Επίσης εξαρτάται απο τον χώρο και τα ηχεία...ας πούμε τα ηχεία σου μπορει να χρωματίζουν λίγο τον ήχο και η ακουστική σου να μην είναι η καλύτερη.Αν πας σε ένα στούντιο που έχει αρκετα καλη απορροφηση και τα μονιτορ του ειναι οσο πιο φλατ γινεται,τοτε το αποτελεσμα που θα ακους θα ειναι και αυτο οσο πιο φλατ γινεται και γι αυτο το λογο ισως σου κακοφαινεται επειδη ισως να εχεις συνηθησει σε χρωματισμενο (αρα και για τα πιανο πιο ωραιο) ηχο.Και στα live δεν ειναι οτι εχουν μονιτοραρες που βγαζουν τον ηχο τελειο,απλα επειδη η ακουστικη ειναι χαλια (σε οσα μαγαζια εχω δει εγω τουλαχιστον που κανουν live) και τα ηχεια οχι και ο,τι καλυτερο, λογω ανακλασης του ηχου απο ολες τις παντες αναιρουνται αρκετες συχνοτητες.Αυτο εχω παρατηρησει εγω τουλαχιστον.Μου εχει τυχει καθε φορα που επαιζα μια συγκεκριμενη νοτα σε μια συγκεκριμενη οκταβα να μου κουδουνιζε το κεφαλι λες και ερχοταν και μου τσιριζε με ολη της τη δυναμη η Μαρια Καλας στο αυτι μου(1 μετρο πιο διπλα δεν γινοταν αυτο).Αυτο κατα πασα πιθανοτητα ειναι η κοιλια που λενε και στη φυσικη ενος στασιμου κυματος,και στην προκειμενη περιπτωση ηχητικου.Με αντιστοιχο τροπο υπαρχει και η αναιρεση καποιων συχνοτητων λογω του ιδιου φαινομενου(δεσμοι).
Άλλο παραδειγμα ειναι και το δικο μου,εχω συνηθησει τα πιανο μου σε κατι hi-fi ηχεια και ακουστικα,πολυ ωραιος ηχος.Μολις βαζω να παιξω σε κατι yamaha hs-80 παρολο που ηξερα οτι ειναι καλα ηχεια ο ηχος του πιανο δεν μου αρεσε καθολου.Τελικα ηταν γιατι τα συγκεκριμενα ηχεια ειναι λιγο flat τουλαχιστον σε σχεση με τα hi-fi μου τερμα φλατ.Και αυτο το επαληθευσα και λιγο καιρο αργοτερα και με κατι flat ακουστικα,τα οποια μου εδιναν το ιδιο αποτελεσμα με τα yamaha και τα hifi ηχεια το ιδιο με τα hi fi ακουστικα μου(sennheiser hd477).
Δυσκολο πραμα να κανεις το flat να ακουστει ωραιο....