DimRach είπε:
εκσηγισε μου λιγο αυτο που λες για τις διάφορες ρυθμισεις στο λουπ του ενισχυτη...με την ιδια λογικη μπορω τοτε με ενα distortion πεταλι να εχω καποιες ρυθμισεις αποθυκευμενες....σωστα??
Δεν μίλησα για ρυθμίσεις στο λουπ του ενισχυτή... μίλησα (βιαστικά είναι αλήθεια) για "πράγματα στο εφέ λουπ", εννοώντας πετάλια ή ρακ εφέ που θέλει για οποιονδήποτε λόγο κάποιος να μπούν εκεί. Οι ρυθμίσεις που είπα αφορούσαν τις ρυθμίσεις του ίδιου του WOBO programmable looper. Αυτό που εννοώ είναι ότι με το συγκεκριμένο προϊόν της WOBO, μπορείς να κάνεις κάτι σαν κι αυτό σε συνδεσμολογία (αναλυτικά όλες οι συνδέσεις μέσω καλωδίων παρακάτω κατά σειρά)...
-Κιθάρα --> WOBO looper input Α
-2 λούπες για εφέ που μπαίνουν πριν το input του ενισχυτή:
WOBO πρώτο loop send --> ένα ή περισσότερα πετάλια --> WOBO πρώτo loop return
WOBO δεύτερο loop send --> ένα ή περισσότερα πετάλια --> WOBO δεύτερo loop return
-WOBO output A --> input ενισχυτή
-WOBO channel switch --> υποδοχή channel switch ενισχυτή (για δυνατότητα αλλαγής καναλιού του ενισχυτή)
-effects send ενισχυτή --> WOBO input B
-2 λούπες για εφέ που μπαίνουν στο effects loop του ενισχυτή:
WOBO τρίτο loop send --> ένα ή περισσότερα εφέ --> WOBO τρίτo loop return
WOBO τέταρτο loop send --> ένα ή περισσότερα εφέ --> WOBO τέταρτo loop return
-WOBO output B --> effects return ενισχυτή
Αυτές είναι οι συνδέσεις (σχεδόν ίδιες με αυτές που βρίσκονται στο πρώτο σχηματάκι εδώ:
http://woboge.com/boxes_proglooper3.html), και υπάρχει ικανότητα αποθήκευσης 6 διαφορετικών presets, σε καθένα από τα οποία μπορείς να ενεργοποιείς όποια από τις 4 λούπες θες, και όποιο από τα κανάλια του ενισχυτή σου θές. Πχ στο preset 1 μπορείς να έχεις ενεργοποιημένο το καθαρό κανάλι του ενισχυτή σου, τη λούπα 2 που έχει κάποιο chorus, και τη λούπα 3 που έχει κάποιο delay, ενώ στο preset 2 μπορείς να έχεις ενεργοποιημένο το βρώμικο κανάλι του ενισχυτή, τη λούπα 1 με κάποιο booster, και τη λούπα 4 με ένα διαφορετικό delay (διαφορετικό μηχάνημα εννοώ, σε αντιστοιχία με όσα λέγαμε πριν), κ.ο.κ... Τέλος αν δεν ενδιαφέρεσαι να χρησιμοποιήσεις εφέ στο λουπ του ενισχυτή, υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσεις και τις 4 διαθέσιμες λούπες πριν το input του ενισχυτή (φαίνεται στο δεύτερο σχηματάκι στο παραπάνω λινκ).
Υ.Γ. Το παραπάνω παράδειγμα αφορά το δικό μου μηχάνημα που έχει 2 λούπες να πηγαίνουν πριν το Input του ενισχυτή, και 2 στο εφέ λουπ του ενισχυτή. Η στάνταρντ έκδοση που φαίνεται στο λινκ που παρέθεσα έχει 1 λούπα πριν τον ενισχυτή, και 3 στο εφέ λουπ (για αυτό και λέω πιο πάνω ότι είναι σχεδόν ίδιες οι ρυθμίσεις που σου περιέγραψα με αυτές του σχήματος), αλλά άμα θές το παραγγέλνεις με τα ίδια λεφτά (αν ισχύει ακόμα από τότε που το πήρα εγώ) διαφορετικά βαλμένες τις λούπες.