Quentin Tarantino -The Hateful Eight

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 72
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 10K
theoctapus είπε:
Μια γενική διαπίστωση, κάπως μελαγχολική. Κύριοι νομίζω πως το noiz γερνάει, οι συζητήσεις μοιάζουν όλο και πιο ... πρέφα, τσίπουρο, τι καλά που ήταν τότε και συζήτηση για φάρμακα. Κρίμα.
Μια φιλικότατη προτροπή τόσο προς τον Χταπόδη μας, όσο και προς οποιονδήποτε από τους πιο τακτικούς Νοϊζάδες θα προσυπέγραφε το παραπάνω: αν βρίσκετε τον τρόπο που εξελίσσονται τα threads προβλέψιμο, κάντε ένα - δυο βήματα πίσω και, για ένα διάστημα, μη πατάτε "Αποστολή" όσο συχνά πατούσατε.

Το λιγότερο που θα κερδίσετε είναι μια πιο ρεαλιστική αποτίμηση για το κατά πόσο τα δικά σας posts είναι μέρος του τέλματος για το οποίο μιλά ο theoctapus.

Λογικο ειναι, αφου οσοι νεοι ερχομαστε μας διωχνουν οι παλιοι με τον ξερολισμο τους και τις απολυτες αποψεις τους
Ε καλά, κι αυτή γενίκευση είναι, και μάλιστα παλιότερη από τους περισσότερους σημερινούς "παλιούς".

Η δική μας συνεισφορά είναι πάντοτε αυτή που θα ανεβάσει level τη κουβέντα;

Superfunk είπε:
Βεβαια μη ξεχνας οτι περναμε και την ΚΑΛΥΤΕΡΗ περιοδο της ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ever (το επιπεδο των series ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ στην εποχη μας) οποτε μπορει και αυτο να παιζει ρολο....ας πουμε και εγω συμφωνω οτι δυσκολα θα βρεις ΤΑΙΝΙΑ καλυτερη απο ενα επεισοδιο του Breaking Bad,του Better Call Saul ή του Justified
Rant mode on.

Και ειναι και οι κυριες υπευθυνες για το decline του cinema και των καλων παραγωγων. Sorry just a rant from a romantic......Αρνουμαι να δω οτιδηποτε δεν περιλαμβανει την πληρη τελετουργια του σινεμα. (οκ εχω δει 4-5 σειρες απλα για να το επιβεβαιωσω.)

LK είπε:
Αν κατάλαβα καλά, η σύγκριση του Fenderiarhs με τις λοιπές παραγωγές του 2015 έγινε με τη λογική «ας σηκωθώ, ντυθώ , πλυθώ και να πάω στον κινηματογράφο».

'Eτσι σκεπτόμενος , σηκώθηκα , ντύθηκα, πλύθηκα και πήγα στον κινηματογράφο (αλλά και άνοιξα το θέμα).

Φυσικά αν συγκρίνω το The Hateful Eight με την παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου δεν θα έχει και καμία τύχη.

Ήταν όμως η μόνη ταινία (μέσα στο 2015- εδώ συμφωνώ με τον Fenderiarhs) που με έκανε να πάω κινηματογράφο, και προσωπικά (οκ γούστα είναι αυτά) δεν το μετάνιωσα.
+1000Οκ, οχι η μονη.

Οκ, οχι η μονη.
+1000

Πολυ καλες ταινιες για το 2015

Mad Max: Fury Road

Inherent Vice

Creed

Room

Bridge Of Spies (η καλυτερη ταινια του 2015 ΙΜΗΟ)

Amy

The Martian

Τhe Big Short

δεν τις λες και λιγες 

Ναι.

Δεν ειναι υποχρεωτικο μια ταινια να σε ... προβληματιζει, για να ειναι καλη.

Ωραια ειναι και μια καλογυρισμενη ταινια ή μια εξυπνη κωμωδια κλπ και χωρις να εχει βαθυ νοημα, αν την δεις την ωρα που "πρεπει".

Τα ιδια ... με τη μουσικη

Spyros Delta είπε:
Οκ, οχι η μονη.
Σίγουρα, απλά ξεκουνιέμαι δύσκολα. ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
+1000

Πολυ καλες ταινιες για το 2015

Mad Max: Fury Road

Inherent Vice

Creed

Room

Bridge Of Spies (η καλυτερη ταινια του 2015 ΙΜΗΟ)

Amy

The Martian

Τhe Big Short

δεν τις λες και λιγες 

Για να επανέλθω στο Star Wars (τελευταία φορά, το υπόσχομαι...  ;D ), δεν γίνεται να βάζεις σε αυτή τη λίστα το Martian (σαφέστατα υπερτιμημένο και όσο... επιφανειακό γινόταν) και να αφήνεις το άλλο απ'έξω.  Με κανένα σκεπτικό. Προσωπική μου γνώμη, αλλά...

Γουστα ειναι αυτα.

Προσωπικα δεν εχω αντεξει να δω ουτε το πρωτο star wars. Αρκουδοι, ρομποτακια, διααστημομαχες, του κωλου κλπ

Στο 10λεπτο εβλεπα ονειρο. Μετα δεν μπηκα καν στην διαδικασια για τα επομενα.

(βαρατε ελευθερα)

Ελαχιστες ταινιες με διαστημοπλοια μου αρεσαν. Κι αυτες γιατι η κεντρικη ιδεα ηταν αλλη.

Η μεγάλη σκηνοθετική σπουδαιότητα του Ταραντίνου είναι μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές φενάκες της τελευταίας 20ετίας.&-

Όσο για τα πέρσι, μια χαρά ταινίες γυρίστηκαν.

Από μέτριες έως και εξαιρετικές.

(Εξαιρώ τις horror που δεν βλέπω οπότε και δεν εκφράζω γνώμη.)

Έμφαση στο Spotlight και (για άλλους λόγους) στο UNCLE & Avengers :)

Δεν έχω δει ακόμα Αρκούδα Vs DiCaprio

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Spyros Delta είπε:
Ελαχιστες ταινιες με διαστημοπλοια μου αρεσαν.
Ξαναείδα  πρόσφατα το Battlestar Galactica (1978), μόνο και μόνο επειδή μου είπε ένας φίλος ότι το ξανάδε και ΔΕΝ  το άντεξε."Δεν βλέπεται " ήταν τα λόγια του.

Το βρήκα και μαμώ τις 70ίλες....Φοβερό απόγευμα προβολης!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Έκτορας είπε:
Για να επανέλθω στο Star Wars (τελευταία φορά, το υπόσχομαι...  ;D ), δεν γίνεται να βάζεις σε αυτή τη λίστα το Martian (σαφέστατα υπερτιμημένο και όσο... επιφανιακό γινόταν) και να αφήνεις το άλλο απ'έξω.  Με κανένα σκεπτικό. Προσωπική μου γνώμη, αλλά...
Με αφορμή και την προηγούμενη απάντησή σου στο ποστ μου αλλά και το παραπάνω: Πραγματικά σου άρεσε το τελευταίο star wars; Τα έχεις δει όλα υποθέτω έτσι; Και πραγματικά σου άρεσε αυτή η αρπαχτή/κακέκτυπο της πρώτης ταινίας (episode 3); Και οκ να σου άρεσε, υποκειμενικό είναι. Αλλά να θεωρείς ότι διεκδικεί και θέση στις καλύτερες ταινίες του 15;

Νταξ σε φορτώνω και λίγο επίτηδες.  ;D

Jazzjoker είπε:
Με αφορμή και την προηγούμενη απάντησή σου στο ποστ μου αλλά και το παραπάνω: Πραγματικά σου άρεσε το τελευταίο star wars; Τα έχεις δει όλα υποθέτω έτσι; Και πραγματικά σου άρεσε αυτή η αρπαχτή/κακέκτυπο της πρώτης ταινίας (episode 3); Και οκ να σου άρεσε, υποκειμενικό είναι. Αλλά να θεωρείς ότι διεκδικεί και θέση στις καλύτερες ταινίες του 15;

Νταξ σε φορτώνω και λίγο επίτηδες.  ;D

Δεν με φορτώνεις καθόλου, συζητησούλα κάνουμε.

Θα στο θέσω ως εξής:

Πήγα να την δω (σχεδόν) προκατελειμμένος εναντίον της, γιατί είχα διαβάσει διθυραμβικά σχόλια από sites του εξωτερικού και πολύς κόσμος έλεγε ότι την είδε 2-3-4-5 φορές (το οποίο βέβαια μεταφράστηκε και στα εισιτήρια που έκοψε). Η προσέγγισή μου είναι πάντα αυτή με τα πασχάλια και το καλάθι, για να καταλάβεις...

Ε, λοιπόν, η ταινία μου άρεσε πάρα, πάρα πολύ. Βασικά ενθουσιάστηκα και σε όλη την διάρκεια δεν σταμάτησα να νιώθω το έντονο δέσιμο με τα 3 πρώτα (αυθεντικά, για όλους τους φανς) Star Wars, το οποίο βέβαια ήταν και σκόπιμο και απόλυτα πετυχημένο.

Ας στο θέσω αλλιώς: τα επεισόδια 1-3 (η δεύτερη τριλογία, χρονικά) θεωρώ ότι δεν βλέπονταν όχι μόνο από τους fans της αρχικής τριλογίας, ούτε από τον κάθε καλόπιστο σινεφίλ που δεν είχε σχέση με τα αρχικά. Η δουλεία που έκανε ο J.J. Abrahams στην τελευταία ήταν απίστευτη. Με μεγάλη αγωνία περιμένω τις συνέχειες.

Έκτορας είπε:
Για να επανέλθω στο Star Wars (τελευταία φορά, το υπόσχομαι...  ;D ), δεν γίνεται να βάζεις σε αυτή τη λίστα το Martian (σαφέστατα υπερτιμημένο και όσο... επιφανειακό γινόταν) και να αφήνεις το άλλο απ'έξω.  Με κανένα σκεπτικό. Προσωπική μου γνώμη, αλλά...
Εμενα το SW μου αρεσε.Μια χαρα ταινια και δεν ειμαι και απο τους φανατικους της σειρας.Απλα το The Martian μου αρεσε πιο πολυ (και δεν ειμαι και απο τους φανατικους Sci Fi θεατες)

audiokostas είπε:
Η μεγάλη σκηνοθετική σπουδαιότητα του Ταραντίνου είναι μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές φενάκες της τελευταίας 20ετίας.&-
Αν μέναμε κοντά, ήταν να σε κεράσω πολλές μπύρες για αυτή την ατάκα μόνο. Αμήν.

audiokostas είπε:
Η μεγάλη σκηνοθετική σπουδαιότητα του Ταραντίνου .....
Όπως είπα και στην έναρξη του νήματος, προσωπικά μου αρέσει ο Ταραντίνο ως κινηματογραφιστής.

Όχι σαν σκηνοθέτης, ούτε ως σεναριογράφος.

Την ίδια θέση έχω και για τον Χιτσκοκ (που έχω άπαντα σε όλα τα format).

Καλά σεναριογράφος δεν υπήρξε ποτέ του ο sir.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
LK είπε:
Όπως είπα και στην έναρξη του νήματος, προσωπικά μου αρέσει ο Ταραντίνο ως κινηματογραφιστής.

Όχι σαν σκηνοθέτης, ούτε ως σεναριογράφος.

Την ίδια θέση έχω και για τον Χιτσκοκ (που έχω άπαντα σε όλα τα format).

Καλά σεναριογράφος δεν υπήρξε ποτέ του ο sir.
Δεν ξέρω αν θα είχα το θάρρος να βάλω στην ίδια σελίδα (δεν διανοούμαι για ίδια πρόταση) αυτούς τους δύο.

Ο Χίτσκοκ είναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.

audiokostas είπε:
Δεν ξέρω αν θα είχα το θάρρος να βάλω στην ίδια σελίδα (δεν διανοούμαι για ίδια πρόταση) αυτούς τους δύο.

Ο Χίτσκοκ είναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.
Είναι.

Δεν γίνεται μεταξύ τους σύγκριση (όχι ότι αποκλείω το ενδεχόμενο κάποιος να θεωρεί τον Ταραντινο καλλιτερο- δεν είναι δικό μου πρόβλημα).

Απλά μπαίνουν στην ίδια πρόταση ως καλοί (για τα γούστα μου) κινηματογραφιστες.

Παντα θα υπαρχει καποιος πιο....τεραστιος απο καποιον αλλο...τεραστιο ή....μεγαλο...αν και πως γινεται  να συγκρινεις αντικειμενικα μεταξυ τους ονοματα οπως οι  Hitchcock ,Fritz Lang,Kurosawa,Yasujirō Ozu,Wilder ,Ford,Cubrick,Wyler,Wenders και πολλους αλλους δεν κΣερω... ;D

Ο Tarantino εχει γυρισει τουλαχιστον 5 ΦΟΒΕΡΕΣ ταινιες( Κill Bill,Reservoir Dogs,Pulp Fiction,Natural Born Killers,Jackie Brown ) που δεν ξερω αν τον βαζουν στο ιδιο πανθεον με τους παραπανω γιγαντες αλλα σιγουρα τον βαζουν αναμεσα στους ΜΕΓΑΛΟΥΣ του κινηματογραφου,βεβαια ΓΟΥΣΤΑ ειναι αυτα και καποιοι απλα δεν γουσταρουν το ΣΤΥΛ του (οπως εγω ας πουμε δεν αντεχω τον L.V.Trier )....αυτο δεν σημαινει οτι δεν αναγνωριζω το ταλεντο και τη μοναδικοτητα του.

Superfunk είπε:
Παντα θα υπαρχει καποιος πιο....τεραστιος απο καποιον αλλο...τεραστιο ή....μεγαλο...αν και πως γινεται  να συγκρινεις αντικειμενικα μεταξυ τους ονοματα οπως οι  Hitchcock ,Fritz Lang,Kurosawa,Yasujirō Ozu,Wilder ,Ford,Cubrick,Wyler,Wenders και πολλους αλλους δεν κΣερω... ;D

Ο Tarantino εχει γυρισει τουλαχιστον 5 ΦΟΒΕΡΕΣ ταινιες( Κill Bill,Reservoir Dogs,Pulp Fiction,Natural Born Killers,Jackie Brown ) που δεν ξερω αν τον βαζουν στο ιδιο πανθεον με τους παραπανω γιγαντες αλλα σιγουρα τον βαζουν αναμεσα στους ΜΕΓΑΛΟΥΣ του κινηματογραφου,βεβαια ΓΟΥΣΤΑ ειναι αυτα και καποιοι απλα δεν γουσταρουν το ΣΤΥΛ του (οπως εγω ας πουμε δεν αντεχω τον L.V.Trier )....αυτο δεν σημαινει οτι δεν αναγνωριζω το ταλεντο και τη μοναδικοτητα του.
To μόνο αντικειμενικό σημείο σύγκλησης των δύο (Ταραντινο-Χιτσκοκ)  είναι ότι και οι δύο σκηνοθέτησαν τον ηθοποιό Bruce Dern.

O Sir στο "Family Plot" και ο Κουεντιν στο "The Hateful Eight" και στο "Django Unchained" .

Ξεκινας απο λαθος βαση μια και ο ΤαραντινοΣ δεν ενδιαφερεται να συγκλινει με τον Αλφρεδο  ;D...οι cult ταινιες των 60s & 70s ειναι το κυριο σημειο αναφορας του και ετσι εχει αποφασισει να πορευτει απο την αρχη...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back