Quilter amps

Dixie

Ενεργό μέλος
Πόντοι
218
Καλησπέρα σε όλους,

Τους τελευταίους μήνες σκεφτόμουν να αγοράσω κάποιον αξιόλογο solid state amp και να ξεκουράσω τον λαμπάτο μου ενισχυτή.

Λαμβάνοντας υπόψιν και το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, έγερνα προς τον Boss Katana 100 gen 3.

Χτες όμως είδα στο σάιτ του Thomann ότι αυτή την εβδομάδα έχει προσφορές σε κάποια είδη, μεταξύ αυτών και του Quilter Aviator Cub, με έκπτωση κοντά στα 200 ευρώ από την αρχική τιμή.

Διάβασα κριτικές στο διαδίκτυο, ενθαρρυντικές οι περισσότερες, είδα και ορισμένα βίντεο. Μου άρεσε αυτό που άκουσα.

Θα ήθελα να κουμπώσω τον ενισχυτή με τη Gibson Les Paul με P-90's που έχω στην κατοχή μου.

Έχετε άποψη για τους Quilter?

Τον άκουσα, προσωπικά δε με εντυπωσίασε δεδομένης της προσφοράς που υπάρχει σε αυτές τις τιμές σε μεταχειρισμένους λαμπάτους ενισχυτές. Τουλάχιστον όχι τόσο, ώστε να ελαφρώσει την τσέπη μου κατά 700€.

Από την άλλη αν είσαι δοσμένος στην ιδέα ενός τρανζίστορ ενισχυτή all in one, δεν ξέρω τί άλλο παίζει εκεί έξω που μπορεί να καλύψει παρόμοιο έδαφος.

Μια καλή εναλλακτική λύση που μου φαίνεται ότι βγαίνει και αρκετά οικονομικότερη και πιο πρακτική θα ήταν μια ampless πεταλιέρα + μία καμπίνα.

Χωρίς να έχω προσωπική πείρα με κανέναν εκ των δύο, θα συμφωνήσω με τον @kpeyos απόλυτα. 700 ευρώ για solid state ενισχυτή, είναι γενικά πάρα πολλά. Εάν η χρήση είναι για το σπίτι, ο Katana 50 είναι λιγότερο από τα μισά χρήματα. Και όλοι τους λατρεύουν.

Τον άκουσα, προσωπικά δε με εντυπωσίασε δεδομένης της προσφοράς που υπάρχει σε αυτές τις τιμές σε μεταχειρισμένους λαμπάτους ενισχυτές. Τουλάχιστον όχι τόσο, ώστε να ελαφρώσει την τσέπη μου κατά 700€.

Από την άλλη αν είσαι δοσμένος στην ιδέα ενός τρανζίστορ ενισχυτή all in one, δεν ξέρω τί άλλο παίζει εκεί έξω που μπορεί να καλύψει παρόμοιο έδαφος.

Μια καλή εναλλακτική λύση που μου φαίνεται ότι βγαίνει και αρκετά οικονομικότερη και πιο πρακτική θα ήταν μια ampless πεταλιέρα + μία καμπίνα.
Βέβαια και πολλοί λαμπατοι του 1.5 χιλιαρικου δεν έχουν τόσο περίπλοκα κυκλώματα για να δικαιολογουν την τιμή τους...

Το θέμα είναι να μας εξηγήσεις γιατί θες να δώσεις τόσα φράγκα για έναν ss όταν μπορείς να αγοράσεις λαμπατο.
Αν ήταν να δώσεις 150 ευρώ οκ.

Βέβαια και πολλοί λαμπατοι του 1.5 χιλιαρικου δεν έχουν τόσο περίπλοκα κυκλώματα για να δικαιολογουν την τιμή τους...
Δεν μίλησα για τεχνολογία, το ηχητικό αποτέλεσμα σχολίασα.

Άκου και τον λαμπατο Marshall Origin 20c στα 540 ευρώ... Πιστεύω θα ταίριαζε καλύτερα ηχητικά με την lp με τους p90 👍

Αν ο λόγος ξεκούρασης του λαμπάτου ειναι οι λάμπες-κοστος κλπ, με 700 ευρω παιρνεις για μια ζωή τελικες +μηχανημα για έλεγχο τους..αν ειναι για μεταφορά κλπ πάσο

Το θέμα είναι να μας εξηγήσεις γιατί θες να δώσεις τόσα φράγκα για έναν ss όταν μπορείς να αγοράσεις λαμπατο.
Αν ήταν να δώσεις 150 ευρώ οκ.

Λοιπόν... έχω, όπως ανέφερα πιο πάνω, έναν λαμπάτο, τον έχω αρκετά χρόνια και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, αλλά... μετακόμισα σε σπίτι, το οποίο δεν είναι καινούργιο και όταν ανοίγω τον ενισχυτή μετά από λίγο, τις περισσότερες φορές, ακούγεται ένας βόμβος, μία εκνευριστική παραμόρφωση. Έχω κάνει 2 σέρβις στον ενισχυτή μου, με αλλαγή λυχνιών κλπ. Όταν λοιπόν έπαιξα στο πατρικό μου, ο ενισχυτής μια χαρά ακούγεται. Όταν όμως παίζω στο δικό μου, τότε τις πιο πολλές φορές δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Συν βέβαια ότι καθώς μεγαλώνω προσπαθώ να αποφεύγω τα κουβαλήματα που ζορίζουν τη μέση μου.

Σκέφτηκα λοιπόν να πάω στη λύση ενός καλού solid state. Αυτά...

Πάλι θα έχεις θόρυβο στον νέο χώρο, και άλλον ενισχυτή πιθανότατα.

Θέλεις SS για ένα καλό καθαρό κανάλι ή για τα πάμπολλα εφέ που το συνοδεύουν?

Κυρίως για καλό καθαρό....αλλά να μπορώ να συνδέω τα πετάλια μου και την πεταλιέρα μου ενίοτε.

Δεν μίλησα για τεχνολογία, το ηχητικό αποτέλεσμα σχολίασα.
Δε ζούσα στα 80s, αλλά θα ήθελα να ξέρω γιατί ο ss Jazz Chorus εμφανίστηκε σε τόσα άλμπουμ

Αν έχεις θέματα με το θόρυβο λόγω ηλεκτρικής εγκατάστασης μάλλον θα έχεις προβλήματα είτε είναι solid state είτε λαμπάτος...μήπως μπορείς να δανειστείς κάποιον ενισχυτή φίλου να δεις πόσο διαφορά θα έχει απο άποψη θορύβου?

Κατα τα άλλα εδώ στην Αγγλία είναι γεμάτος ο τόπος απο Session 80s ενισχυτές solid state με 100-200 ευρώ, μιλάμε για καταπληκτικά μηχανήματα για ψίχουλα, αλλά Ελλάδα δεν ξέρω κατα πόσο μπορούν να βρεθούν και σε τι τιμές...

Σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις!

Μία ερώτηση προς εσάς: Εάν αγοράσω ένα power conditioner υπάρχει περίπτωση να εξαλειφθεί ο θόρυβος από τον ενισχυτή;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back