Πρόβλημα με Digitech Digidelay

jeremy

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα παιδιά, πριν καμιά βδομάδα αγόρασα το delay της Digitech το οποίο μου βγάζει ένα πρόβλημα. Αρχικά να διευκρινίσω οτι το πετάλι το τροφοδοτώ με μπαταρία γιατί δεν έχω τροφοδοτικό.

Εκεί που παίζω, λοιπόν, μετά από κανένα 15'-20' το πετάλι κάνει έναν ήχο σαν αυτόν που κάνει ένας ενισχυτής όταν κλείνει (πιο χαμηλό) και σταματάει να παίζει. Να διευκρινίσω οτι η led του παραμένει αναμένη και δεν σβήνει οταν το πατάω. Γενικότερα, το πετάλι σταματάει να επικοινωνεί και για να ξαναπαίξει πρέπει να του αποσυνδέσω τα καλώδια, να περάσει λίγη ώρα και μέτα να το ξαναβάλω να παίξει (ώσπου να επαναληφθεί η ίδια ιστορία.

Αν το πρόβλημα δεν είναι η μπαταρία, έχει κανείς ιδέα τι αλλο παίζει? Μήπως είναι ελλατωματικό το συγκεκριμένο πετάλι?

Έχω την εντύπωση οτι πρόκειται για την μπαταρία...

Δοκίμασες τη στιγμή που το κάνει να του αλλάξεις τη μπαταρία και να βάλεις καινούρια;

Το ότι το led δεν σβήνει, είναι ίσως επειδή η μπαταρία που απομένει αρκεί για να το κρατά αναμμένο, όμως δεν είναι αρκετή για να παίξει κιόλας το πετάλι.

Κάνε το τέστ με μπαταρίες - δανείσου και ένα τροφοδοτικό και δες...

Γενικότερα έχω την εντύπωση πως λόγω του οτι τα delay είναι ενεργοβόρα πετάλια, δεν ενδείκνυται να τα λειτουργείς με μπαταρία καθώς δε την παλεύουν παρα μόνο για λίγο.

Εύχομαι να βοήθησα.

Και όλα τα παραπάνω να μην είναι κουταμάρες, μια και είναι απλά υποθέσεις!!!

Καλά αυτό για την μπαταρία και το πόσο γρηγορα την καταναλώνει, ισχύει απόλυτα. Ούτως ή άλλως το γράφει και στο manual οτι η διάρκεια ζωής της είναι περίπου 4 ώρες (ενώ στα υπόλοιπα αναλογικά πετάλια μου η μπαταρία διαρκεί 4 αιώνες). Η αγορά του τροφοδοτικού είναι στα άμεσα σχεδια μου, εξάλλου.

Απλά θέλω να διαπιστώσω αν υπάρχει κάτι ελλατωματικό στο πετάλι μου.

Θα σου απαντησω και εγω με σιγουρια  ;)Επειδη ημουν κατοχος του καταπληκτικου πεταλιου.Ειναι το πιο ενεργοβορο πεταλι που υπαρχει η μπαταρια του δεν κραταει και πολυ η μονη λυση ειναι ενα τροφοδοτικο ΚΑλο πανω απο 500 ma αφου αν θυμαμαι καλα το digidelay ειναι 110 ma.

Το αγόρασες καινούργιο? Λογικά θα έχει εγγύηση....

Πολύ πιθανό πάντως να είναι μπαταρία. Βάλε μια καινούργια ΚΑΛΗ μπαταρία και όχι αυτές του ενός ευρώ ;D και βλέπεις....

Δεν έχεις και κανένα τροφοδοτικό ή κανένας φίλος να το δοκιμάσεις?

Το αγόρασες καινούργιο? Λογικά θα έχει εγγύηση....
Πολύ πιθανό πάντως να είναι μπαταρία. Βάλε μια καινούργια ΚΑΛΗ μπαταρία και όχι αυτές του ενός ευρώ Grin και βλέπεις....

Δεν έχεις και κανένα τροφοδοτικό ή κανένας φίλος να το δοκιμάσεις?
Καινούριο είναι απ'το dv247 οπότε θα πρέπει μπλέξω με επιστροφές αν τελικά υπάρχει πρόβλημα. Η μπαταρία είναι καλή. Αν υπάρχει πάντως κάποιος από Ξανθη με τροφοδοτικό να μου κάνει την εξυπηρέτηση θα ήμουν ευγνώμων!

Κανονικά θα έπρεπε να ΜΗΝ το κάνει με την μπαταρία, ΑΝ είναι ΚΑΛΗ! Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μια άλλη για να το σιγουρέψεις και αν κάνει τα ίδια να το επιστρέψεις.

Έχω την εντύπωση ότι συμφορουμίτης που επέστρεψε κάτι στο dv247 δεν πλήρωσε ούτε ταχυδρομικά... δεν είμαι όμως σίγουρος...

Βασικα επεστρεψε το. Οταν εχει προβλημα η μπαταρια απλα δεν αναβει. Αν δε σβηνει μπορει να εχει προβλημα απο footswitch εως κατι να βραχυκυκλωνει.

Και επειδη τα ντιλεγια ειναι τα ποιο περιεργα εφφε Μη μπεις στο κοπο καν να το ψαξεις ;D

ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΤΟ ΚΟΛΛΑΣ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ

Ασε ρε παιδια δε καηκα εγω με το καρμπονακι της mxr?(και αλλοι 2 εδω μεσα)

Α ΡΕ ΚG GREEK ΘΑ ΣΕ ΦΑΩ ΡΕ ΚΑΝΤΕΜΗ!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

το έχω δει το digidelay να κάνει τέτοια κόλπα. Τις τρώει τις μπαταρίες για πρωινό. Συμπαίκτης μπασίστας άλλαζε 2 "super duper nitro turbo" μπαταρίες το 3ωρο.

Μα καλά αυτό δεν είναι delay είναι accelerate :o άκου μπαταρία κάθε τρίωρο :o Τι διάολο έχει και θερμοσίφωνο πάνω;;

ELIANIOS είπε:
Βασικα επεστρεψε το
Οκ, ας χαλαρώσουμε τώρα.

Ο άνθρωπος πόσταρε μια απορία του, δίχως κάν να μπεί στον κόπο να αλλάξει μια μπαταρία. Αυτό απο μόνο του είναι βιαστικό και παράλογο, οπότε μην παραλογιζόμαστε κι οι υπόλοιποι....

Αγαπητέ Jeremy (απο την όμορφη Ξάνθη  ;) ) κάνε τον (πολύ απλό) κόπο να βάλεις μια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ μπαταρία στο digidelay σου και σε παρακαλώ γράψε μας τις διαπιστώσεις σου.

Μην ξεχνάς πως το digidelay είναι μια ΨΗΦΙΑΚΗ συσκευή η οποία χρειάζεται 9 βολτς για να λειτουργήσει σωστά. Αν η μπαταρία που τώρα το τροφοδοτεί είναι πχ στα 8.5 βολτ, τότε λογικότατα θα έχεις θέμα.

Ούτε επιστροφές, ούτε πανικός, ούτε ταλαιπωρία.

menelaos είπε:
Μα καλά αυτό δεν είναι delay είναι accelerate :o άκου μπαταρία κάθε τρίωρο :o Τι διάολο έχει και θερμοσίφωνο πάνω;;
2 μπαταρίες. Μία για να αρχίσουμε, και μία για να τελειώσουμε.

Και ιδιαίτερα ευχάριστο στην μέση ενός κομματιού... Ειδικά σε κανα σόλο, "πάω να μαζέψω χόρτα καλύτερα...". Αλλά τι να κάνεις, αυτές είναι οι χαρές του ηλεκτρισμού...  :D (αυτό και τα χαλασμένα καλώδια... :D)

Το προβλημα με την τροφοδοσία λύθηκε, με το τροφοδοτικό όλα οκ, απλά δεν ήξερα εξ αρχής οτι τρώει την μπαταρία ΤΟΣΟ γρήγορα και γι αυτο θεώρησα οτι υπαρχει καποιο αλλο προβλημα.

Μου προέκυψε όμως κάτι καινούριο: στα modes 1,2,3 και 4 έστω οτι μετράω με το tap tempo 4 τεταρτα σε μια οποιαδήποτε ταχύτητα. Ας πούμε οτι χτυπάω μια νότα στο πρώτο τέταρτο του μέτρου και φυσικά περιμένω να ακούσω τη δεύτερη απο το delay στο δεύτερο τέταρτο του μέτρου κοκ. Το πολύπαθό μου delay, όμως, παίζει την πρώτη επαναλαμβανόμενη νότα στην άρση του πρώτου τετάρτου και φυσικά τις υπόλοιπες νότες στις άρσεις του δευτέρου του τρίτου και του τετάρτου τετάρτου αντίστοιχα.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός...το πρόβλημα πάντως δεν το έκανε μόλις το πήρα και το τροφοδοτούσα με μπαταρία. Τώρα το κάνει και με μπαταρία και με τροφοδοτικό. Εχει κανείς καμιά ιδέα?

Υ.Γ. Ξεχασα να πώ οτι στα modes 5 και 6 όλα λειτουργούν φυσιολογικά.

Βασικά μόλις το συνέδεσα στο out1 (mono) λύθηκε το πρόβλημα.  :)

Οπότε μου μένει μόνο η απορία: γιατι αυτό που παρέθεσα παραπάνω συμβαίνει όταν συνδέω το πετάλι μου μέσω της Out 2?

γιατι προφανως φιλε μου το output 2 ειναι για stereo οπου η μια επαναληψη ειναι για τον χρονο που την χτυπας ( και δεν ακουγεται στον ενισχυτη σου) και η αλλη που ακουγεται ειναι η αρση. ουσιαστικα αν ειχες stereo ( 2 ενισχυτες πχ) θα ακουγοταν ερωτηση-απαντηση το delay στους 2 ενισχυτες. και εσυ ακους μονο την απαντηση( αρση)

Ναι μολις το διαπιστωσα και μονος μου...θα πρεπει να ψαχνω λιιγο παραπανω πριν ποσταρω μου φαινεται!

Ευχαριστώ αγγελε μπλουζ!

να κανω μια ερωτηση λιγο ακυρη? (ειπα να μην ανοιγω νεο θεμα)

το digidelay θα σηκωνε μοντα για να παιρνει expression pedal ? και αν ναι ποσο θα κοστολογουνταν αυτο χονδρικα?

ευχαριστω πολυ

ευχαριστω :)

Κανεις που ασχολειται ερασιτεχνικα-επαγγελματικα εχει δοκιμασει ποτε κατι τετοιο κτλ?

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back