Quiz: ποιο synth ειναι αυτο?

Κουβεντα να γινεται Trolley. Μερικα πραγματα ομως σε ωθουν να τα σχολιασεις, οσο κι αν κρατιεσαι. Στα "περι ορεξεως" βεβαια δεν υπαρχει θεμα, ουτε ποτε υπηρχε. Ας τη βρισκει ο καθενας με οτι γουσταρει, δικαιωμα του. Θελει καποιος να δωσει 5 χιλιαρικα για ενα monosynth? Κανενα προβλημα. Να το χαιρεται. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι καποιοι δεν μπορουν να σχολιασουν την τιμη του ή και αλλα χαρακτηριστικα του.

Τελος παντων, που ειναι ο Jack2 να μας πει επιτελους ποιο synth ειναι αυτο που ποσταρε? Νομιζα οτι ειναι καποιο Korg αλλα δεν...

LK είπε:
Πάρε αυτό που είναι και συλλεκτικό, και μισή τιμή.
Ναι το εχω δει. Αν ειχα τα φραγκα θα το χτυπαγα. Πρωτον γιατι ειναι ενα θρυλικο sampler και δευτερον γιατι οι δυο κυριοι στους Yello (ιδιαιτερα ο ενας) ειχαν φτιαξει μια πολυ μεγαλη βιβλιοθηκη ηχων samplaρισμενη απο τους ιδιους. To συγκεκριμενο Fairlight ειναι Μust Have για τους πληκτραδες.

Waterfall-K είπε:
Ναι το εχω δει. Αν ειχα τα φραγκα θα το χτυπαγα. Πρωτον γιατι ειναι ενα θρυλικο sampler και δευτερον γιατι οι δυο κυριοι στους Yello (ιδιαιτερα ο ενας) ειχαν φτιαξει μια πολυ μεγαλη βιβλιοθηκη ηχων samplaρισμενη απο τους ιδιους. To συγκεκριμενο Fairlight ειναι Μust Have για τους πληκτραδες.
Οι Yello MAMAN!

Και ο Boris Blank πρέπει να ναι από τους μεγαλύτερους συλλέκτες.

Γκρουπαρα, και πιστευω μπροστα απο την εποχη τους. "Τρελο" διδυμο που εγραψε ιστορια και ακομα επηρεαζει με τον ηχο του. ;)

Μια και το έφερε η κουβέντα, η πρώτη φορά που είδα Fairlight στη ζωή μου, ήταν το 1981 όταν αγόρασα και τον δίσκο.

Το είχα ξαναποστάρει κάποτε το εσώφυλλό του, για το «track sheet».

Στη φώτο στη μέση, διακρίνεται και ένα Fairlight

fmo_centerfold.jpg

Οτι και να πουμε για το Fairlight θα ειναι λιγο. Μονο λιγοι (και πλουσιοι) τυχεροι το ειχαν αγορασει. Jarre (κλασσικα), Gabriel, Oldfield, Hancock κλπ. Πραγματικα πανακριβο οργανο για την εποχη, μονο το Synclavier κοστιζε περισσοτερο. Αλλα εχουν γραφτει πανω του απειρα κλασσικα αλμπουμ.

cyclops είπε:
Δηλαδή μ' αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να δεχτούμε τη Moog ως τη Ferrari των synths; Ωραίο ανέκδοτο, ξέρω κι ένα με τον Τοτό! ;D ;D ;D ;D ;D
Τώρα, πραγματικά περιμένεις ότι η αμφισβήτηση (ή επικύρωση) της Moog από έναν ανώνυμο σε ένα ελληνικό φόρουμ, έχει οποιαδήποτε σημασία;

trolley είπε:
Τώρα, πραγματικά περιμένεις ότι η αμφισβήτηση (ή επικύρωση) της Moog από έναν ανώνυμο σε ένα ελληνικό φόρουμ, έχει οποιαδήποτε σημασία;
Πάντως εγώ εδώ στο Μυρτώο πέλαγος που είμαι, αναμένω ΚΑΤΑΡΡΑΚΤώδεις βροχές με Κ  ;D ;D ;D

Κάτι σα τα μαχογκάνια ένα πράμα ναούμ θα γίνει το θέμα  ;D

Waterfall-K είπε:
Τζαμπα περιμενεις.
reading2.gif
Ε, τι άλλο να κάνει στο Μυρτώο; Το πολύ-πολύ, να κοιμηθεί...

samy paraga είπε:
Πάντως εγώ εδώ στο Μυρτώο πέλαγος που είμαι, αναμένω ΚΑΤΑΡΡΑΚΤώδεις βροχές με Κ  ;D ;D ;D

Κάτι σα τα μαχογκάνια ένα πράμα ναούμ θα γίνει το θέμα  ;D
Τζαμπα περιμενεις.
reading2.gif
Ακριβώς. Εδώ είμεθα πληκτράδες, τουτέστιν ευγενικές ψυχές. Δεν είμεθα εξάχορδοι που μετράνε την αξία ενός οργάνου ανάλογα με τα κσύλα. ;D ;D ;D

mamonu είπε:
SIEL souxoumouxou mantalakia??
Το Siel DK600 ηταν ο κλασικος ανταγωνιστης του Juno 106 , μαζι με  to BitOne της Crumar.

Το εικονιζομενο συνθ , προερχεται απο την Vermona.

tiracon1.jpg

tiracon_hi.jpg

prospekt1.jpg

prospekt2.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Eδω ειναι που παει η φραση "το ξερει η μανα του?" ;D

What's the worst synth ever made?

I would go for the Vermona Tiracon 6v ,German synth from 80s made in the Communist part of Germany.Popular in Poland and east region.

You get a 4 octave keyboard ,1 dco with saw or square and the feet in the osc is 2'' 4'' and 8'' ...... You CANNOT GET A BASS SOUND it doesn't go to the lower notes and the lowest key is c2 actually.... wtf???

More ... there is 3 Lfo's !!!!!! .... with each one only having a sine waveform ...eeehhh??

3 ADBSRBAS something enveloppes working in the opposite way + is - etc.....

The keyboard have an autotune function because ... it goes out of tune after 10 min and after pressing it it's .... WORSE...  you have to try and be lucky...

I haven't been able to produce ONE single good sound out of it ....

YES i thouht that it was broken so after a year i got a second one .... Guess what ......

Απο τo φορουμ του vintagesynth.com :P

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Waterfall-K είπε:
Eδω ειναι που παει η φραση "το ξερει η μανα του?" ;D

What's the worst synth ever made?

I would go for the Vermona Tiracon 6v ,German synth from 80s made in the Communist part of Germany.Popular in Poland and east region.

You get a 4 octave keyboard ,1 dco with saw or square and the feet in the osc is 2'' 4'' and 8'' ...... You CANNOT GET A BASS SOUND it doesn't go to the lower notes and the lowest key is c2 actually.... wtf???

More ... there is 3 Lfo's !!!!!! .... with each one only having a sine waveform ...eeehhh??

3 ADBSRBAS something enveloppes working in the opposite way + is - etc.....

The keyboard have an autotune function because ... it goes out of tune after 10 min and after pressing it it's .... WORSE...  you have to try and be lucky...

I haven't been able to produce ONE single good sound out of it ....

YES i thouht that it was broken so after a year i got a second one .... Guess what ......

Απο τo φορουμ του vintagesynth.com :P
μιλαει ο ανθρωπας που βαζει alpha-dials απο καζανακια  ;D

Eιδες ποσο μπροστα ειμαι? Στα επομενα 5 χρονια δεν θα υπαρχει καζανακι χωρις A-dial. 8)

Waterfall-K είπε:
Eιδες ποσο μπροστα ειμαι? Στα επομενα 5 χρονια δεν θα υπαρχει καζανακι χωρις A-dial. 8)
Σορρυ αλλα... οχι..

μπροστα ειναι οι γιαπωνεζοι. (και εκει... ;))

dizzlemorrisonbidet1.jpg

Αυτό δεν είναι keyboard section, έκθεση ειδών υγιεινής είναι. ;D  ::)

Άντε σε λίγο θα μιλάμε και για έπιπλα και κσύλα, σαν τους εξαποδώ τους εξάχορδους. ;D ;D ;D

Αναγνωριστε το καθε μηχανημα σε αυτη τη φωτο.

και για τους πραγματικους μυστες....

τι μαρκα γραβατα φοραει ο Georgio?  ;D

1503318_10152077679600102_764306833_n.jpg

Με μια γρηγορη ματια, ενα ARP 2600 στα αριστερα και το αγαπημενο μου Minimoog στα δεξια. 8)

Τα υπολοιπα μετα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back