Πρώτες εμπειρίες στο noiz

Θεόδωρος Τασσόπουλος

theotass

One of these days, i will be leaving.
Πόντοι
3
Καλησπέρα σε όλους! Νέο μέλος ( περίπου 4-5 μήνες ή κάτι τέτοιο ). Συλλέκτης και λάτρης των Epiphone Les Paul. Έχω και 3 yamaha βέβαια αλλά άλλο θέμα.
Αν και προσφάτως έμαθα το noiz, μπορώ να πω πως είμαι καθημερινός επισκέπτης. Πάντα ενδιαφέρομαι για τις συγκεκριμένες κιθάρες όταν είναι σε καλή κατάσταση και βεβαίως όταν το επιτρέπουν τα οικονομικά μου.

Δυστυχώς ως νέο μέλος αντιμετωπίζω πολύ καχυποψία από τα μέλη. Βεβαίως με μερικούς έχω κάνει πολύ ωραίες συζητήσεις και έχω καταλήξει σε μία αγορά μέχρι τώρα.

Λοιπόν θα σας γράψω μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία που είχα με έναν τύπο, ο οποίος έχει την κιθάρα σε αγγελία εδώ και 2 χρόνια περίπου.

Του είχα προτείνει σε προηγούμενο χρόνο ανταλλαγή με ένα imac που είχα για πούλημα και βεβαια αν ενδιαφερόταν θα συμπλήρωνα την διαφορά με χρήματα.

Κατεβάζει την τιμή στην κιθάρα. Του στέλνω για να την αγοράσω. Αυτός Θεσσαλονίκη εγώ Αθήνα. Δεν ήθελε να του κάνω μεταφορά με iris γιατί θεωρεί ότι είναι τρόπος απάτης. Τι πιο safe για τον πωλητή; Εγώ είχα το ρίσκο. Ωραία λέω πως θες να σε πληρώσω. Ο τύπος ταυτόχρονα αγενέστατος στα μηνύματα. Προσέξτε δεν έκανα παζάρι. Ό,τι είχε είπα να του στείλω. Την επόμενη μέρα ανεβάζει την τιμή. Δεν δίνω σημασία.

Μετά από κανα 3μηνο ξαναστέλνω. Κάνω τον χαζό και αντιπαρέρχομαι τις ειρωνίες του. Δίνω τηλέφωνο. Με παίρνει με απόκρυψη. Ξανά η ίδια κουβέντα για τις πληρωμές. Όχι θα το κάνουμε από κοντά. Άντε λέω να κανονίσω να έρθω μια μέρα Θεσσαλονίκη να έρθω να την πάρω.

Ρωτάω κι εγώ. Πως σε λένε. Ποιο είναι το τηλέφωνό σου; Η απάντηση ήταν ότι δεν θέλει να δώσει προσωπικά δεδομένα! Δεν σχολιάζω γιατί θα τσακωνόμουν ξανά. Σκεφτείτε τώρα να διαπραγματεύεστε την αγορά κάποιου προϊόντος και να μην ξέρετε καν ποιος είναι αυτός που υποστηρίζει ότι έχει ένα προϊόν.

Με τα πολλά μου λέει εντάξει. Εσύ Θεσσαλονίκη πως θα έρθεις με ρωτάει. Πότε θα προλάβεις να κανονίσεις; Ε λέω είναι ο αδερφός μου επάνω. Θα έρθω κάποια στιγμή και θα φύγω. Α ωραία πως τον λένε τον αδερφό σου; Έτσι κι έτσι λέω εγώ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι ο τύπος είχε τσιριχτή φωνή γιατί είχε κάνει εγχείρηση. Κλείνουμε λοιπόν και λέμε να συνεννοηθούμε καλύτερα το απόγευμα για λεπτομέρειες γιατί ήμουν στην δουλειά.

Ο ανεκδιήγητος λοιπόν, που σημειωτέον κατά δήλωσή του δεν ήθελε να δώσει προσωπικά δεδομένα αλλά παρόλα αυτά να παραβιάζει τα δικά μου, πήρε τηλέφωνο τον αδερφό μου, ο οποίος βεβαίως έχει ιστοσελίδα κλπ οπότε και τα στοιχεία του είναι δημόσια, με αυτήν την τσιριχτή φωνή και ρώταγε αν με ξέρει και λοιπά. Ο αδερφός μου όπως ήταν φυσικό χωρίς να ξέρει τίποτα νόμιζε ότι είτε πρόκειται για απατεώνα ή ότι του έκανα πλάκα. Τον κράζει λοιπόν στο τηλέφωνο και του λέει θα πάρω την αστυνομία κλείσε.

Ο μεγάλος εγκέφαλος λοιπόν με ξαναπαίρνει πίσω τηλέφωνο και με κράζει ότι είμαι απατεώνας και λοιπά. Εγώ ταυτόχρονα να έχω λυθεί στο γέλιο στην δουλειά και καταλαβαίνετε... Δεν πήγε καλά αυτό.

Λοιπόν με λίγα λόγια, ρε παιδιά μαζευτείτε...

Σε αντιπαράθεση με αυτόν τον αστείο τύπο χθες είχα μια φοβερή συζήτηση με έναν χρήστη ονόματει
Alexandros, σε εξαιρετικό κλίμα. Συζητήσαμε τέλος πάντων πως προκύπτει η τιμή, αν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο κλπ. Όντως το παιδί μου έκανε έτσι λίγο σκόντο αλλά τελικά συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε κάπως.

Παρόλα αυτά είχαμε μια ωραία ανταλλαγή απόψεων. Ε ρε φίλε θα του δώσω τα χρήματα που ζητάει ο άνθρωπος αν υπάρχει η κιθάρα ακόμα με το που μπορέσω να μαζέψω τα χρήματα, αν και διαφωνώ κατά κάποιο τρόπο με την κοστολόγηση του προϊόντος, γιατί ήταν εντάξει. Και στις κουβέντες του και στο σκεπτικό του.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Παραθέτω μια πρόχειρη φωτό με μερικές από τις κιθάρες της συλλογής η οποία ελπίζω να μεγαλώσει κι άλλο :D

Η νέα εμφάνιση είναι φοβερή. Επαγγελματική δουλειά! Μπράβο σας και στα εξωτερικά εύχομαι! Αν είχαμε βρεθεί πιο πριν θα είχα γίνει μέτοχος :D

Attachments

• Collection.jpeg
    Collection.jpeg
    266 KB · Εμφανίσεις: 0
Πρώτα απ' όλα, χρωστάς φωτογραφία με τις κιθάρες έξω από την θήκη γιατί έτσι εξάπτεις την περιέργεια μας 😅

Δεύτερον, εάν στις τόσες συναλλαγές σε θετικό κλίμα είχες μία κακή, αυτό μάλλον επιτυχία δεν είναι;

Ναι σε όλα! Ναι θα ανεβάσω φωτογραφίες σε επόμενο χρόνο και ναι το noiz είναι επιτυχημένο project. Απλά ανέφερα αυτή την ιστορία περισσότερο για αστείο όχι για παράπονο.

Δυστυχώς ως νέο μέλος αντιμετωπίζω πολύ καχυποψία από τα μέλη
Δεν έχει να κάνει με το ότι είσαι νέο μέλος, ειδικά στις αγγελίες. Στις αγοραπωλησίες παντού στον πλανήτη υπάρχουν περίεργοι, αγενείς, κουραστικοί κλπ. Πού να προσπαθήσεις να αγοράσεις από Αμερικάνικο αντίστοιχο site να δεις...τους λες να τους στείλεις τα λεφτά όπως γουστάρουν και μόνο DNA test δε σου ζητάνε :)

Όσο για το noiz forum, έχει γίνει προσπάθεια όλα τα νέα μέλη να νιώθουν καλοδεχούμενα κι ελπίζω αυτή να είναι και η δική σου εμπειρία ως τώρα.

Μετά από κανα 3μηνο ξαναστέλνω
Εδώ είναι νομίζω το λάθος σου. Καταλαβαίνω ότι μάλλον ήθελες την κιθάρα πολύ αλλά μετά από κακή αρχική εμπειρία επικοινωνίας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσεις να ασχολείσαι. Μόνο να χάσεις έχεις.

Εδώ είναι νομίζω το λάθος σου. Καταλαβαίνω ότι μάλλον ήθελες την κιθάρα πολύ αλλά μετά από κακή αρχική εμπειρία επικοινωνίας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσεις να ασχολείσαι. Μόνο να χάσεις έχεις.
Έστειλα ξανά όταν κατέβασε πάλι την τιμή στην αρχική. Θεώρησα ότι ίσως ήταν μια κακή στιγμή η πρώτη συνομιλία. Λάθος :D. Από τα λάθη μαθαίνουμε.

Λοιπόν θα σας γράψω μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία που είχα με έναν τύπο, ο οποίος έχει την κιθάρα σε αγγελία εδώ και 2 χρόνια περίπου.
Νομίζω και εδώ ελλοχεύει κίνδυνος. Συνήθως, όχι πάντα. Έχω παρατηρήσει ότι οτιδήποτε προσφέρεται σε προνομιακή τιμή στο site φεύγει μέσα σε λίγες μέρες. Όταν αραχνιάζει μία αγγελία, πιθανότατα οφείλεται σε μη προνομιακή τιμή ή τέλος πάντων σε προϊόν το οποίο δεν το λες καλή ευκαιρία

Συλλέκτης και λάτρης Epiphone Les Paul? Γιατί?
Ιστορία, ελληνική προέλευση, ήχος. Τα high end μοντέλα της είναι top. Κατά τα άλλα περί ορέξεως που λέει... Πως ρε παιδί μου στον έναν αρέσουν οι κοντές στον άλλον οι ψηλές στον άλλον οι παχουλές.. Ε το ίδιο είναι.

Θέλω να σου πω μην υποτιμάς τα brands, και αντίστοιχα μην θεωρείς ότι το brand από μόνο του φτιάχνει ένα όμορφο όργανο.

Βάζω μια φωτογραφία μιας yamaha που έχω. Από τα φθηνά μοντέλα. EG112. Με έναν dimarzio tone zone. Αυτή η κιθάρα έχει τον πιο βαρύ ήχο ( και ταυτόχρονα ζυγιασμένο ) που έχω ακούσει ποτέ. Αν σ αρέσει δηλαδή αυτού του είδους ο ήχος στην μουσική δεν το περιμένεις από μια τέτοια κιθάρα. Τώρα πια είναι στον τοίχο βέβαια. Κάπου εκεί αχνοφαίνεται κι ένα σήμα Sepultrura :D

_____________________________________________________________________________________________________________________________
While Les Paul is most famously associated with Gibson, his early career and the development of his groundbreaking prototypes were deeply tied to Epiphone.

Here is the breakdown of his history with the two brands:

Development at Epiphone:

In the 1930s and 40s, Les Paul was a close friend of Epi Stathopoulo, the founder of Epiphone. He was given the keys to the Epiphone factory in Manhattan, where he worked nights to develop his solid-body prototype, "The Log," around 1940.

Components of "The Log":

To make his prototype look more like a traditional instrument, he took an Epiphone archtop, sawed it in half, and attached the "wings" to a solid pine block. He even used an Epiphone neck for the design.

The Move to Gibson:

Les Paul originally pitched his solid-body idea to Gibson in 1941, but they famously rejected it, calling it a "broomstick with a pickup". It wasn't until 1952, after Fender's success with the Telecaster, that Gibson finally collaborated with him to release the official Gibson Les Paul.

Acquisition of Epiphone:

Epiphone was a major rival to Gibson until it struggled after WWII. In 1957, Les Paul actually encouraged Gibson's president, Ted McCarty, to buy the company. Gibson then turned Epiphone into a subsidiary to produce authorized, more affordable versions of its designs.

Attachments

• yamaha.jpg
    yamaha.jpg
    123.8 KB · Εμφανίσεις: 0
Κατεβάζει την τιμή στην κιθάρα. Του στέλνω για να την αγοράσω. Αυτός Θεσσαλονίκη εγώ Αθήνα. Δεν ήθελε να του κάνω μεταφορά με iris γιατί θεωρεί ότι είναι τρόπος απάτης.

Την επόμενη μέρα ανεβάζει την τιμή. Δεν δίνω σημασία.
Μετά από κανα 3μηνο ξαναστέλνω.
Ολη αυτή η περίεργη συμπεριφορά θα έπρεπε να σε υποψιάσει. Και πολύ ασχολήθηκες μαζί του

Πολύ τίμια όργανα οι Epiphone, ειδικά οι high end (πχ Tribute Plus) πιστεύω πως είναι καλύτερες απο τις φτηνές Gibson

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back