off topic mode, on
Για να αποκαταστησω καποια πραγματα και να μην τρελλαθω τελειως πιστευοντας αυτο που διαβαζω και οχι αυτο που βλεπω,
τα πρωτα '70 του Fulltone (οπως το δικο μου), ηταν φτιαγμενα απο τον ιδιο τον Fuller με ενα γερμανιου και ενα πυριτιου (απο εκει πηρε την ιδεα για τα μετεπειτα mismatched...), τα μετεπειτα ειχαν ενα γερμανιο και ενα πυριτιου BC108, τα ακομα πιο μετα ειχαν δυο BC108C, επειδη ομως ηταν σπανια να βρεθουν, απο καποιο σημειο εβγαζε με ο,τι πυριτιου εβρισκε...
Τα σταματησε για 2-4 χρονια και τα ξαναβγαζει φετος οπου δεν προσδιοριζει τι πυριτιου χρησιμοποιει.
Εβγαλε και purple version με αλλες τροποποιησεις, αλλα μην παμε και σε αυτα.
Το ιδιο εγινε με τα '69 που επισης εχω (και κραταω).Αρχικα εβγαινε με δυο ΝΚΤ275,επισης με εσωτερικο trimmer,αλλα και εξωτερικο bias pot, μετεπειτα με ενα ΝΚΤ275 και ενα Toshiba 2Ν2219 (παλι με trimmer), πιο μετα με δυο γερμανιου οπου δεν εγραφαν τιποτα (χωρις trimmer εσωτερικο), τα σταματησε για πανω απο 4 χρονια και απο τον φιλο bloody_sunday ειδα στο site του Fulltone οτι τα ξαναβγαζει, οπου επισης δεν αναφερει τι και πως χρησιμοποιει...
Και υποτιθεται οτι μετα απο τοσα versions τα αρχικα '69 & '70 που του εκαναν το ονομα (μαζι με το Soulbender), θα ειναι τα ιδια με του τοτε...
Οι τοσες αλλαγες μεταξυ τους, ειναι επισης ο λογος που ο ιδιος ο Fuller λεει οτι δεν κανει επ' ουδενι modifications σ'αυτα τα πεταλια και εχει πιο αυστηρο warranty, απ'ο,τι στα υπολοιπα.
off topic mode, off
Επι του θεματος, το Fuzz Factory δεν κοστιζει καποια λεφτα επειδη ψηνει και καφε, απλα επειδη εχει τοσες επιλογες που αλλα δεν εχουν.
Επιλογες, οχι features.
Απλα η πλειοψηφεια του ελληνα κιθαριστα περιμενει ενα κουτακι που θα του κανει τα παντα μονο του.
Το Fuzz Factory, προσωπικα, ειναι το αγαπημενο μου και δεν λειπει απο κανενα live που παιζω, η ηχογραφηση, γιατι ειναι απο τα λιγα, νεας "κοπης" που ειναι αρκετα ευαισθητα στο δεξι και καθαριζουν τοσο καλα με το volume ή το tone της κιθαρας και συνεργαζεται τοσο καλα με το wah.
Επισης ειναι ισως το μονο που εχω παιξει ποτε, το οποιο ταιριαζει τοσο καλα με ολες τις κιθαρες μου, σε ολους τους ενισχυτες.
Δλδ, το '70, καλο με strat, καλο με SG, με Les Paul... εεε...
Με Tele... εεε... εεε...
Το '69 καλο μονο με Strat.-
Το Throbak (Stone Bender) καλο με Les Paul, με τις αλλες, ε, οχι τοσο...
To Phoenix Custom, επισης, καλο με Strat & SG, με τις αλλες, οχι τοσο...
Και παει λεγοντας...
Επισης δες για τα Throbak.
Αρκετα ποιοτικα και καλα.
Πουλαει και direct και σε σχετικα καλες τιμες.
Γενικα το fuzz, ειναι το πιο απλο πεταλι, αλλα για να πετυχεις αυτο που θες, το πιο δυσκολο πραγμα.
Μην ξεχνας επισης οτι τα εντελως vintage based fuzz, ειναι θερμοευαισθητα και φωτοευαισθητα (σε περιπτωση που παιζεις συχνα live), καθως τα τρανζιστορ γερμανιου ειναι ευαισθητα στις αλλαγες θερμοκρασιας, λογος για τον οποιο καποιοι βαζουν εσωτερικο (ή εξωτερικο) bias pot.
Σκεψου το ως εξης.
Υπαρχουν ενα σωρο γερμανιου (π.χ.) που εχουν χρησιμοποιηθει και χρησιμοποιουνται, OC44,OC70,OC75,AC128,NKT275,AF137,OC80A,OC47,ASY70 και παει λεγοντας...
Απο την στιγμη που ολα αυτα εχουν διαφορετικα gain stages, εχεις και διαφορετικες επιλογες.
Εχε υπ' όψιν σου πως τα γερμανιου, ειναι τοσο ασταθη, που 2 στα 50, ειναι σε ιδιες τιμες, ωστε να χρησιμοποιηθουν μαζι.
Εχε υπ'οψιν σου επισης, πως ο,τι εχουμε ακουσει απο ηχογραφημενους ηχους, ειναι κατα πλειοψηφεια τροποποιημενο.
Ο ιδιος ο Krammer ελεγε πως ειχαν δωσει στον Mayer το wah και τρια fuzz του Hendrix για να τα τροποποιησει, γιατι δεν επαιζαν οπως ηθελε και τα τρια fuzz ηταν ασχετα μεταξυ τους.
Σαφως και η κατασταση πλεον δεν ειναι ετσι, αλλα ειναι ευκολο, ειδικα με τα fuzz να μπερδευτεις.
Για επιλογη, πιστευω οτι μεσω μηνυματων σε οποιοδηποτε forum, δυσκολα θα βρεις ακρη.
Μονοδρομος ειναι το να βγεις, να παρεις και τα υπολοιπα πεταλια σου (για συνδυασμο μεταξυ τους) και να τεσταρεις, να ακους και να δοκιμαζεις.
Ο,τι και να σου γραψουμε απο δω, δεν προκειται να βρεις ακρη, ισως κατευθυνση, ακρη οχι.