χυμα.

Θελω να αποφυγω τη λυση του dual lock γιατι θα μου κοστισει πολυ.

marmelaki είπε:
Θελω να αποφυγω τη λυση του dual lock γιατι θα μου κοστισει πολυ.
νταξ' και με velcro θα κανεις σωστη δουλεια. Δε θα χτυπας και φραπε με τα πεταλια. Το dual lock οπως αναφερει και ο superfunk ειναι αρκετα πιο εξελιγμενη λυση, πιο καθαρη, πιο γερη και εχε υποψιν οτι χρειαζεσαι λιγοτερο dual lock για τα ιδια πεταλια. εγω κολαω τεσσερα τετραγωνα (μηκος μικροτερο απο 3cm) Dlock στις ακρες του πεταλιου και σηκωνω ολη τη βαση απο αυτο το πεταλι αφοβα. Δεν ξεκολαει με τιποτα. Φροντιζεις απλα να κολησεις σε καθαρη επιφανεια.

14 μηνες μετα το ποστ/ερωτηση μου, επιτελους εφτιαξα την ραφιερα, σορρυ, πεταλιερα.

IMG_20140629_160229.jpg

(περισσοτερες φωτο εδω: https://plus.google.com/photos/106386574196148404096/albums/6030670903757043473?authkey=CN7zx6WX2sPq3QE)

Το μεγα ερωτημα τωρα ειναι πως θα την μεταφερω...

Οι διαστασεις της ειναι 61cm x 32cm x 10cm, εκτος απο το υψος ιδια με της Pedaltrain 2.

Εχεις κανεις καμια ιδεα για φτηνη θηκη (max 20€) σ' αυτες τις διαστασεις;

Trending...

Νέα θέματα

Back