Κοίτα να δεις, έχω κι εγώ ένα Big Muff αλλά είναι πολύ ήσυχο. Το πώς θα στο πω πιο κάτω. Μόνο τα λαμπάτα πετάλια της Electroharmonix μου έβγαζαν ένα "μπζζζζζ", και γι' αυτό δεν έχω αγοράσει κανένα από αυτά. Όλα τα πετάλια και οι ενισχυτές που έχουν μεγάλο gain θέλουν πολύ καλά μονωμένα καλώδια, και γενικά πολύ προσεγμένο ηλεκτρικό σετάρισμα.
Για να πετύχει το μεγάλο sustain του το Big Muff, αυξάνει με το sustain knob εσωτερικά το gain (σε ένα ήδη high gain πετάλι!!). Αντιγράφω από τις οδηγίες χρήσης του: "To achieve its long sustain, it has very high maximum gain. This requires that pickups and cables be well shielded and properly grounded to avoid excessive hum when high sustain control settings are used".
Στην πράξη: απέφυγε τους κομπρέσσορες σε πετάλια μετά από drives, στα προβληματικά να μην βάζεις τροφοδοσία από μετασχηματιστή αλλά να βάζεις μπαταρία, ο μετασχηματιστής να είναι regulated (εγώ χρησιμοποιώ το Visual Sound 1 Spot - φρόντισε να μην τροφοδοτεί ταυτόχρονα άλλα high gain πετάλια), να χρησιμοποιείς λίγα κοντά καλώδια όσο καλύτερης ποιότητας γίνεται, να έχεις καλά ηλεκτρικά μέρη στην κιθάρα και μαγνήτες καλής ποιότητας (και αν είναι δυνατόν κερωμένους), να βάζεις μια συσκευούλα στην πρίζα από αυτές που πουλάνε στα μαγαζιά ηλεκτρικών ειδών για να αποφεύγονται οι υπερτάσεις του ρεύματος, να χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν λιγότερα πετάλια γίνεται, και να περιμένεις ότι εξ ορισμού οι single coils μαγνήτες θα είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτ(ι)ά...
Edit: Δεν είναι ανάγκη να κάνεις ΟΛΑ τα παραπάνω - τα πιο σημαντικά είναι οι μαγνήτες, τα καλώδια και να βάζεις μπαταριούλες... Εγώ απλά συμπτωματικά τα ακολουθώ όλα μαζί...