Πρόβλημα μνήμης με το Omnisphere

stratos80

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Συνάδελφοι μουσικοι καλημερα.

Έχω πρόβλημα με την ram στο OMNISPHERE. Έχω 4gb μνημη, windows 7 και επεξεργαστή Core 2 Duo 2,6Ghz και τρέχει μέσω του Nuendo 4.

Χρησιμοποιώ 3 patch οργάνων στο project μου όταν πάω να αλλάξω ένα απο αυτά τότε παρατηρώ οτι το buffer της μνήμης γεμίζει και αν συνεχείσω τοτε το nuendo σταματάει να ανταποκρινεται.

Έχω αναβαθμίσει το OMNISPHERE αλλά τίποτα και τα 4Gb μνήμης απο οτι εψαξα στο internet είναι πολυ καλα.

Κάθε αποψη και βοηθεια δεκτή.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
trolley είπε:
Σε ρωτάει αν έχεις 64μπιτα ή 32μπιτα Windows.
Ναι έχεις δικιο, δε το καταλαβα έτσι, ναι και τα windows είναι 32bit!!!

stratos80 είπε:
Ναι έχεις δικιο, δε το καταλαβα έτσι, ναι και τα windows είναι 32bit!!!
Για εφαρμογές που έχουν εξέχουσες απαιτήσεις σε μνήμη RAM, πρέπει άμεσα να προχωρήσεις στην εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος (και εφαρμογών) στα 64μπιτ.

trolley είπε:
Για εφαρμογές που έχουν εξέχουσες απαιτήσεις σε μνήμη RAM, πρέπει άμεσα να προχωρήσεις στην εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος (και εφαρμογών) στα 64μπιτ.
Ναι σωστή πρόταση για αλλαγή σε 64 bit, πάραυτα δε θα επρεπε να είχα αυτο το προβλημα νομιζώ αφου έχω 4 Gb μνημη!

stratos80 είπε:
Ναι σωστή πρόταση για αλλαγή σε 64 bit, πάραυτα δε θα επρεπε να είχα αυτο το προβλημα νομιζώ αφου έχω 4 Gb μνημη!
Και εγώ το ΝΟΜΙΖΩ, μάλιστα το ΝΟΜΙΖΩ τόσο πολύ που σκεπτόμουν πρόσφατα να αγοράσω το Omnisphere για να το τρέχω σε εφάμιλλο του δικού σου PC.

Όμως... αν ισχύουν αυτά που γράφεις (θεωρώ ότι έχεις νόμιμα τα προγράμματα ΚΑΙ τα Windows), τότε προφανώς νομίζαμε λάθος.

...πέρα από το γεγονός πως αφού έχει Windaz στα 32bit αποκλείεται να είναι διαθέσιμα 4GB στο λειτουργικό, μιας και βλέπουν συνολικά max περίπου 3,5.

bloody_sunday είπε:
...πέρα από το γεγονός πως αφού έχει Windaz στα 32bit αποκλείεται να είναι διαθέσιμα 4GB στο λειτουργικό, μιας και βλέπουν συνολικά (μαζί με κάρτες γραφικών κλπ) max περίπου 3,5.
Σωστά, αλλά εγώ αναφερόμουν στην εξής πεποίθησή μου: ότι το Omnisphere θα είχε ενσωματωμένη τεχνολογία disk streaming που θα υπερέβαινε τις δυσκολίες που σχετίζονται με μη-επαρκή μνήμη, δεδομένης της δημοφιλίας του.

Όπως είπα, έτσι ΝΟΜΙΖΑ, αλλά δυστυχώς δεν αναφέρεται να συμβαίνει.

Απο τη στιγμή που έχεις 32 bit λειτουργικό, κάθε εφαρμογή αξιοποιεί στην ουσία 1.5 περίπου giga. Υπάρχουν κάποιες πατέντες για να αξιοποιεί περισσότερα, 3g switch και έτσι, αλλά δεν είναι και ότι σταθερότερο.

Στη θέση σου θα ξεκινούσα από Win 7 64 ώστε και να αξιοποιήσω όλη τη μνήμη, και να μπορεί και η κάθε εφαρμογή ξεχωριστά να αξιοποιεί περισσότερη. Το καλύτερο φυσικά είναι στη συνέχεια να εγκαταστήσεις και όλα τα προγράμματα σε 64 bit version.

Στην πράξη πάντως, αν θες τη γνώμη μου, δε θα έβαζα αυτό το συνθ- τέρας σε διπύρηνο.

Καλημερα σε ολους, βρηκα ενα video tutorial της spectrasonic το οποιο αναφερει καποιες λειτουργιες του trilian και του omnisphere που μπορουμε να χρησημοποιησουμε και να κατεβασουμε τα επιπεδα της μνημης που χρειαζεται το καθε patch.

http://support.spectrasonics.net/instruments/memory_management.mov

Μανο σε ευχαριστω και παλι, εχεις δικιο ειναι καλυτερα στα 64bit!!!

Παντος αν εχεται καποια αλλη προταση για vst οργανα, κυριως θέλω το μπασο οπου το trilian θεωρω οτι ειναι αξεπεραστο.

Να στε καλα!!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back