- Πόντοι
- 38
To cathode stripping/poisoning είναι αποτέλεσμα του stand by. Θα συμφωνούσα μαζί σου ότι πρόκειται για ένα μύθο που δημιουργήθηκε (από ότι διαβάζω) περισσότερο από τους πρώτους υπολογιστές και από στρατιωτικές εφαρμογές των λυχνιών (καλό είναι να θυμάστε αγαπητοί συμφορουμίτες που τις προσέχετε σαν κρύσταλλα Βοημίας, ότι οι λάμπες χρησιμοποιούταν κατά κόρον σε στρατιωτικές εφαρμογές) κατά τις οποίες οι λυχνίες έμεναν σε standby για εκατοντάδες ώρες.myster_maze είπε:Δεν με προσβάλλεις, μην φοβάσαι.Συζήτηση κάνουμε εδώ και ανταλλάζουμε γνώσεις, γνώμες, απόψεις.
Από ότι ξέρω έχεις δουλέψει και Fender και Marshall με τις ίδιες εμπειρίες! Υπάρχουν όμως κι άλλοι εκεί έξω, χωρίς Stand By, πχ Vox, Dynacord, Orange, κτλ που έχουν περάσει βουνά, λαγκάδια, ποτάμια και οι λυχνίες τους μετά από 40-50 χρόνια έχουν πάθει τα πάντα εκτός από cathode stripping/poisoning κτλ και δουλεύουν ακόμη.
Το sum it up (κατά τη γνώμη μου).
Ανοιγουμε standby - ανοίγουμε ενισχυτή - περιμένουμε κανα λεπτό (max) - κλείνουμε standby.
Δεν χάθηκε ο κόσμος αν κάποιες φορές δεν το κάνετε με standby και ανοίξετε κατευθείαν.
Κάντε το αντίστροφο για το κλείσιμο.
Μπορείτε να το κλείσετε και κατευθείαν και χωρίς το standby switch χωρίς κανένα πρόβλημα.
Στα διαλλείματα κατεβάζετε το volume και αφήνετε τον ενισχυτή όπως είναι.
Just for the record, εγώ στον δικό μου (full λάμπα) δεν έβαλα standby. Μέχρι στιγμής, κανένα πρόβλημα.