Προτεινόμενη semihollow guitar μεχρι 1000€

les_paul είπε:
Ο Γιατρός σου έχει μία ερώτηση:αν η συγκεκριμένη Custom ερχόταν με έβενο ή και rosewood αν θέλεις, πόσα θα στοιχημάτιζες ότι η τιμή θα ήταν η ίδια ?

Εγώ πάντως ούτε ένα ευρώ  ;)

Καλό βράδυ
Βγαίνει η standard με rosewood και είναι φτηνότερη..  ;)

http://www.dv247.com/search/0/0/ProductQuantity/Descending/gibson+midtown/1/

Είναι τυχαίο που στο κατώτερο μοντελο βάλανε rosewood;

Αγορίνα μου την πρότεινα ήδη στον φίλο και δεν είναι φθηνότερη  ;)

Καλημέρα

Με καμμιά 600αριά βρίσκεις electra 70s -80s στο Ebay.

Αλλά έχει και κάτι ολοκαίνουριες Eastwood και μάλιστα στην Αγγλία οι οποίες παίρνουν κεφάλια.

...τόση κουβέντα για την ταστιέρα της Gibson;

Eδώ άλλοι 'καταξιωμένοι' κατασκευαστές χρησιμοποιούν συνθετικά υλικά στις ταστιέρες εδώ και χρόνια και δεν έγινε τόσο ντόρος.

Κανείς δεν ενοχλήθηκε όμως από το flat profile σε καπάκι και πλάτη της συγκεκριμένης κιθάρας.

Εγώ εκεί θα στεκόμουν πιό πολύ, μιάς και αυτό το χαρακτηριστικό, την καθιστά από άποψη γεωμετρίας, εργονομίας και ήχου, τελείως διαφορετικό όργανο, που απέχει αρκετά από μία παραδοσιακή semi archtop.

Εκει εχεις δικιο το οργανο ειναι ουσιαστικα solid body ή τελος παντων τοσο...semi -hollow οσο μια Telecaster Thinline...oμως νομιζω οτι & η Gibson σαν τετοια την πουλαει και οχι σαν παραδοσιακη semi-hollow.

Γενικά πολύ κουβένται γίνεται για το ξύλο της ταστιέρας και δεν καταλαβαίνω -γενικά- το λόγο... Πόσο μάλλον όταν πλέον ένα αξιόλογο ποσοστό κιθαριστών παίζει με jumbo τάστα... Αλήθεια, καταλαβαίνετε διαφορές στην αίσθηση? Τόσο dig-in κάνουν τα δάχτυλά σας?

NoIzY είπε:
Γενικά πολύ κουβένται γίνεται για το ξύλο της ταστιέρας και δεν καταλαβαίνω -γενικά- το λόγο... Πόσο μάλλον όταν πλέον ένα αξιόλογο ποσοστό κιθαριστών παίζει με jumbo τάστα... Αλήθεια, καταλαβαίνετε διαφορές στην αίσθηση? Τόσο dig-in κάνουν τα δάχτυλά σας?
+1 Και εγω εχω αυτη την απορια. Νταξει ας πουμε καταλαβαινω αν ενας ''προτιμα'' το maple απο το rosewood πχ. Μπορει να ακουει κατι που δεν ακουω εγω και ειναι δεκτο.

Αλλα οταν μιλαει για ''αισθηση'' του εβενου πχ εναντι του rosewood ειλικρινα δεν το καταλαβαινω. Προσωπικα ακομα και σε κιθαρες χωρις μεγαλα jumbo ταστα δεν εχω σχεδον καμια επαφη με το ξυλο της ταστιερας. Για jumbo ουτε λογος...

Για να είμαι ειλικρινής έχω την αίσθηση ότι τα ξύλα της ταστιέρας έχουν διαφορά στην αίσθηση του χεριού και στην ευκολία παιξίματος. Μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος ή να είναι θέμα perception. Πάντως το maple μου φαίνεται λίγο πιο stiff/δυσκολόπαιχτο, ο έβενος μαλακός και το rosewood εξίσου μαλακό, ίσως και μαλακότερο από τον έβενο.

Για το θέμα των εναλλακτικών υλικών, θα αγόραζα κιθάρα από οποιοδήποτε υλικό, αρκεί να μου έλεγε κάτι στην αίσθηση και τον ήχο. Αλλά πέστε το εμμονή, πέστε το ρομαντισμό, δεν θέλω πειραματικά υλικά σε παραδοσιακά/κλασικά σχέδια όπως μια 335 ή μία τέλε.

sfaku είπε:
ή μία τέλε.
Γιατί...τα μοντέλλα που βγάζει η ίδια η  Fender, δεν είναι πειραματικά? Τele με διπλούς, τριπλούς...necktrough, rear routing...εκεί δεν μας ενοχλούν οι πειραματισμοί?

http://en.wikipedia.org/wiki/Richlite

Richlite is a dense material made from partially recycled paper and phenolic resin. Phenolic resin is made of formeldahyde and phenol. Individually, these are potent chemicals, but create a harmless, inert substance when combined. The paper is soaked in phenolic resin, then molded and baked into net shape in a heated form or press.

σε εντελώς πρόχειρη μετάφραση ...

Το Richlite είναι ένα πυκνό υλικό φτιαγμένο από μερικώς ανακυκλωμένο χαρτί και φαινολική ρητίνη.Η φαινολική ρητίνη είναι κατασκευασμένη από φορμαλδεύδη και φαινόλη. Σε ατομικό επίπεδο, αυτές είναι δραστικές χημικές ουσίες, αλλά δημιουργoύν μια αβλαβή, αδρανή ουσία όταν συνδυάζονται. Το χαρτί το οποίο είναι εμποτισμένο με φαινολική ρητίνη, φορμάρεται και ψήνεται σε καθαρή μορφή μέσα σε μια θερμαινόμενη φόρμα - καλούπι ή πρέσσα.

Ο νοών νοείτω.Δεν χρειάζονται σχόλια ή αναλύσεις ή υποδείξεις.

Ένα κλικ είναι στο thomann που λέει order now.Μεγάλο παιδί είσαι αδερφέ.Πάρτην.

Όσο για τους κοιλαράδες αμερικάνους, τα όργανα που πιάνουν στη ζωή τους αυτοί οι κοιλαράδες, εμείς τα χαζεύουμε μόνο σε φωτογραφίες.

:)

marathon είπε:
Γιατί...τα μοντέλλα που βγάζει η ίδια η  Fender, δεν είναι πειραματικά? Τele με διπλούς, τριπλούς...necktrough, rear routing...εκεί δεν μας ενοχλούν οι πειραματισμοί?
Φυσικά και μας ενοχλούν. Δεν έχω τέτοια τέλε ούτε και θα έπαιρνα.

sfaku είπε:
Φυσικά και μας ενοχλούν. Δεν έχω τέτοια τέλε ούτε και θα έπαιρνα.
Τέτοιες? ;D ;D

maril10.jpg

To κοινό των Gibson είναι κατά βάση πολύ πιο συντηρητικό (ίσως επειδή έχει ζήσει εποχές που για να αγοράσεις μια LP έβαζες υποθήκη το σπίτι σου) και έχει λιγότερη διάθεση για πειραματισμούς.

Αυτός κατά τη γνώμη μου είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που οι fenderάκηδες έχουν τις περισσότερες φορές καλύτερο και σίγουρα πάντα πιο "προσωπικό" ήχο μιας και δεν φοβούνται να φέρουν τις κιθάρες τους στα μέτρα τους. 

marathon είπε:
Τέτοιες? ;D ;D

maril10.jpg

Μα, αυτές είναι bolt on, με μονούς... αρκετά παραδοσιακές. Δεν βλέπω κάποια εσχάτη... προδοσία  ;D  ;D 

Όχι ότι θα με χάλαγε κανένας mini hum ή tv jones, οι μεταλομαγνήτες δεν μου αρέσουν. Προδότης κι εγώ... ;D

(Μπάι δε γουέι αν και είμαι φαν του σκέτου, οι εικονογραφήσεις σου είναι πολύ εντυπωσιακές).

sfaku είπε:
Μα, αυτές είναι bolt on, με μονούς... αρκετά παραδοσιακές. Δεν βλέπω κάποια εσχάτη... προδοσία  ;D  ;D 
Γραφιτένια μπράτσα, fishman γέφυρες, μπαταρία, steinberger κλειδιά...άλλα δεν χώραγαν!! ;D

G.K. the Greek είπε:
Επισης αν και οπτικα δεν ταιριαζει απολυτα με αυτο που εχουμε στο μυαλο μας οταν λεμε ''σκαφακι'' προτεινω να ριξεις μια ματια στην PRS SE Hollow Body. Ειδικα αν βρεις μοντελο με P90's που δεν κυκλοφορουν πλεον.
+1 Σε αυτό :P

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back