Προτασεις για μουσικο εξοπλισμο

Status
Not open for further replies.
Φιλε μου προφανως δε το εχεις. Το καλυτερο για να μη πεδευεσαι πηγαινε στο δασκαλο σου δωσε του 3000 παρε  τις κιθαρες του που σου αρεσαν και 2 καλες βασεις να τις κρεμασεις στον τοιχο ( γιατι εκει θα καταληξουν ) και μη τρελαινεις τα παιδια εδω μεσα που εχουν το ντερτι τους

mustafank είπε:
προφανώς, εννοεί ένα χρόνο παραπάνω από το προβλεπόμενο.  ;)
Εχεις δικιο. Αντεδρασα υπερβολικα και κακοπροαιρετα.  :)

ΤΣιμπα δυο καλους ενισχυτες εναν Fender kai enan Marshall και σιγα σιγα θα καταληξεις σε πεταλια και κιθαρες νομιζω το πρωτεύων ειναι μια κιθαρα που να σου αρεσει και ενας καλος ενισχυτής.

΅Επισης ψαξου στις αγγελιες εδω θα γλυτωσεις πολυ χρημα....

Τωρα για οσους απανταν ειρωνικα ........Ντροπη τους !!!!!!!!!

Οσο για τους υπολοιπους τους ειδήμονες των ορθογραφικών...........απλα εχουν πολλα κομπλεξ μεσα τους οπως ολοι μας β, αλλα αυτοι τα βγαζουν και πιο εξω.

Φιλαράκο έπεσες στην περίπτωση. Και γω από Θεσσαλονίκη είμαι και γνωρίζω όλα τα καλά μαγαζιά με μουσικούς εξοπλισμούς καθώς και τους υπαλλήλους εκεί που θα μας αφήσουν να παίζουμε/δοκιμάζουμε με τις ώρες ό,τι γουστάρουμε όταν θα τους σφυρίξω ότι έχεις 20 χιλιαρικάκια για ξόδεμα.

Απλά πες πότε θες και φύγαμε να αγοράσουμε μουσικό εξοπλισμό. Τα λεφτά όμως να τα 'χεις επάνω σου για να τα βγάζουμε που και που και να τα δείχνουμε στον κόσμο.

sils είπε:
ΤΣιμπα δυο καλους ενισχυτες εναν Fender kai enan Marshall και σιγα σιγα θα καταληξεις σε πεταλια και κιθαρες νομιζω το πρωτεύων ειναι μια κιθαρα που να σου αρεσει και ενας καλος ενισχυτής.

΅Επισης ψαξου στις αγγελιες εδω θα γλυτωσεις πολυ χρημα....

Τωρα για οσους απανταν ειρωνικα ........Ντροπη τους !!!!!!!!!

Οσο για τους υπολοιπους τους ειδήμονες των ορθογραφικών...........απλα εχουν πολλα κομπλεξ μεσα τους οπως ολοι μας β, αλλα αυτοι τα βγαζουν και πιο εξω.
κι αιση ισε κομπλεκσικωσ.

Ritchie77 είπε:
κι αιση ισε κομπλεκσικωσ.
Μην χαλας το ποστ του ανθρωπου.

Θεωρωντας οτι μιλας σοβαρα σου προτεινω να κανεις τα εξης.

Να αγορασεις ΜΙΑ καλη κιθαρα (stratocaster μια και εχεις συνηθισει να παιζεις με strat) & ENAN καλο ενισχυτη καθως και 3-4 βασικα καλα πεταλακια.

Στη φαση που βρισκεσαι δεν χρειαζεσαι ΤΙΠΟΤΑ αλλο.

Για να μη ψαχνεσαι και μια και θα ψωνισεις απο εξω σου προτεινω τα εξης

http://www.thomann.de/gr/fender_eric_johnson_strat_2ts.htm

η καλυτερη ισως strat που βγαζει αυτη τη στιγμη η Fender,αξιζει μεχρι και το τελευταιο cent.

http://www.thomann.de/gr/vox_ac30hw2x.htm

ενας απο τους κλασσικοτερους ενισχυτες ever...που θα κρατησεις για ΠΑΝΤΑ μια και ειναι...κλασσικος

χτυπα και αυτα τα πεταλακια

http://www.thomann.de/gr/tc_electronic_polytune.htm

http://www.thomann.de/gr/fulltone_ocd.htm

http://www.thomann.de/gr/boss_dd7.htm

http://www.thomann.de/gr/dunlop_joe_bonamassa_crybaby.htm

και ενα τροφοδοτικο να τα οδηγεις

http://www.thomann.de/gr/cioks_dc8.htm

και για τα επομενα....20 χρονια εισαι μια χαρα...

τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ χρηματα βαλτα στην ακρη ....

odis13 είπε:
Κοψε ενα μηδενικο απο το budget σου θα ελεγα. Για τωρα δηλαδη - αφου οπως λες δεν εχεις πολυ μεγαλη εμπειρια απο διαφορες κιθαρες και ενισχυτες, ειναι ψιλοαπιθανο αυτο που θα αγορασεις αμεσα να αποδειχθει gear που θα σου μεινει για παντα. Οχι γιατι δε θα ειναι κατι καλο αλλα γιατι τα γουστα και οι προτιμησεις εξελισονται και αλλαζουν με την τριβη με το αντικειμενο και με το περασμα του χρονου.

Δεν υπαρχει λογος να πας και να ριξεις τεραστια ποσα κατευθειαν και να σκας αν αυτο που πηρες ειναι το καλυτερο, αν θα το κρατησεις για μια ζωη κλπ. Δοκιμασε κιθαρες, αλλαξε κιθαρες, παιξε με ενισχυτες. Μπες σε ενα μαγαζι και αρχισε να δοκιμαζεις αβερτα κιθαρες απο strat μεχρι semis και δες τι σου κανει κλικ. Η ολη απολαυση ειναι στο "ταξιδι", στην εξερευνηση και στις δοκιμες. Δεν υπαρχει λογος να βιαστεις να ριξεις λεφτα για να "κλεισεις" απο θεμα gear. :)
alexargir

Πάρε ΠΟΛΥ σοβαρά τα παραπάνω λόγια, μόνο κερδισμένος θα βγεις

Αυτό το "θέλω κάθε κιθάρα συνδεδεμένη μόνιμα στον ενισχυτή της για να μη μπαίνω στον κόπο να αλλάζω καλώδια" είναι ΑΣΤΕΙΟ, θα το καταλάβεις σύντομα κι εσύ ;)

Ρε μαγκες το παληκαρι εκανε μια ερωτηση περιεγραψε μια κατασταση και εσεις λετε το μακρι και το κοντο σας.Αφου ειναι άπλας στην παρουσα φαση και θελει να τα χωσει,γιατι να μην του προτυνεται οπως ο Sf μερικα παράγματα  απλά και ξαστερα και τον φλομωνεται σε θεωριες και διληματα.

Λοιπον φιλε Εγω αν τα είχα θα επερνα αυτα.

Ενισχυτη fender twin reverd

Κιθαρα μια καλη telecaster, και μια gibson ή jazzmaster

Πεταλια δεν θα σου προτείνω γιατι δεν ειμαι και ο πιο σχετικος με αυτα μιας και χρησιμοποιω λιγα.Ενα wah σιγουρα ένα καλό ντραιβ ,ενα boost εγω θα επερνα σίγουρα και σίγουρα ενα φαζακι.

Αυτα από μενα.Καλη επενδυση ευχομαι και με τα λεφτα που εχεις ,δυσκολα να παρεις καποια κλασικα κομματια και να πεσεις εξω.Επομενως βουρ φιλε και μην ακους κανενα ,και μην ξεχνας οτι παρεις εχει καλη μεταλωτικη αξια επομενως Βαρα!!!

Εσαι τυχερος που εχεις στη διαθεση σου 40,000 να παρεις μουσικο εξοπλισμο μονομιας. Εγω (οπως μαλλον και η πλειοψηφια) δεν ειχα ποτε αυτη τη δυνατοτητα.

Πιστευω ομως οτι εχει τη μαγεια του να ανακαλυψεις μονος σου, σιγα σιγα, τι σου αρεσει, τι θελεις και εν τελει τι πραγματικα χρειαζεσαι.

Παντως αν μπεις στο τρυπακι της αγορας εξοπλισμου (ειδικα με το budget που διαθετεις) θα κολησεις απο τον ιο του GAS (ιατρικος ορος... θα τον μαθεις στο 1ο ετος  :P).

Καλες αγορες με συνεση και μετριοπαθεια.

Υ.Γ.: Νομιζω ειναι πιο σημαντικο, αρχικα να επενδυσει καποιος χρηματα στο να μαθει καλα κιθαρα απο το να παρει super-duper εξοπλισμο. Προσωπικα, προτιμω εναν καλο κιθαριστα με μετριο εξοπλισμο (που ομως καταφερνει και βγαζει αξιοπρεπη ηχο) παρα εναν κατω του μετριου με αριστο εξοπλισμο που δεν μπορει να τον αξιοποιησει. Γιατι στο κατω κατω, η κιθαρα δεν κανει τον κιθαριστα.

Δε θα έγραφα στο θρεντ.. Γιατί είναι μια τρύπα στο νερό.. Κάποιοι καλά κάνουν και του τα χώνουν.. Και εγώ δε θα το παίξω καλός..

Πόσοι από δω μέσα που απαντήσαμε έχουν μουσικό εξοπλισμό που ξεπερνάει τα 5.000€ .. Οπότε τι να του προτείνουμε.. Εκτός και αν του πούμε να πάει να πάρει καμία 15αριά strat για να συμπληρώσει τα χρήματα.. Τώρα ας υποθέσουμε ότι ισχύει το πόσο 40.000.. Να μου πει ο πατέρας μου αν περάσεις ιατρική θα σου παρω ενα αυτοκίνητο ,να πω εντάξει.. Τώρα εσύ ρε Φιλε αν πάρεις εξοπλισμό 40.000 θα ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις? Πχ αν σου φέρω ενα σύστημα P.A θα ξέρεις να το στήσεις ρυθμίσεις σωστά? Και για να μη λέω πολλά.. Όσο να'ναι στον κόσμο της μουσικής ποτέ δεν ηταν "αποδεκτες" οι περιπτώσεις του τύπου μου πήρε ο μπαμπάς μου μια κιθάρα 2.500 χωρίς να ξέρω που πάνε τα τέσσερα..σε αντίθεση μ αυτούς που κάνουν κρα να πάρουν κάτι που αγαπάνε πολύ και είναι και παιχτουρια δυνατά... Μιλάω ειλικρινά και ελπίζω κάποιοι να με καταλαβαίνουν.. Εγώ Φιλε δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω σ αυτό το θρεντ γιατί ο εξοπλισμός μου δε ξεπερνάει τα 5.000 δυστυχώς ή ευτυχώς...

*και να μη περνούσες ιατρική, θα μπορούσες να πληρώσεις και να σπουδάσεις ιατρική.. όλα με τα χρήματα γίνονται...

Στη fender νομίζω ότι με την Eric Johnson θα είσαι οκ αρκεί να σου έρχεται στα χέρια σου... Υποθέτω ότι δεν έχεις κάποιο γκρουπ (δεν το έγραψες τουλάχιστον) και δεν έχεις ανάγκες για live... Ο σουπερ ντουπερ μεγάλος ενισχυτής λάμπα ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ, εκτός αν θέλεις να μελετάς και να σε ακούει όλη η πόλη... Χτύπα το μικρό ΥΑΜΑΗΑ ΤΗR10 για να μπορείς να παίζεις μέρα νύχτα σε χαμηλές εντάσεις που είναι ότι καλύτερο αλλά ακρίβο για τον πολύ κόσμο!!!

Στην ίδια λογική αντί να πάρεις 5-6 πετάλια με μια πεταλιέρα πχ ZOOM G5, θα έχεις μια πλούσια γκάμα ήχων και τη δυνατότητα να γράφεις δικές σου λούπες και να τζαμάρεις και σύνδεση με υπολογιστή...

Τα δυο μηχανάκια που σου προτείνω είναι πιο κατάλληλα για να ευχαριστηθείς τις κιθάρες σου και να περάσεις ουσιαστικό χρόνο τόσο μελέτης όσο και για να γουστάρεις...

Εκτός από την παραπάνω κιθάρα και κάποια σύγχρονα μοντέλα με compound ταστιέρα της Fender θα είναι τρομερή επιλογή...

Εάν δεν υπάρχουν live στον ορίζοντα στήσε έναν εξοπλισμό ποιο κοντά στις δυνατότητες να τον αξιοποιήσεις σπίτι σου... θα τα ευχαριστηθείς καλύτερα...

Το σετ με μεγάλη λαμπα και πετάλια είναι πιο καταλληλο για άλλες χρήσεις και δεν σου δίνει την ευελιξία που έγραψες ότι θέλεις να τα μεταφέρεις πάνω κάτω...

Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη....
chin2.gif

20.000€ για κιθαριστικο εξοπλισμο? Πολλα...

Τι να σε κανω που δεν εισαι πληκτρας να σου πω να αγορασεις 4-5 κομματια και θα ειχες καθαρισει και τα...40.000€. ;D ;D

Οτι και να παρεις παντως καλοπαιχτα να'ναι. Και μη τρελαινεσαι, δεν ειναι αναγκη να τα χαλασεις ολα με την μια. Μ'αυτα που σου εγραψε ο Superfunk πιστευω οτι θα εισαι καλυμμενος για παρα πολυ καιρο και θα σου μεινουν και λεφτα.

Waterfall-K είπε:
Και μη τρελαινεσαι, δεν ειναι αναγκη να τα χαλασεις ολα με την μια.
Φυσικά και πρέπει να τα χαλάσει με τη μία (τα λεφτά είναι για να τα τρώμε!)...για να του ξαναδώσει ο μπαμπάς του ;)

Waterfall-K είπε:
Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη....
chin2.gif

20.000€ για κιθαριστικο εξοπλισμο? Πολλα...

Τι να σε κανω που δεν εισαι πληκτρας να σου πω να αγορασεις 4-5 κομματια και θα ειχες καθαρισει και τα...40.000€. ;D ;D

Οτι και να παρεις παντως καλοπαιχτα να'ναι. Και μη τρελαινεσαι, δεν ειναι αναγκη να τα χαλασεις ολα με την μια. Μ'αυτα που σου εγραψε ο Superfunk πιστευω οτι θα εισαι καλυμμενος για παρα πολυ καιρο και θα σου μεινουν και λεφτα.
Και γω αν είχα 40.000 θα χώριζα τη γυναίκα μου. Πλάκα κάνω. Θα αγόραζα το παρακάτω.

Αρχίζοντας μάλλον από Το Σκαμπό.

8770-Sounds-of-Harmony_Art-Case.jpg

Με 40.000 ευρώ...τι αυτοκίνητο αγοράζεις?

marathon είπε:
Φυσικά και πρέπει να τα χαλάσει με τη μία (τα λεφτά είναι για να τα τρώμε!)...για να του ξαναδώσει ο μπαμπάς του ;)
Ξερεις τι απαντηση θα επαιρνε απ'τον μπαμπα του αν του ελεγε "Father, χαλασα και τα 40.000€. Εχεις κανα ψιλο ακομα να μου δωσεις"? Δεν μπορω να γραψω εδω την απαντηση, μας διαβαζουν και ανηλικοι, αλλα φανταζομαι παει ο νους σου...
shy.gif

Waterfall-K είπε:
Ξερεις τι απαντηση θα επαιρνε απ'τον μπαμπα του αν του ελεγε "Father, χαλασα και τα 40.000€. Εχεις κανα ψιλο ακομα να μου δωσεις"?
Εάν ο μπαμπάς σου, σου δίνει για πρώτο αυτοκίνητο 40.000...μάλλον δεν είναι η απάντηση που σκέφτεσαι :D

άσχετο. αυτός καταρράκτη τι κάνει στην φώτο σου? του έπεσαν τα κλειδιά στο αρμόνιο?

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back