Ψάχνοντας ήχο

fufutos

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το forum.

Είμαι ερασιτέχνης/χομπύστας, και εδώ και πολύ καιρό ψάχνω έναν συγκεκριμένο ήχο/όργανο που ενώ είναι αρκετά γνωστός (ακούγεται σε πολλά ελληνικά και ξένα μπιτάτα/χορευτικά κομάτια) δεν μπορώ να βρω το όνομά του .

Εδώ έχω ένα μικρό δείγμα (115 ΚΒ, mp3) που ακούγεται αυτός ο ήχος/όργανο. (αυτός που παίζει τα ακόρντα, όχι τα κρουστά/σκασίματα και όχι οι strings-πλάτες)

http://www.mytempdir.com/407790

Μου ακούγεται κάτι σαν pizzicatto strings με πολύ πολύ ψηλό attack και πολύ μικρή διάρκεια, σχεδόν μηδενική θα έλεγα με πολύ reverb.

Αν κάποιος ξέρει πως λέγεται, για κάποιο soft-synth ή οποιοδήποτε συνθεσάιζερ .....plese help.

"plucked"

στο flstudio,με το sytrus μπορείς να έχεις πολύ καλα αποτελέσματα.

έχει φοβερά plucked (μη τα περιμένεις όλα από presets,θέλει tweaking).

:)

Υποφερω υποφερυποφερω υποφερω πολυυυυυυυυ......

τα τα...τα τα τα...τα τα τα...τα τα τατα.........

Moυ χει λει..μου χει λει...μοιυ χει λειψει το ζεστο σου καυ....ι!!!!!!!Kαι βαριε....και βαριε...και βαριεμαι και βλεπω Mπρους Λι.........

Υποφερω υποφερυποφερω υποφερω πολυυυυυυυυ......τα τα...τα τα τα...τα τα τα...τα τα τατα.........
αυτά τα ριμάδια τα ....τα..τα..τα..τα..τα....ψάχνω :)

spirou : thanks, τώρα ξέρω από που να ξεκινήσω τουλάχιστον.

αυτά τα ριμάδια τα ....τα..τα..τα..τα..τα....ψάχνω :)
Να σαμπλά.., να σαμπλά...,να σαμπλά...,να σαμπλάρεις Βανδή!! :lol: :D

για να δει... ,για να δει...,για να δει...,για να δεις προκοπή!!! (λέμε τώρα :lol: )

Απ' ότι φαίνεται, το επόμενο noiz song θα έχει στίχους... :)

Σας Αγαπω ολους.....με κανετε ευτυχισμενη..ευχαριστω

untitled.JPG

Κανε search για "orchestral hit sample". Και μετα παιξε συγχορδίες.

File fufuto o hxos pou psaxneis vrisketai sto S80 ths yamaha.

Pigaine kai psakse olo to S90ES sto naka kai exw thn entypwsh pws tha to vreis ki ekei mesa.

O hxos aytos xrhsimopoihthike gia prwth fora sto pasignwsto kommati twn faithless no sleep (h kapws etsi, twra de mou erxetai)

KOTS : πραγματικά σε αυτό το κομάτι των faithless (Ιnsomnia) ακούγεται πιο καθαρά, και είναι ολόιδιος με τον προηγούμενο

http://www.mytempdir.com/423662

(κι άλλα τα..τα..τα....τα, γιατί όπως λέει η παροιμία, αν δες μπορείς να το περιγράψεις, τότε ζωγράφισέ το / σαμπλάρισέ το)

αρχίζω το ψάξιμο στα S80/S90 (να βρω τουλάχιστον το όνομά του)

joystick : η κυματομορφή του μοιάζει πολύ με orchestrα-hit (πολύ στακκάτος με reverb για συνέχεια) αλλά η χροιά του πιο πολύ για "mallets" μου ακούγεται

Thanks !!!

αυτός ο ήχος (κάτι σαν hybrid - pizzicato) υπάρχει και στο Yamaha CS2X, το είχα κάποτε, τώρα...πάει...

και για την ιστορία.......

τελικά τον βρήκα.

Techno Pizzicato από το Roland JD-990.

Πρωτολανσαρίστηκε από τους Faithless και DJ Sash

Τhanks για τη βοήθεια.

Τελικά είναι απίστευτο τι μπορεί να σου βρει το ιντερνετ !!! (και οι καλοί users των forums) .

Μαζεύοντας λέξεις κλειδιά (pizzicato, faithless, sash κλπ) κατέληξα εδώ :

http://www.synthmania.com/Famous%20Sounds.htm

(χρήσιμο Link για όσους ψάχνουν κάποιον ήχο)

Techno Pizzicato από το Roland JD-990.Πρωτολανσαρίστηκε από τους Faithless και DJ Sash
Τον κατέβασες από κάπου τελικά?

Ναι, αν και εκεί έφαγα άλλο πακέτο μέχρι να τον βρω ,λόγω παλαιότητας.

(όχι...θα τον άφηνα.....μετά από τόσους μήνες ψάξιμο ) :lol:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back