Πρόβλημα στον καβαλάρη ηλεκτροακουστικης κιθαρας

Vasilis1

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Καλησπέρα σας .
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου.
Στην κιθάρα που αγόρασα πρόσφατα άρχισε να ξεκολλάει ο καβαλάρης. Όχι τραγικά αλλά υπάρχει ρωγμή

Βασίλη για να συνεννοούμαστε εννοείς ότι ξεκολλάει η γέφυρα από το καπάκι της κιθάρας? Καβαλάρη λέμε το nut συνήθως

Καλησπέρα Βασίλη, αν θέλεις βάλε μας μια όσο πιο καλή φωτογραφία μπορείς. Από αυτά που γράφεις και εγώ συμπεραίνω ότι εννοείς ότι ξεκολλάει η γέφυρα από το καπάκι.

Η κιθάρα είναι καινούργια ή την πήρες μεταχειρισμένη?

Στα υπόψιν ότι μερικές κιθάρες (όπως οι Taylor πχ) κολλούν την γέφυρα μόνο στο κέντρο, ώστε να μπορεί να βγει πιο εύκολα αν χρειαστεί. Οπότε ένα φύλλο χαρτί είναι φυσιολογικό να μπαίνει από κάτω στις άκρες (όπως μου έδειχνε κάποτε ένας τεχνικός υποστηρίζοντας ότι ήταν πρόβλημα), αν είναι κάτι τέτοιο που συμβαίνει.

Αν έχει αρχίσει όμως να σηκώνεται η γέφυρα, η επισκευή εξαρτάται από το αν ξεκολλάει η αν σηκώνεται και το ξύλο από το καπάκι, τι ξύλα έχει η κιθάρα (solid η laminate), αν αξίζει οικονομικά το κόστος επισκευής κτλ.

Βεβαια αυτό το νέο "κολπο" με το να μην κολάνε την γέφυρα στο 100% της επιφάνειας της και να αφήνουν μια μπορντόυρα γύρω γύρω το κάνουν διάφοροι κατασκευαστές κυρίως γιατί τους γλυτώνει τον κόπο του να αφαιρέσουν το φίνίρισμα μεχρι ακριβώς εκει που τελειώνει το ξύλο της γέφυρας, δίνει περιθώριο να γίνει πολυ πιο γρήγορη/στο περίπου δουλειά...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back