Προβλημα με jimmy page wiring!!!

Αντωνης Λαλαουνης

noe13

Slow must go on!
Πόντοι
198
Εμπλεξα με αυτο το wiring για χαρη ενος φιλου και μαλλον θα βλεπω εφιαλτες για ολη μου τη ζωη!!!Το κιτ παραγγελθηκε απο την axetec.co.uk και για την υλοποιηση του χρησιμοποιω το σχεδιαγραμμμα της εταιρειας που θα δειτε παρακατω.Το προβλημα ειναι οτι αφου εκανα τις βασικες κολλησεις,εφτασα στο σημειο να κολλησω τις γειωσεις.Το διαγραμμα λεει οτι πρεπει ολα τα καλωδια των γειωσεων να κολληθουν μεταξυ τους.Το προβλημα ειναι οτι μαζι με τις γειωσεις των μαγνητων και της γειωσης της κιθαρας με τη γεφυρα μαζευονται 10 καλωδια.Πως θα κολληθουν αυτα μεταξυ τους και αφου τα ενωσω,δε πρεπει να κολληθουν μετα καπου,σε καποιο ποτ πχ?

Σορρυ αν οι ερωτησεις φαινονται σε καποιους χαζες...!

kit_lpkit02_mr_page_04_watermarked_-_Αντίγραφο.gif

Αν δεν μπορείς να τα κολλήσεις όλα μαζί, χώρισε τα στα δύο ή και στα τρία και κόλλησε τα σε ένα ποτενσιόμετρο δίπλα δίπλα. Και σε ξεχωριστά ποτενσιόμετρα να τα κολλήσεις δεν πειράζει, αρκεί όλα τα ποτ να γειώνονται καλά μεταξύ τους, κάτι το οποίο πρέπει ούτως ή άλλως να συμβαίνει.

Εγώ βάζω ένα κομμάτι από vero Πλακέτα για πολλές κοινές κολήσεις.

Δες και αυτό

http://www.noiz.gr/index.php?action=dlattach;topic=195224.0;attach=38171;image

ο φίλος εδώ τα έχει βάλει σε μία ροδέλα(είναι πίσω από το μεσαίο τρανζίστορ)

Αυτή η ροδέλα μπορεί να βρεθεί από ηλεκτρολογηκό εξάρτημα(από την μια μπαίνει το καλώδιο και πρεσάρεται και από την άλλη είναι η ροδέλα ώστε να μπαίνει βίδα)

ή ακόμα και σε κάποιο συνεργείο αν πας έχουν χάλκινες ροδέλες για στεγανωποίηση που χρησιμοποιούν την καθαρίζεις λίγο με γυαλόχαρτο τυλίγεις τα καλώδια με την ησυχία σου κι στην συνέχεια τα κολλάς.

kbasilis είπε:
Εγώ βάζω ένα κομμάτι από vero Πλακέτα για πολλές κοινές κολήσεις.

Δες και αυτό

http://www.noiz.gr/index.php?action=dlattach;topic=195224.0;attach=38171;image

ο φίλος εδώ τα έχει βάλει σε μία ροδέλα(είναι πίσω από το μεσαίο τρανζίστορ)

Αυτή η ροδέλα μπορεί να βρεθεί από ηλεκτρολογηκό εξάρτημα(από την μια μπαίνει το καλώδιο και πρεσάρεται και από την άλλη είναι η ροδέλα ώστε να μπαίνει βίδα)

ή ακόμα και σε κάποιο συνεργείο αν πας έχουν χάλκινες ροδέλες για στεγανωποίηση που χρησιμοποιούν την καθαρίζεις λίγο με γυαλόχαρτο τυλίγεις τα καλώδια με την ησυχία σου κι στην συνέχεια τα κολλάς.
υπαρχει καποια ονομασια-τροπος να το ζητησω?Θα χωρεσουν εκει και τα 10 καλωδια?Αν υποθεσουμε οτι καταφερνω και τα ενωνω,που θα τα κολλησω μετα?Τα συγκεκριμενα ποτς που εχω χρησιμοποιησει εχουν πολυ μικρη επιφανεια!!!

Γιατί να βάλεις ροδέλες και τέτοια πράματα μέσα στην κιθάρα?! Αν δεν μπορείς να τα πιάσεις όλα μαζί, πιάσε όσα μπορείς και όπως σε βολεύουν και κόλλησε τα σε διαφορετικά ποτ.

Στην τελική δεν έχεις και πολλές γειώσεις. Κατ'αρχάς τα ποτ γειώνονται καλά μεταξύ τους? Γιατί έτσι γλιτώνεις τουλάχιστον τις μισές γειώσεις.

myster_maze είπε:
Γιατί να βάλεις ροδέλες και τέτοια πράματα μέσα στην κιθάρα?! Αν δεν μπορείς να τα πιάσεις όλα μαζί, πιάσε όσα μπορείς και όπως σε βολεύουν και κόλλησε τα σε διαφορετικά ποτ.

Στην τελική δεν έχεις και πολλές γειώσεις. Κατ'αρχάς τα ποτ γειώνονται καλά μεταξύ τους? Γιατί έτσι γλιτώνεις τουλάχιστον τις μισές γειώσεις.
επειδη τα ηλεκτρικα τα φτιαχνω 'παπαγαλια' ειναι ακριβως οπως το δειχνει το σχημα.Δεν εχω περαιτερω γνωσεις για να κρινω.Αρα λοιπον μου λες να μοιρασω τα καλωδια σε 3αδες πχ οπως θελω και να τα βαλω σε οποια ποτ θελω?

noe13 είπε:
υπαρχει καποια ονομασια-τροπος να το ζητησω?Θα χωρεσουν εκει και τα 10 καλωδια?Αν υποθεσουμε οτι καταφερνω και τα ενωνω,που θα τα κολλησω μετα?Τα συγκεκριμενα ποτς που εχω χρησιμοποιησει εχουν πολυ μικρη επιφανεια!!!
Τσάμπα θα στο έδεινα αν μου το ζητούσες.

Μια απλή ροδέλα έχει σε διάφορα μεγέθη,αρκεί να μην είναι η μαύρη να είναι νίκελ δηλαδή και να είναι αγώγημη αν βάλεις το μπιπερ του πολυμέτρου θα φανεί,αν και όλες αυτές είναι αγώγημες.

Αν θες από χαλκό σε συνεργείο για νταλίκες έχει,πας λες μια χάλκινη ροδέλα βλέπεις τι μέγεθος θες και καθάρισες.

Αν θες τα βάζεις όλα εκεί επάνω και μετά με ένα καλώδιο τα πας για γείωση ή πρώτα στο volume pot και από εκεί γείωση να είναι γειωμένο και το volume.

Τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ απλά, αλλά θέλω να μου πεις πρώτα από όλα αν τα ποτενσιόμετρα γειώνονται καλά μεταξύ τους.

Μια γνώμη που ακούω από πολλούς είναι πως οι γειώσεις πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν κοινό σημείο.

Αν δεις σε σχήματα το tone και οι υπόλοιπες γειώσεις καταλίγουν στο volume pot και από εκεί στη γείωση μέσο του jack.

Έτσι είναι γειωμένα όλα τα pot και όλα τα υπόλοιπα.

kbasilis είπε:
Αν θες τα βάζεις όλα εκεί επάνω και μετά με ένα καλώδιο τα πας για γείωση ή πρώτα στο volume pot και από εκεί γείωση να είναι γειωμένο και το volume.
Για αυτό που σου γράφω στην παράθεση ξέχνα το θα το κάνουμε πιό εύκολο

Δες ένα σχηματάκι

http://s1175.photobucket.com/albums/r621/kbasilis/?action=view&current=111-1.jpg

Οι γραμμές στο σχήμα είναι οι γειώσεις pots γέφυρας κτλ.

Αντί για το volume pot ως κοινό σημείο γιατί μας δυσκολεύει στην κόλληση εμείς το πάμε στην ροδέλα και μετά στην γείωση μέσο του jack πάντα.

myster_maze είπε:
Τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ απλά, αλλά θέλω να μου πεις πρώτα από όλα αν τα ποτενσιόμετρα γειώνονται καλά μεταξύ τους.
Επειδη ακομα δεν εχω παρει πολυμετρο,δε μπορω να σου απαντησω σε αυτο...θα φανει μονο στη πραξη...Δεν ξερω μονο αν μπορεις να το καταλαβεις κοιτωντας το διαγραμμα!

Ή αντί για να ψάχνεις ροδέλες κτλ ξεγύμνωσε λίγο καλώδιο μιας και είναι από χαλκό στρίψτο και κάνε αυτσχέδια ροδέλα ή άστο ίσιο όπως σε βολεύει

kbasilis είπε:
Μια γνώμη που ακούω από πολλούς είναι πως οι γειώσεις πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν κοινό σημείο.

Αν δεις σε σχήματα το tone και οι υπόλοιπες γειώσεις καταλίγουν στο volume pot και από εκεί στη γείωση μέσο του jack.

Έτσι είναι γειωμένα όλα τα pot και όλα τα υπόλοιπα.

Για αυτό που σου γράφω στην παράθεση ξέχνα το θα το κάνουμε πιό εύκολο

Δες ένα σχηματάκι

http://s1175.photobucket.com/albums/r621/kbasilis/?action=view&current=111-1.jpg

Οι γραμμές στο σχήμα είναι οι γειώσεις pots γέφυρας κτλ.

Αντί για το volume pot ως κοινό σημείο γιατί μας δυσκολεύει στην κόλληση εμείς το πάμε στην ροδέλα και μετά στην γείωση μέσο του jack πάντα.
Δηλαδη να ενωσω τα 9 καλωδια με τη ροδελα και μετα τη ροδελα με το ground του ποτ ετσι?Γινεται να κολλησω κ τα 10 και μετα να τα κολλησω στο shielding του cavity?

noe13 είπε:
Δηλαδη να ενωσω τα 9 καλωδια με τη ροδελα και μετα τη ροδελα με το ground του ποτ ετσι?Γινεται να κολλησω κ τα 10 και μετα να τα κολλησω στο shielding του cavity?
Όλες τις γειώσεις στην ροδέλα ή ότι πατέντα σε βολέψει(αρκεί να είναι αγώγημη,από καλώδιο που σου είπα πριν) και από εκεί με ένα καλώδιο στο jack (στη γείωση δηλαδή) και είσαι ΟΚ από θέμα γειώσεων.

Το πολύμετρο δεν σου λέει τίποτα για το αν είναι καλά γειωμένα τα ποτ ή όχι.

Κατ'αρχάς έχεις μεταλλικό plate κάτω από τα ποτ ή τα έχεις ενώσει με καλώδιο μεταξύ τους? Τι κιθάρα είναι?

Δες εδώ μια Les Paul με μεταλλικό plate,

lp_control_sm.jpg

και εδώ μια χωρίς plate,

normal_DSCN0265.JPG

Η κιθαρα ειναι μια Michael Kelly custom...οχι δεν εχει metal plate απο κατω,ειναι βιδωμενα στο ξυλο.Ναι τα ποτ ειναι ενωμενα με καλωδια...αλλα οταν το ειχα ξαναφτιαξει λιγο πιο προχειρα,ειχα θορυβο απο τα ποτς...χρατς χρουτς κ τετοια!

Τα χρατς-χρουτς είναι από βρώμικα ποτς και όχι από γείωση, εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο.

Οκ, ελπίζω οι κολλήσεις σου να είναι καλές! Στη θέση σου θα γείωνα το κάθε ποδαράκι ποτενσιόμετρου που θέλει γη στο ίδιο το ποτ, δες τις 2 προηγούμενες φωτό, όπως και το κάθε ποδαράκι από τα push-pull. Αυτόματα καθάρισες από 4 γειώσεις. Την γείωση από κάθε μαγνήτη, μαζί και τις δύο, στο κέλυφος ενός volume ποτ καθώς και την γείωση από το output jack. Όχι όμως στο κέλυφος του διακόπτη, να προτιμήσεις το κέλυφος του ποτ, γύρω από το κάθε ποτ έχεις πολλά σημεία. Αν δεν κάνω λάθος σου έχει μείνει η γείωση του διακόπτη και της γέφυρας, πιασ'τες μαζί και διάλεξε όποιο ποτ θέλεις.  ;)  

Αν οι κολλήσεις σου είναι καλές, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τον παραπάνω τρόπο. Αρκεί να έχεις ένα σοβαρό κολλητήρι και να μην κάνεις ψυχρές. Προσοχή τα ποτς αν παραζεσταθούν, καταστρέφονται.

Ότι λέει ο myster_maze κάνε.

kbasilis είπε:

Για γειώσεις που να καταλήγουν σε ένα κοινό σημείο και τέτοια να ανησυχείς σε συχνότητα πάνω απο GHz.

Παιδες ευχαριστω πολυ...θα προσπαθησω οσο προσεκτικοτερα γινεται και αν δε πετυχει θα το κανω ακουστικο το οργανο!!! ;D

Τελικα με τη βοηθεια των παιδιων και ιδιαιτερα του Βασιλη ολα δουλεψαν κανονικα.Το τελικο προβλημα που ειχα,ειναι οτι εβαλα χοντρα καλωδια απο το διακοπτη στα ποτς (λογω οτι η κιθαρα ειναι les Paul και επειδη τα καλωδια περνανε μεσα απο τη κιθαρα,ειπα να βαλω κατι να αντεχει),το οποιο ομως μου γυρισε μπουμερανγκ γτ δε μπορουσα να στριμωξω τα καλωδια εκει μεσα!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back