- Πόντοι
- 1,158
Ναι, το τρώω. Ήθελα blackguard Telecaster USA. Την ήθελα 1000. Την έδινε 1150. Τα έδωσα και έχω blackguard TeleΟκ ...το ακούω.
Άρα δεν πιάνει το τέχνασμα σε εσένα, καλά καταλαβαίνω;
Ναι, το τρώω. Ήθελα blackguard Telecaster USA. Την ήθελα 1000. Την έδινε 1150. Τα έδωσα και έχω blackguard TeleΟκ ...το ακούω.
Άρα δεν πιάνει το τέχνασμα σε εσένα, καλά καταλαβαίνω;
Άρα για να καταλάβω , στο παράδειγμά μας, θα σε έκανε αυτό το τέχνασμα....να κινητοποιηθείς;Ναι, το τρώω. Ήθελα blackguard Telecaster USA. Την ήθελα 1000. Την έδινε 1150. Τα έδωσα και έχω blackguard Tele
Όχι, το ανέβασμα τιμής θα με απέτρεπε σε κάθε περίπτωση. Αν με κινητοποιουσε κάπως, αυτό θα ήταν να κάνω προσφορά στην αρχική τιμήΆρα για να καταλάβω , στο παράδειγμά μας, θα σε έκανε αυτό το τέχνασμα....να κινητοποιηθείς;
Γιατί δεν είναι ακριβώς σαν αυτό που σου συνέβη.
Εκεί αρχικά η τιμή ήταν λίγο πιο ψηλά από αυτήν που είχες στο μυαλό σου
Βασικά αυτό είναι το ζητούμενο-το κίνητρο - ο σκοπός-του υποτιθέμενου τεχνάσματος.. Αν με κινητοποιουσε κάπως, αυτό θα ήταν να κάνω προσφορά στην αρχική τιμή
Καλά δεν κάνουμε και επιστημονικό pepper.Πιθανών να επικοινωνούσα προτείνοντας αντίτιμο που με ικανοποιεί, χαμηλότερο από εκείνο που ζητά. Εάν δεν ήταν συζητήσιμος, δεν θα ασχολουμουν ξανα.
Εάν έκανες πραγματικό case study, δεν θα πολυειχε «επιστημονική» ουσία, καθώς οι απαντήσεις είναι κατευθυνόμενες.
Άρα, αν κατάλαβα, μου λες ότι η ελαφριά αύξηση της τιμής, θα μπορούσε να σε κινητοποιήσει, δίνοντας μια ελαφρώς μικρότερη τιμή, από την αρχικά δελεαστική, αλλά όχι μια ίδια τιμή....με την αρχικά δελεαστική;Ναι, από την αρχική τιμή.
Σίγουρα θα είναι μάταιο, από τη στιγμή που ανέβηκε η τιμή, αλλά πάντα υπάρχει πιθανότητα να είναι πέσεις σε ανενημέρωτο, ή ελαφρόμυαλο πωλητή, και να μπορέσεις να ρίξεις την τιμή.
Άρα, αν κατάλαβα, μου λες ότι η ελαφριά αύξηση της τιμής, θα μπορούσε να σε κινητοποιήσει, δίνοντας μια ελαφρώς μικρότερη τιμή, από την αρχικά δελεαστική, αλλά όχι μια ίδια τιμή....με την αρχικά δελεαστική;
Ωραία.Πολύ μικρές οι πιθανότητες, διότι η αύξηση λέει πολλά για το μέλλον της συναλλαγής. Δεν θα έχανα κάτι, εάν επικοινωνούσα και κάνοντας λίγο παζάρι, ενδεχομένως φέρνοντας παραδείγματα άλλων αγγελιών κλπ.
Ολα αυτά εάν καιγόμουν ιδιαιτέρως για την συγκεκριμένη κιθάρα. Στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν θα ασχολουμουν καν.
Τώρα όμως το ερώτημα είναι πως θα αντιδρούσες ως αγοραστής, στο συγκεκριμένο παραδειγμα.Θα συνεισφέρω κάτι από την πλευρά του πωλητή: Δεν έχω πουλήσει ποτέ σε άνθρωπο που μου έγραψε "αν μου το αφήσεις 100 (από 120 π.χ. που είχα στην αγγελία ένα πετάλι που κάνει καινουριο 190 ευρώ), έρχομαι και το παίρνω τώρα".
Συνήθως απαντάω: "δεν πειράζει, θα περιμένω να τα μαζέψεις" *τα πέντε δέκα ή 20 ευρώ (αναλόγως πόσο μου ζητάνε με το καλημέρα να ρίξω την τιμή). Είναι τσίπικο και καθόλου οξυδερκές από τη μεριά του αγοραστή, αφού δεν είναι καν παζάρι - στο οποίο δεν λέω εξ ορισμού όχι.
Αντιθέτως έχω δώσει το πετάλι του παραδείγματος όχι για 120 αλλά για 100 ευρώ, όχι στον ανόητο που μου γράφει "το αγοράζω άμεσα για 100" αλλά σε άνθρωπο που ήρθε το είδε και μου ζήτησε να το κρατήσω επειδή δεν είχε τα χρήματα ακριβώς εκείνη τη στιγμή ή σε έναν άλλον που έτυχε να τον δω να μετράει 5ευρα στο πορτοφόλι του.
Από κει και πέρα, ναι, αν θέλω κάτι θα το πληρώσω στην asking price ακόμη κι αν φωνάζει από μακριά ότι ο πωλητής την έχει βάλει επίτηδες ψηλά την τιμή (πχ 145 ευρώ) επειδή ξέρει ότι θα τον τρελάνουν στα παζάρια. Το θεωρώ ξεφτίλα να του ζητήσω να μου κόψει τα 5 ευρώ.
ΟΚ. Ως αγοραστής που έχει άποψη διότι είναι και πωλητής, θεωρώ τα πάντα δικαιολογημένα. Αν θέλει να αυξήσει την τιμή της προηγουμενης καταχώρησής του, ας την αυξήσει, το έχω κάνει κι εγώ.Τώρα όμως το ερώτημα είναι πως θα αντιδρούσες ως αγοραστής, στο συγκεκριμένο παραδειγμα.
Αυτό πως το βλέπεις Λάκη; Επειδή είσαι admin ή μπορούμε να το δούμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί;βλέπω ότι η αγγελία μου παρακολουθειται απο πολλούς (όχι πόσοι την ειδαν , αυτο δεν λεει κατι, αλλα πόσοι την έκαναν mark).
Αυτή ΑΚΡΙΒΩΣ την πεποίθηση θέλει να δημιουργήσει το τέχνασμα.Υπάρχουν και οι πωλητές που λόγω κακής εκτίμησης βάζουν 1000 ευρώ και όταν δουν 10 μηνύματα ψυλλιάζονται και ανεβάζουν την τιμή
Εγώ πουθενά.Αυτό πως το βλέπεις Λάκη; Επειδή είσαι admin ή μπορούμε να το δούμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί;
Όχι.Τσιμπάς;
Α, οκ, για το Reverb .com έλεγες. OK, εκεί βλέπουμε όλοι πόσα bookmarks έχει μια αγγελία - και στις δικές μας αγγελίες και στων αλλων.Εγώ πουθενά.
Δεν έχω βάλει ποτέ αγγελία στο νοιζ.
Δεν ξέρω αν μπορεί να το δει αυτό κάποιος στο νοιζ.
Σε άλλες πλατφόρμες ξέρω ότι το βλέπουν (ποιοι έκαναν bookmark την αγγελία).
Δεν θα είχε καμία περιγραφή "μόνο για σήμερα ".Όχι.
Εσύ αν έβλεπες την αγγελία που βάζουν πολλοί 1000 ευρώ "μόνο για σήμερα για να προλάβω άλλη" και την επόμενη μέρα επιστρέφει στα 1200 τι θα σκεφτόσουν?