• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ψηφοφορία: το Απόλυτο Pedalboard :)

Θα ήθελα να αλλάξω την πρόταση για το low gain OD με ένα που είχα ξεχάσει εντελώς, και που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα (πιθανόν και το καλύτερο) solid state ΟD που έχω παίξει... ετούτο εδώ:

a.jpg

Για μενα το τέλειο pedalboard θα ήταν

tuner: korg pitchblack

Volume Pedal: ernieball volume pedal jr

digitech whammy xp100

wah: Bad horsie 2

Compressor: ehx black finger

Fuzz: Zvex fuzz factory

Drive 1: ibanez ts9 keeley baked mod

Drive 2: full tone ocd

Drive 3: Ehx English muffin

Phaser: MXR phase 90

Tremolo - Vibrato: Ehx the worm

Chorus: Electro harmonix neo clone

Envelope filter, auto wah: ehx doctor q, modtones funk filter

Delay 1 digitech hardwire delay

Delay 2 Ehx Memory man

Reverb: Digitech hardwire reverb

επίσης θα ήθελα

mxr 6 band eq

ehx freeze

digitech looper solo

ehx pog2

ehx booster lpb1

Dunlop dc brick or voodoo labs

Controller: κάποιον ιδιωτικό υπάλληλο που θα του δινω 592€ και ενσυμα για να κουβαλαει και να τα παταει οταν θελω.

pedalboard θα ελεγα χειροποιητο. εγω προσωπικα όσα εχω δοκιμάσει απο την αγορά δεν μου έκαναν και καταληξα να φτιάξω 3 σε διαφορα μεγέθη για κάθε περισταση.

;)

skantzos είπε:
για κανε λίγο ελαμπορεητ  ;)
Μη φανταστείς κάτι φοβερα εξωτικό, απλά mods γνωστά από Jam : LED, εξαθέσιος διακόπτης με διαφορετικές επιλογές για το εύρος του "παράθυρου" των συχνοτήτων που σαρώνει το πετάλι, αλλαγή ποτενσιομέτρου με το "καλό" (;D) και tbp mod. Σόρι που άργησα να απαντήσω.

Μια παρατήρηση και μια ερώτηση:

1) Από τη συμμετοχή είναι φανερό ότι οι νοιζάδες είναι ψυχάκηδες με τα πετάλια τους.  8) ;D ;D

2) Σε συνθήκες live πόσο συχνά αλλάζετε τις ρυθμίσεις των πεταλιών σας και ποιους τρόπους έχετε βρει για να κάνετε τη διαδικασία ποιο ασφαλή και γρήγορη;

The Genius Loci είπε:

1) Από τη συμμετοχή είναι φανερό ότι οι νοιζάδες είναι ψυχάκηδες με τα πετάλια τους.  8) ;D ;D

2) Σε συνθήκες live πόσο συχνά αλλάζετε τις ρυθμίσεις των πεταλιών σας και ποιους τρόπους έχετε βρει για να κάνετε τη διαδικασία ποιο ασφαλή και γρήγορη;
Πάλι καλά που υπάρχουν οι Tonel.... εεεεε πεταλιέρες!!!  ;D  Μιά χαρά,απλά και όλα καλά σε live καταστάσεις.

Deadmeat είπε:
Πάλι καλά που υπάρχουν οι Tonel.... εεεεε πεταλιέρες!!!  ;D  Μιά χαρά,απλά και όλα καλά σε live καταστάσεις.
;D

Ναι, εντάξει, αλλά αυτό δεν απαντάει το ερώτημα, χώρια που από το sig σου είσαι... μεροληπτικός και φαίνεται!  ;)

Βγάζω το Space Echo, αφού το δοκίμασα και δε μου κάνει :(

Στη θέση του θα βρούμε τι θα βάλουμε (κανά Zvex Lo-fi loop junkie, καλό? :D)

The Genius Loci είπε:

1) Από τη συμμετοχή είναι φανερό ότι οι νοιζάδες είναι ψυχάκηδες με τα πετάλια τους.  8) ;D ;D

1) Σωστά :D. Eγώ είδα οτι αρκετοί έχουν το Fuzz Factory επίσης. Nice

2) H Line6 M9 αναλαμβάνει να δώσει τη λύση σε μένα, τα υπόλοιπα πετάλια μου βρίσκονται είτε σε σταθερή ρύθμιση (Fuzz Factory, Vox Wah) είτε έχω σημειωμένες τις ρυθμίσεις τους και τις αλλάζω ενδιάμεσα από τα κομμάτια (Geiger Counter). Χωρίς presets κοινώς, δεν πάω πουθενά :)

Σε λάιβ έχω ως αρχή να μην αλλάζω καμία ρύθμιση, παρά μόνο αν ο ηχολήπτης μου πει το κλασσικό (χαμήλωσε). Τότε ίσως χρειαστούν μικρορυθμίσεις στα tone. Aλλά αν το soundcheck είναι ανάγκη να γίνει γρήγορα τότε το ξεχνάμε κι αυτό, χωρίς ιδιαίτερη στεναχώρια πάντως μιας και ο ήχος εξακολουθεί να είναι καλός.

Αυτό το λέω με αφορμή μια φορά που είχαμε 15 λεπτά περιθώριο (σε μεγάλο κλαμπ) να στήσουμε τα πάντα και να ξεκινήσουμε - πειραματισμοί με τις ρυθμίσεις δεν υπήρχε περιθώριο και χρόνος να πραγματοποιηθούν. Φυσικά χαμήλωσα τον ενισχυτή, και από κοντά το αποτέλεσμα δεν μου ακουγόταν πολύ καλό. Όταν μετά όμως μας παρέδωσαν ένα dvd με τη συναυλία σκηνοθετημένη από διάφορες κάμερες που είχαν (κάτι που δεν το περιμέναμε ότι θα γίνει μιας και δεν γνωρίζαμε καν ότι υπήρχαν κάμερες), έπαθα πλάκα με το πόσο καλά ακουγόμουν... ένα μικρό μάθημα για τη διαφορά του ήχου στο πατάρι και στο κοινό, και διδακτικό για την αποφυγή αχρείαστου υπερ-ψειρίσματος στις ρυθμίσεις, ειδικά όταν υπάρχει και δεύτερη κιθάρα - ενίοτε μαζί με πλήκτρα.

Σχετικά με τις αλλαγές ρυθμίσεων, εγώ πάντοτε άλλαζα στο EHX DMM (τότε που τολμούσα να το κουβαλάω σε live...) ανάμεσα σε κομμάτια. Μάλιστα είδα πρόσφατα σε ένα βιντεάκι του Andy Timmons ότι χρησιμοποιεί στα δικά του DMM κάποια μαραφέτια σαν... χερούλια, για να αλλάζει ρυθμίσεις με το πόδι!

Η αφορμή πάντως για την ερώτηση, ήταν ότι προχτές έγινα κάτοχος αυτού εδώ:

http://www.sourceaudio.net/products/soundblox/tri-mod_flanger.php

και έχω πάθει πλάκα με την ποικιλία των ηχοχρωμάτων που δίνει (από κλασσικούς ήχους flanger, μέχρι διαστημικούς envelope type  και ακόμα τύπου leslie συν πολλούς ακόμα που δεν πρόλαβα να ψάξω).

Προσωπικά η μόνη λύση που βλέπω για τους πιθανούς 4-5 διαφορετικούς ήχους που θα χρειαστούν (?) για ένα live, είναι αυτή του μυώδους mod αποπάνω: δηλαδή σημειώσεις των presets με καρτουνίστικο τρόπο, ώστε να τα αντιλαμβάνομαι εκείνη την ώρα, που ο συνδιασμός αδρεναλίνης, αλκοόλης και ελαφράς επιληψίας από τα φώτα, θα έχει κατεβάσει το ΙQ μου σε μονοψήφια νούμερα.

The Genius Loci είπε:
;D

Ναι, εντάξει, αλλά αυτό δεν απαντάει το ερώτημα, χώρια που από το sig σου είσαι... μεροληπτικός και φαίνεται!  ;)
Μεροληπτικόοοος;;;!!!  :o  Το sig μου προς απάντηση της απορίας σου αδερφέ (τουλάχιστον απο μένα) :)! Αλλά pedalboard δεν σημαίνει πεταλοσανίδα βρε αδερφέ μου; Ωραία!!!Μισό λεπτό για να δώ........η tonelab μου ειναι πάνω σε σανίδα!!! Οπότε και οι πεταλιέρες είναι μέσα!!!!!!Μουχαχαχαχάαααα  ;D ;D ;D!!! No hard feelings man! ;)

Deadmeat είπε:
Μεροληπτικόοοος;;;!!!  :o  Το sig μου προς απάντηση της απορίας σου αδερφέ (τουλάχιστον απο μένα) :)! Αλλά pedalboard δεν σημαίνει πεταλοσανίδα βρε αδερφέ μου; Ωραία!!!Μισό λεπτό για να δώ........η tonelab μου ειναι πάνω σε σανίδα!!! Οπότε και οι πεταλιέρες είναι μέσα!!!!!!Μουχαχαχαχάαααα  ;D ;D ;D!!! No hard feelings man! ;)
Hard feelings? Μιλάς με λάθος άνθρωπο! Εγώ έχω 6 πεταλάκια στην πεταλιέρα μου όλα κι'όλα και το βασικό μου rig βασίζεται σε ένα Digitech GSP.  ;D

The Genius Loci είπε:
Σχετικά με τις αλλαγές ρυθμίσεων, εγώ πάντοτε άλλαζα στο EHX DMM (τότε που τολμούσα να το κουβαλάω σε live...) ανάμεσα σε κομμάτια. Μάλιστα είδα πρόσφατα σε ένα βιντεάκι του Andy Timmons ότι χρησιμοποιεί στα δικά του DMM κάποια μαραφέτια σαν... χερούλια, για να αλλάζει ρυθμίσεις με το πόδι!
Πολύ καλή λύση είναι τα μανταλάκια, βρίσκεις μανταλάκια με καλό άνοιγμα που να σου ταιριάζουν, ξύνεις ή κόβεις ότι περισσεύει όπως σε βολεύει και μετά τα ρυθμίζεις όλα με το πόδι ;D

Γυρνάω μετά από πολύ καιρό απουσίας για να δώσω κι εγώ τα φώτα μου!  ;D

- Tuner: Boss TU-2

- Volume Pedal: Ernie Ball 6166

- Wah: George Dennis GD60

- Compressor: T-Rex CompNova

- Fuzz: Z-Vex Fuzz Factory

- Drive 1 (low gain): Boss DS1

- Drive 2 (high gain): Proco Rat

- Phaser/Flanger: GNI Phaser/Flanger

- Tremolo: Diamond Tremolo

- Vibrato: None

- Chorus: MXR Stereo Chorus

- Envelope filter, auto wah ή  "περίεργο" modulation effect: EH Hog

- Delay 1 (short): Digitech Digidelay

- Delay 2 (long, programmable): Boss GigaDelay (DD20)

- Reverb: Ενισχυτήσιο

- Power supply (-ies): Οποιοδήποτε μπορεί να βγάλει τα απαραίτηρα rails για αυτά τα πετάλια

- Controller για αυτοματισμό (περισσότερα στο άρθρο για τους controllers): ΚΑΝΕΝΑ. ΚΑΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΗΣ!  ;D ;D ;D

- Το "φυσικό" pedalboard πάνω στο οποίο θα μπουν όλα αυτά: Custom Ikea Gormboard

Αυτό είναι δηλαδή το ΑΠΟΛΥΤΟ pedalboard με τα δικά σου στάνταρ? Ανεξαρτήτως τιμής? Αν δουλεύει για σένα καμία αντίρρηση, αλλά στα δικά μου μάτια σηκώνει πολύ βελτίωση για να χαρακτηριστεί απόλυτο...

Κατά την ταπεινή μου άποψη....

- Tuner : Sonic Research Turbo Tuner

- Volume Pedal : Ernie Ball

- Wah : Fulltone Clyde Wah

- Compressor : Ehx Blackfinger

- Fuzz : Zvex Fuzz Factory

- Drive 1(Low Gain) : Jam Tubedreamer/Boss Sd-1

- Drive 2(High Gain) : Jam Rattler/Rat(Old Version)

- Phaser : Ehx Small Stone

- Tremolo : Boss Pn-2

- Vibrato : Boss Vb-2

- Chorus : Boss Ce-2/Jam Waterfall

-  Envelope filter, auto wah ή  "περίεργο" modulation effect : Digitech Synth Wah/Boss Rt-20/Ehx Freeze

-  Delay 1 (Short) : Boss DD-2(Digital) , Ibanez Ad-9/Boss DM-2(Analog)

-  Delay 2 (Long, Programmable) : Ehx Memory Man with Hazarai

-  Reverb : Δεν υπάρχει λόγος μια και που δε συγκρίνεται με το λαμπάτο Reverb του ενισχυτή....

-  Power supply : Visual Sound 1 Spot

-  Controller για αυτοματισμό : Δεν εκφέρω άποψη... ;D

- Pedalboard : Κάποιο Pedaltrain....

Αυτά και από εμένα! ;D ;D

Thanocaster είπε:
Σε ποιο σημείο ακριβώς διαφωνείς;  :)
Στα tuner, wah, compressor, fuzz, drive 1, drive 2, chorus, delay 1, delay 2, controller και pedalboard... (μα καλά, σου ζητούν το απόλυτο pedalboard και βάζεις απ'το ΙΚΕΑ? και επιλέγεις κιόλας να χορεύεις κλακέτες?!? ;D)

Διαφωνώ με την διαφωνία σου για το FF, είναι εξαιρετικό fuzz πολυεργαλείο (και απέχει παρασάγγας από αυτό που λέμε budget πετάλι!).

To έχω εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια περίπου αλλά ποτέ δεν έχω μπορέσει να το χρησιμοποιήσω σε λάιβ. Για το σπίτι καλό είναι αλλά σε υψηλές εντάσεις χάνει μπάσα και ποτέ δεν έχω μπορέσει να βασιστώ στον ήχο του μιας και είναι κάπως απρόβλεπτο. Σαν "απόλυτο" φαζ έρχεται αρκετά πίσω...

Trending...

Νέα θέματα

Back