Προβλημα με κολληση! Βοήθεια!

kbasilis είπε:
Θα πάρεις λίγο με το γυαλόχαρτο στην αρχή και μετά θα βάλεις από αυτό.

Πρόσεχε μην πέσει πουθενά αλλού γιατί μπορεί να σου κάνει ζημειά,μόλις το δείς ότι καθαρίζει (θα φανεί αυτό)τότε καθάρισέ το καλά και ξαναδοκίμασε με την σολντερήνη κτλ.

Καθάρισέ το καλά γιατί μπορεί να σου κάνει ζημειά ή σε κανένα κολλητήρι ή σε οτιδοίποτε.
Ok! Θα το δοκιμασω αυριο αν δεν βρω καμια αλλη (ασφαλεστερη) λυση! Ευχαριστω

marioG542 είπε:
Ok! Θα το δοκιμασω αυριο αν δεν βρω καμια αλλη (ασφαλεστερη) λυση! Ευχαριστω
Εγώ σου είπα πως θα πάμε σε βαρβάτα μέτρα  ;D

kbasilis είπε:
Εγώ σου είπα πως θα πάμε σε βαρβάτα μέτρα  ;D
;D  ;D  ;D

Θα το τριψω αυριο και λιγο με το dremel να αγριεψει κι'αλλο και αν δεν πετυχει θα του πω εγω...

marioG542 είπε:
;D  ;D  ;D

Θα το τριψω αυριο και λιγο με το dremel να αγριεψει κι'αλλο και αν δεν πετυχει θα του πω εγω...
Άμα δεν λέει και πάλι θα φέρω το φλόγιστρο και θα του αλλάξω τα φώτα  ;D ;D ;D ;D

Ή αυτό ή εμείς  ;D ;D ;D ;D

kbasilis είπε:
Άμα δεν λέει και πάλι θα φέρω το φλόγιστρο και θα του αλλάξω τα φώτα  ;D ;D ;D ;D

Ή αυτό ή εμείς  ;D ;D ;D ;D
Χαχαχα!!! Θα εχω ετοιμο και το κομπρεσερ μηπως χρειαστει!!!  ;D

marioG542 είπε:
Χαχαχα!!! Θα εχω ετοιμο και το κομπρεσερ μηπως χρειαστει!!!  ;D
Έτσι σε θέλω τώρα μπαίνεις στο νόημα  ;D ;D ;D

Θα χρειαστεί να φύγω δοκίμασε ότι νομίζεις και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.

Για την αλοιφή να θυμάσε μεγάλη προσοχή όπου ακουμπάει θερίζει.

kbasilis είπε:
Έτσι σε θέλω τώρα μπαίνεις στο νόημα  ;D ;D ;D

Θα χρειαστεί να φύγω δοκίμασε ότι νομίζεις και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.

Για την αλοιφή να θυμάσε μεγάλη προσοχή όπου ακουμπάει θερίζει.
Ok! Ευχαριστω πολυ

ειχα το ιδιο προβλημα καποια στιγμη. φιλος μου ειχε πει να χαραξω λιγο την επιφανεια με ενα κατσαβιδι. η κολληση επιασε μετα. αν θες δοκιμασε το, η ευθυνη δικια σου ομως!... ;)

taras είπε:
ειχα το ιδιο προβλημα καποια στιγμη. φιλος μου ειχε πει να χαραξω λιγο την επιφανεια με ενα κατσαβιδι. η κολληση επιασε μετα. αν θες δοκιμασε το, η ευθυνη δικια σου ομως!... ;)
Η πρωτη κινηση μου ηταν αυτη αλλα τζιφος!

Το παλεψα κι'αλλο και τα παρατησα! Δεν πιανει με τιποτα!  >:(. Δεν ξερω τι να πω! Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο κανενα περιεργο υλικο και να μην πιανει η κοληση; Δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω!

Που εχεις μπλεξει ρε παιδι μου??? 

Τι να σου πω αν τα εχεις δοκιμασει ολα στην τελικη κανε με  το dremel μια μικρη τρυπα στην πλακα σε μια γωνια περνα το καλωδιο ριξε και καλαι ......

Θελει πολυ ζεσταμα φιλε μου..πολυ ομως...ακουμπα το κολλητήρι  ετσι ωστε να κανει επαφη το μεγαλυτερο μερος της μυτης του στο μεταλλο...ζεστανε τοσο ετσι ωστε οταν θα βαλεις κόλληση  στην μυτη να την δεις να πηγαινει στο claw σιγα σιγα...κατοπιν χωρις να σηκωσεις το κολλητήρι  ακουμπα και το καλώδιο  σου πανω στην κολληση αφου πριν εχεις λιωσει καλαι στο καλωδιο εννωειται, λιγη σολντερινη θα βοηθήσει . Τα παραπανω ισχυουν με την προϋπόθεση  το κολλητηρι σου να ειναι αρκετα watt,  εγω με 40watt κολλητηρι και καλο κολλητηρι οχι μαπεξ ζεσταινα κανα 10λεπτο χωρις να σηκωσω την μυτη. Καλω θα ηταν τα ελατηρια να τα βγαλει μεχρι να το κανεις, η αποτομες εναλαγες θερμοκρασιας εππιρεαζουν την σκληροτητα τους και μπορει να σπασουν εαν ζοριστουν αργοτερα.

4 σελίδες για αυτό???   ;D

τύλιξε κάνα καλωδιάκι γύρω από καμιά βίδα να κάνεις την δουλειά σου....

γείωση είναι όχι σήμα   :o

marioG542 είπε:
Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο κανενα περιεργο υλικο και να μην πιανει η κοληση;
το πρώτο που σκέφτηκα...   :P    αλουμίνιο?

σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας θες το καλώδιο εκεί να είναι πολύ λεπτό ώστε να λιώσει  

εφόσον δεν έχεις λάβει κάποιο άλλο μέτρο.

Ενα σημαντικο λαθος που εκανα, τις πρωτες φορες που κολλησα με καλαι, ηταν οτι φυσουσα ασυναισθητα για να κρυωσει η κολληση και το μονο που καταφερα ηταν να μην πιανει με τιποτα! Προσεξε το κι αυτο! Good luck!

Insectius είπε:
4 σελίδες για αυτό???  ;D

τύλιξε κάνα καλωδιάκι γύρω από καμιά βίδα να κάνεις την δουλειά σου....

γείωση είναι όχι σήμα  :o

το πρώτο που σκέφτηκα...  :P    αλουμίνιο?

σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας θες το καλώδιο εκεί να είναι πολύ λεπτό ώστε να λιώσει 

εφόσον δεν έχεις λάβει κάποιο άλλο μέτρο.
Φίλε Insectius προσωπικά την γείωση την θεωρώ πολύ σημαντική όσο περίπου και το σήμα.

Τώρα που είπες για αλουμίνιο είχα κολλήσει κάτι μονόκλωνα καλώδια πάνω σε κουτάκι του nescafe από την μέσα μεριά εννοείται.

Αλλά για να κολλήσει το ζέστανα πολύ ώρα και το καλάι ήταν για πέταμα αλλά πάλι έπιασε.

Το μυστικό ήταν το καλό ζέσταμα,ακόμα και αν ζηματούσε άμα δεν έπιανε το καλάι δεν τραβούσα το κολητήρι από πάνω.

μπορείς αν θες οπωσδήποτε κόλληση εκεί, να κάνεις μια μικρή τρύπα και να βάλεις μια πολύ μικρή και κοντή βίδα με το παξιμάδι της και αν δεν πιάνει αυτή κόλληση βιδώνεις κάτι που θα πιάνει.(αρκεί να μην επηρεάζεις μηχανικά με την τροποποίηση το spring claw)  θα μπορούσες να το κάνεις και

χωρίς τρύπημα αλλά δεν έχεις πολύ χώρο λόγο των 5 ελατηρίων  .

kbill σημαντική η γείωση  8)  αλλά  δεν χρειάζεται να υπάρχει η "ποιότητα" καλωδίωσης που απαιτείται για το σήμα.  Η γείωση είναι σημαντικό να υπάρχει γύρω από οτιδήποτε έχει σήμα έστω και στην μορφή πολύ λεπτού αλουμινόχαρτου με εξαίρεση την πάνω όψη των μαγνητών που μπορεί να επηρεάσει πολύ τον ήχο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back