Πρόβλημα με παραγγελία κιθάρας Radulovic

Status
Not open for further replies.
εδώ και αρκετούς μήνες έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά εξαιρετικά επιθετικής συμπεριφοράς σκοπιανών (πολιτών αλλά και τελωνιακών και αστυνομικών) προς έλληνες επισκέπτες εκεί

συνεπώς δεν βλέπω κάτι το ρατσιστικό εδώ

δεν έχει να κάνει με τη ράτσα των σκοπιανών, αλλά με τη στάση τους προς τους έλληνες

marathon είπε:
ΚΑΝΕΝΑ custom όργανο, δεν γίνεται εάν δεν δώσεις προκαταβολή...διότι πολύ απλά (ίσως) δεν πουληθεί ποτέ σε κάποιον άλλο.

...εάν βέβαια καταβαίνουμε όλοι, το ίδιο πράγμα με τη λέξη custom.
Πολύ σωστά.

Απλώς εγώ έκανα διαφορετική εξήγηση.

Συμφωνούμε στα βασικά υλικά, συζητάμε πως θα προχωρήσει στα μαγειρέματα / βαψίματα, σε κάθε στάδιο φωτό και στο τέλος κλιπς και βίντεο και μετά πληρωμή με πιστωτική / paypal.

Και σωστά σύμφωνα με την λογική σου δεν μπορείς να το πείς το όργανο 100% custom με την ίδια έννοια που δεν μπορείς να πεις 100% custom μια strat, tele, lp, pb, jb αφού τα σχήματα μπράστου - σώματος είναι κοινά.

Γιατι ρε παιδια? Αφου σκοπιανος ειναι. Που η προσβολη?

Απο κει και περα κε Al το πες και μονος σου. Εχουμε και δω ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ μαστορες. Τι πας και ψαχνεσαι.(οχι οτι δε θα τη πατουσε ο καθ εις μας, αλλα λεμε τωρα.)
Η ρήση "Μ@λ@κ@ς είμαι εγώ που πάω κι ανοίγω δουλειές με Έλληνες" σου φαίνεται νορμάλ ας πούμε;

Ναι, αφού πήγε να βγάλει από τη μύγα ξύγκι με μάστορα που αντε γεια και μετά τη χλαπάτσα είδαμε ότι δεν είναι μαλλιά τα γένεια, "εχουμε κι εδώ γ@μώ τα μαστόρια".

Πριν δεν το ξερε;

BigAlejandro είπε:
κανεις πλακα τωρα ε?

θες δηλαδη να σε πιασει καποιος απο το χερακι και να σου δειξει ποιο σημειο του ''εγω ο μ@λ@κ@ς φταιω που ψωνισα απο σκοπιανο'' ειναι ρατσιστικο?
Με την εννοια που το δινεις ναι οσο και εξισου ρατσιστικο ειναι αν αντι για σκοπιανος μου ελεγε Πχ ELIANIOS HANDCRAFTED GUITARS. Με την εννοια μου ομως οχι φιλε. Δεν εχω τετοιες μυγες.

Σε διαβεβαιωνω ε χαντρεντ περσεντ(ρατσιστικη γραφη της ποσοστιαιας μονοδας) ;) ;D ;D ;D

audiokostas είπε:
Πολύ σωστά.

Απλώς εγώ έκανα διαφορετική εξήγηση.

Συμφωνούμε στα βασικά υλικά, συζητάμε πως θα προχωρήσει στα μαγειρέματα / βαψίματα, σε κάθε στάδιο φωτό και στο τέλος κλιπς και βίντεο και μετά πληρωμή με πιστωτική / paypal.

Και σωστά σύμφωνα με την λογική σου δεν μπορείς να το πείς το όργανο 100% custom με την ίδια έννοια που δεν μπορείς να πεις 100% custom μια strat, tele, lp, pb, jb αφού τα σχήματα μπράστου - σώματος είναι κοινά.

Η ρήση "Μ@λ@κ@ς είμαι εγώ που πάω κι ανοίγω δουλειές με Έλληνες" σου φαίνεται νορμάλ ας πούμε;

Ναι, αφού πήγε να βγάλει από τη μύγα ξύγκι με μάστορα που αντε γεια και μετά τη χλαπάτσα είδαμε ότι δεν είναι μαλλιά τα γένεια, "εχουμε κι εδώ γ@μώ τα μαστόρια".

Πριν δεν το ξερε;
+ ολα για παρτη σου Audio :)

audiokostas είπε:

Έτσι το καταλαβαίνω και έτσι γίνεται όπως ξέρω εγώ...Τώρα μία Strat με καπάκι Wenge και σώμα ένα κομμάτι Walnut και ηλεκτρικό σύστημα Shadow...μπορώ να τη δεχθώ σαν Custom. Μια Start με  2 κομμάτια Alder και 3 μαγνήτες, πάλι όχι...

Πριν δεν το ξερε;
Και εδώ συμφωνούμε απόλυτα

Κάτι τέτοια ακούω και αισθάνομαι δικαιωμένος που προτιμώ Yuri Shishkov.

παρακαλώ προχωρήστε τη συζήτηση παραλείποντας τα προϋπάρχοντα σχόλια εθνικού περιεχομένου. Δεν θα τα συζητησουμε εδω και επ' ουδενί με αφορμή μια παραγγελία ενός μουσικού οργάνου.

marathon είπε:
Προφανώς...αλλά θα σε παρακαλέσω να μην...μα με συγχωρείς...

1) Φτιάχνεται CUSTOM όργανο σε 20-25 μέρες? Ούτε το λούστρο δεν στεγνώνει...

2) Χωρίς προκαταβολή για CUSTOM όργανο?

3) Δεν μπορεί να σκανάρει το λογότυπο και γι αυτό τσαντίζεται και χαλάει το deal?

Δηλ για 3-4 ευρώ κόστος, πετάει τα 850?

Sorry guys, αλλά δεν υπάρχει σοβαρό CUSTOM όργανο χωρίς προκαταβολή (εκτός εάν μιλάμε για Partcaster...Korgious καταλαβαίνεις τη διαφορά?)Μπορεί να μην τη πλήρωσε ο Πατσίνος...αλλά κάποιος τη πλήρωσε

Αλλά βέβαια ποιόν να πρωτοπιστέψεις...
Αν και ασχετος απο καστομιες, εχεις λογικη και πηρα κατι νεο απο σενα σε περιπτωση που προβω σε τετοια ενεργεια.(αν και η απαντηση μου ηταν γενικη λογω της ασχετοσυνης μου)

THNX ROCK N ROLL

Όποιος θέλει πληροφορίες για τον αντιπρόσωπο χαχαχα του στέλνω π.μ....υπόψη ότι κυκλοφορεί ο εν λόγω αντιπρόσωπος αναμεσά μας με το ΝΕΟ ψευδώνυμο che (πρός yameth αυτό)

Υ.Γ πως τα κατάφερες ρε Μανωλάκη να κάνεις 2 και όχι μόνο site(kithara & noiz) να παραμιλάνε με τα καμωματά σου?? :-X

Υ.Γ Μήπως διαβάσατε κύριοι τα details του Radulovic??

KUMANOVO  

MACEDONIΑ.... :-X :-X :-X άντε γτ τα ισοπεδώσαμε όλα τλκ

ELIANIOS είπε:
Αν και ασχετος απο καστομιες, εχεις λογικη
Θεωρώ ότι πρέπει να είναι κοινή λογική...και εάν μη τι άλλο εδώ μέσα, τέτοια θέματα τα έχουμε συζητήσει πολλες φορές. Και εγώ από εδώ τα έμαθα, και κάποια τα επιβεβαίωσα και πρακτικά (πχ λούστρα).

Απλά, θεωρώ ότι μπερδεύουμε τις partcaster με τις custom...Τες πα..

marathon είπε:
Προφανώς...αλλά θα σε παρακαλέσω να μην...μα με συγχωρείς...

1) Φτιάχνεται CUSTOM όργανο σε 20-25 μέρες? Ούτε το λούστρο δεν στεγνώνει...

2) Χωρίς προκαταβολή για CUSTOM όργανο?

3) Δεν μπορεί να σκανάρει το λογότυπο και γι αυτό τσαντίζεται και χαλάει το deal?

Δηλ για 3-4 ευρώ κόστος, πετάει τα 850?

Sorry guys, αλλά δεν υπάρχει σοβαρό CUSTOM όργανο χωρίς προκαταβολή (εκτός εάν μιλάμε για Partcaster...Korgious καταλαβαίνεις τη διαφορά?)Μπορεί να μην τη πλήρωσε ο Πατσίνος...αλλά κάποιος τη πλήρωσε

Αλλά βέβαια ποιόν να πρωτοπιστέψεις...
Sorry, αλλά και το κόστος..... ψιλοφτηνό μου βγαίνει....

Ηλεκτρικά & Hardware πιάνουν ένα 300άρι+

Ξύλα, λούστρα κλπ ???

Partcaster μπορείς να πείς την Tele μου ???

έχω τρίψει και έχω ρίξει τόσα χέρια λούστρο..... σημαδέματα, τρυπήματα, Custom Pickguard κλπ

Δηλ. τι παραπάνω κάνει το Custom Shop της Fender λχ ???

studio54GR είπε:

Ξύλα, λούστρα κλπ ???

Partcaster μπορείς να πείς την Tele μου ???

έχω τρίψει και έχω ρίξει τόσα χέρια λούστρο..... σημαδέματα, τρυπήματα, Custom Pickguard κλπ

Κόβει ξύλα κατά παραγγελία στα custom, αν αυτό είναι απαραίτητο ή επιθυμητό απ'τον πελάτη.

Τα υπόλοιπα είναι modifications.

studio54GR είπε:
Tη φέρνει στα μέτρα σου (όταν είσαι κοντά τους)...Ή σου φτιάχνει μία που υπάρχει μόνο για σένα (με μοναδικά graphics, ηλεκτρικά συστήματα, περίεργους συνδιασμούς hardware...). Οι άλλοι υπόλοιποι, μέσω Internet, απλά πληρώνουν μια Fender ακριβότερα από ότι πρέπει και έχουν ένα χαρτί CustomShop που βοηθάει στη μεταπώληση.

studio54GR είπε:

Ξύλα, λούστρα κλπ ???
Για partcaster, είναι μία χαρά, για custom είναι τζάμπα

Και πάλι sorry...

Αλλά εμείς δεν τις φτιάχνουμε στα μέτρα μας ή δεν μοντιφάρουμε τα παρτς που διαλέγουμε ???

Κι εγώ το ίδιο λέω ότι αν φτιάξεις μια καλή partcaster το κόστος φτάνει τα 800 περίπου, αν δεν διαλέξεις την elite των παρτς φτιάχνεις και με 300 euro....

studio54GR είπε:
Και πάλι sorry...

Αλλά εμείς δεν τις φτιάχνουμε στα μέτρα μας ή δεν μοντιφάρουμε τα παρτς που διαλέγουμε ???

Κι εγώ το ίδιο λέω ότι αν φτιάξεις μια καλή partcaster το κόστος φτάνει τα 800 περίπου, αν δεν διαλέξεις την elite των παρτς φτιάχνεις και με 300 euro....
Δεν διαφωνούμε καθόλου...απλά τις δικές μας, δεν τις υπογράφει ο Shishkov;D ;D

studio54GR είπε:
Και πάλι sorry...

Παίδες συγγνώμη αλλά έχω ξαναματαδιαφωνίσει στο παρελθόν στα περί κοστολόγησης των partcaster που κάνετε.

Μια partcaster, αναλόγως υλικών, βαψίματος, κλπ κλπ, αλλά και υπολογίζοντας την επαγγελματική δουλειά κάποιου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ (δηλ. κάποιου που δίνει ΕΓΓΥΗΣΗ για τη δουλειά του), μπορεί εύκολα να ανέβει πάνω από τα 1000, 1200 ή παραπάνω ευρώ. Δεν είναι αυτό το θέμα.

Αν ο "κατασκευαστής" είναι τίμιος ως προς τα όσα διαφημίζει, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα kateme.

Για παράδειγμα ο Ron Kirn δεν κρύβει από πουθενά ότι παίρνει έτοιμα μπράτσα από την USACG και απλά τα "περιποιείται". Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αγοράζει και σώματα. Ο αγοραστής είναι αυτός που θα κρίνει αν θα παραγγείλει απ'αυτόν ή όχι, γνωρίζοντας όλα τα στοιχεία.

Όσο για τις προκαταβολές, συμφωνώ με Marathon, κανείς δεν ξεκινάει να φτιάξει custom όργανο ("partcaster" ή μη) χωρίς να έχει μια εγγύηση. Μέσω paypal εγγύηση αποκτά και ο αγοραστής.

The Genius Loci είπε:
Παίδες συγγνώμη αλλά έχω ξαναματαδιαφωνίσει στο παρελθόν στα περί κοστολόγησης των partcaster που κάνετε.
Kαι όμως είναι απλή...συνήθως χρησιμοποιώ την (από όλους αποδεκτή) κλίμακα  Rockinger για αρκετά καλά μπράτσα, σώματα. Μετά πάμε στην (από όλους αποδεκτή) κλίμακα Warmoth. Μετά με τον Ιμπέη βγάζεις και το υπόλοιπο κόστος ;) :D

marathon είπε:
Kαι όμως είναι απλή...συνήθως χρησιμοποιώ την (από όλους αποδεκτή) κλίμακα  Rockinger για αρκετά καλά μπράτσα, σώματα. Μετά πάμε στην (από όλους αποδεκτή) κλίμακα Warmoth. Μετά με τον Ιμπέη βγάζεις και το υπόλοιπο κόστος ;) :D
Με τιμές καταναλωτή (και όχι χονδρικής που αγοράζει ας πούμε η Rockinger), θα σου βγει στην ίδια τιμή με την τελευταία, αλλά ΧΩΡΙΣ το κόστος συναρμολόγησης και πιθανού fretwork, κλπ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. Ελπίζω αυτό να γίνεται κατανοητό.  ;)

Όσο για Warmoth, ακόμα και αν ψωνίσεις από το showroom δε νομίζω να πέφτεις εύκολα κάτω από το χιλιάρικο, με μεταφορικά και τελωνεία μέσα.

Η προστιθέμενη αξία του κόστους εργατοώρας ενός υψηλής ποιότητας luthier καθορίζεται από τον μέσο όρο της αγοράς σε συνδυασμό με τα αποκλειστικά επίπεδα δεξιοτήτων που διαθέτει και τα οποία ο καθένας τα αξιολογεί κατά το δοκούν.

Η διαδικασία του RFQ (request for quotation) ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, όταν υπάρχουν συγκεκριμένες, λεπτομερείς και καταγεγραμμένες απαιτήσεις (και ΟΧΙ " θέλω μια καλή μπλε στρατ με δυνατούς μαγνήτες που ναχει action σαύρα") είναι μία διαδικασία που πρσδίδει σοβαρότητα και στη αναζήτησή σας και απέναντι στον Προμηθευτή αλλά και σας βοηθάει στις αποφάσεις σας και στην επίτευξη των στόχων σας.

Αμήν.

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back